merhaba kızlar
pek giremiyorum bu aralar ufaklık ayaklandı hiç durmuyor bide ha bire kanepe tepelerine çıkmak i,stiyor yer bitti hanım efendi kanepede yürüyecekmiş hızlı hızlı bir kaç adım atıp kırlente atıyor kendini, düşecek diye ödüm kopuyor
@Snowyy anneler hep öyleler canım biizmkide soruyor onu yapıyor mu bunu yapıyor mu diye
supapatya88 geçmiş olsun canım
ardaannesi3 maşallah oğluna benim kızımda dışarıyı çok seviyor öğlen büyük kızımı okula bırakıyoruz beraber güzel havalarda ordanda markete falan uğrayıp geliyoruz pek seviniyor hava yağmurlu falan olunca kapıya gidip ağlıyor
merhaba canim hosgeldin biz artik ne yiyorsak ogluma da veriyorum agiz tadi alissin diye. ama ne yerse yesin aksam yqtmadan yinede mamasini yiyorSlm arkadaşlar bizim kız 10 buçuk aylık oldu akşam öğününde genelde bebelac tahıllı yulaflı muhallebisini veriyorum hala devam etmelimyim arada bizim yiyeceklerden tattırıyorum akşamları ama hafif olduğu için genelde akşam muhallebi sizler akşam ne veriyorsunuz 10 ayı geçince kafam biraz karıştı doktorumada sorucam
Canim pgunler uzayinca dahada iyi oldu..en azindan aksamdan bire giden oglum derslerini bitiriyo..ogkene kadsr bende islerimi yapiyorum..tabi ince is yapamiyorum silme supurme..mijigin uykusu azaldiSelam guzellerArdaninannesinin dedigi gibi yagmurlar geri geldi. Cikamadik bugun disari. Evde kurcalayacak yer cok olunca pek aramadi
Ne guzel bir gun gecirmissiniz canim. Komsularin ve abinin varligi da yadsinamazSenin keyifler nasil, yetistirebiliyor musun isi gucu?
S. ne yiyorsaniz ona da yedir artik canim. Muhallebiyi seviyorsa onu da tatli niyetine yedirirsin. Bizde dun kiymali ispanak ve yogurt vardi mesela. Bayila bayila yedi. Uzerine de tatli niyetine kurabiye verdim (bebek kurabiyesi, elmali). Bu aksam tavuk sote, bulgur pilavi salata ve ayran var. Onlardan da verecegim.
Masallah guzelineAblasiyla arasi nasil?
Sen tecrubelisin canim. Bu minikler kasik catalla yemeye ne zaman hevesleniyorlar?Benim ki doldurup verince agzina goturuyor ama kendiliginden yogurt kasesine uzanip kasikla almayi dusunmuyor. Eliyle yiyor Bizi izleyerek ogrenir diye dusunuyorum ama bazen de boylesi daha cok hosuna gidiyor, bildigi halde kullanmiyor diye dusunuyorum
merhaba canim hosgeldin biz artik ne yiyorsak ogluma da veriyorum agiz tadi alissin diye. ama ne yerse yesin aksam yqtmadan yinede mamasini yiyor
canım bazen çorba yediriyorum şehriyeli havuçlu yeşil mercimekli kıymalı...ama illa bir hazır devam sütü içecek... 4 ölçek içip yarım saat sonra yatıyor....Slm arkadaşlar bizim kız 10 buçuk aylık oldu akşam öğününde genelde bebelac tahıllı yulaflı muhallebisini veriyorum hala devam etmelimyim arada bizim yiyeceklerden tattırıyorum akşamları ama hafif olduğu için genelde akşam muhallebi sizler akşam ne veriyorsunuz 10 ayı geçince kafam biraz karıştı doktorumada sorucam
daha öncede yazmıştın galiba bebeğinin sürekli ağlamasıyla ilgili ...bebeğin düzelmedi mi...doğduğundan beri sürekli ağlıyor mu hala...Kızlar benim bebeğim çok huzursuz huysuz bi bebekbütün gün mızmız ağlama modunda. Uykusu geliyor ağlıyor onu anlıyorum ama uyanınca keyifli olmazmı bi bebek. Uykusunu alamadan uyanıyor yine ağlıyor. Evde sürekli bir ağlama sesi çıldırıcam
yapacak bir şey yok... tecrübeli bir annesin bilirsin ki bebekler konuşana kadar her istediğini ağlayarak anlatmak zorunda...Evet maalesef sürekli ağlama halinde. Ya uykusu gelmiş ya uykusunu alamadan uyanmış ya aç yada başka bişey
yapacak bir şey yok... tecrübeli bir annesin bilirsin ki bebekler konuşana kadar her istediğini ağlayarak anlatmak zorunda...
bir akrabamızın...bebeği çok hastaydı o kadar hastaydı ki bebeğin ağlamaya bile dermanı yoktu... deli gibi ağlamaya çalışan bir bebekti suratına bakınca ağlamaya çalıştığını anlıyordun ama sesi bile çıkmıyordu yavrucağın...onun bebeğinin ağlayabilmesı bile iyi bir şeydi...bebeği ağlayabilen çocuklara gıpta ile bakardı...
bebeklerimiz neredeyse 1 yaşına girdiler... yine de iyi sabretmişsin bak...az kaldı ...
ne kadar hamaratsın ben erkek olmalıymışım ya yemek yapmakylada hiç aram yok yapıyorum ama çok oyazayım bu deiklerini sabah başlasam akşama ancak yaparım :)afiyet olsun.bu gün anannemizi dşçiye götüreceğiz randevu almıitım p.tesiden kızımıda biraz hava aldırmış olurum artık dişleri tamamlanıp bitene kadr git gel o maaton eklenir baban :)Selam guzellerArdaninannesinin dedigi gibi yagmurlar geri geldi. Cikamadik bugun disari. Evde kurcalayacak yer cok olunca pek aramadi
Ne guzel bir gun gecirmissiniz canim. Komsularin ve abinin varligi da yadsinamazSenin keyifler nasil, yetistirebiliyor musun isi gucu?
Siz ne yiyorsaniz ona da yedir artik canim. Muhallebiyi seviyorsa onu da tatli niyetine yedirirsin. Bizde dun kiymali ispanak ve yogurt vardi mesela. Bayila bayila yedi. Uzerine de tatli niyetine kurabiye verdim (bebek kurabiyesi, elmali). Bu aksam tavuk sote, bulgur pilavi salata ve ayran var. Onlardan da verecegim.
allah yardımcın olsun gerçekten zordur inşallah en kısa sürede düzelir peki dışarıda yada ona masaj yaptığın şarkı söylediğinde falan rahatlamıyormu ?Doğru söylüyosun canım benim. Şükretmeye çalışıyorum hep, bi hastalığı olmasında öyle ağlasın diye ama yinede bazen sinirlerim alt üst oluyor, bu aralar bi yerlere tutunup ayağa kalkmaya başladı ama yinede ağlaması azalmadı,umarım yürümeye başlarsa düzelir
allah yardımcın olsun gerçekten zordur inşallah en kısa sürede düzelir peki dışarıda yada ona masaj yaptığın şarkı söylediğinde falan rahatlamıyormu ?
benim kızımda öyle onu bırakıp odadan çıakrsam ağlıyor çok doktorumuz ağlatmayın bu şekilde dedi bende onuda mama sandalyesine koyup her gitiiğim yere götürüyorum bu şekilde çözüm buldum.Dışarda hiç sesi çıkmaz, ama evde su içmeye bile gidemiyorum, ne zaman düzelir çok merak ediyorum
benim kızımda öyle onu bırakıp odadan çıakrsam ağlıyor çok doktorumuz ağlatmayın bu şekilde dedi bende onuda mama sandalyesine koyup her gitiiğim yere götürüyorum bu şekilde çözüm buldum.
yürüyünce peşimize takılacak tabiki konuşunca isteyip istemediğini söyleyecek elbette ama onunla inatlaşmak yerine ılımlı davranıp sen ona ayak uydur istiyorsa gezdir peşimde beraber oynayın sürekli ben bu şekilde baş ediyorum ağlamasına musade etmiyorum .Yürümeye başlayınca düzelirmi dersin :) benim tek umudum o....
Canim pgunler uzayinca dahada iyi oldu..en azindan aksamdan bire giden oglum derslerini bitiriyo..ogkene kadsr bende islerimi yapiyorum..tabi ince is yapamiyorum silme supurme..mijigin uykusu azaldi
Bugun ilk defa oglusumu yukari halasina biraktim babaanneside vardi..bende kurabiye pogaca yapip yukari cikaxaktim..misafiri vardi gorumcemin.yukari cikarmadan tarhana corbasi yedirdi. ..babannesi caya ekmek dogra yedir..bide cikti. Oglun ne guzel birbardak cay ekmek yedi dediler beynimden vuruldum..benim sipaada tok karna ne yediyse..sonrada cocugu bize guvenmiyon diyolar hey yarabbim..
ablası ile arası iyi canım ufaklık ablasını çok seviyorda ablası bazen kızıyor özellikle de oyuncaklar söz konusu olunca, yani ufaklık ayaklanınca kavga etmeye başladılar oyuncakları bir çekiştiriyorlar görsen, ama ufaklıkta kıskanıyor ablayı ablası kucağıma gelince , oda koşuyor kucağıma
kaşık kullanmayı net hatırlamıyorum ama sanırım 1,5 yaşından sonraydı, ama bu biraz kas gelişimi ile alakalı, benim büyük kızım biraz tembeldi mesela kız kardeşimin kızı 13-14 aylıkken kaşığı çatalı rahat kullana biliyordu benim ufaklıkta kaşığı tabağa götürüyor ama tabağa vurmakla yetiniyor, ev pislenmese verecem önüne ama yaza artık, bide elle yemek gerçekten çok hoşlarına gidiyor, bencede öyle seviyordur, çünkü gördüklerini çok çabuk öğrenip taklit ediyorlar
bende dün bulgur pilavı verdim bayağı bayağı yedi, önceden arada akşamları kaşık maması veriyordum 1 aydan fazladır vermiyorum akşama doğru yoğurt yedirmeye çalışıyorum belki iyi uyur diye, önceleri yemiyordu şimdi yiyor
İyi geceler hanimlar.
Okul, ev, uykusuzluk... Hic giremiyorum siteye.
Bizim hala hic disimiz yok. Bol bol hareket tirmanma var ama tutunmamadan adim stmaya cesaretimiz de yok :)
Hala baba-dada demedik. Kendi kendine oynarken bir seyler geveliyor ama net bir hece cikmiyor agzindan.
Artik sebze puresi yapmiyorum. Kofte yapip buzluga attim. Her gun iki tane pisirip yedigi kadarini yediriyoruz. Aksamlari bizim yemeklerden veriyoruz biraz. Genelde corba ve sebze oluyor.
Dogum gunu yaklastigi icin heyecanliyim. Aile arasinda kutlayacagiz. Ne gibi hazirliklar yaptiniz merak ediyorum.
Simdilik bu kadar herkese sevgiler :)
canım bazen çorba yediriyorum şehriyeli havuçlu yeşil mercimekli kıymalı...ama illa bir hazır devam sütü içecek... 4 ölçek içip yarım saat sonra yatıyor....
@Snowyy canım geçenlerde sormuştun ...dün akşam aklıma geldi eve giderken yolda... kaç kilo verdin diye...artık hamile sanılmayacak kadar göbeğim gitti... tartılmadım henüz çünkü kilo vermediğimi düşünüyordum... evde tartıda yok... eczaneye gidipte tartılmakta istemedim...ama giydikelerimden fark ediyorum... kendimide biraz hafiflemiş hissediyorum... yüzümden küçülmeye başladım nihayet... kalçalara inene kadar bayağı yolum var galiba... yani bu kiloları 1 günde almadım diyorum ... kiloyuda yavaş yavaş verirsin sen istikrarını bozma diye kendime gaz veriyorum...
Kızlar benim bebeğim çok huzursuz huysuz bi bebekbütün gün mızmız ağlama modunda. Uykusu geliyor ağlıyor onu anlıyorum ama uyanınca keyifli olmazmı bi bebek. Uykusunu alamadan uyanıyor yine ağlıyor. Evde sürekli bir ağlama sesi çıldırıcam
Merhaba anneler,
Ev, okul, bebek arasındaki koşturmacadan yazmaya fırsat bulamıyorum artık. Bazen okuyup çıkıyorum hızlıca ama sanki buralar bi sessizleşmiş eskisi kadar sayfalar birikmiyor. Artık bebekler iyice hareketlendi ve çoğu şeye yetişemez olduk sanırım. Allah hepimize kolaylık versin.
Akşam yemeklerinden konuşulmuş, bizim yediklerimizden de yediği oluyor, ona özel piştiği de oluyor ama bu aralar bizim yemek seanslarımız tam bir işkence. Çoookk iştahsız bir oğlum varBırakın kendi önüne koyup onun yemesini bizim uzattıklarımızı elinin tersiyle itiyor, sürekli kafayı sağa sola sallayıp duruyor kaşığı gördükçe. Bazen çıldırma noktasına geliyorum. 1 aydır diş çıkartıyoruz. Üst yan dişlerin biri çıktı, diğeri de 10 gündür ucu gözüktü ama hala tam çıkamadı. Dişten mi yapıyor yoksa gerçekten böyle iştahsız bir çocuk mu olacak bilmiyorum. Ama umarım diştendir diye avutuyorum kendimi. Ne yazık ki sadece reklamlara bakarak yiyor. Reklam bittiği anda kafayı yine sallamaya başlıyor. Biliyorum tv izlememesi gerek ama izlemese hiçbişey yemeyecek. Başka bir çözüm bulamadık yani. Emme olayını bile azalttık sırf yemek yesin diye. İstekli yediği çoook nadir oluyor.
Yeme sorunumuzun yanında bir de uyku sorunumuz var bu aralar. Yaklaşık 1 aydır uykusu geldiği halde dalamıyor. Ana kucağında sallayarak uyutuyorduk genellikle ama artık ana kucağına yatırır yatırmaz basıyor çığlığı kalkacam diye. Bazen emerken uyuyakalıyor ama özellikle geceleri o da fayda etmiyor. Biz de alıp yarım saat arabayla dolaştırıyoruz dışarda da öyle uyuyakalıyor ama ona da alışacak diye korkuyorum. Dün gece 11 de uyudu (arabada) eve gelip yatırdık. 4.30 a kadar uyudu sonra uyandı emzirdim ama uyumuyor. 5'den sonra hadi hoop tekrar arabaya. 6 da uyudu sabah ben 8.30 da evden çıkarken hala uyuyodu sıpa. Bütün bunlar dişten midir bilmiyorum ama şu son bir ayımız tam bir kaos. Dişi çıktıktan sonra uyku eğitimine başlayalım diyorum ama geç mi kalındı bilmiyorum.
Bizde durumlar böyle işte :) hepinize sevgiler
ne kadar hamaratsın ben erkek olmalıymışım ya yemek yapmakylada hiç aram yok yapıyorum ama çok oyazayım bu deiklerini sabah başlasam akşama ancak yaparım :)afiyet olsun.bu gün anannemizi dşçiye götüreceğiz randevu almıitım p.tesiden kızımıda biraz hava aldırmış olurum artık dişleri tamamlanıp bitene kadr git gel o maaton eklenir baban :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?