- 21 Ağustos 2013
- 26.655
- 55.290
- 598
herkese günaydın,
19 unda aşımız var kısmetse , kan tahlilini nerde yaptırdınız arkadaşlar, birde menenjit aşısı var özel aşı ,olan varmı 2 doz onun 2.dozunu vurdurucaz, kızım 2 yaşından büyük olduğu için ona tek doz yaptırdık, bu aşı çok önemli arkadaşlar diğer ülkelerde rutin yapılıyor bizde 2014 yılında uygulanmaya başlandı benim kardeşimde doktor hem o hemde kendi çocuk doktorumuz şiddetle önerdi bilgilerinize:))
iyisi bizde olsa şaşardım canımmenectra ve nimenrix yapılıyomuş bizde ama bexsero en iyisiymis o da Turkiyede yokmuş Kemal Tuğcu yazmıştı bunu
canım bol bol su içir ishalin etkisini azaltır biz de ateş ishal olmadı çok şükür ama huzursuzluk var4 dış beraber cıktı bıhaftadır hasta ıshal ateş kusma 8 kılo ıdı kaça dustu sımdı bılmıyorum cok sarsıldı
bizm koldan aldılar kanı sadece vurulunca çığlık atıp ağladı sonra sustu ben giremedim yanına kan alınırken ama bizimki alışkın doğduğunda sarılıktı o yüzden haftada kan veriyordu inş senin sonuçların iyi çıkarkeşke onlara batıracaklarına bize batırsalarda ölçseler öyle bir teknoloji olsa
bende hiç emmemişim sütüde çokmus annemın ama inattın dıyor hala öyleyım3 ay geceleri emmişim sadece ama insan sütü varken emzirmek istiyor tabi iki gündür sütüm çok azaldı ben ağlayıp duruyom valla
cook geçmiş olsun canım bu kızın basına gelenler ne böyle rabbim korusun.maşallah kilosunada ek gıda yaradı iyi toparladı ayy bizimkide yürüteçteyken eğilip yerden birsey almaya calısıyor dikkat edeyim bende bu arada alerji için kendi yediklerinede dikkat et canım sütün az da olsa belki ondan kaynaklanabilir
bugün oturdum tüm hastaneleri aradım sonunda parmaktan kan alan bi hastane buldum yarın yaptırıcam canım insallah ben kan damlasıda vermıyorum bakalım sonuç ne cıkacak
canım bence kesme sakın memeyi öyle diyenlere bakma sütün son damlasına kadar ver bebek ne bilirde bırakma zamanı geldi diye karar verir ben hiç emmemişim yeni doğan bebeğin kararı mı olur ilgileri çok yogun o yuzden emerek vakıt harcamak istemiyorlar ben 3 aydır gündüzleri sağıp verıyorum emmıyor sadece uykuda emiyor gündüz bazen dediğin gibi istiyor actırıyor iki kere cekmeden cimcikliyor ucunu gülüyor gecen ay antıbıyotik kullandım 5 gün emzırmedım mama verdım ve gece 2-3 kere uyandı su an vermıyorum 10-15 kere uyanıyor ama olsun emiyor ya önemli olan o ve 2 yasına kadar bebeğin en büyük hakkı annesinin sütü tabi sütün yettiği sürece evdesin nasıl olsa sağ azalmasın yazıktır
galiba öyle canım benimkide düz duvara tırmanmaya calısıyor. geçmiş olsun gercekten rabbım koruyor onları ben evde üst kattan bıle ses gelse mutfaktan ucarak gelıyorum kafamda bın türlü senaryo bakıyorum sağlam ohhh cekıyorum
aynen canım kilo =sağlık=iyi anne gibi bi yaklasım var sırf kılolu olsun diye saçma sapan besliyorlar bu yuzden halbukı yapısı incedir cok haraketlidir kemiklidir boyu uzundur göstermez bebek yada zayıftır ama hiç hasta olmaz gelde anlat insanlara bizimde akrabanın bebeği büklüm büklümdü bebekken cok guzelde yurumeye basladı dolabı acıp sandalye koyup yemek yıyordu kendı kendıne 4 yasında diyetisyene basladı sımdı lısede hala sısman
bende o günleri bekliyorum heyecanla cok severım anımasyonu kızımızıda alıp gideriz inşallah
bndede panık atak var canım gercekten annelık en guzel ilaçmış ama gecen bi kriz geldi feci zor toparladım
hosgeldin canım masallah kuzuna zamanı gelınce emekler dağıtır ortalığı bizdede altta 2 diş var ketcap mayonezın sisesını acıyor dısını takıp
bizde fecı kavgalar edıyoruz homurdanıyor vuruyor bana cok sayıda tabak anneannesının gözlüğü telefonu bi sürü sey kırdıvalla saka maka kocaman oldular
nerelerdesın canım yoksun son günlerde 1 tane ucu gözüktü demiştin cıktımı baska diş
geçmiş olsun canım bizimkiler alıstı sanırım bize o yuzden yanlız kalmaya dayanamıyorlar bizimde alt 2 dişimiz var 3 ay olacak cıkalı yenisi gelmiyor bir türlü
ben 8 aylıkken özel hastanede lçdürdüm devlette 9.ayda yapıyorlar sanırımben de ölçtüreyim cnm,şu an 8,5 aylık sayılır
ayımız bitince mi ölçtüreyim
bizim çocuk doktoru 8. ay kontrolünde verelim mi diye sorduğumuzda geç bile kalmışsınız kemik suyu çok faydalı dmişti ben altıncı aydan beri veriyorumkızlar
kemik suyu veriyor musunuz,biraz araştırma yaptım suyunun faydası yok,sadece iliği faydalı diyorlar
iliğin zaten faydasını biliyoruz da,şimdi ne yapmak lazım sizce
ben genelde iliğini içine katıp veriyordum suyunu
daha ete çok geçmedik,yanlış yaptım sanırım,köftelere başlıyım artık
bizimki de lokantada döner yemeye başladı çok seviyor yarım porsiyonda ona söylüyoruzGunaydin hanimlar
Dun birileri lahmacun (salca ve baharat olmadan kuzu kiymadan hazirlanmis) yedi. Nasil alip agzina tikistiriyordu kitliktan cikmis gibi. Bir lokma lahmacun bir yudum ayranKoca adam oldu
Canim goz kasimasi da alerji belirtisidir. Kubizm in yazdigi gibi ela nin yaptigi diyetin aynini senin de yapman gerekir. Alerji testlerinin de 1 yasindan once guvenli sonuc vermedigi soyleniyor. Cocugun yogurda alerjisi yok mesela ama sut ya da peynir olarak tukettiginde rahatsiz olabiliyor. Baharata dikkat et. Kizin yediklerinde de irmik ve bugdayda gluten var ama sanmiyorum ona alerjisi olsun. Var mi ailede alerji hikayesi?
Bir de bu tarz alerjiler zamanla kayboluyor. Kaynagini bulduktan sonra arada bir deneyip gecip gecmedigini gorebilirsin.
Gecmis olsun canim. Disleriniz de hayirli olsun
Canim beslenme duzeniniz nasil? 3 ogun sizinle beraber masaya oturtmayi denedin mi?
Zaten ustu kirleniyormus. Sen ugrasma ver eline kasigini kendi kendine ugrassin. Etini sebzesini onune koy. Hergun illa bu listedekileri yiyecek diye sartlandirma kendini. Cani neyi cekiyorsa onu yesin. 9 aylari bitti. Artik kendi kendilerini rahatca besleyebilirler canim. Kendini yok yere yoruyorsun.
Canim verdigin etin&suyunun organik olmasina dikkat et. Daha once mevzu etmistik. Agir metaller kemikte birikiyor ve et suyuna geciyor. Yaylim hayvani olursa bir sikinti olmaz.
Maşşallah Kerem e....ailede belirli bir alerjisi olan yok ama büyük yeğen astım hastası...onun alerji testleri hala devam ediyor...babasının içtiği sigaralardan oldu yavrum böyle...Gunaydin hanimlar
Dun birileri lahmacun (salca ve baharat olmadan kuzu kiymadan hazirlanmis) yedi. Nasil alip agzina tikistiriyordu kitliktan cikmis gibi. Bir lokma lahmacun bir yudum ayranKoca adam oldu
Canim goz kasimasi da alerji belirtisidir. Kubizm in yazdigi gibi ela nin yaptigi diyetin aynini senin de yapman gerekir. Alerji testlerinin de 1 yasindan once guvenli sonuc vermedigi soyleniyor. Cocugun yogurda alerjisi yok mesela ama sut ya da peynir olarak tukettiginde rahatsiz olabiliyor. Baharata dikkat et. Kizin yediklerinde de irmik ve bugdayda gluten var ama sanmiyorum ona alerjisi olsun. Var mi ailede alerji hikayesi?
Bir de bu tarz alerjiler zamanla kayboluyor. Kaynagini bulduktan sonra arada bir deneyip gecip gecmedigini gorebilirsin.
Gecmis olsun canim. Disleriniz de hayirli olsun
Canim beslenme duzeniniz nasil? 3 ogun sizinle beraber masaya oturtmayi denedin mi?
Zaten ustu kirleniyormus. Sen ugrasma ver eline kasigini kendi kendine ugrassin. Etini sebzesini onune koy. Hergun illa bu listedekileri yiyecek diye sartlandirma kendini. Cani neyi cekiyorsa onu yesin. 9 aylari bitti. Artik kendi kendilerini rahatca besleyebilirler canim. Kendini yok yere yoruyorsun.
Canim verdigin etin&suyunun organik olmasina dikkat et. Daha once mevzu etmistik. Agir metaller kemikte birikiyor ve et suyuna geciyor. Yaylim hayvani olursa bir sikinti olmaz.
sağol canım...kv,hala,akraba yok mu?
yoksa mr patee cekirdeksiz uzum dediklerinden mi??
ustu kabardi uzun sure geliyor dedi dr ama yok birsey hala
uff cnm ne cekmissin disten
en buyuk korkum disci koltugu
size de cok gecmis olsun cnm isin nasil memnun msn?
kan tahlilini özel hastanede yaptırdım... menenjit aşısı bence zorunlu olmalı devlet bünyesinde... ki belki ilerde oda olur...herkese günaydın,
19 unda aşımız var kısmetse , kan tahlilini nerde yaptırdınız arkadaşlar, birde menenjit aşısı var özel aşı ,olan varmı 2 doz onun 2.dozunu vurdurucaz, kızım 2 yaşından büyük olduğu için ona tek doz yaptırdık, bu aşı çok önemli arkadaşlar diğer ülkelerde rutin yapılıyor bizde 2014 yılında uygulanmaya başlandı benim kardeşimde doktor hem o hemde kendi çocuk doktorumuz şiddetle önerdi bilgilerinize:))
maşşallah .... benide böyle 3 öğün besleyen olsa.... :)maşallah oğluşuna,,,
benimkide oburcanlardan)) maşallah diyelim tüm yavrulara,,,,
et ve kemik suyu bende her öğle çorbasına kattırıyorum,, ama benimki 3 öğün yiyro sizce azmı yani ara öğün yemiyor,,,
birde neler yediriyorsunuz gün içerisinde yazarsanız sevinirim,bizim programımız şöyle
sabah, 1 haşlanmış yumurta sarısı, 1 kuru kayısı yarım bardak su ile haşlanıyor, kayısıyı kahvaltının içine rendeliyorum ,2 tatlı kaşığı mısır unu ile kayısı suyunu kullanarak muhallebi yapıyorum, kaşar rendeliyorum, 2 çay kaşığı ceviz içi bir kaşık tereyağı, 2 çay kaşığı tahin, bunları karıştırıyorum, ılıyınca pekmez ve zeytinyağı ekliyorum ve minik oğluşum afiyetle yiyor
öğlen, sebze çorbası genelde, kabak,patates,soğan, kereviz,sarımsak, karnıbahar bunları et ve kemik suyu ile haşlayıp püre halinde veriyor babannemiz, içine bakliyat da ekliyoruz,bazen bulgur,bazen mercimek ,börülce,pirinç vs...
akşam yatmadan önce; 1 muz ve 1 bal kabağı dilimini rendeliyorum, içine bir miktar tereyağı, ve ceviz içi koyuyorum, muhallebisinide 1 kaşık tam buğday unu,yarım kaşık irmik, yarım pirinç unu, 3günde birde buğday ruşeymi katıyorum, muhallebi pişince hepsini karştırıyorum, ılıyıncada yine pekmez ve zeytinyağı ekliyorum, bunu yeyip birazda oynayıp uyutuyorum paşacığımı
haftada 2 kezde balık vermeye çalışıyorum onu ara öğün olarak parmak besini gibi yiyor...
biraz ayrıntılımı oldu bilmiyorum ama bizim beslenme programımız böyle sizlerde paylaşırsanız fikir almış oluruz,
öpüyorum hepiniziiiii
iyisi bizde olsa şaşardım canım
canım gel seve seve senide beslerimMaşşallah Kerem e....ailede belirli bir alerjisi olan yok ama büyük yeğen astım hastası...onun alerji testleri hala devam ediyor...babasının içtiği sigaralardan oldu yavrum böyle...
sağol canım...
kan tahlilini özel hastanede yaptırdım... menenjit aşısı bence zorunlu olmalı devlet bünyesinde... ki belki ilerde oda olur...
maşşallah .... benide böyle 3 öğün besleyen olsa.... :)
ellerine sağlık bebeğinede afiyet bal şeker olsun....
en sevdiğim şey anne pestili :)canım gel seve seve senide beslerimhayatım yemek yedirmek oldu zaten gider gitmez kız kreşten gelmiş oluyor onu yediriyorum ona yedirirken oğluş tepsye atılıyor acıktım diye hooop sonra onu besle uyut pestilin çıksın ve yat hayatım böyle geçiyor
benımde aynı sekılde canım sut gelmese ağzına emmez bıde aynen dedıgın gıbı ağzında suutu gorebılıyrsan sorun yok eskısı gıbı dolup taşmıyor maalesef ben günde kac tane gogus pedı harcıyordum kıyafetımı defalarca degıstırıyordum işe başlayınca nasıl olcak dıyordum ama sımdı hıc oyle degıl bıde artık ek gıda alıyorlar abii oldu onlarr küçük erkekler :) bıde bısey duymuştum 6ay annesutu alan bebek ıcın anne sutu artık sonrasına yeterlı olurmuş kolay kolay kesılmezmısKafama takıldı siz diyorsunuz ya sütüm azaldı vs diye benimde. mi azaldı acaba göğüs pompası almadım gerek duymadım ama şimdi alsa mıydım diyorum bakardım kaç cc çıkıyo diye 1 ay öncesine kadar oğlum bir memeden emerken diğerine sızlama gelirdi dolardı resmen hissederdim taş gibi olmuyodu tabi ilk annelik günlerindeki gibi ama dolulugu hissediyodum şimdi o his olmuyo sıkınca bazen fışkırıyo meteninde ağzının kenarları süt oluyo akmış belli ama ne biliyim işte tedirgin oldum gerçi meme boş olsa emmez dimi
canım başlarda senin oğlan tam yumurta yiyordu diye biliyorum sonradan mı çıktı yoksa ben mi yanlış hatırlıyorumBizde spontan gelisiyor canim. Ogretmiyorum, ogrenmesine imkan sagliyorum. Gul gibi geciniyoruz
Afiyet olsun canim
Oglum 3 kere benimle mutfaga gidiyor. Ben yemegimi yerken ona da yiyecegini veriyorum. Yedigini yiyor istemezse oynayip firlatiyor. Oburlugu yok oyle
Standart menulerim yok. Corba ya da muhallebi vermiyorum. Yumurtaya alerjisi oldugundan onu da yemiyor. Sebzesini etini yogurdunu onune koyuyorum. Ayranini alistirma bardagina. Istedigini yiyor
maşallah kuzuna anneme anlattım senin oğlanı annemde tabi yer öğrendikten sonra yutarda dedi bizde 9 aylıkkken sofya oturup kendimiz kaşıkla yiyebiliyormuşuz biz fazla üstüne düşerek kötülükmü yapıyoruz ne öğrenmeleri gecikiyor.
Gunaydin hanimlar
Dun birileri lahmacun (salca ve baharat olmadan kuzu kiymadan hazirlanmis) yedi. Nasil alip agzina tikistiriyordu kitliktan cikmis gibi. Bir lokma lahmacun bir
Hepsi varda iş güç başka şehirler derken senede anca 1 yada 2 kez gelirler annem hariç :)kv,hala,akraba yok mu?
yoksa mr patee cekirdeksiz uzum dediklerinden mi??
ustu kabardi uzun sure geliyor dedi dr ama yok birsey hala
uff cnm ne cekmissin disten
en buyuk korkum disci koltugu
size de cok gecmis olsun cnm isin nasil memnun msn?
hemşire döküntü olur belki demişti o da olmadı şimdiden geçmiş olsunhoşgeldin,
kışı bende hiç sevmiyorum .benim kzıında emeklemeye gönlü yok herhalde direk yürüyecekler.benşm kızda aynı altta iki diş devamı gelmedi henüz.bilgi verdiğin için aşı ile ilgili sağol hayırlısıyla bizde yaptırıp rahatlasak.
yavrum ya çok mu sıkıntılı çıkarıyor kilosu nasıl diş çıkarırken zayıflar derler amakızlar 9 at bıtmesıne 5 gun var 7 dış cıktı cucugum mahvoldu resmenn yaa
yeni okudum geçmiş olsun hasta olmasınlarda geçecek nasılsa4 dış beraber cıktı bıhaftadır hasta ıshal ateş kusma 8 kılo ıdı kaça dustu sımdı bılmıyorum cok sarsıldı
"anne" demişşşş ne güzeeelllllllllllllllMerhaba kızlar
Umarım sizler de minnaklar da iyilerdir.Biz çok şükür iyiyiz çingene kızımlaBenimle daha şimdiden kavga etmeye başladı cadaloz.Dinlendirici gözlüğümün ilk defa farkına vardı dün.Onu alıp oynayacakmış hanımefendi.Ben hayır deyip elini ittikçe o benim elimi itip nananana...diye homurdanıp almaya çalışıyor.Sonuç ne mi oldu?Tabi ki cadaloz kazandı.Bir de pis pis sırıttı:)Yarın biz de Allah'ın izniyle 9.ay aşımızı olacağız.Umarım ateşte döküntü de yapmaz.Zaman çabucak geçiyor.Doğduğunda ay bir kırkı çıksa derken 10 gün sonra 9.ay bitecek:)Allah hepimizin evlatlarına uzun ömürler versin.
Haa.... bu arada kızım anne demeye başladı.Tarifi imkansız bir duygu.O lafı duydukça içimden birşeyler eriyip gidiyor.Allah yokluklarını göstermesin inşallah.Amin.
tartışmasız en güzel telaşlar, birde biz haftaiçi 4kişi yatıyoruz odada, hafta sonu çocuklar kendi odasındaen sevdiğim şey anne pestili :)
güzel telaşlar bunlar değil mi?
ama yat kısmından sonra dinlene biliyormusun... benim sıkıntım yattıktan sonra başlıyor 3 gündür yine uykusuzuz ailecek...ayağımda sallıyorum 5 dakika uyusun diye....minikkkk elaaa uyusundaaaa büyüsün diye....kaldır gezdir tekrar salla sabaha kadar...dişlerinden sanırım...çıktı çıkacak ucu seffaflaştı iyice...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?