74tu en son bizimkiKizlar iyi pazarlar bebeklerini zn boyu kac?
gercekten ne kadar zor cocukların hastalığı 10 gündür geçmedi gitti senin kuzuda bı daha olmaz inşallah. sende basıt birşey yap istersen ilerde abimlerin var benım niye yok demesin sen zaten sürekli pasta börek yapıyorsun masallahın var bıde yas pasta sıpariş ettin mi tamamdır o iş:)Cok gecmis olsun beni. Oglan tam bir ayda iyilesti.cok zor.bizimde onbes gunumuz kaldi bende yapimmi dogumgunu diye kararsizim.ama sonra hatira kalsin yapim siyorum..ucuncu cocuk olmak onun sucumu diyoru. Kendi kendime diyerlerinde neler yaptim..bende kuzenlerini cagiricam..halasi herkesi cagor yasin okuyalum diyo bakalim becere
bizimkide 11.ay kontrolunde 74tüKizlar iyi pazarlar bebeklerini zn boyu kac?
Arkadaşlar ya yazdıklarınızı görünce hepten stres oluyorum, ne köftesi, ne havucu, ayol benimki hala diş yok diye mi bilmiyorum, patates püresi, muhallebi, tarhana çorbası, kefir, yoğurt yiyor. Hep yumuşak şeyler, nerde köfte, keşke yese, kilosu 11 aylık olmasına rağmen 9.5 kg. gene çok az değil ama, çevremde duydukça 11-12 leri neyi eksik yapıyoruz diyorum. Arkadaşlar katı gıda verenler ne olur sırrınızı yazın, bizimki ağzına az koyunca bile öyle şeyleri öğürüyor, olmuyor yutamıyor. Bir savaş halindeyiz yerken. Baby lead weaning yapıyordum, elle oynuyordu, birgün ağzına az birşey götürdü, kustu onu da bıraktım. Lütfen ben sağlıkçı olmama rağmen sınıfta kaldım, mum dibini aydınlatmıyor, bu çocuk nasıl yiyecek, deneyimlerinizi paylaşır mısınız?Selam guzeller, hayirli cumalar
MasallahTum emegin yorgunlugun 1 sn de karsilik buluyordur Allah im esirgesin pasalarini. Hepsinin huyu suyu farkli elbet, iyi ahlakli olsunlar insallah
Canim besleme icgudumuz var sanirim. Aramizda psikolog olsa daha iyi izah ederdi.
Her cocuk farkli. Kimi masadan kalkar 10dk sonra birsey yememis gibi saldirir, kimi saatler gecse acikma emaresi gostermez. Agizlari var dilleri yok. Biz onlari masaya oturttugumuzda belki akillari oyuncaklarinda kaldi, kesfedeceklerdi hala. Belki henuz acikmadilar. Ya da bugun canlari onu yemek istemiyor da meyve ile gecistirmek istiyor belki. Bilemiyoruz
Benimki de bir onceki ay 500 almisti bu ay 200 aldi. Onu da doktor soyluyor, sormuyorum bile. Sen kendi kendini inandirmalisin once. Bugun et yemese yavruna birsey olmayacak. 1 yerine 2 havuc yese ve kahvaltiyi atlasa buyumesi sekteye ugramayacak. Sen ne kadar rahat olursan yemek vakitleriniz de o kadar keyifli gecer guzelim.
Yemeyip yere attiginda "tekrar koymuyorum masasina, kaldiriyorum diger ogunu bekliyor" demistim. Burada "simdi yemezsen aksam yemegine kadar sana birsey yok" mantiginda olmadigimi da belirtmek isterim. Meyve veriyorum eline aralarda. Ama "ogle yemegini yemedi acikmistir" deyip 1 saat sonra tekrar goturmuyorum mutfaga.
Esnek ve rahat ol. Suan yemesi konusunda bu kadar kontrollu olursan, ileride hayatina ve secimlerine de cok mudahil olursun canim.
Gunaydin kizlar..hergune yeni bi heyecenla basliyo minnaklar.onlarla yeniden dogduk emekledik yurumehi ogreniyoruz simdi..hersey sil bastan.kavramlari ogrenecegiz cisi ogrenecegiz..okumayi yazmayi..
iyi pazarlar kızlar hepinize kuzum bi haftadır cok hasta burnu durmadan akıyor oksuruk balgam gece basını bekle sabah okula gıt gel yine kostur basım döndü bu hafta ama kuzumun doğum gününe cok az kaldı 15 günü var sadece babası ve ben olucam ama kendım seker hamurundan pasta kurabiye ve cup kek yapıcam süslerini de kendim hazırlayacam elbisesinide istanbuldan anneannesi yollayacak aslında özel günleri hiç sevmem ama fotoğraflarda kalsın istiyorum inşallah hepinizinkide çok güzel olur yaptıkça resimlerinizi paylasın
Kizlar iyi pazarlar bebeklerini zn boyu kac?
Arkadaşlar ya yazdıklarınızı görünce hepten stres oluyorum, ne köftesi, ne havucu, ayol benimki hala diş yok diye mi bilmiyorum, patates püresi, muhallebi, tarhana çorbası, kefir, yoğurt yiyor. Hep yumuşak şeyler, nerde köfte, keşke yese, kilosu 11 aylık olmasına rağmen 9.5 kg. gene çok az değil ama, çevremde duydukça 11-12 leri neyi eksik yapıyoruz diyorum. Arkadaşlar katı gıda verenler ne olur sırrınızı yazın, bizimki ağzına az koyunca bile öyle şeyleri öğürüyor, olmuyor yutamıyor. Bir savaş halindeyiz yerken. Baby lead weaning yapıyordum, elle oynuyordu, birgün ağzına az birşey götürdü, kustu onu da bıraktım. Lütfen ben sağlıkçı olmama rağmen sınıfta kaldım, mum dibini aydınlatmıyor, bu çocuk nasıl yiyecek, deneyimlerinizi paylaşır mısınız?
Iyi pazarlar guzeller
Yagmur yas gecti gitti, isiniyor havalar yeniden. Biz de disarida daha cok vakit gecirebiliyoruz. Bugun parkta yeni yeni yuruyen bir kiz cocugu oglumun elinden tuttu. Beraber yuruduler. Nasil kiskandim
Herseyi ogrenecekler ve bugunleri hatirlamayacaklar bile
Benim minik elimde bez gorunce pantolonunu cikartip beni bekliyor degistireyim diye ama kaka yapmaya basladiginda altini acip tuvalete oturtacagim diye kaciyor benden
Gun gelip delikanli olacak, ihtiyaci kalmayacak bana
Cok gecmis olsun guzelim. Sizin orasi soguktur hala sanirim. Biran once toparlanir insallah.
11 ay kontrolunde 77 idi canim.
Bebegine cok gecmis olsun canim, acil sifalar diliyorum. Ben 6. Ayinda basladim blw uygulamaya. 2 disi vardi altta. Haslanmis sebze ile baslayip, eti de dahil etmistim zamanla. Blw de kararli olsaydin keske canim. Dise ihtiyaci yok haslanmis sebzeyi yemek icin. Ilk baslarda ogurur/kusar ama zamanla alisir. Sen de biliyorsun bogulmaya karsi daha guclu refleksleri var.
Hicbir sey icin gec degil ama. Yeniden baslayabilirsin blw ye. 11 aylik oldular artik. Kendi baslarina yiyebilmeliler. Et kofteyi de pisirdikten sonra kucuk parcalara ayirip verebilirsin (disi olmadigindan koparamaz diye dusunuyorsan).
Ben hic corba muhallebi yapmadim. Ayri da pisirmiyorum uzun zamandir. Evde pisen yemegi hep beraber yiyoruz. Baharatsiz yapiyorum tabi. Hergun koftesi ayrani oluyor. Mutlaka turlu de yapiyorum. Lazanyayi cok seviyor. Bebek kurabiyesi yapiyorum meyve ile. Sabahlari borek yapiyorum tavada. Mumkun oldugunca dengeli menu cikartmaya calisiyorum. Gerisi artik onun istahina ve damak tadina kaliyor.[/QUOTE
Canım deneyimlerin için çok teşekkürler, motive olmak adına çok iyi geldi, blw yeniden başlıyorum ben de, inşallah sonuçları yazıcam sizlere.
ySevdigi yiyecekleri yiyo..hastayken.yogurt tarhana muz kesin yiyo mesela..etide cok seviyo..miktari azaliyo tabiGeçmiş olsun arkadaşlar, benim oğlan da iki gündür, ateşi çok çıkmasa da hafif oluyor, hırıltı başladı bugün, hafif de burun akıntısı, acile gittik dün, ibufen ve calpol şurup dönüşümlü verdi. Ama ateş sadece gece oldu diye bir kere verdik. Bir sıkıntı daha iki gündür yediklerini kusuyor, zaten doğru düzgün yiyen bir çocuk değil, sıvıları bile kusar oldu çocuğum. Sizler hastalanınca neler yapıyorsunuz? Neler yiyor çocuklarınız, dişler de çıkmadı benimkinin 11 aylık oldu.
ySevdigi yiyecekleri yiyo..hastayken.yogurt tarhana muz kesin yiyo mesela..etide cok seviyo..miktari azaliyo tabiGeçmiş olsun arkadaşlar, benim oğlan da iki gündür, ateşi çok çıkmasa da hafif oluyor, hırıltı başladı bugün, hafif de burun akıntısı, acile gittik dün, ibufen ve calpol şurup dönüşümlü verdi. Ama ateş sadece gece oldu diye bir kere verdik. Bir sıkıntı daha iki gündür yediklerini kusuyor, zaten doğru düzgün yiyen bir çocuk değil, sıvıları bile kusar oldu çocuğum. Sizler hastalanınca neler yapıyorsunuz? Neler yiyor çocuklarınız, dişler de çıkmadı benimkinin 11 aylık oldu.
çok geçmiş olsun acil şifalar.bizde babasıyla birlikte kızımızı alıp bir pastahanede başbaşa kutlayacağız herkez yakınımızda ama ablamın biri ile diğeri küstü babanda bir diğerine alındı hepsi bir arada huzursuzluk çıkar yada memnuniyetsizlik olursa bende çok gerileceğim önce herkezle bir pazta keseriz demiştim ama vazgeçtim daha vakitte var bilemiyorum muhtemelen kızımın gönlüne göre parkta ve gezerek bir gün ve çekirdel aile olarak bir kutlama olacak.eşim beni heveslendirmek için ne istersen yapabiliriz bütçemize göre dedi ister dışarda ister evde dedi ama kararsız kaldım.iyi pazarlar kızlar hepinize kuzum bi haftadır cok hasta burnu durmadan akıyor oksuruk balgam gece basını bekle sabah okula gıt gel yine kostur basım döndü bu hafta ama kuzumun doğum gününe cok az kaldı 15 günü var sadece babası ve ben olucam ama kendım seker hamurundan pasta kurabiye ve cup kek yapıcam süslerini de kendim hazırlayacam elbisesinide istanbuldan anneannesi yollayacak aslında özel günleri hiç sevmem ama fotoğraflarda kalsın istiyorum inşallah hepinizinkide çok güzel olur yaptıkça resimlerinizi paylasın
çok geçmiş olsun canım bebeğine... doğum günüde gönlünüze göre olur inşallah...iyi pazarlar kızlar hepinize kuzum bi haftadır cok hasta burnu durmadan akıyor oksuruk balgam gece basını bekle sabah okula gıt gel yine kostur basım döndü bu hafta ama kuzumun doğum gününe cok az kaldı 15 günü var sadece babası ve ben olucam ama kendım seker hamurundan pasta kurabiye ve cup kek yapıcam süslerini de kendim hazırlayacam elbisesinide istanbuldan anneannesi yollayacak aslında özel günleri hiç sevmem ama fotoğraflarda kalsın istiyorum inşallah hepinizinkide çok güzel olur yaptıkça resimlerinizi paylasın
canım senin bebeğine de geçmiş olsun... benim kızın 4 dişi var ..dişler kızımın yemek yemesinde pek yardımcı olmadı..dişleri çıkmadan başlamıştık ek gıdaya... ben kendim bölüyorum genelde daha yumuşak şeyleri kendi ısırıyor ama bit kadar ısırığı... öğürdü kustu kıpkırmızı oldu boğulur dediler yine de verdim... şimdi maşallah yiyor ne verirsem... yumuşak katı farketmiyor... yutabileceği kadar parçalara böl..ya kendi yesin yada sen ver ağzına...kusuyor diye vazgeçme...Geçmiş olsun arkadaşlar, benim oğlan da iki gündür, ateşi çok çıkmasa da hafif oluyor, hırıltı başladı bugün, hafif de burun akıntısı, acile gittik dün, ibufen ve calpol şurup dönüşümlü verdi. Ama ateş sadece gece oldu diye bir kere verdik. Bir sıkıntı daha iki gündür yediklerini kusuyor, zaten doğru düzgün yiyen bir çocuk değil, sıvıları bile kusar oldu çocuğum. Sizler hastalanınca neler yapıyorsunuz? Neler yiyor çocuklarınız, dişler de çıkmadı benimkinin 11 aylık oldu.
canım inan bir çok çocuk seninki gibi bende kızkıma köfte veriyorum aa diyorum ne güzel yemiş bir bakıyorum ki yarısı yerde yarısını ezmiş bırakmış yani dediğin gibi %10 unu anca yemiş, eyer bebeğin sağlıklı ise alt sınırda değil ise üzme kendini benim kızımda önceki ay kilo almamıştı geçen ay yanlış hatırlamıyorsam 200 gr almştı yani daha 9 kilo olmadı büyük kızım bu aylarda 12 kiloydu
bide benim bir arkadaşım var oğlunun sağlığı ile ilgili o kadar çok sorun yaşadılar ki anltamam halada sürüyor mayısta kalp ameliyatı olacak çocuk kilo almıyor 3-4 ayda 100 gr belki, o yavruyuı görünce inana bebim bebeğimin kilo alıp almamasını dert etmiyorum, sende biraz rahat ol rahat olunca inanaki bebeğinde yemek konusunda daha rahat olur, çocuğu zorlarsan ileri ki yaşamını da etkilersin bilşiyorum ki bir çoğumuz bunları biliyoruz ama bazen tekrara hatırlamak laızmm
Canim besleme icgudumuz var sanirim. Aramizda psikolog olsa daha iyi izah ederdi.
Her cocuk farkli. Kimi masadan kalkar 10dk sonra birsey yememis gibi saldirir, kimi saatler gecse acikma emaresi gostermez. Agizlari var dilleri yok. Biz onlari masaya oturttugumuzda belki akillari oyuncaklarinda kaldi, kesfedeceklerdi hala. Belki henuz acikmadilar. Ya da bugun canlari onu yemek istemiyor da meyve ile gecistirmek istiyor belki. Bilemiyoruz
Benimki de bir onceki ay 500 almisti bu ay 200 aldi. Onu da doktor soyluyor, sormuyorum bile. Sen kendi kendini inandirmalisin once. Bugun et yemese yavruna birsey olmayacak. 1 yerine 2 havuc yese ve kahvaltiyi atlasa buyumesi sekteye ugramayacak. Sen ne kadar rahat olursan yemek vakitleriniz de o kadar keyifli gecer guzelim.
Yemeyip yere attiginda "tekrar koymuyorum masasina, kaldiriyorum diger ogunu bekliyor" demistim. Burada "simdi yemezsen aksam yemegine kadar sana birsey yok" mantiginda olmadigimi da belirtmek isterim. Meyve veriyorum eline aralarda. Ama "ogle yemegini yemedi acikmistir" deyip 1 saat sonra tekrar goturmuyorum mutfaga.
Esnek ve rahat ol. Suan yemesi konusunda bu kadar kontrollu olursan, ileride hayatina ve secimlerine de cok mudahil olursun canim.
life90
bu kqdar takma kafana canim rahat ol kendini hasta edersin sonra.
soguk canım ya daha eksileri gündüz geciyo gece hala eksilerde yinede hava alsın dıye astronotu gıydırıp cıkarıyorum ara ara senın mınık korsan sanslı sımdıden tshirt giyip çimenlerde kosmaya baslamıs ne güzelIyi pazarlar guzeller
Yagmur yas gecti gitti, isiniyor havalar yeniden. Biz de disarida daha cok vakit gecirebiliyoruz. Bugun parkta yeni yeni yuruyen bir kiz cocugu oglumun elinden tuttu. Beraber yuruduler. Nasil kiskandim
Herseyi ogrenecekler ve bugunleri hatirlamayacaklar bile
Benim minik elimde bez gorunce pantolonunu cikartip beni bekliyor degistireyim diye ama kaka yapmaya basladiginda altini acip tuvalete oturtacagim diye kaciyor benden
Gun gelip delikanli olacak, ihtiyaci kalmayacak bana
Cok gecmis olsun guzelim. Sizin orasi soguktur hala sanirim. Biran once toparlanir insallah.
11 ay kontrolunde 77 idi canim.
Bebegine cok gecmis olsun canim, acil sifalar diliyorum. Ben 6. Ayinda basladim blw uygulamaya. 2 disi vardi altta. Haslanmis sebze ile baslayip, eti de dahil etmistim zamanla. Blw de kararli olsaydin keske canim. Dise ihtiyaci yok haslanmis sebzeyi yemek icin. Ilk baslarda ogurur/kusar ama zamanla alisir. Sen de biliyorsun bogulmaya karsi daha guclu refleksleri var.
Hicbir sey icin gec degil ama. Yeniden baslayabilirsin blw ye. 11 aylik oldular artik. Kendi baslarina yiyebilmeliler. Et kofteyi de pisirdikten sonra kucuk parcalara ayirip verebilirsin (disi olmadigindan koparamaz diye dusunuyorsan).
Ben hic corba muhallebi yapmadim. Ayri da pisirmiyorum uzun zamandir. Evde pisen yemegi hep beraber yiyoruz. Baharatsiz yapiyorum tabi. Hergun koftesi ayrani oluyor. Mutlaka turlu de yapiyorum. Lazanyayi cok seviyor. Bebek kurabiyesi yapiyorum meyve ile. Sabahlari borek yapiyorum tavada. Mumkun oldugunca dengeli menu cikartmaya calisiyorum. Gerisi artik onun istahina ve damak tadina kaliyor.
çok geçmiş olsun acil şifalar.bizde babasıyla birlikte kızımızı alıp bir pastahanede başbaşa kutlayacağız herkez yakınımızda ama ablamın biri ile diğeri küstü babanda bir diğerine alındı hepsi bir arada huzursuzluk çıkar yada memnuniyetsizlik olursa bende çok gerileceğim önce herkezle bir pazta keseriz demiştim ama vazgeçtim daha vakitte var bilemiyorum muhtemelen kızımın gönlüne göre parkta ve gezerek bir gün ve çekirdel aile olarak bir kutlama olacak.eşim beni heveslendirmek için ne istersen yapabiliriz bütçemize göre dedi ister dışarda ister evde dedi ama kararsız kaldım.
geçmişi okuyamadım canım geçmiş olsun annene diş çok zor bu halde kızına bakabiliyormu cok ağrısı olurbu arada anneme geçmiş olsun dileklerinde bulunan arkadaşlara çok teşekkür ederim.c.tesi 6 dişi birden çekildi .şimdi iyileşme sürecini bekleyeceğiz gittiğimde dişçimize sordum kızım için ne yapmalıyım diye karbonatlı su ile gazlı bez ile sil sadece 2 yaşına doğlu fırça aluışkanlığı için fırçaya geç dedi.ön düşleri uzadı tam tavşan oldu :)
geçmişe bakamadım canım nasıl gidiyor diyetin düzenin devam ettirebiliyormusun ela nasıl?çok geçmiş olsun canım bebeğine... doğum günüde gönlünüze göre olur inşallah...
canım senin bebeğine de geçmiş olsun... benim kızın 4 dişi var ..dişler kızımın yemek yemesinde pek yardımcı olmadı..dişleri çıkmadan başlamıştık ek gıdaya... ben kendim bölüyorum genelde daha yumuşak şeyleri kendi ısırıyor ama bit kadar ısırığı... öğürdü kustu kıpkırmızı oldu boğulur dediler yine de verdim... şimdi maşallah yiyor ne verirsem... yumuşak katı farketmiyor... yutabileceği kadar parçalara böl..ya kendi yesin yada sen ver ağzına...kusuyor diye vazgeçme...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?