2014 Nisan Anneleri

MINIK BEBEKLERIMIZIN CINSIYETLERI ?

• KIZ

OY: 250 45,4%
  • ERKEK

OY: 283 51,4%
  • IKIZ ERKEK-ERKEK

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-KIZ

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-ERKEK

OY: 10 1,8%

• Ankete Katılan
    551
gercekten ne kadar zor cocukların hastalığı 10 gündür geçmedi gitti senin kuzuda bı daha olmaz inşallah. sende basıt birşey yap istersen ilerde abimlerin var benım niye yok demesin sen zaten sürekli pasta börek yapıyorsun masallahın var bıde yas pasta sıpariş ettin mi tamamdır o iş:)

Geçmiş olsun arkadaşlar, benim oğlan da iki gündür, ateşi çok çıkmasa da hafif oluyor, hırıltı başladı bugün, hafif de burun akıntısı, acile gittik dün, ibufen ve calpol şurup dönüşümlü verdi. Ama ateş sadece gece oldu diye bir kere verdik. Bir sıkıntı daha iki gündür yediklerini kusuyor, zaten doğru düzgün yiyen bir çocuk değil, sıvıları bile kusar oldu çocuğum. Sizler hastalanınca neler yapıyorsunuz? Neler yiyor çocuklarınız, dişler de çıkmadı benimkinin 11 aylık oldu.

Arkadaşlar ya yazdıklarınızı görünce hepten stres oluyorum, ne köftesi, ne havucu, ayol benimki hala diş yok diye mi bilmiyorum, patates püresi, muhallebi, tarhana çorbası, kefir, yoğurt yiyor. Hep yumuşak şeyler, nerde köfte, keşke yese, kilosu 11 aylık olmasına rağmen 9.5 kg. gene çok az değil ama, çevremde duydukça 11-12 leri neyi eksik yapıyoruz diyorum. Arkadaşlar katı gıda verenler ne olur sırrınızı yazın, bizimki ağzına az koyunca bile öyle şeyleri öğürüyor, olmuyor yutamıyor. Bir savaş halindeyiz yerken. Baby lead weaning yapıyordum, elle oynuyordu, birgün ağzına az birşey götürdü, kustu onu da bıraktım. Lütfen ben sağlıkçı olmama rağmen sınıfta kaldım, mum dibini aydınlatmıyor, bu çocuk nasıl yiyecek, deneyimlerinizi paylaşır mısınız?

Iyi pazarlar guzeller
Yagmur yas gecti gitti, isiniyor havalar yeniden. Biz de disarida daha cok vakit gecirebiliyoruz. Bugun parkta yeni yeni yuruyen bir kiz cocugu oglumun elinden tuttu. Beraber yuruduler. Nasil kiskandim

Gunaydin kizlar..hergune yeni bi heyecenla basliyo minnaklar.onlarla yeniden dogduk emekledik yurumehi ogreniyoruz simdi..hersey sil bastan.kavramlari ogrenecegiz cisi ogrenecegiz..okumayi yazmayi..

Herseyi ogrenecekler ve bugunleri hatirlamayacaklar bile

Benim minik elimde bez gorunce pantolonunu cikartip beni bekliyor degistireyim diye ama kaka yapmaya basladiginda altini acip tuvalete oturtacagim diye kaciyor benden

Gun gelip delikanli olacak, ihtiyaci kalmayacak bana

Cok gecmis olsun guzelim. Sizin orasi soguktur hala sanirim. Biran once toparlanir insallah.

Kizlar iyi pazarlar bebeklerini zn boyu kac?

11 ay kontrolunde 77 idi canim.

Bebegine cok gecmis olsun canim, acil sifalar diliyorum. Ben 6. Ayinda basladim blw uygulamaya. 2 disi vardi altta. Haslanmis sebze ile baslayip, eti de dahil etmistim zamanla. Blw de kararli olsaydin keske canim. Dise ihtiyaci yok haslanmis sebzeyi yemek icin. Ilk baslarda ogurur/kusar ama zamanla alisir. Sen de biliyorsun bogulmaya karsi daha guclu refleksleri var.

Hicbir sey icin gec degil ama. Yeniden baslayabilirsin blw ye. 11 aylik oldular artik. Kendi baslarina yiyebilmeliler. Et kofteyi de pisirdikten sonra kucuk parcalara ayirip verebilirsin (disi olmadigindan koparamaz diye dusunuyorsan).

Ben hic corba muhallebi yapmadim. Ayri da pisirmiyorum uzun zamandir. Evde pisen yemegi hep beraber yiyoruz. Baharatsiz yapiyorum tabi. Hergun koftesi ayrani oluyor. Mutlaka turlu de yapiyorum. Lazanyayi cok seviyor. Bebek kurabiyesi yapiyorum meyve ile. Sabahlari borek yapiyorum tavada. Mumkun oldugunca dengeli menu cikartmaya calisiyorum. Gerisi artik onun istahina ve damak tadina kaliyor.

GOTE="maya_79, post: 39963791, member: 473860"]Arkadaşlar ya yazdıklarınızı görünce hepten stres oluyorum, ne köftesi, ne havucu, ayol benimki hala diş yok diye mi bilmiyorum, patates püresi, muhallebi, tarhana çorbası, kefir, yoğurt yiyor. Hep yumuşak şeyler, nerde köfte, keşke yese, kilosu 11 aylık olmasına rağmen 9.5 kg. gene çok az değil ama, çevremde duydukça 11-12 leri neyi eksik yapıyoruz diyorum. Arkadaşlar katı gıda verenler ne olur sırrınızı yazın, bizimki ağzına az koyunca bile öyle şeyleri öğürüyor, olmuyor yutamıyor. Bir savaş halindeyiz yerken. Baby lead weaning yapıyordum, elle oynuyordu, birgün ağzına az birşey götürdü, kustu onu da bıraktım. Lütfen ben sağlıkçı olmama rağmen sınıfta kaldım, mum dibini aydınlatmıyor, bu çocuk nasıl yiyecek, deneyimlerinizi paylaşır mısınız?[/QUOTE]
Ogurur ama bogulmaz korkma..az az ver alisir oda.birtek elma gibi sert seyleri yutamiyor bizimki gerisini yiyor.Haslanmis yumurta yemiyo bide damagina yaposiyo.ama omlet yiyor bende oyle yapiyorum.omletine lor yesil sogan sarmisak koyuyorum seviyor onu..

Sevdigi yi
ySevdigi yiyecekleri yiyo..hastayken.yogurt tarhana muz kesin yiyo mesela..etide cok seviyo..miktari azaliyo tabi

Sevdigi yi
ySevdigi yiyecekleri yiyo..hastayken.yogurt tarhana muz kesin yiyo mesela..etide cok seviyo..miktari azaliyo tabi

çok geçmiş olsun acil şifalar.bizde babasıyla birlikte kızımızı alıp bir pastahanede başbaşa kutlayacağız herkez yakınımızda ama ablamın biri ile diğeri küstü babanda bir diğerine alındı hepsi bir arada huzursuzluk çıkar yada memnuniyetsizlik olursa bende çok gerileceğim önce herkezle bir pazta keseriz demiştim ama vazgeçtim daha vakitte var bilemiyorum muhtemelen kızımın gönlüne göre parkta ve gezerek bir gün ve çekirdel aile olarak bir kutlama olacak.eşim beni heveslendirmek için ne istersen yapabiliriz bütçemize göre dedi ister dışarda ister evde dedi ama kararsız kaldım.

bu arada anneme geçmiş olsun dileklerinde bulunan arkadaşlara çok teşekkür ederim.c.tesi 6 dişi birden çekildi .şimdi iyileşme sürecini bekleyeceğiz gittiğimde dişçimize sordum kızım için ne yapmalıyım diye karbonatlı su ile gazlı bez ile sil sadece 2 yaşına doğlu fırça aluışkanlığı için fırçaya geç dedi.ön düşleri uzadı tam tavşan oldu :)

çok geçmiş olsun canım bebeğine... doğum günüde gönlünüze göre olur inşallah...

canım senin bebeğine de geçmiş olsun... benim kızın 4 dişi var ..dişler kızımın yemek yemesinde pek yardımcı olmadı..dişleri çıkmadan başlamıştık ek gıdaya... ben kendim bölüyorum genelde daha yumuşak şeyleri kendi ısırıyor ama bit kadar ısırığı... öğürdü kustu kıpkırmızı oldu boğulur dediler yine de verdim... şimdi maşallah yiyor ne verirsem... yumuşak katı farketmiyor... yutabileceği kadar parçalara böl..ya kendi yesin yada sen ver ağzına...kusuyor diye vazgeçme...

Haklısın canım sağlık sorunu olan yavrucakları görünce bunlar da dert mi diyoruz evet, Allah bütün yavrucakları korusun, kıllarına zarar gelmesin. Bi kaç gündür zorlamıyorum ben de artık yediği kadar. Bugün bi programda çocuk doktoru şöyle demiş. "Yemek konusunda annenin karar vereceği 3 şey vardır, çocuğun karar vereceği de 1 şey vardır. Ne yenileceğine, nerde yenileceğine ve ne zaman yenileceğine anne karar vermeli. Ne kadar yenileceğine ise çocuk karar vermelidir. Ama bizim ülkemizde bunun ne yazık ki tam tersi oluyor" demiş. Annem anlattı gerçekten çok hoşuma gitti :)

Çok haklısın Snowyy. Mesela dün gece 11 de uyudu, 4'de emmeye kaktı geri uyudu. 8.30'da uyandık, 9.30'da kahvaltı yaptık. Pancake yapmıştım ona yarısını isteyerek yedi, yanında da biraz kuru meyvelerden yaptığım çaydan içti, bir kaşık da pekmez yedi. Arkadan emzirdim 10 gibi. Saat 1 gibi çorba yaptım hiç yemeden kalktık sofradan. Bir kaşık bile yemek istemedi ben de artık zorlamadan kaldırdım, emdi ve uyudu. Demek ki acıkmıyor çocuk napiim artık zorlamayacağım.

life90

bu kqdar takma kafana canim rahat ol kendini hasta edersin sonra.

Takmıycam canım artık ya, yediği kadar yesin yapcak bişey yok. Demek ki iştahsız bi çocuk olacak benim oğlum. Ben de öyleymişim annem anlatıyor. Aynısıydın diyor. Ama şimdi boğazımın maşşallahı var valla :)

soguk canım ya daha eksileri gündüz geciyo gece hala eksilerde yinede hava alsın dıye astronotu gıydırıp cıkarıyorum ara ara senın mınık korsan sanslı sımdıden tshirt giyip çimenlerde kosmaya baslamıs ne güzel

cekırdek aile en guzelı ya kalabalık anneye angarya temızlık hazırlık sonra herkes gıdınce bı daha temızlık özellikle çalısınca cok büyük vakıt kaybı gercekten o gun kuzularımızın sevdiği seyleri yapmak daha guzel hava guzel olursa parklarda kosturacaz bizde hem o eğlensin hem anı olsun

geçmişi okuyamadım canım geçmiş olsun annene diş çok zor bu halde kızına bakabiliyormu cok ağrısı olur

geçmişe bakamadım canım nasıl gidiyor diyetin düzenin devam ettirebiliyormusun ela nasıl?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…