- 3 Haziran 2014
- 424
- 801
- 128
Yetistihi kadar iste.benim Ufaklikla surkli pesimde tuvaletin onunde bekliyo..inatci..alti yasindaki oglum ekmege gidiyor..bakkal yakin gelirken kesin elinde cicek toplayip getiriyo minicik sari cicekler..bayiliyorum erkegime..buyugum akil edemez..hatta soyledim nerde cicek varki diyo.ucunude ben yetistiriyorum.ama dogustan karakterli dogiyolar.bakalimkucuk nasil olacak..Iyi geceler guzellerDun geceden beri ince ince yagmur yagiyor, haba da sogudu. Eskiler bosa dememis mart kapidan baktirir, kazma kurek yaktirir diye
Oglene kadar iyi bitiriyorsun 3 yavruyla canimInce isler ancak esler (yardim edecek birisi) evde olunca yapiliyor. Ben haftada 1 kez yapiyorum onu. Diger gunler basit toparlama supurme isleri
Onlara dogru geliyor iste yaptiklari. Senin pasanin da istahi yerinde masallah
Ben veriyorum 6 ayliktan beri canim. 3 defa ust degisiyor hergun, mutfak 3 defa supurulup siliniyor. Yarisini yer, yarisini mama sandalyesiyle gobegi arasina koyar (alip ozellikle koyuyor, kitlik olur diye stok mu yapiyor nedir). Cani sikilirsa hepsini yere firlatir
Kasik catal kullanmayi biliyor aslinda ama eliyle yeme zevkinden feragat edemiyor. Catali tutup peyniri diger eliyle catalin ucuna geciriyor ama agzina goturmuyor
Afiyet olsun, yarasinYakinda kosar minigin
Pasta, kurabiye ve cupcake siparisi verdim. 1 temali revacta zaten. Ona uygun dogum gunu susu de alacagim hafta sonu. Aile arasinda eglenecegiz
Vermissindir canim. Zaten haftada ortalama 1 kg gider dikkat edersen. Ona gore hesap et kac hafta surecegini. 3-4 ayda fistik gibi olursun
Yalniz insallah deni metroda gorup hamile sanan hanimla karsilasmazsin bir daha
Huysuzluktan degil gulum. Kesfetme ogrenme asamasindalar. Canlari sikiliyor, surekli degisik uyaranlar istiyorlar. Sen de yazmissin zaten disarida sesi cikmiyor evde mizmizlaniyor diye. Havalar isinmaya basladi. Hergun parka gotur, evin farkli odalarini tanimasina izin ver. Varsa cevrenizde yasiti bebekler, oyun saati yapin. Hergun birinde toplanin, yavrular oynasin.
Canim 11-12 aylar arasi da buyume atagi oluyor. Zor bir donem geciriyorlar. Sen de cevabi iyi biliyorsun yemek konusunda ama uygulayamiyorsun sanirim. Kasikla vermeye calisma hic. Kendi basina yiyebilecegi seyler pisir, koy onune. Et, haslanmis sebze gibi. Yogurdu ayran olarak ver. Alistirma bardagina koyarsan kendi keyfince icer. Kilosuna ve yedigi miktarlara takilma.
Benim yaramaz gunde 3 defa masaya oturuyor benimle. Yiyecegini masasina koyuyorum. Gozune hos gelenleri yiyor, gerisini firlatiyorBazen hepsini yere atiyor. Yenilemiyorum yemegini. Elini yuzunu silip kaldiriyorum sandalyeden. Bir sonraki ogune kadar bekliyor.
Emmesini neden azalttin? Zaten sutumuz azaldi, yakinda emmeyi de birakirlar. Bile isteye azaltmasaydin keske. Illa ki yetiskin tipi beslenmeye gecerler canim.
Pratiktendir o canim. Benim yaptiklarim da hep zahmetsiz basit menuler iste, yarim saatte yapip cikiyorumEsim benden guzel yapar et yemeklerini
Annene de gecmis olsun canim. Cabucak biter insallah
Canim 11-12 aylar arasi da buyume atagi oluyor. Zor bir donem geciriyorlar. Sen de cevabi iyi biliyorsun yemek konusunda ama uygulayamiyorsun sanirim. Kasikla vermeye calisma hic. Kendi basina yiyebilecegi seyler pisir, koy onune. Et, haslanmis sebze gibi. Yogurdu ayran olarak ver. Alistirma bardagina koyarsan kendi keyfince icer. Kilosuna ve yedigi miktarlara takilma.
Benim yaramaz gunde 3 defa masaya oturuyor benimle. Yiyecegini masasina koyuyorum. Gozune hos gelenleri yiyor, gerisini firlatiyorBazen hepsini yere atiyor. Yenilemiyorum yemegini. Elini yuzunu silip kaldiriyorum sandalyeden. Bir sonraki ogune kadar bekliyor.
Emmesini neden azalttin? Zaten sutumuz azaldi, yakinda emmeyi de birakirlar. Bile isteye azaltmasaydin keske. Illa ki yetiskin tipi beslenmeye gecerler canim.
Snowyy işte ben kilosuna ve yediği miktarlara sanırım çok takılıyorum ondan böyle oluyo. Valla sana hayranım bu konuda aslında en güzelini yapıyorsun. Yemezse bir dahaki öğüne kadar hiç birşey vermemek bu işin belki de çözümü olabilir bilmiyorum. Ama ben yemediği zaman hem kendimi hem de etrafımı (eş, anne , baba ve belki de çocuğu) iyice strese sokuyorum. Önüne koysam eminim ki çoğu zaman koyduklarımın %90'nını yemiyecektir. Buna nasıl sabır gösterebilirim bilmiyorum. Hergün sürekli etini yedi mi, sebzesini yedi mi, tahıl yedi mi, meyve yedi mi şeklinde sorgulayarak geziyorum kafayı yedim sanırım ben ya. Dişi çıktığı için böyle diye avutuyorum kendimi ama sürekli böyle giderse tahammül edemem ki ben bunaİşte emmeyi de sırf yesin diye azalttım. Zaten doktorumuz geçen ayki kontrolde ana öğünlerden önce kesinlikle emzirme aralarda emzir demişti. Mesela yemekten 1 saat önce emzirsem iyice iştahsızlaşıyor. Ben de artık iyice azalttım emme olayını, günde maksimum 4 defa emziriyorum, bir kere de sabaha karşı. haftaya doktora gidicez bakalım ne diyecek. geçen ay hiç kilo almamıştı ama bu ay 400 gr falan almış gözüküyor evdeki tartıyla tarttığımda. ya ben iyice takıntı yaptım sanırım bu kilo olayını, cahil bi insan da değilim ama neden böyle yaptım bilmiyorum.
Yetistihi kadar iste.benim Ufaklikla surkli pesimde tuvaletin onunde bekliyo..inatci..alti yasindaki oglum ekmege gidiyor..bakkal yakin gelirken kesin elinde cicek toplayip getiriyo minicik sari cicekler..bayiliyorum erkegime..buyugum akil edemez..hatta soyledim nerde cicek varki diyo.ucunude ben yetistiriyorum.ama dogustan karakterli dogiyolar.bakalimkucuk nasil olacak..
Snowyy işte ben kilosuna ve yediği miktarlara sanırım çok takılıyorum ondan böyle oluyo. Valla sana hayranım bu konuda aslında en güzelini yapıyorsun. Yemezse bir dahaki öğüne kadar hiç birşey vermemek bu işin belki de çözümü olabilir bilmiyorum. Ama ben yemediği zaman hem kendimi hem de etrafımı (eş, anne , baba ve belki de çocuğu) iyice strese sokuyorum. Önüne koysam eminim ki çoğu zaman koyduklarımın %90'nını yemiyecektir. Buna nasıl sabır gösterebilirim bilmiyorum. Hergün sürekli etini yedi mi, sebzesini yedi mi, tahıl yedi mi, meyve yedi mi şeklinde sorgulayarak geziyorum kafayı yedim sanırım ben ya. Dişi çıktığı için böyle diye avutuyorum kendimi ama sürekli böyle giderse tahammül edemem ki ben bunaİşte emmeyi de sırf yesin diye azalttım. Zaten doktorumuz geçen ayki kontrolde ana öğünlerden önce kesinlikle emzirme aralarda emzir demişti. Mesela yemekten 1 saat önce emzirsem iyice iştahsızlaşıyor. Ben de artık iyice azalttım emme olayını, günde maksimum 4 defa emziriyorum, bir kere de sabaha karşı. haftaya doktora gidicez bakalım ne diyecek. geçen ay hiç kilo almamıştı ama bu ay 400 gr falan almış gözüküyor evdeki tartıyla tarttığımda. ya ben iyice takıntı yaptım sanırım bu kilo olayını, cahil bi insan da değilim ama neden böyle yaptım bilmiyorum.
Selam guzeller, hayirli cumalar
MasallahTum emegin yorgunlugun 1 sn de karsilik buluyordur Allah im esirgesin pasalarini. Hepsinin huyu suyu farkli elbet, iyi ahlakli olsunlar insallah
Canim besleme icgudumuz var sanirim. Aramizda psikolog olsa daha iyi izah ederdi.
Her cocuk farkli. Kimi masadan kalkar 10dk sonra birsey yememis gibi saldirir, kimi saatler gecse acikma emaresi gostermez. Agizlari var dilleri yok. Biz onlari masaya oturttugumuzda belki akillari oyuncaklarinda kaldi, kesfedeceklerdi hala. Belki henuz acikmadilar. Ya da bugun canlari onu yemek istemiyor da meyve ile gecistirmek istiyor belki. Bilemiyoruz
Benimki de bir onceki ay 500 almisti bu ay 200 aldi. Onu da doktor soyluyor, sormuyorum bile. Sen kendi kendini inandirmalisin once. Bugun et yemese yavruna birsey olmayacak. 1 yerine 2 havuc yese ve kahvaltiyi atlasa buyumesi sekteye ugramayacak. Sen ne kadar rahat olursan yemek vakitleriniz de o kadar keyifli gecer guzelim.
Yemeyip yere attiginda "tekrar koymuyorum masasina, kaldiriyorum diger ogunu bekliyor" demistim. Burada "simdi yemezsen aksam yemegine kadar sana birsey yok" mantiginda olmadigimi da belirtmek isterim. Meyve veriyorum eline aralarda. Ama "ogle yemegini yemedi acikmistir" deyip 1 saat sonra tekrar goturmuyorum mutfaga.
Esnek ve rahat ol. Suan yemesi konusunda bu kadar kontrollu olursan, ileride hayatina ve secimlerine de cok mudahil olursun canim.
ay inşallah canım...Iyi geceler guzellerDun geceden beri ince ince yagmur yagiyor, haba da sogudu. Eskiler bosa dememis mart kapidan baktirir, kazma kurek yaktirir diye
Oglene kadar iyi bitiriyorsun 3 yavruyla canimInce isler ancak esler (yardim edecek birisi) evde olunca yapiliyor. Ben haftada 1 kez yapiyorum onu. Diger gunler basit toparlama supurme isleri
Onlara dogru geliyor iste yaptiklari. Senin pasanin da istahi yerinde masallah
Ben veriyorum 6 ayliktan beri canim. 3 defa ust degisiyor hergun, mutfak 3 defa supurulup siliniyor. Yarisini yer, yarisini mama sandalyesiyle gobegi arasina koyar (alip ozellikle koyuyor, kitlik olur diye stok mu yapiyor nedir). Cani sikilirsa hepsini yere firlatir
Kasik catal kullanmayi biliyor aslinda ama eliyle yeme zevkinden feragat edemiyor. Catali tutup peyniri diger eliyle catalin ucuna geciriyor ama agzina goturmuyor
Afiyet olsun, yarasinYakinda kosar minigin
Pasta, kurabiye ve cupcake siparisi verdim. 1 temali revacta zaten. Ona uygun dogum gunu susu de alacagim hafta sonu. Aile arasinda eglenecegiz
Vermissindir canim. Zaten haftada ortalama 1 kg gider dikkat edersen. Ona gore hesap et kac hafta surecegini. 3-4 ayda fistik gibi olursun
Yalniz insallah deni metroda gorup hamile sanan hanimla karsilasmazsin bir daha
Huysuzluktan degil gulum. Kesfetme ogrenme asamasindalar. Canlari sikiliyor, surekli degisik uyaranlar istiyorlar. Sen de yazmissin zaten disarida sesi cikmiyor evde mizmizlaniyor diye. Havalar isinmaya basladi. Hergun parka gotur, evin farkli odalarini tanimasina izin ver. Varsa cevrenizde yasiti bebekler, oyun saati yapin. Hergun birinde toplanin, yavrular oynasin.
Pratiktendir o canim. Benim yaptiklarim da hep zahmetsiz basit menuler iste, yarim saatte yapip cikiyorumEsim benden guzel yapar et yemeklerini
Annene de gecmis olsun canim. Cabucak biter insallah
dimi ne zor ve ne güzel bir duygu...dün yeğenlerim geldi... ela yı tay tay durdurmaya çalışıyorum... '' ela hadi yürümek o kadar kolay bişeyki yapabilirsin tatlı şey '' diyorlar... (halbuki kendileri ne kadra zor yürümüşyü bebekken hatırlamıyorlar jhaliyle)...sanki gaz verince yürüyüp gidecekmiş gibi...Gunaydin kizlar..hergune yeni bi heyecenla basliyo minnaklar.onlarla yeniden dogduk emekledik yurumehi ogreniyoruz simdi..hersey sil bastan.kavramlari ogrenecegiz cisi ogrenecegiz..okumayi yazmayi..
hayırlı olsun canım güle güle giysin... benim kızda yürüsede bende alsam ayakkabı...Günaydın.kuzuma ayakkabı aldım evde giydirmiyorum ayakları yere bassın diye dışarıya çıktığımda yürümek istiyor artık rahat rahat yürüyecek siteye indigimiz de çimlere basamiyordu dokunmuyorda.
güle güle giysin ayakkabilarini canim benim de annemler gecen gun hem ayakkabi.hem yelekler hemde coraplar almislar malum artik kücülmeye baslqmislardi iyi oldu sagolsunlar.Günaydın.kuzuma ayakkabı aldım evde giydirmiyorum ayakları yere bassın diye dışarıya çıktığımda yürümek istiyor artık rahat rahat yürüyecek siteye indigimiz de çimlere basamiyordu dokunmuyorda.
Calismiyorum ama saglikcigim tesekkurederim ustume alayim hemen...merhaba anneler ve kuzulari iyi hafta sonlari topigimizdeki ögretmenler.cok ama saglik sektöründe olan varmiydi hatirlayamadim. ama varsa hepsinin tip bayrami kutlu olsun.
Cok gecmis olsun beni. Oglan tam bir ayda iyilesti.cok zor.bizimde onbes gunumuz kaldi bende yapimmi dogumgunu diye kararsizim.ama sonra hatira kalsin yapim siyorum..ucuncu cocuk olmak onun sucumu diyoru. Kendi kendime diyerlerinde neler yaptim..bende kuzenlerini cagiricam..halasi herkesi cagor yasin okuyalum diyo bakalim becereiyi pazarlar kızlar hepinize kuzum bi haftadır cok hasta burnu durmadan akıyor oksuruk balgam gece basını bekle sabah okula gıt gel yine kostur basım döndü bu hafta ama kuzumun doğum gününe cok az kaldı 15 günü var sadece babası ve ben olucam ama kendım seker hamurundan pastaiye ve cup kek yapıcam süslerini de kendim hazırlayacam elbisesinide istanbuldan anneannesi yollayacak aslında özel günleri hiç sevmem ama fotoğraflarda kalsın istiyorum inşallah hepinizinkide çok güzel olur yaptıkça resimlerinizi paylasın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?