2014 Nisan Anneleri

MINIK BEBEKLERIMIZIN CINSIYETLERI ?

• KIZ

OY: 250 45,4%
  • ERKEK

OY: 283 51,4%
  • IKIZ ERKEK-ERKEK

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-KIZ

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-ERKEK

OY: 10 1,8%

• Ankete Katılan
    551
Yetistihi kadar iste.benim Ufaklikla surkli pesimde tuvaletin onunde bekliyo..inatci..alti yasindaki oglum ekmege gidiyor..bakkal yakin gelirken kesin elinde cicek toplayip getiriyo minicik sari cicekler..bayiliyorum erkegime..buyugum akil edemez..hatta soyledim nerde cicek varki diyo.ucunude ben yetistiriyorum.ama dogustan karakterli dogiyolar.bakalimkucuk nasil olacak..

Günaydın güzel anneler ve onların güzel minikleri

@Snowyy çok iyi oğlun o zaman seninle Dediğin gibi canı istemiyordur, benim yeğen eti çok sever şimdi bile etli ye eklerde Kaşık Çatal kullanmıyor eti eliyle saçıp yiyor içinde 1'5 Yaşından beri öyle,
Aslında elle beslenme konusunda sen en iyisini yapıyorsun doğru olanda o, bende eline bir çok şeyi veriyorum ama Çatalı kaşığı çok az veriyorum bide Çorba yoğurt gibi şeyleri kendim yediriyorum, çünkü evim çok küçük, oturma odası ve mutfak bir ona mutfak denirse tabi, Dolayısı ile halı, perde kanepe battığı için vermiyorum, Nisan 15 oldumu hava Bayağı ısınır burda mama sandalyesini alırım kapının önüne yemeğimde önüne koyarım ne yaparsa yapsın, şu şekilde iken temizliyemiyorum sürekli

supapatya88 annene geçmiş olsun
ardaannesi3 tebrik ederim seni 3 çocukla çok iyi yetiştiriyorsun

Snowyy işte ben kilosuna ve yediği miktarlara sanırım çok takılıyorum ondan böyle oluyo. Valla sana hayranım bu konuda aslında en güzelini yapıyorsun. Yemezse bir dahaki öğüne kadar hiç birşey vermemek bu işin belki de çözümü olabilir bilmiyorum. Ama ben yemediği zaman hem kendimi hem de etrafımı (eş, anne , baba ve belki de çocuğu) iyice strese sokuyorum. Önüne koysam eminim ki çoğu zaman koyduklarımın %90'nını yemiyecektir. Buna nasıl sabır gösterebilirim bilmiyorum. Hergün sürekli etini yedi mi, sebzesini yedi mi, tahıl yedi mi, meyve yedi mi şeklinde sorgulayarak geziyorum kafayı yedim sanırım ben ya. Dişi çıktığı için böyle diye avutuyorum kendimi ama sürekli böyle giderse tahammül edemem ki ben buna İşte emmeyi de sırf yesin diye azalttım. Zaten doktorumuz geçen ayki kontrolde ana öğünlerden önce kesinlikle emzirme aralarda emzir demişti. Mesela yemekten 1 saat önce emzirsem iyice iştahsızlaşıyor. Ben de artık iyice azalttım emme olayını, günde maksimum 4 defa emziriyorum, bir kere de sabaha karşı. haftaya doktora gidicez bakalım ne diyecek. geçen ay hiç kilo almamıştı ama bu ay 400 gr falan almış gözüküyor evdeki tartıyla tarttığımda. ya ben iyice takıntı yaptım sanırım bu kilo olayını, cahil bi insan da değilim ama neden böyle yaptım bilmiyorum.

canım inan bir çok çocuk seninki gibi bende kızkıma köfte veriyorum aa diyorum ne güzel yemiş bir bakıyorum ki yarısı yerde yarısını ezmiş bırakmış yani dediğin gibi %10 unu anca yemiş, eyer bebeğin sağlıklı ise alt sınırda değil ise üzme kendini benim kızımda önceki ay kilo almamıştı geçen ay yanlış hatırlamıyorsam 200 gr almştı yani daha 9 kilo olmadı büyük kızım bu aylarda 12 kiloydu
bide benim bir arkadaşım var oğlunun sağlığı ile ilgili o kadar çok sorun yaşadılar ki anltamam halada sürüyor mayısta kalp ameliyatı olacak çocuk kilo almıyor 3-4 ayda 100 gr belki, o yavruyuı görünce inana bebim bebeğimin kilo alıp almamasını dert etmiyorum, sende biraz rahat ol rahat olunca inanaki bebeğinde yemek konusunda daha rahat olur, çocuğu zorlarsan ileri ki yaşamını da etkilersin bilşiyorum ki bir çoğumuz bunları biliyoruz ama bazen tekrara hatırlamak laızmm

Selam guzeller, hayirli cumalar

Masallah Tum emegin yorgunlugun 1 sn de karsilik buluyordur Allah im esirgesin pasalarini. Hepsinin huyu suyu farkli elbet, iyi ahlakli olsunlar insallah

Canim besleme icgudumuz var sanirim. Aramizda psikolog olsa daha iyi izah ederdi.

Her cocuk farkli. Kimi masadan kalkar 10dk sonra birsey yememis gibi saldirir, kimi saatler gecse acikma emaresi gostermez. Agizlari var dilleri yok. Biz onlari masaya oturttugumuzda belki akillari oyuncaklarinda kaldi, kesfedeceklerdi hala. Belki henuz acikmadilar. Ya da bugun canlari onu yemek istemiyor da meyve ile gecistirmek istiyor belki. Bilemiyoruz

Benimki de bir onceki ay 500 almisti bu ay 200 aldi. Onu da doktor soyluyor, sormuyorum bile. Sen kendi kendini inandirmalisin once. Bugun et yemese yavruna birsey olmayacak. 1 yerine 2 havuc yese ve kahvaltiyi atlasa buyumesi sekteye ugramayacak. Sen ne kadar rahat olursan yemek vakitleriniz de o kadar keyifli gecer guzelim.

Yemeyip yere attiginda "tekrar koymuyorum masasina, kaldiriyorum diger ogunu bekliyor" demistim. Burada "simdi yemezsen aksam yemegine kadar sana birsey yok" mantiginda olmadigimi da belirtmek isterim. Meyve veriyorum eline aralarda. Ama "ogle yemegini yemedi acikmistir" deyip 1 saat sonra tekrar goturmuyorum mutfaga.

Esnek ve rahat ol. Suan yemesi konusunda bu kadar kontrollu olursan, ileride hayatina ve secimlerine de cok mudahil olursun canim.

Günaydın.kuzuma ayakkabı aldım evde giydirmiyorum ayakları yere bassın diye dışarıya çıktığımda yürümek istiyor artık rahat rahat yürüyecek siteye indigimiz de çimlere basamiyordu dokunmuyorda.

ay inşallah canım...
Gunaydin kizlar..hergune yeni bi heyecenla basliyo minnaklar.onlarla yeniden dogduk emekledik yurumehi ogreniyoruz simdi..hersey sil bastan.kavramlari ogrenecegiz cisi ogrenecegiz..okumayi yazmayi..
dimi ne zor ve ne güzel bir duygu...dün yeğenlerim geldi... ela yı tay tay durdurmaya çalışıyorum... '' ela hadi yürümek o kadar kolay bişeyki yapabilirsin tatlı şey '' diyorlar... (halbuki kendileri ne kadra zor yürümüşyü bebekken hatırlamıyorlar jhaliyle)...sanki gaz verince yürüyüp gidecekmiş gibi...
'' hala bu saçma sapan şeyler söylüyor ne söylüyor ne demek istedi diye soruyorlar''... diyorum bebekçe konuşuyor bebek olmadığımız için anlayamıyoruz diyorum...televizyona '' bada bada diyor'' hayır bada bada değil o televizyon... hala sen herşeyi yanlış öğretmişsin ela ya diyorlar... dün sürekli güldüm onları izlerken...yürümek konuşmak neyse de kuzularım ,daha sizin önünüze hayat diye bir şey çıkacak... daha karmaşık belki çok mutlu belki çok acılı olacak yaşamınız diye düşündüm içimden...mesela büyük yeğen kortizonlu ilaçlar aldığı için çok şişti okulda şişko patates diyorlarmış öyle üzülüyormuşki... insanlarda böyle çok acımısızlar...dayanamıyorum üzülmesine aşağılanmasına...Allah a emanet hepsi...

Son düzenleme:
hayırlı olsun canım güle güle giysin... benim kızda yürüsede bende alsam ayakkabı...

güle güle giysin ayakkabilarini canim benim de annemler gecen gun hem ayakkabi.hem yelekler hemde coraplar almislar malum artik kücülmeye baslqmislardi iyi oldu sagolsunlar.

hirsizi

yegenlerinin ela icin soylediklerine ben bile okurken cok guldum. yegenlerinnin bahtlari guzel olsun insallah

iyi pazarlar kızlar hepinize kuzum bi haftadır cok hasta burnu durmadan akıyor oksuruk balgam gece basını bekle sabah okula gıt gel yine kostur basım döndü bu hafta ama kuzumun doğum gününe cok az kaldı 15 günü var sadece babası ve ben olucam ama kendım seker hamurundan pasta kurabiye ve cup kek yapıcam süslerini de kendim hazırlayacam elbisesinide istanbuldan anneannesi yollayacak aslında özel günleri hiç sevmem ama fotoğraflarda kalsın istiyorum inşallah hepinizinkide çok güzel olur yaptıkça resimlerinizi paylasın

Cok gecmis olsun beni. Oglan tam bir ayda iyilesti.cok zor.bizimde onbes gunumuz kaldi bende yapimmi dogumgunu diye kararsizim.ama sonra hatira kalsin yapim siyorum..ucuncu cocuk olmak onun sucumu diyoru. Kendi kendime diyerlerinde neler yaptim..bende kuzenlerini cagiricam..halasi herkesi cagor yasin okuyalum diyo bakalim becere

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…