doğru söylüyorsun canım...spor iyi geliyor önceden yerimden kalkarken dizlerim tutmuyormuş gibi kalkamıyordum. şimdi rahatım o yönden kemiklerimin ağrısı bile azaldıCanım ya önemli olan kendini iyi hissetmen,başkalarını boşver...yavaş yavaş kilo verirsen senin icin daha iyi olur.herkez zayıf olacak diye birşey yok...zayıf olmak bir marifet değil...sağlıklı olmak icin zayıfla,kendin icin zayıfla.başkaları icin hic birşey yapma...ben kendim icin dikat ediyorum,ck zayıf değilim kiloluda değilim.hamileyken 8-9kilo aldım onlar 2ayda giti saten,şimdi normal yiyorum.
Benim eşim kilolu ve ben ck kızıyorum kiloyla dalga gecen insanlara.
benimde bi tane cekıldı cok zor gercekten çok ağrı yapıyo allah yardımcısı olsun annenle aran düzeldi mi?iş çıkışı götürdüm ve 1 gün dinlendi sağolsun bakıyor tabi yorgun beslenmesi çok zor bende enerji yapsın diye tahin pekmez hazırladım ona sevdiği meyveleri aldım dün ezip yiyebilir belki diye çok zor vallaha çok kötü oldum çekilirken ben bile inşallah sonunda yapılınca rahat edecek artık kaplamaları falan bozulmuştu gerekiyordu.
annen ve baban tamamen seni düşündüğü için demişler canım sevkını kırmasın o kaynananında ben kafasını kıracam keske deseydın ben evlendıgımde tek elle kaldırılırdım sızin sulaleye hizmet edecem diye böyle oldum dıye kesinlikle takma kv den bu kadar takıyorsa aksamları bı saat fazla bak ben spora gideyim cok rahatsızsan de ayy deli oldum ya rejımdekı ınsana denır mı bu daha da hırslan sen gülüm onlara kulak asma biz sana güveniyoruz eminim yaza kadar muhtesem olursun sonra kendıne yazlık cıcıler alırsın :)canım iyi gidiyorda dün şevkimi kırdılar iyice...annemler gelmişti annem bu halin ne dedi babam geldi donra neden bu kadar kilo aldın dedi...çok yemiyorum baba dedim ...yemiyorsan nasıl oluyor böyle dedi...akşamda kv gile gittik..bizim görümce kendi kına gecesini anlatıyor...onların adetinde gelini tepsi gibi bir şeye oturtup havaya kaldırırlarmış (neden se?)...sana yapmışmıydık yenge dedi... oradan kv atladı '' seni nasıl kaldıracaklardıki ''dedi bana...önce bir sessizlik oldu sonra herkes kv ye baktı ayıplar gibi...sonra herkes gülüştü...toparlamaya çalışsalarda ,ben normalde kafaya takmam ama öyle bozuldum ki herkesin içinde belli etmedim...moralim bozulunca çok yemek yerim...eve gidince dolabıda yiyecektim neredeyse sinirimden...kilo veriyorum takmamaya çalışıyorum ama insanlar hep benim kiloma takmış...
neyse vericem inşallah yavaş yavaş...
Ela iyi şükür ama ben ve kv dışında herkesin kucağında ağlamaya başladı gözlerinde yaş kalmadı...sesi kısıldı ağlamaktan kuzumun...birde üst yan dişleri çıkmaya başladı dün ıçlarını gördüm...7. dişi oldu
sağol canım dr götürdüm tekrar sinuzit dedi hırıltısı cok fazla uyuyamıyor tıkanıklıktan antibiyotik verdi nasıl içirecem bılmıyorum hıç istemıyorumkubizm
gecmis olsun canim suan.nasil
bende 1.70im evlendıgımde 55tim ama cok zayıftım yanı 58de gayet zayıfmıssındır bu cok ii demekki eskıden beri kilolu değilmişsin bu kolayca verebılecegın anlamına geliyor moralini bozma hiç. elayada masallah ne güzel toparladı bu kadar hastalık atlattı senın işten bi süre ayrılman ona yaradı galıba yemek yemeyi öğrendiister istemez rahatsız oluyorum... sanki herkes mankende bir tek ben kiloluyum... hem ben evlendiğimde 58 kiloydum bıyunda 1,70 cm... yani iyiydim... şu an ki halime bakıp seni nasıl kaldıracaklardıki demesi sinirimi bozdu....
mekik çekiyorum topla plates le falan birşeyler yapmaya çalışıyorum... akşamları yemek yemiyorum... (pazar akşamı hariç)...
en önemlisi moral galiba...
ela nın yemesi çok iyi maşallah... ama öyle çok kilolu bir çocuk değil... hala 8 kilo boyuda 68 ...
maşallah canım senınkınin kilo falan cok ii 210 cc içmesi ne güzel bizimki anne sutu dahıl sut ve türevlerinden nefret ediyor zorla günde toplam 250cc yı zor buluyoruzSlm canım...benim kız günde 1kere aptamil iciyor,akşamları saat 8-9gibi,210luk iciyor,sabaha kadar uyuyor maşallah,bir rahatsızlığı yoksa.10.aydan sonra 1-2kere aptamil verilmeli.
Ben 1yaşına girdikten sonrada devam edeceğim,inek sütü aptamil kadar besleyici değil bence.
Sütle yapılan hic birşey vermiyorum kızıma,doktorumuz kesinlikle vermeyin dedi.
Canım önerilerin çok yararlı oldu, oğlum iyileşsin senin gibi yapayım bende, yoğurma olayını anlamadım ama, Havuç ve patatesi başladıktan Sonra köfteyle mi birleştiriyon?bende çalışıyorum ve bebğim annem bakıyor annemde öğürüyor diye korkudan veremiyordu doktora en son beraber gittik bu arada ızgara köfteyi damagıyla ezip yemesi gerektiği şimdi alıştıramazsak 4-5 yaşına kadar hep çekilmiş gıda yer ve çok sıkıntı yaşarsınız 2-3 ay içinde alıştırın dedi bende kendim evde olduğum zmana göre ayarladım köfteyi ilk verdim yedi sonra kustu,bir kaç gün sonra yine verdim öğürdü korktum vermedim en son köftenin içine haşlanmış patates ve havuçte ekleyip öyle yoğurduk şimdi 2 tane yiyiyor ortamama yarın saat sürüyor kızımın kendi baş parmak tırnağı kadar lokmalara bölüp birazda ekmek verip yediriyorum ,doktorun dediği diğer gıdalar yumuşak makta 2-3 hareketle ezilir yutar ama köftede çaba harçadığı için kasları içinde gerekliymiş.meyveyi falan ya dilimleyip ısırlıyorum yada bir kere çatal ile ezip iri parçalı veriyorum bu şekilde alıştı şükür bende burada okudukça korkuyordum annemde emenat korkuyorum veremem diyordu ama 15 günde alıştırdık.inşallah sizde aşarsınız.akşamları eline kurabiye veriyorum şu an 4 tane dişi var.
Geçmiş olsun, enjektöre çekip versen biraz sulandırıp daha rahat olabilir eğer kaşıkla alamazsa.sağol canım dr götürdüm tekrar sinuzit dedi hırıltısı cok fazla uyuyamıyor tıkanıklıktan antibiyotik verdi nasıl içirecem bılmıyorum hıç istemıyorum
Öyle canım her doktor farklı,ama tv ye çıkan cocuk doktorlarıdavinek sütünü 1yaş sonra öneriyorlar.burda anne baba danışma yeri var,ebeler var orda onlar mesela mamayı evian suyla yap kaynatmana gerek yok dediler,doktorumuz bunu bilmiyordu,yani evianın bebek suyu olduğunu.benim arkadaşım inek sütüne 2-3ölcek aptamil katıyordu,sanırım bende öyle yapacağım.Arkadaşlar demekki hepimizin Dr u farklı önerilerde bulunuyor. Benim dr um Açıyor kocaman bilimsel kitabı, bilimsel dayanakla söylediklerini kanıtlıyor. Artık 11-12. Aylarda tabi eğer alerji yoksa inek sütüne başlanabilirmiş, hatta ben aptamil 3 e devam mı deyince yani kazık parayla beslemeye mi diye sordu:)))) inek sütüne başlayabilirsin dedi, bir haftadır içine biraz mısır nişastası katıp milk Shake kıvamında pişirip veriyoruz, içine pekmez koyuyoruz genellikle. Ben de sağlık Alanında Üniversite'de öğretim üyesiyim, oldukça mantıklı gelmese başlamazdım. Ikinci nokta kilolarınız zamanla gider takmayın onun da Kırılma noktada var, 2 Yaşından sonra daha özgür olucaz. Sıkmayın canınızı. Ben işe yürüyorum dönüşte de öyle 40 dk toplam, yediklerime dikkat etmeye çalışıyorum. 53 kişiyim, botum da öyle, ama tüm vücudumdan orantılı Alıp verdiğim için hala eskisi kadar rahat olmasa da 36 bedenim. zamanla daha da iyisi olucak ve paylaşıcaz güzel şeyleri:)
Sabahları aptamil yada hippin muhalebisini yiyor,büyük boy yapıyorum,silip süpürüyor maşallah,sonra 4saat bol bol su iciyor,12-12.30gibi öğlen yemeğini yiyor 190gr(et sebze)4saat yine bol bol su iciyor,saat 4-5gibi meyve püresi,2saat sonra bizimle birlikte yiyor(tuzsuz ve yağsız pişiriyorum)akşam 9-9.30gibi mamasını iciyor ve sonra uyuyor,gece uyanırsa sadece su veriyorum.maşallah günde 1litre falan iciyor.arda sıra hippin Mısır gevreklerinde yada bebek bisküvi veriyorum.maşallah canım senınkınin kilo falan cok ii 210 cc içmesi ne güzel bizimki anne sutu dahıl sut ve türevlerinden nefret ediyor zorla günde toplam 250cc yı zor buluyoruz
sıkıntı almaması degıl bnm kız ılaclara bayılıyor bı daha ıstıyor hatta sıkıntı antıbıyotık içirmek istememem cok kucuk dahaGeçmiş olsun, enjektöre çekip versen biraz sulandırıp daha rahat olabilir eğer kaşıkla alamazsa.
evet notmale döndü herhalde başka bir şeye sıkkındı belki bilmeden ben kırdım ama düzeldi şükür.senin bebğin miydi A aktar83 ın mı tamam hatırlamadım dün tv de kabız çocuklar için dedi,benimde bi tane cekıldı cok zor gercekten çok ağrı yapıyo allah yardımcısı olsun annenle aran düzeldi mi?
çok geçmiş olsun kıyamam ya çok küçük sinuziti ne tetiklemiş ki?inşallah çabucak geçer.sağol canım dr götürdüm tekrar sinuzit dedi hırıltısı cok fazla uyuyamıyor tıkanıklıktan antibiyotik verdi nasıl içirecem bılmıyorum hıç istemıyorum
evet haşladıktan sonra kıymayla birleştiriyorum bazen biraz maydonoz koyuyorum 4 kez ç.ekilmiş kıyma az yağda yanmaz tavada kısık ateşte cız bız alıştı şükür .1 kg ona göre kıyma alıp yaptım yağlı kağıda ikişerli yapıp attım dipfirize hergün çıkarıyorum akşamdan dolabın alt gözüne çok iyi oldu.onları koymadan yaptım çok sert oldu kustu hep ,balığıda yavada altına soğan patates üstünede yazdan kouduğum domateslerden koyup kısık ateşte pişiriyorum ve kuruk kısmındaki etlerini birazda patateslerinden vererek yediriyorum piştikten sonra biraz z.yağ gezdiriyorum üstüne birtek karaciğeri sevmiyor tükürüyor bende zorlamıyorum tavuğuda iyice haşalyıp şehriyeli çorba yapıyorum tiftip o şekilde yiyiyor .Canım önerilerin çok yararlı oldu, oğlum iyileşsin senin gibi yapayım bende, yoğurma olayını anlamadım ama, Havuç ve patatesi başladıktan Sonra köfteyle mi birleştiriyon?
hint yağıevet notmale döndü herhalde başka bir şeye sıkkındı belki bilmeden ben kırdım ama düzeldi şükür.senin bebğin miydi A aktar83 ın mı tamam hatırlamadım dün tv de kabız çocuklar için dedi,
çilek ,armut,limon kabuğu,hin yağı ve pekmezi karıştırıp aç karnını varin sorun ortadan kalkıcaktır dedi aklımdayken yazayım dedim.
CANIM BEBEĞİNE GEÇMİŞ OLSUN...havalar bir ısındı bir soğudu hastalık arttı iyice...Allah şifa versin...annen ve baban tamamen seni düşündüğü için demişler canım sevkını kırmasın o kaynananında ben kafasını kıracam keske deseydın ben evlendıgımde tek elle kaldırılırdım sızin sulaleye hizmet edecem diye böyle oldum dıye kesinlikle takma kv den bu kadar takıyorsa aksamları bı saat fazla bak ben spora gideyim cok rahatsızsan de ayy deli oldum ya rejımdekı ınsana denır mı bu daha da hırslan sen gülüm onlara kulak asma biz sana güveniyoruz eminim yaza kadar muhtesem olursun sonra kendıne yazlık cıcıler alırsın :)
annem babamın söylemesi beni üzmedi çünkü dalga geçer gibi söylemediler... annem genç kızlığımdan beri hep dikkat etmem için beni uyarır ne yediğime içtiğimede karışır dururdu halada öyle...beni hiç bu kadar kilolu görmedikleri için garipsiyorlar...hemde üstüme hiç bir kıyafetim olmuyor... bos bol şeyler giymek zorunda kalıyorum... 2 kazak 1 pantolonla kışı geçirdim ...inşallah yaza istediğim gibi olurum...
benimde eniştemin spor salonu var benimle sürekli dalga geliyor topaç gibi oldun iyice gelde spora zayıfla senin bldızım olduğunu bilen diyecek önce onu zayıflatsın falan diyor :)vallaha hiç bilmyiorum am kendmede şaşmıyor değilim kendimle çok barışığım kimsenin beni dış görünüşümle eleştirmesini takmıyorum.banada bekarken komşumuz olan biri gördü ay ne kadar şişmanlamışsın dedi merhaba dan önce bende aynada görüyorum bende dedim kaldı ne var yani kilo alınır verilir insanların sürekli karşılaşınca bununla eleştiri yapması gereksiz bir şey ben kimseye yapmam çünkü ilgindirmez beniCANIM BEBEĞİNE GEÇMİŞ OLSUN...havalar bir ısındı bir soğudu hastalık arttı iyice...Allah şifa versin...
canım takmazdım da hiç daha önce böyle bir şey başıma gelmedi... yani benimle dalga geçip sonra herkes gülmemişti ...ağırıma gitti... onlar benim zayıflamay çalıştığımı bilmiyorlar... akşam yemeğini yemediğimde öğle yemeğini geç yedim diyorum sporuda herkes uyunca yapıyorum... bilseler bu defa da kaç kilo verdin falan filan diye sorar dururlar ...belkide iyi oldu böyle birazda inada bindirdim hayırlısı bakalım...sağol canım...
işten ayrıldığım süre içinde kızıma ek gıda konusunda çok ilgilendim... 1 haftada toparlamıştı... iyi oldu yavruma...
annem babamın söylemesi beni üzmedi çünkü dalga geçer gibi söylemediler... annem genç kızlığımdan beri hep dikkat etmem için beni uyarır ne yediğime içtiğimede karışır dururdu halada öyle...beni hiç bu kadar kilolu görmedikleri için garipsiyorlar...hemde üstüme hiç bir kıyafetim olmuyor... bos bol şeyler giymek zorunda kalıyorum... 2 kazak 1 pantolonla kışı geçirdim ...inşallah yaza istediğim gibi olurum...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?