Yok olmuyor denemediğim şey kalmadı, tek çare var Allah ya onu alsın yada beni, başka bişe istemiyorum artık
Canım arkadaşa katılıyorum,acil yardım almalısın,benim bir arkadaşım da 1 yıl ilaç kullandı,öyle atlattı,bu kurduğun cümle hiç normal değil,cidden lütfen bir psikiyatriste git.gitmek kötü bişey değil.sinirlerinin düzelmesine yardımcı olurlar.katı gıdayla bebeğin beslenir,ya da mamayla.
Burda olay uyku eğitimi değil,senin çok çok acil yardım alman şart.
Canım okadar karamsar olma vardır bir yöntemi mutlaka , bence onun huyuna git , sabırlı ve sakin olursan olur , bende kucakta uyutuyordum bacakta sallamaya 10 günde alıştırdım yırtındı ağlarken , yalnızdım birde kimse yokYok olmuyor denemediğim şey kalmadı, tek çare var Allah ya onu alsın yada beni, başka bişe istemiyorum artık
Canım zaten bebeğim katı gıdaya geçti, onda sorun yok, tek sorun uyku düzenin 8. Ayında hala olmaması, uykusu gelince anormal şekilde ağlayıp ama uyuyamaması,, ben psikiyatriste gidince bu sorun düzelmicekki
Sağol tatlım :)) ben hepinizin bebişlerini merak ediyorum...maşallah çok tatlı gerçekten botu çok uzun nazar değmesin 8 aylık demeye bin şahit gere k:)
Canım zaten bebeğim katı gıdaya geçti, onda sorun yok, tek sorun uyku düzenin 8. Ayında hala olmaması, uykusu gelince anormal şekilde ağlayıp ama uyuyamaması,, ben psikiyatriste gidince bu sorun düzelmicekki
senin psikiyatristen önce kendine ayıracak zamana ihtiyacın var canım annen kardesın kayınvalden görumcen komsun arkadasın hıç mı kımsen yok esının ızın gunude mı yok ıkısınıde bıraksan bı kaç saat yurusen kuafore gıtsen alısverıs yapsan yada bosbos mağazalara baksan eve döndüğünde hem enerjın hem sabrın artar ben seni anlıyorum şu sebepten annemden dolayı ıkı yas aramız var ablamla ve kımse olmadan buyutmus anneannem bı ıkı saat gelırmıs o zamanda hemen bez kaynatmaya banyoya gırermıs ben asırı yaramazmısım emmemısım bıberon almamısım kasıkla bı lokma yedırecem dıye saatler harcarmıs birimizi uyuturmus dıgerının sesıne uyanırmısız ıkımızı aynı anda bacagına koyarmıs gece bıle babam yardım etmezmıs sustur sunları dermıs kalkar tek basına ıkı ucundan tutup çarsafla sallarmıs 4 sene hi. uyumamıs secdede uyuya kalırmıs yorgunluktan benı sırtına carsafla baglayıp oyle ış görürmus ve bunları yapmaktan sızınle oynamaya sızı sevmeye vakıt kalmazdı der bunlara ragmen ölmemizi istememiş bu söz cok kotu içten gelerek dediğine inanmıyorum cunku su an basına bısı gelse velev ki yataktan düşse canın yanar sen acıl yanına birini cagır tamam zor ama dünyanın sonu değilCanım zaten bebeğim katı gıdaya geçti, onda sorun yok, tek sorun uyku düzenin 8. Ayında hala olmaması, uykusu gelince anormal şekilde ağlayıp ama uyuyamaması,, ben psikiyatriste gidince bu sorun düzelmicekki
çok geçmiş olsun canım...diş ağsırı çok fena...birde insanın başının içinde olunca daha dayanılmaz acısı... inşallah tez zamanda düzelirsin...bu arada kızlar bı haftadır yazamıyorum hamılelıkte 8 dısım curumustu 4 kanalım var ve dıpleri iltehap olmus su an doğum acısından daha fazla bi acı cekıyorum 4 gundur sabah aksam iğne ılaç bana mısın demıyo azgın kızım hıç durmuyo artık beşiğinde ve ayaktada sallatmıyo çarsafta saatlerce sallıyoruz gece bile carsafta sallıyoruz hamak aldım netten bugun gelır heralde ınsallah ıse yarar kollarımız koptu bu kadar yaramaz bebek görmedim tabi bende öyleymısım ama altınıda aldırmıyo sırtını yere koyunca kesıyormusum gıbı bağırıyo ayakta alt alıyoruz gunduz uykusu 1 e dustu o da zar zor kolumuzun gucu yettıgınce uyatabılırsek benden böyle arada okuyabiliyorum öpüyorum minnoşlarınızı bu arada butun yaramazlığına ragmen gitgide bal akıyo sankı kızımdan cok tatlı cok yaradana kurban
Sanada versin inşsllah canım... Açmaza girince gel hemen yaz buraya rahatlarsın , aağolsun herkes hemen yardımcı olmaya çalışıyor ... Hep anlayışlı insanlr var bu topikte ne şanslıyız :))Arkadaşlar gerçekten az önce bir patlama yaşadım, anlatacak kimse olmadığından sizinle paylaştımbeni anlamaya çalışıp destek olan tüm arkadaşlarıma teşekkürler, allahım size yavrularınıza sağlık sıhhat versin
canım benim 1 çocuğum olmasına rağmen canımdan bezmiştim... o gazlı dönemleri çok kötüydü... insanın bütün hayatını etkiliyor...hatta annelik bana göre değilmiş diye düşündüğüm dönemler bile oldu....ama bu lohusalık ve sonrasında oluyor bunu yaşayınca anladım..eve haps oluyorsun....bütün hayatın bitmiş gibi geliyor...büyüsde rahatlasam diyorsun ama uyuyamayan bir çocuk olunca bırak yılları saatler geçmiyor....birde senin 2 taneymiş Allah 2 sinide bağışlasın...güle güle büyüt çocuklarını sağlıklı sıhhatli...bebek nasıl uyuyacağını bilmez nasıl yemek yiyeceğini bilmez hep bunları ona bizim öğretmemiz lazım... çoğu zamn da onlar bize bir şeyler öğretiyor... sabrının sınırındasındır belki ama yinede dirayetli olman gerekiyor...biri bebek diğeride laftan anlamaz... işin zor tabiki... ama sen annesin bir yolunu bulursun... ki tecrübelisinde bu konuda...2 side canından çıktı senin parçan ve Allah ın emanetleri...ilk günden beri kendi kendine uyuması için uğraşan arkadaşlarımız var tam anlamıyla olmasada yavaş yavaş yol katediyorlar...sakin sakin yumuşak bir şekilde...Arkadaşlar gerçekten az önce bir patlama yaşadım, anlatacak kimse olmadığından sizinle paylaştımbeni anlamaya çalışıp destek olan tüm arkadaşlarıma teşekkürler, allahım size yavrularınıza sağlık sıhhat versin
Sagol canım gercekten gitgide artırıyor dozajı 1 sn dur be cocuk diye bağırıyom bazen sanada gecmış olsun canım kafa ustu dusmedıyse bişey olmuyor melekler koruyor bebişleri valla bitap düştük 10 gündür yastık bıle görse feryat figan anca carsafta susuyor yarım saatten fazla sallayınca uyuyor hazır kurulu olanlardan aldım canım bi akrabamız almıs memnun kalmıs o söyledi inşallah işe yarar. sen ne yaptın yeni işinden memnun musun kaynanan hazırladıklarını yedirmiyormu yine elayaçok geçmiş olsun canım...diş ağsırı çok fena...birde insanın başının içinde olunca daha dayanılmaz acısı... inşallah tez zamanda düzelirsin...
yaramazlıkları tavan yaptı diycem ama daha iyi günleriniz diyenleri duyuyorum... hiç yerlerinde durmuyorlar....kucakta bile fingir fingirler...bu gün eşim bakıyordu kıza kanepeden düşmüş..kanepeyi yatak pozisyonuna getirip oyuncaklarıyla oynatırken gidip mama hazırlamış mutfakta geldiğinde yerdeymiş ...babasını görünce ağlamaya başlamış...şükür ki bir şey olmamış...
görümcede sallamaktan mahvoldukları için hamak almışlardı...kapı kolu ve pencere koluna kurdular odanın ortasına ..ama çok gergin yaptıkları için sallarken hamak ters dönmüş bebek yere düşmüş...hani onlar aldığında bebekleri daha 6 aylık falandı....ama işe yaramış...şimdi çok hareketliler eli ayağı durmaz içindeyken..hamağı biraz gevşek kurun ...yada şu hazır kurulu olanlardan mı aldın... hayırlı olsun...güle güle kullanın....nşallah sende de işe yarar da rahat edersin biraz....
sağol canım... bir şeyi yok diyor düştüğünüde duymamış belki kaymıştır...benim kıza sallanan beşik almışdım...çarşafta 15 dakika sallayıp sallanan beşiğe koyuyoruz oradan devam e diyoruz uyutmaya...dalınca sallamayı kesiyoruz....sallamaya devam etmek bebeklerin derin uykuya dalmasını engelliyormuş...sürekli sallayıp uyarıldığı için...işimden memenunum canım daha kötüsünü görünce insan şükrediyor...sabhtan hazırlıyorum yiyeceklerini...akşam geldiğimde hepsini yedirdiğini söylüyor... önceden yemiyor diye uğraşmıyordu...benim d e onun yanında yedirdiğimi gördükçe oda yedirmeye başladı...birazda üzülüyor..mesela ben her akşam değişik bir sebzeyi haşlıyorum...içine diğerleriden de azar azar atıyorum... diğer torunu nu böyle büyütmemiş... mama ile büyümüş...yemek suları...meyve ağzına koymamış...onada böyle hazırlayan olsaydı diyor...Sagol canım gercekten gitgide artırıyor dozajı 1 sn dur be cocuk diye bağırıyom bazen sanada gecmış olsun canım kafa ustu dusmedıyse bişey olmuyor melekler koruyor bebişleri valla bitap düştük 10 gündür yastık bıle görse feryat figan anca carsafta susuyor yarım saatten fazla sallayınca uyuyor hazır kurulu olanlardan aldım canım bi akrabamız almıs memnun kalmıs o söyledi inşallah işe yarar. sen ne yaptın yeni işinden memnun musun kaynanan hazırladıklarını yedirmiyormu yine elaya
bu arada kızlar bı haftadır yazamıyorum hamılelıkte 8 dısım curumustu 4 kanalım var ve dıpleri iltehap olmus su an doğum acısından daha fazla bi acı cekıyorum 4 gundur sabah aksam iğne ılaç bana mısın demıyo azgın kızım hıç durmuyo artık beşiğinde ve ayaktada sallatmıyo çarsafta saatlerce sallıyoruz gece bile carsafta sallıyoruz hamak aldım netten bugun gelır heralde ınsallah ıse yarar kollarımız koptu bu kadar yaramaz bebek görmedim tabi bende öyleymısım ama altınıda aldırmıyo sırtını yere koyunca kesıyormusum gıbı bağırıyo ayakta alt alıyoruz gunduz uykusu 1 e dustu o da zar zor kolumuzun gucu yettıgınce uyatabılırsek benden böyle arada okuyabiliyorum öpüyorum minnoşlarınızı bu arada butun yaramazlığına ragmen gitgide bal akıyo sankı kızımdan cok tatlı cok yaradana kurban
Ya ben oğlumu alıştırırkende ağlardı ama mesela 5 dk ağlar sonra elindeki bir oyuncağa dalar, sonra yine ağlar ama bi şekilde dalardı uykuya, ama kızım ölecek gibi ağlıyor, aklını oynatacak diye korkuyorum, hiç huzurum kalmadı
Cok gecmiş olsun gülüm. Belin nasıl oldu, daha iyisin inşallah.bu arada kızlar bı haftadır yazamıyorum hamılelıkte 8 dısım curumustu 4 kanalım var ve dıpleri iltehap olmus su an doğum acısından daha fazla bi acı cekıyorum 4 gundur sabah aksam iğne ılaç bana mısın demıyo azgın kızım hıç durmuyo artık beşiğinde ve ayaktada sallatmıyo çarsafta saatlerce sallıyoruz gece bile carsafta sallıyoruz hamak aldım netten bugun gelır heralde ınsallah ıse yarar kollarımız koptu bu kadar yaramaz bebek görmedim tabi bende öyleymısım ama altınıda aldırmıyo sırtını yere koyunca kesıyormusum gıbı bağırıyo ayakta alt alıyoruz gunduz uykusu 1 e dustu o da zar zor kolumuzun gucu yettıgınce uyatabılırsek benden böyle arada okuyabiliyorum öpüyorum minnoşlarınızı bu arada butun yaramazlığına ragmen gitgide bal akıyo sankı kızımdan cok tatlı cok yaradana kurban
sık sık yaz rahatlarsın :) öptük :)Arkadaşlar gerçekten az önce bir patlama yaşadım, anlatacak kimse olmadığından sizinle paylaştımbeni anlamaya çalışıp destek olan tüm arkadaşlarıma teşekkürler, allahım size yavrularınıza sağlık sıhhat versin
Arkadaşlar gerçekten az önce bir patlama yaşadım, anlatacak kimse olmadığından sizinle paylaştımbeni anlamaya çalışıp destek olan tüm arkadaşlarıma teşekkürler, allahım size yavrularınıza sağlık sıhhat versin
Sürüne sürüne inmiştir belki bizimkide kendi iniyor yataktansağol canım... bir şeyi yok diyor düştüğünüde duymamış belki kaymıştır...benim kıza sallanan beşik almışdım...çarşafta 15 dakika sallayıp sallanan beşiğe koyuyoruz oradan devam e diyoruz uyutmaya...dalınca sallamayı kesiyoruz....sallamaya devam etmek bebeklerin derin uykuya dalmasını engelliyormuş...sürekli sallayıp uyarıldığı için...işimden memenunum canım daha kötüsünü görünce insan şükrediyor...sabhtan hazırlıyorum yiyeceklerini...akşam geldiğimde hepsini yedirdiğini söylüyor... önceden yemiyor diye uğraşmıyordu...benim d e onun yanında yedirdiğimi gördükçe oda yedirmeye başladı...birazda üzülüyor..mesela ben her akşam değişik bir sebzeyi haşlıyorum...içine diğerleriden de azar azar atıyorum... diğer torunu nu böyle büyütmemiş... mama ile büyümüş...yemek suları...meyve ağzına koymamış...onada böyle hazırlayan olsaydı diyor...
sen nasıl dayanıyorsun bu ağrıya... pipetlemi besleniyorsun...kendinide ihmal etme bu arada..dişlerine değdirmeden karışık sebze çorbaları hazırla kendine pipetle iç...havalarda kötü hasta olursun mazallah...hamak almayı bende düşünmüştüm...ama evde kuracak yer yoktu...hazır kurulu olanlarda aklıma hiç gelmedi...benim yeğenler hatta ben ve kardeşlerimde hep hamakta büyümüşüz...annem birimizi ayağında sallarken diğer eliylede hamağı (eski beşikler ) sallarmış...
sağol gülüm belim düzeldi spor plates falan tam orayı hallettik diş çıktı hepsini geçti . canım bu atak ne kadar sürüyor ki dokuzuncu ay atağındayız sanırımCanım okudum tüm mesajlarını. Senin de yazdıgın gibi sinirli bir anına denk gelmiş. 2 cocuk, hele büyüğüm ilk ergenlik denilen 2 yasında ise, cok zor. Arkadaslarımız yol göstermişler. Ben de seni anladıgımı ifade etmek için yazmak istedim.
Uyku egitimine gelince 8-9 ay zor bir dönem. Benim düzenli oglum bile yoldan cıktı. Sorunlu ve zor bir atak dönemi. Hiç zorlama bence. Zordur eminim ama mümkün oldugunca sar sarmala, koynunda yatır. Büyük kuzunun da ilgiyw ihtiyacı var. Kıskanclık krizi ile de boguşuyorsundur suan. Yardım alabilecegin, arada birkaç saat olsun sana yardım edecek biri olsa sen de biraz dinlenebilirsin. Allah yardımcın olsun, guc ve sabır versin canım.
Cok gecmiş olsun gülüm. Belin nasıl oldu, daha iyisin inşallah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?