2014 Nisan Anneleri

MINIK BEBEKLERIMIZIN CINSIYETLERI ?

• KIZ

OY: 250 45,4%
  • ERKEK

OY: 283 51,4%
  • IKIZ ERKEK-ERKEK

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-KIZ

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-ERKEK

OY: 10 1,8%

• Ankete Katılan
    551

Canım ben tek bakıyorum diyip,ölümden bahsettiğin için psikiyatrist ve ilaç dedim,bırakabiliceğin biri olsa kendine zaman ayırırdın zaten diye düşündüm.hergün bu şekilde dua ediyorum dedin,yani anlık laf değildi,valla kızım uyumuştu,tam uyuycaktım,senin yazdıklarını okudum,uyuyamadım,kalktım sana yazdım.geçer,biraz temiz hava al desem geçmez senin sıkıntın,çünkü ağır geçiriyosun.yoksa kim ister ilaç falan.bu tarz cümle kurup kendine ya da bebeğine zarar verenler var,daha kötü olmadan destek olacak kimsen yoksa bari seni rahatlatıcı bişey içersin,bitkiselleri de var,o yüzden dedim,of çok uzun oldu.inşallah anlatabilmişimdir.

Kim west uyku eğitimi benim yaptığım,istersen onu da oku netten.bende işe yaradı,1 saatten fazla bağırdı ama sonra kendi uyumaya başladı.çok şiddetli ağlarsa kucağına alıp sakinleştirip geri bırakıyosun.bu şekilde sabırla defalarca yapıyosun.çok yorucu ama sonucuna değiyor,bir de iyi bir doktor da tam muayene edebilir,bilmediğimiz bir durumu vardır belki,ne biliyim,burun eti vs gibi.onu da çözerler.

Benim de çürüdü hamileyken,hala gidicem,çok geçmiş olsun,diş ağrısı da çok fena olur.helal sana hem o kadar kızına yoruluyosun,hem diş acısı.bak sen ne güzel bal akıyo diyosun,inşallah lukretia da atlatır zorlukları.tüm annelerin güzel geçsin günleri bebişleriyle inşallah.

sağol canım ihmal etme sakın daha kotu oluyor gerçi ben ihmal etmedim kırkı cıkınca gıttım sırayla yaptırdım ama kanal yapılan dişin kökü iltehap olmus sebep belli değil? bütün ağzım şiş . canım ben annemlerde kalıyorum iğneye giderken çok ağrım varken yarım saat bı saatte olsa ılgilenenim var ama bana asırı düşkün yinede hep üstümde bide ağzıma ağzıma vuruyo sorma acıyı. zor be canım her bebeğin her annenin ayrı sıkıntısı var bende düşünüyorum o olmasaydı su an istediğim kadar uyuyo istediğimi yapıyo yada en azından hasta olduğumda vurup başımı yatabiliyodum şimdi imkansız ama öte yandan hayatta bu kadar güzel bişey yok onun bi gülümsemesi kadar tatlı bişey yok bazen o kadar sıkıştırıyorum ki ciğerime sokasım geliyor verene sükür canını malını verip sahip olamayanlar var ne kadar sükretsek az

canım bir bebeğin sallanarakta uyusa ,bir düzeni var her zaman yaptığın şeyleri yaptığın halde farklı tepkiler veriorsa bir sıkıntısı var demektir... inşallah şu meşhur ataklardan biridir...dişinden dolayıda olabilir...ek gıdaya başlandığında bizim kızın gaz problemi yine çıktı ama çok hareketli olduğu için kendi kendini sakinleştiriyor uzun süre tepinip ağlayınca rahatlıyor...
diğer torun bu haftadan itibaren bizde görümcem yeni işe başladı...haliyle kıznıda bize bırakıyor...kv ve ailesi brokoliyi karnıbaharı kerevizi bamyayı yer elmasını pancarı pazıyı bu tür sebzelerin tadını bile bilmiyorlar... hatta eşim çoğu sebzeyi ben pişirince öğrendi sevdi ...tamam bende pek sevmem sebzeyi ama yemeye çalışıyorum kızımada yediriyorum...hepimiz sebzeyle falan büyümedik ama şimdi herşey elimizin altında... 1 tane kereviz 1 tane havuç 1 tane kabak 1 lira bile tutmuyor...yani zor değildi kendi torunlarına 2 sebze haşlamak yedirmek...kendileri yemedikleri için ve hala iğrenç bulduklaı için kendi çocuklarınada yedirmek akıllarına gelmemiş...ben bile hayatımda ilk defa avokado yedim ela nın sayesinde...
annenden razı olsun... yeşil kırmızı mercimekte atsın çorbanın içine bolca yada un kavurup eklesin
seni tok tutar...çiviyle falan ben denedim çamaşır ipleriyle filan... sağlam olmuyor ...sallarken fırlayıp gider diye korktum...yeni hamağınızı bir ucuna ip bağlarsın oturduğun yerden sallarsın ... benim baktıklarımın çoğu derin değildi..yani çocuk bir sağa sola dönse düşer... kımıldamadan sırt üstü yatsa ancak yeter yüksekliği...güle güle kullanın bebeğin de sende...

Son düzenleme:
geçen hafta biberon almadi bu hafta meme evet inadindan 10 saat de duruyor bazen

Bu arada ben kundaklı tulum aldım,askılı,dönerek kendini uyandırıyodu,kundakla daha uzun uyuyor,denemediysen tavsiye ederim.anne karnında gibi büzülüp yatmayı seviyorlar.

herzamanki düzene direniyor evde anarşizm çıkardı bizim kız o yuzden bende ya atak ya dişten diyorum üst köpek dişleri nohut gibi ama gececek diye beklemekten bıtap düstük çivi banada ya fırlarsa diye sağlam gelmedi aldığımın derinliğini tam bılmıyorum ama emnıyet kemeri var inşallah sağlam olur. sebze zaten egeliler dısında türk halkının eksık noktası ama anne sevmesede yedirmesi gerekir biz kocaman olduk hala annem sebze yedirecem diye uğrasır brokolı kereviz engınar bunlar bizdede yenı yenı gırdı hayatımıza ama dediğin gibi markette pazarda her yerde var artık bunlar olmasa bi pırasa ıspanak semız otu pazı karalahana havuç bamya yani bunları nasıl yedirmezler hayret. maşallah sanada canım hem geç saatlere kadar calısıp hem herseyine yetişiyor yemeklerini bile hazırlayıp bırakıyorsun bebeğin bile sanslısı şanssızı var işte inşallah diğer torun gelince elanın düzen bozulmaz

kızlar merhaba : doktorumuza ulasamadım testin sonucunu az cok yorumlaya bilecek var mı merak ettim ben :S
Antibiyotik duyarlılık testi
Amoksisilin/Klavulanik_Asit DUYARLI
Gentamisin DUYARLI
Sefiksim DUYARLI
Trimetoprim/Sülfametaksazol DUYARLI
Nitrofurantoin DUYARLI
Boyalı mikroskobik inceleme GRAM (-) BACİL GÖRÜLDÜ
Genişletilmiş spektrumlu beta laktamaz (ESBL) NEGATİF

BİLMEM YORUMUMLAYAN OLURMU AMA BEN İNTERNETTE TAHLİL SONUÇLARININ ANLAMLARINI İÇEREN SİTELERDEN BAKIYORUM.GEÇMİŞ OLSUN SİZE.

Sağol tatlım :)) ben hepinizin bebişlerini merak ediyorum...
Aslında birimize herkes bebişlerinin resimlerini yollasın altınada nicklerini yazıp hepsini yanyana koyalım çocuk bahçesi gibi :))
yeni yılın ren geyiği :) buda benim kızım :)

benim kızın ilk köpek dişleri şişti halada şiş...onları beklerken alt dişleri çıktı...ön üst dişleride çok şişti kıpkırmızı...3 hafta kadar çalıştığım yerde 8-9 da evde oluyordum şimdi 6 buçukta evdeyim... zaten evede yemek yapıyorum yaptıklarımdan kızımada hazırlıyorum...zor olmuyor alışınca...2-3 çocuğu olan arkadaşlar var... hepsi ne ayrı ayrı ne zor oluyordur...diğer torun yardımcı bile oluyor ama çocuğa izin vermiyorlar... birini severken birini dışladıkları için..haliyle diğer torun kıskanıyor ve saldırganlaşıyor inat yapıyor..yaramazlık yapark dikkat çekiyor...he rişi zorlaştırıyor...

yeni yılın ren geyiği :) buda benim kızım :)
maşşallh maşşallah... yanakları bir lokmacık...yerim ben o yavru geyiği....

balik yedirince ustune hemen emzirdiniz mi?
yogurtla balik arasinda ne kadar beklemeliyim?
ben emzirdim yarım saat sonra...hatta yedirdikten sonra buradaki arkadaşlara sormuştum...balık tazeyse sorun olmaz. ama işte insan korkuyor...yoğurtla beraber yedirenlerde var...ama ben yinede yoğurt vermedim balıktan sonra... ama balıktan 2 saat önce yoğurt yemişti...

bir arkadaş bıldırcın yumurtasını bebeğin ağzına kırıyormuş çiğ çiğ...benim kızı biraz zayıf görünce söyledi... kendi kkızıda maşşallah tosun gibi....ama çiğ yumurta iyi değil galiba ...illa pişmesi lazım değil mi...birde komple kırıyormuş ağzına yumurtanın beyazı 1 yaşına kadar yedirmeyin diyorlardı...

CANIM 1 YAŞINDAN ÖNCE BILDIRCIN YUMURTASI ÖNERMİYORLAR 3-4 YUMURTAYA BEDelmiş benim aarkadaşın kızıda 4,5 yaşında 14kg oda bıldırcın yumurtası veriyor haftada 3 gün enerjisi patlıyor bi işlahlanıyorki sorma toplamaya başladı diyor ama bizimkiler için erken galiba.bide çiğ veye tam pişmemiş yumurtayıda yine önermiyorlar .

3unuz birlikte mi??
benim kuzum da cok seviyor tupperware leri ozellikle ama agzini acmiyor yani kapaga aciyor kapak kadar aciyor

biliyorsun blw basladik sonra cekil cocuuum sen yiyemiyorsun ben daha guzel tikistiririm bol bol ye moduna gectim
tabi benim akilli bidik acmadi agzini illa o minik parmaklar girecek olaya
meyve-sebze kendi yiyor yine 1-2 minik parca amma velakin pekmez yemesini istiyorum veremiyorum
et de ilk once sevmisti simdi yemiyor
sen et-balik nasil veriyorsun?

isik acik emzirince uyumuyor mu?
yani yatagina uyanik mi birakiyorsun?kendi mi uyuyor?

Derken uyandı ve 3 kez kucağıma alıp sakinleştirdim ve uyudu tekrar kendi kendine ...inşallah devamı gelir ....
uyanik birakip kendi uyuduysa ogrenmis patecan uyumayi

cok dogru soyluyorsun cnm helal parayla cok zor

oyle deme tatlim dilek kapin aciktir mazallah
cogumuz o duruma geliyoruz yorgunluk uykusuzluk bakimsiz geziyoruz en azindan ben

bir dev adamda seninkiymis masallah :)

benim oglumun da kopek disleri sis idi ve ansizin altlar cikti hic beklemiyordum

Son düzenleme:
bende ,haşlayıp sadece sarısını yediririm diye...bugün markette baktım baktım alayımmı diye sonra vazgeçtim...az daha tavuk yumurtası yesin bakalım şunun şurasında 3-4 ay kaldı

o diyen arkadaş 3 aylıkken başlamış ek gıdaya ...öyle tuzlu yağlı dememiş ne pişirdiyse yedirmiş...korkma kızzzzz diyo bana yesin ver ver diyor :)
yani tontiş olmak sağlıklı olmak anlamına gelmiyor ama maşşallah arkadaşın kendide tontiş kızıda...

Son düzenleme:

haklısın canım 2-3 tane olanlara zaten saygıyla eğiliyorum. yumurta ciğ verilmiyor canım içinde baktariler var pişmeden ölmüyor ve gercekten sısman olmanın sağlıklı olmak anlamına geldiğini sanan el kadar bebeğe sırf kilo alsın diye büyüklere bile önerilmeyen seyleri yedirenlere hayret ediyorum bugun bişey olmasa bile ileride o bebeklerin mide bagırsak seker damar sorunlarının sebebı hep bebeklik allahın emanetıne daha özenli davranmak gerek

Pate&supapatya masallah kuzularınıza, rabbim nazarlardan korusun

sağol gülüm belim düzeldi spor plates falan tam orayı hallettik diş çıktı hepsini geçti . canım bu atak ne kadar sürüyor ki dokuzuncu ay atağındayız sanırım

3 gün surdu diyen de vardı, 3 haftadır uyumadım diyen de canım. Alışkınız zaten atak vız gelir degil mi:)

Daha sabah yazmıştım ya oydu buydu diye diye everip yollayana kadar bu böyle gider canım. Sonra da torun baslar. Emeklisi yok

Eti köfte yapıyorum, sade daha cok seviyor. Zeytinyagı koyuyorum yogururken. Yanmaz tavada pişiriyorum. Balıgı da yine tavada yagsız pişiriyorum. Onune acuc içi kadar porsiyonlar halinde koyuyorum.

Benimkinin de cok iştahlı oldugu ve reddettigi günler oluyor. Blw ile basladıgını biliyorum kuzum ama endişe ediyorsun ya az yiyor diye. Ondan dedim eger geleneksel yöntem de deniyorsan ver corbasını muhallebisini kurabiyesini.

Onların da dogru bildigi o gülüm. Öyle yetişmişler. Az mı okuduk bu forumda "sutun yetmiyor mu, bu cocuk doymuyor mu" diye söylene söylene lohusa arkadaslarımızı bunalıma soktuklarını. Biz ne kadar uyarsak ta onlar en iyisini yaptıklarını düşünmekten vazgecmeyecekler:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…