- 28 Mart 2014
- 1.783
- 1.507
- 198
bizim kızın favaori yemeği...gazete kağıdı,peçete,mukavva ve karton türü şeyler...:) çok seviyor kemirmeyi...buradaki arkadaşlarla doktorların söyledikleriyle kendi düşüncelerimizi deneyimlerimizi karşılaştırıp mutabık oluyoruz...pek öyle doktor şöyle dedi diye uyguladığımız pek nadirdir... en azından kendi adıma böyle... dediğin gibi akışına bırakmak lazım...kızlar bu ek gıda olayına doktorlara göre geçmek doğru mu sizce? ben oğluma inek sütü, şeker ve tuz dışında her şeyi veriyorum. maşallah ne bulursa yiyor doyduğunda zaten reddediyor.dün acılı adana dürümün etinden yedirdim mesela.şekerli olduğu halde kurabiye falan veriyorum. doktorlar biraz abartıyor bence. bazen yarım yumurta sarısı yiyor bazen 2 lokma alıp reddediyor. doktor öyle dedi diye çocuğu zorlamayın sonrasında çok büyük beslenme sorunlarıyla karşılaşabilirsiniz, zorla yemek edirilen çocuklarda ilerleyen yaşlarda kişilik bozuklukları olabiliyor. biraz akışına bırakın çocuğu. sizin stresiniz ona yansır
amin amin...her çocuk kendi karakteriyle yeniden tecrübelendiriyor annesini...1 çocuğun olsada 5 çocuğun olsada herşeye sil baştan başlıyorsun ilk seferiymiş gibi... benim ilk doğumum ama 2 tane de yeğenim var... hepsi birbirinden farklı büyüyor....tartışmasız en güzel telaşlar, birde biz haftaiçi 4kişi yatıyoruz odada, hafta sonu çocuklar kendi odasında
beraber uyumak beraber uyanmak harika birşey ama dediğin gibi uyku 50 kere bölünüyor, öksürdü kalk acıktı kalkbizimde 2 dişimiz çıktı kızımda hiç zorlanmamıştık bu her dişte ateş iştahsızlık perişan oluyoruz,,canları sağolsun rabbim sağlık versin ,hayırlı evlat olsunlar,emeklerimiz sonuna kadar helal olsun
canım geçmiş olsun... olmuş bitmiş... internetten bakıp canını sıkma lütfen...yarın doktorun ayrıntılarıyla anlatırsana ...ne iğnesinde nede başka bir şeyinde dayanamasamda hiç yalnız bırakamam yavrumu..herşey onların iyiliği için...sonunda kan verdik iki kişi ve annem ancak zaptetti ben bakamadım ama tek seferde aldılar hem ağladı hem tepindi kuzum çok kötü hissettim kendimi bir türlü alışamadım aşı olurkende tansiyonum düşüyor ya dışarı alıyorlar ya oturtuyorlar beni telaşe müdürü :)
bende simdi kan aldırmadan geldim canım parmaktan aldılar cok az ağladı bizimde lym 64 ama ona bakmadılar bile hgb ye baktılar 11.6 kanı çok iyi deyip yolladılar hemen telaselenmeşimdi tahlil sonucu geldi mailime herşey normal değerlerin arasında ama lym20-48 arası yerine 68 baktım hiçte hoş şeyler yazmıyor artık yarın doktora gidene kadar rahat yok bana moralim bozuldu.
canım bende baktımda bir kaç sitede..senin gibi bebeğinin sadece lym değeri yüksek çıkan tahlil sonuçları vardı.. hatta 70-95 civarında...gribal enfeksiyon geçiriyor yada geçirmiş bebeklerde yükselmesi normalmiş...hem tahlil sonuçlarına bir bütün olarak bakıyorlar... yani sadece bir değer yüksek diye kendi kendine kötüyü çağırma... K kubizm bebeğinin sonuçlarında da yüksek görünmüş doktor bir şey dememiş bile...şimdi tahlil sonucu geldi mailime herşey normal değerlerin arasında ama lym20-48 arası yerine 68 baktım hiçte hoş şeyler yazmıyor artık yarın doktora gidene kadar rahat yok bana moralim bozuldu.
bilemiyorumki.. ben kızamık aşısına götürdüğümde hemşire kan ölçümü yapıldımı dedi... 9 aylıkken yapılıyor dedi... bend e yeni yaptırmıştım hastanede ...12 çıkmıştı ...fena değil dedi...4 damla kan ilacı ver her gün dedi... kötü olsaydı kaç damla verecektim acaba....normalde 2 yaşında yapılan kan tahlili de 9.aya çekilmiş öyle mi kızlar
olabilir canım etkiler ben gecen ciğ köfte yedim hem asırı gaz yaptı kızda hemde sakı 2 gün kakasında pul biber gibi bişi gördümgünaydın kızlar
sağol canım...su için benim kızı da çok zorluyoruz bu aralar...inşallah kontrolü iyi geçer...
çok geçmiş olsun canım...öksürük kötü Allah şifa versin... bebek olduğu için her bildiğinide uygulayamıyorsun...kısa zamanda düzelir inşallah...
sağol canım...aman dikkat et sende kendini yere atıverir birden...
ben acıyı çok severim acaba azıcık sütümden geçenler onu rahatsızmı ediyor...
aldırdık canım azbişi ağladı ama iyi çıktı sonuç benimki 5 gün yoğun bakımda kaldı doğduğunda hep serumdu kan tahliliydi kablolar delik deşikti o zamandan fobi oldu bende yaptırmak istemedim geçte olsa buldum parmaktan alancanım bol bol su içir ishalin etkisini azaltır biz de ateş ishal olmadı çok şükür ama huzursuzluk var
bizm koldan aldılar kanı sadece vurulunca çığlık atıp ağladı sonra sustu ben giremedim yanına kan alınırken ama bizimki alışkın doğduğunda sarılıktı o yüzden haftada kan veriyordu inş senin sonuçların iyi çıkar
ben 8 aylıkken özel hastanede lçdürdüm devlette 9.ayda yapıyorlar sanırım
bizim çocuk doktoru 8. ay kontrolünde verelim mi diye sorduğumuzda geç bile kalmışsınız kemik suyu çok faydalı dmişti ben altıncı aydan beri veriyorum
bizimki de lokantada döner yemeye başladı çok seviyor yarım porsiyonda ona söylüyoruz
ya bizimkide öyle niye böyle ki bayılıyo gazete kağıt peçete o kadar saklıyorum yıne eline geçiyo gecen baktım market fişi sizlere ömür yarısını yemişbizim kızın favaori yemeği...gazete kağıdı,peçete,mukavva ve karton türü şeyler...:) çok seviyor kemirmeyi...buradaki arkadaşlarla doktorların söyledikleriyle kendi düşüncelerimizi deneyimlerimizi karşılaştırıp mutabık oluyoruz...pek öyle doktor şöyle dedi diye uyguladığımız pek nadirdir... en azından kendi adıma böyle... dediğin gibi akışına bırakmak lazım...
amin amin...her çocuk kendi karakteriyle yeniden tecrübelendiriyor annesini...1 çocuğun olsada 5 çocuğun olsada herşeye sil baştan başlıyorsun ilk seferiymiş gibi... benim ilk doğumum ama 2 tane de yeğenim var... hepsi birbirinden farklı büyüyor....
canım geçmiş olsun... olmuş bitmiş... internetten bakıp canını sıkma lütfen...yarın doktorun ayrıntılarıyla anlatırsana ...ne iğnesinde nede başka bir şeyinde dayanamasamda hiç yalnız bırakamam yavrumu..herşey onların iyiliği için...
bilemiyorumki.. ben kızamık aşısına götürdüğümde hemşire kan ölçümü yapıldımı dedi... 9 aylıkken yapılıyor dedi... bend eyeni yaptırmıştım o yüzden yaptırdım ...12 çıkmıştı ...fena değil dedi...4 damla kan ilacı ver her gün dedi... kötü olsaydı kaç damla verecektim acaba....
bendede 63 çıktı ama ben direk kan istedim doktoruna yarın göstericembende simdi kan aldırmadan geldim canım parmaktan aldılar cok az ağladı bizimde lym 64 ama ona bakmadılar bile hgb ye baktılar 11.6 kanı çok iyi deyip yolladılar hemen telaselenme
burda ki anneler genelde sadce 1 dr sözüyle haraket etmiyor canım etmiyoruz okuyoruz arastırıyoruz birbirimizle bilgi paylasıyoruz tabıkı dr da soruyoruz ki en doğruyu yapabilelim tabiki ne yiyip yemeyeceğine anneler karar verir ama 1 yasına kadar cocugun böbrekleri tuzu süzemiyor bunu bile bile vermek? yada insan vucuduna hiç bir faydası olmayan ya doktor abartıyor verelim diyecek bir yiyecek mi yani ne gibi faydası var? gecen canan karatay diyordu ölünce bile yok olmayan dişleri şeker cürütüyor ve siz düsününki o kadar sert olan dişi çürütürken iç organları ne hale getiriyor ? diye anlatmıstı olayı bende cok mantıklı . bana annem liseye kadar zorla yedirdi kasıkla pesimden kostu elhamdülillah bi bozukluğum yokkızlar bu ek gıda olayına doktorlara göre geçmek doğru mu sizce? ben oğluma inek sütü, şeker ve tuz dışında her şeyi veriyorum. maşallah ne bulursa yiyor doyduğunda zaten reddediyor.dün acılı adana dürümün etinden yedirdim mesela.şekerli olduğu halde kurabiye falan veriyorum. doktorlar biraz abartıyor bence. bazen yarım yumurta sarısı yiyor bazen 2 lokma alıp reddediyor. doktor öyle dedi diye çocuğu zorlamayın sonrasında çok büyük beslenme sorunlarıyla karşılaşabilirsiniz, zorla yemek edirilen çocuklarda ilerleyen yaşlarda kişilik bozuklukları olabiliyor. biraz akışına bırakın çocuğu. sizin stresiniz ona yansır
canım bende kendi drumuzun hastanede aldırmadım baska dr baktı sen yıne sonucu alınca bana da haber ver ona göre kendi druma da gideyim yinede bişi olduğunu düşünmüyorum enfeksiyon olabilir diyor benim kız hasta değil ama belki mikrop aldı ama bünyesi kuvvetlı olduğu için hasta olmadı olabilir kötüye yormabendede 63 çıktı ama ben direk kan istedim doktoruna yarın göstericemHIRSIZI ile yorumlarınız beni biraz rahatlattı sağolun yoksa şimdiden çok gerilmeye başladım.
bizimki 8. ayda yapıldı parmak ucundan alıverdilernormalde 2 yaşında yapılan kan tahlili de 9.aya çekilmiş öyle mi kızlar
her gün yerim acıyı ben özellikle cin biberi turşusu falan...önce onu kesmekle başlayım...başka bir şeydir o gördüğün yediklerinin arasında kabuklu bir şey varsa odur yoksa senin yediğin çiğ köftenin biberi bebeğin kakasında görünmez ...olabilir canım etkiler ben gecen ciğ köfte yedim hem asırı gaz yaptı kızda hemde sakı 2 gün kakasında pul biber gibi bişi gördüm
haberleri izliyordum kızım kucağımda sehpanın üzerindede dergi vardı...ağzım açık izlemişimki nasıl daldıysam...benim kız derğiyle oynuyor sanıyorum ...bir baktım ağzında geviş getiriyor ...1 sayfanın yarısını yemiş.. ağzında zeytin kadar bir parça yakaladım... birazda yuttu galiba...renkli şeyleri seviyorlar demekki... yiyecekleride öyle rengarenk yapalım...şekerlerde öyle tadından önce rengi iştah açıcı...ya bizimkide öyle niye böyle ki bayılıyo gazete kağıt peçete o kadar saklıyorum yıne eline geçiyo gecen baktım market fişi sizlere ömür yarısını yemiş
bana hemşire 6 aylıkken söylemişti 9 aylık olunca kan testi yapılacağını..... rota için sürekli kontrole gittiğimiz için o arada kan aldıklarında kan sayımınıda yapmışlardı...randevu al canım... kansızda çıkmış .. belki yükselmiştir şimdiye kadar yedirdiklerinden kan ilacından...kendi doktoru günde 10 damla dedi bana kanı iyi çıktığı halde hemşire 4 damla dedi... bende 4 damla veriyorum... zaten iyimiş değerleri...bana doktorumuz 1 yaşında yapalım demıstı ayın 6 sinda başka doktora götürdük o 9 aylık olunca dedi 15 gün sonra gelin dedi kendi doktorumuz 10 damlaya çıkardı bizim damlayı kansızlığı var dedi randevu alayım bari
bizimki 11 küsür çıkmıştı doktor ver dedi ama Ece hanım çok huzursuz huysuz oluyor vermiyorum, az çıkarsa kilosu kadar damla veriyorlarbilemiyorumki.. ben kızamık aşısına götürdüğümde hemşire kan ölçümü yapıldımı dedi... 9 aylıkken yapılıyor dedi... bend e yeni yaptırmıştım hastanede ...12 çıkmıştı ...fena değil dedi...4 damla kan ilacı ver her gün dedi... kötü olsaydı kaç damla verecektim acaba....
biliyorum gözükmez ama vicdan yaptım niye yedim diye öyle hayal ettim galibaher gün yerim acıyı ben özellikle çin biberi turşusu falan...önce onu kesmekle başlayım...başka bir şeydir o gördüğün yediklerinin arasında kabuklu bir şey varsa odur yoksa senin yediğin çiğ köftenin biberi bebeğin kakasında görünmez ...
haberleri izliyordum kızım kucağımda sehpanın üzerindede dergi vardı...ağzım açık izlemişimki nasıl daldıysam...benim kız derğiyle oynuyor sanıyorum ...bir baktım ağzında geviş getiriyor ...1 sayfanın yarısını yemiş.. ağzında zeytin kadar bir parça yakaladım... birazda yuttu galiba...renkli şeyleri seviyorlar demekki... yiyecekleride öyle rengarenk yapalım...şekerlerde öyle tadından önce rengi iştah açıcı...
bana hemşire 6 aylıkken söylemişti 9 aylık olunca kan testi yapılacağını..... rota için sürekli kontrole gittiğimiz için o arada kan aldıklarında kan sayımınıda yapmışlardı...randevu al canım... kansızda çıkmış .. belki yükselmiştir şimdiye kadar yedirdiklerinden kan ilacından...kendi doktoru günde 10 damla dedi bana kanı iyi çıktığı halde hemşire 4 damla dedi... bende 4 damla veriyorum... zaten iyimiş değerleri...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?