Canım son yazdıklarımı okudunmu bilmiyorum ama belki yardımcı olur ... Kaldır yatır yöntemiyle cumadan beri kendi uyuyor , dene istersen ... Hem çok ağlamamış oluyor....bir uyku arkadaşı lazım birde etiketli olsun bayılıyorlar :) kendi kendine uyumayı bizim öğretmemiz lazımmış... Aşağıdaki siteyi iyice okudum ben...
http://www.uykusuzanneler.com/tracy-hogg-ve-uyku-rutini/
Sanırım bu yöntemler normal bebekler için, benim 2 yaşında birde oğlum var, oğlumu bu aylarda alıştırmıştım bu yöntemlerle ama bu bebek hiç bir şeyi öğrenemiyor, ruh sağlığım bozuldu artık, allah canımı alsın kurtulayım diye dua ediyorum hergün...
Benim oğluş boylu olduğu için kilo belli olmuyor :) garibim yürüse zayıflayacak :)
Sanırım bu yöntemler normal bebekler için, benim 2 yaşında birde oğlum var, oğlumu bu aylarda alıştırmıştım bu yöntemlerle ama bu bebek hiç bir şeyi öğrenemiyor, ruh sağlığım bozuldu artık, allah canımı alsın kurtulayım diye dua ediyorum hergün...
Oohhh süper maaşallah :) Allah nazardan saklasın :) 9.800 e 75 benim oğlan :) 11 kilo olsa zaten ağrayan belim kopar :))) amaniinnn :))))Benim oğlumda 75 cm sanırım boylu benimki de 11 kg ya yakın maşallah benimkide yürüse zayıflayacak benimkinde de belli olmuyor ama kucağıma aldım mı maşallah ağır:)
Şimdilerde dünden beri sıralıyor 1 adım sadece bakalım ne olacak?
Ozaman zorlama şimdi hazır değildir , biraz ara ver unutsun tekrar denersin , ben bazen kulağına çok kısıl sesle ninni de mırıldanıyorum .. Aklıma gelenler bunlarYa ben oğlumu alıştırırkende ağlardı ama mesela 5 dk ağlar sonra elindeki bir oyuncağa dalar, sonra yine ağlar ama bi şekilde dalardı uykuya, ama kızım ölecek gibi ağlıyor, aklını oynatacak diye korkuyorum, hiç huzurum kalmadı
Ozaman zorlama şimdi hazır değildir , biraz ara ver unutsun tekrar denersin , ben bazen kulağına çok kısıl sesle ninni de mırıldanıyorum .. Aklıma gelenler bunlar(
Dünürrr...o günleri görmeyi nasip etsin Allah inşallah...oyun moyun ama bazı şeylerde tesadüf değil... bir bakmışın ilerde Eymen ile Ela ...dünürcülük oynayalım dedim oynatmadn mı.bizim çocuklar büyüyene kadar çeyiz kelimesi bile kalmayacak kalsa da biz geline sensin diyebilcez mi acep:)
ahh canım...ne biçim laflar onlar öyle...canımı alsın falan...bir daha öyle şeyleri söylemeyi bırak aklından bile geçirme asla...sallamaya alıştırmayın dediler...ama benim kız sallamadan gazını çıkartamıyor başka türlü sakinleşip uyumuyordu..gelde sallama... şimdide çok kilolu olmasada sallamak zorlaştı...gündüz kv ayağında sallıyor akşam ben ,memede uyumazsa çarşafta ha babam salla ...şu kaldır indir yöntemini uygulayarak başlamamız lazım...benim kızda çıldıracak gibi ağlıyor...bende her seferinde vazgeçiyorum...benim inatçı keçi kızımla bayağı uğraşmam lazım...Allah kolaylık versin...her zaman denenmemiş bir yöntem vardır....üzülme...Kızlar zor durumdayımbebeğim doğdundan beri uyku sorunu olan bir çocuktu, gaz problemimiz vardı, ve sallayarak uyuttuk, zaten ilk 6 ay tek bırakıp ağlatmayın diyorlardı. Şimdi 8.ayımıza yaklaştık ve uyku saatleri tam bir işkence. Yatağına bırakayım biraz ağlasın diyorum ama öyle böyle değil çıkdıracak gibi ağlıyor . En fazla 10 dk sonra geri alıyoruz, bi çözüm yolu yokmudur, hep sallayarakmı uyutacağım ben
maşallah çok tatlı gerçekten botu çok uzun nazar değmesin 8 aylık demeye bin şahit gere k:)
bu yazdığını okumak bile istemedim ama yazmadanda duramıyorum bence doktora danış gerekirse emzirmeyi kesip psikolojinin düzelmesi için doktorun önerdiği ilaçlardan al bu psikolojiyi bebeğine yansıtıyorsan onunda huzurlu olması beklenemez hem kendin hem bebeğin için doktora gitmelisin .konu hakkındada daha fazla yorum yapmak istemiyorum allah yardımcın olsun bir an önce yardım almalısın.Yok olmuyor denemediğim şey kalmadı, tek çare var Allah ya onu alsın yada beni, başka bişe istemiyorum artık
maşşallah oğluşuna...boyunuza yetişiyor...
benim kzıımda gazlı hala her öğünden sonra gaz çıkarıyorum yoksa ağlıyor ve kusuyor bütün gün kucak istiyor 11 kg geçti belim kopuyor gece uykusuna kucağımda gezdirimsem dalıyor babasınıda istemiyor her birimizin bebeğinin ayrı ayrı sorunnları var ama sanırım sen başka sorunlarla birlikte başa çıkmakta zorlanıyorsun acil yardım almalısın böyle şeyleri buraya yazmayı bırak aklından bile geçirme okurken bile için cız etti.olumlu tarafından bak diyemiyeceğim çünkü yazdıklarından seni burada sözlü olarak rahatlamamızın imkanı olduğunu sanmıyorum .Yok olmuyor denemediğim şey kalmadı, tek çare var Allah ya onu alsın yada beni, başka bişe istemiyorum artık
hatırladığım kadarıyla daha öncede bebeğin başını dik tutuyor ama vücudu çok yumuşak yığılıyor demiştin..o konuyla ilgili bir doktora götürmüşmüydün...bebeğini uyutacağın zaman.zaten sende inanmıyorsun kendi kendine uyuyacağına...boşa çabalıyorum diye kendini şartlamışsın belliki... tamma hepimizin sinirlerinin bozulduğu zamanlar oldu ama...ama o minnacık yavruyu biz bile bile hayatımıza soktuk...önce bir sen düzel ki bebeğine bir hayrın olsun... herşey yoluna girer...ama bu sinirle kendinede bebeğine de çok zarar verirsin...çok yıpranmışsın belli ki ... yaşayan bilir elbette...ama ne olursa olsun bir annenin aklına gelmeyecek şeyler söylüyorsun...inşallah kalbin den geçmiyordur da sadece laftır söylediklerin....Yok olmuyor denemediğim şey kalmadı, tek çare var Allah ya onu alsın yada beni, başka bişe istemiyorum artık
Oohhh süper maaşallah :) Allah nazardan saklasın :) 9.800 e 75 benim oğlan :) 11 kilo olsa zaten ağrayan belim kopar :))) amaniinnn :))))
Benim oğlum annesi gibi püsür :) hiiçç acelesi yok :)) ağırdan alıyor :) hiçbirşey yapmıyor :) anası gibi işle kışı sevmeyecek , yazla cızbızı sevecek :) hahaha
Yok olmuyor denemediğim şey kalmadı, tek çare var Allah ya onu alsın yada beni, başka bişe istemiyorum artık
senin durumun bildiğimiz gibi olmayabilir ama burada ne halde olan arkadaşlarımız var uykusuzluktan zombi gibi dolaştığını bildiğimiz... 3 çocuğuyla ayrı ayrı ilgilenmek zorunda kalan kendine bile vakit ayıramadağını bildiğimiz... daha neler neler yani en zor durumda yaşayan anne sen değilsin bunu bil.. tabiki herkesin yaşadığı kendine zordur.... psikolojin bozulmuş olabilir..ama bundan bebeklerinin haberi yok... ve sen minnacık bebeklerden bunu anlamasını bekliyorsun... kendi kendine zaten bütün çözümleri tüketmişsin ve benim kızım öğrenemez diyede konuyu kapatmışsın... eee iyi ozaman tek çare bebeğin ölmesimi... buna ağzın dilin nasıl dönüyor..yada parmakların böyle bir şeyi nasıl yazabiliyor...kızın abisinin gürültüsüyle uyumayı öğrenebilir ama sen öğrenmesine izin vermiyorsun...Arkadaşlar bana kızıyorsunuz ama bildiğiniz gibi değil, benim birde 2 yaşında oğlum var, tek başıma bakıyorum. Bunu uyuturken diğeri durmuyor, ses yapıyor, saatlerce sallayacak zamanımda yok, sabrımda yok... Hadi zar zor uyuttum tam yatağına giderken oğlum bir ses çıkarıyor uyanıyor. Benim sinirlerim alt üst durumda tabi... Bu çocuğun bi şekilde yalnız uyumayı öğrenmesi gerekiyor ama yok, öğrenecek bi bebek değil maalesef
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?