iş çıkışı götürdüm ve 1 gün dinlendi sağolsun bakıyor tabi yorgun beslenmesi çok zor bende enerji yapsın diye tahin pekmez hazırladım ona sevdiği meyveleri aldım dün ezip yiyebilir belki diye çok zor vallaha çok kötü oldum çekilirken ben bile inşallah sonunda yapılınca rahat edecek artık kaplamaları falan bozulmuştu gerekiyordu.geçmişi okuyamadım canım geçmiş olsun annene diş çok zor bu halde kızına bakabiliyormu cok ağrısı olur
öğlen 120cc mamadan yoğurt mayalıyorum onu veriyorum yatmadan önce 200 cc veriyorum gecede 165 cc veriyorum yine. bunların haricinde sabah kahvaltı öğlen köfte,balık yada tavuk yada yemek akşamda ya yemek ya çorba.kıyamam ya dişleri bizimkininde çıkacak herhalde çok mızmız sabah 5,30 ağlayıp kalkıyor işe gidene kadar ben oynuyoruz artık ne yapalım..kızlar emzirme tamamen bitti bizde zaten 4.aydan beri o itiyodu ben zorla sağarak veriyordum 11.ay itibariylr 15-20gündür hiç emmiyor kosturmaktan bende sağamadım sütüm zaten cok azalmıstı tamamen bitmiş ne niyetlerim vardı 2 yasına kadar emzirecektim güya ama olmayınca olmuyor demekki bende annemi 3 ay emmişim zorla demekki genlerde bi bozukluk varemzirmeyenler devam sutu verenler günde kaç cc veriyorsunuz ben yatarken 120 kalkınca 120 veriyorum gün içinde zaten içmiyor reddediyor acaba az mı? 1 yasına girince sütünü bırakıp inek sütüne gecmeyi düşünen varmı ? ne yapacagımı bilemiyorum devam sütü sonuçta katkılı ama inek sütüde kansızlık yapıyor. bu arada emmeyi bırakınca gece beslenmemız bitti artık gece hiç birsey vermiyorum oda yemek için uyanmıyor daha rahatladık tabı bu seferde grip ve diş sancısından sürekli ayakta hepsi mısır patlagı gıbı kabardı çıkamadılar bir türlü
canım iyi gidiyorda dün şevkimi kırdılar iyice...annemler gelmişti annem bu halin ne dedi babam geldi donra neden bu kadar kilo aldın dedi...çok yemiyorum baba dedim ...yemiyorsan nasıl oluyor böyle dedi...akşamda kv gile gittik..bizim görümce kendi kına gecesini anlatıyor...onların adetinde gelini tepsi gibi bir şeye oturtup havaya kaldırırlarmış (neden se?)...sana yapmışmıydık yenge dedi... oradan kv atladı '' seni nasıl kaldıracaklardıki ''dedi bana...önce bir sessizlik oldu sonra herkes kv ye baktı ayıplar gibi...sonra herkes gülüştü...toparlamaya çalışsalarda ,ben normalde kafaya takmam ama öyle bozuldum ki herkesin içinde belli etmedim...moralim bozulunca çok yemek yerim...eve gidince dolabıda yiyecektim neredeyse sinirimden...kilo veriyorum takmamaya çalışıyorum ama insanlar hep benim kiloma takmış...geçmişe bakamadım canım nasıl gidiyor diyetin düzenin devam ettirebiliyormusun ela nasıl?
aynen canım benimde süt yok emiyor ama su gibi şeffaf bir şey damla damla geliyor alışkanlıktan emmek istiyor geceleri...devam sütü yatmadan 120 cc sabah kalkıncada 120 cc veriyorum... gün içinde de veriyormuş kv....bende anne sütü almamışım hiç...muhallebi yaparmış annem...bazen muhallebisini kei sütü yada inek sütüyle yapıyorum ama hiç sek olarak vermedim...kızlar emzirme tamamen bitti bizde zaten 4.aydan beri o itiyodu ben zorla sağarak veriyordum 11.ay itibariylr 15-20gündür hiç emmiyor kosturmaktan bende sağamadım sütüm zaten cok azalmıstı tamamen bitmiş ne niyetlerim vardı 2 yasına kadar emzirecektim güya ama olmayınca olmuyor demekki bende annemi 3 ay emmişim zorla demekki genlerde bi bozukluk varemzirmeyenler devam sutu verenler günde kaç cc veriyorsunuz ben yatarken 120 kalkınca 120 veriyorum gün içinde zaten içmiyor reddediyor acaba az mı? 1 yasına girince sütünü bırakıp inek sütüne gecmeyi düşünen varmı ? ne yapacagımı bilemiyorum devam sütü sonuçta katkılı ama inek sütüde kansızlık yapıyor. bu arada emmeyi bırakınca gece beslenmemız bitti artık gece hiç birsey vermiyorum oda yemek için uyanmıyor daha rahatladık tabı bu seferde grip ve diş sancısından sürekli ayakta hepsi mısır patlagı gıbı kabardı çıkamadılar bir türlü
kiyamam kuzuya cok gecmis olsun insallah suan iyidiriyi pazarlar kızlar hepinize kuzum bi haftadır cok hasta burnu durmadan akıyor oksuruk balgam gece basını bekle sabah okula gıt gel yine kostur basım döndü bu hafta ama kuzumun doğum gününe cok az kaldı 15 günü var sadece babası ve ben olucam ama kendım seker hamurundan pasta kurabiye ve cup kek yapıcam süslerini de kendim hazırlayacam elbisesinide istanbuldan anneannesi yollayacak aslında özel günleri hiç sevmem ama fotoğraflarda kalsın istiyorum inşallah hepinizinkide çok güzel olur yaptıkça resimlerinizi paylasın
benim oglumda en sin 75 cm diKizlar iyi pazarlar bebeklerini zn boyu kac?
gecmia olsun canim insallah suan iyidir.Geçmiş olsun arkadaşlar, benim oğlan da iki gündür, ateşi çok çıkmasa da hafif oluyor, hırıltı başladı bugün, hafif de burun akıntısı, acile gittik dün, ibufen ve calpol şurup dönüşümlü verdi. Ama ateş sadece gece oldu diye bir kere verdik. Bir sıkıntı daha iki gündür yediklerini kusuyor, zaten doğru düzgün yiyen bir çocuk değil, sıvıları bile kusar oldu çocuğum. Sizler hastalanınca neler yapıyorsunuz? Neler yiyor çocuklarınız, dişler de çıkmadı benimkinin 11 aylık oldu.
canım iyi gidiyorda dün şevkimi kırdılar iyice...annemler gelmişti annem bu halin ne dedi babam geldi donra neden bu kadar kilo aldın dedi...çok yemiyorum baba dedim ...yemiyorsan nasıl oluyor böyle dedi...akşamda kv gile gittik..bizim görümce kendi kına gecesini anlatıyor...onların adetinde gelini tepsi gibi bir şeye oturtup havaya kaldırırlarmış (neden se?)...sana yapmışmıydık yenge dedi... oradan kv atladı '' seni nasıl kaldıracaklardıki ''dedi bana...önce bir sessizlik oldu sonra herkes kv ye baktı ayıplar gibi...sonra herkes gülüştü...toparlamaya çalışsalarda ,ben normalde kafaya takmam ama öyle bozuldum ki herkesin içinde belli etmedim...moralim bozulunca çok yemek yerim...eve gidince dolabıda yiyecektim neredeyse sinirimden...kilo veriyorum takmamaya çalışıyorum ama insanlar hep benim kiloma takmış...
neyse vericem inşallah yavaş yavaş...
Ela iyi şükür ama ben ve kv dışında herkesin kucağında ağlamaya başladı gözlerinde yaş kalmadı...sesi kısıldı ağlamaktan kuzumun...birde üst yan dişleri çıkmaya başladı dün ıçlarını gördüm...7. dişi oldu
Çok sağol arkadaşım. Maalesef daha çok Öksürük olmaya başladı, şükür ateş yok, sanırım hala akciğerlere inmedi enfeksiyon. Peditus veriyorum, ama çocuk reddediyor, enjektöre çekip öyle veriyorum zorla, ama onu da kusuyor. Sanırım böyle hiçbirşey almadan zamanla iyileşecek. Ihlamur veriyoruz, Sıvı ağırlıklı gidiyor besleme, tam blw başlayacaktım gene, hastalık olunca iştah kalmadıgecmia olsun canim insallah suan iyidir.
ister istemez rahatsız oluyorum... sanki herkes mankende bir tek ben kiloluyum... hem ben evlendiğimde 58 kiloydum bıyunda 1,70 cm... yani iyiydim... şu an ki halime bakıp seni nasıl kaldıracaklardıki demesi sinirimi bozdu....Iyi aksamlar guzeller
Hic sinir stres olma gulum. 3-4 ay hepsi. Sonra istedigin vucuda sahip olacaksin. Sinirini yemekten cikartma. Spor yap. Hem mutluluk hormonu salgilandigindan daha iyi hissedersin hem de hedefine daha kisa surede ulasirsin.
Masallah guzelineYemesi icmesi nasil?
aman takma ben bildğin obezim 3-5 kg değil fazlalığım laf diye konuşuyor millet onlar çıkıp dursun tepsiye :) saçma saçma adetler gereksiz laf sokmalar işte arada böyle motive oluyorlar boyunda uzunmuş hiç takma bence.ister istemez rahatsız oluyorum... sanki herkes mankende bir tek ben kiloluyum... hem ben evlendiğimde 58 kiloydum bıyunda 1,70 cm... yani iyiydim... şu an ki halime bakıp seni nasıl kaldıracaklardıki demesi sinirimi bozdu....
mekik çekiyorum topla plates le falan birşeyler yapmaya çalışıyorum... akşamları yemek yemiyorum... (pazar akşamı hariç)...
en önemlisi moral galiba...
ela nın yemesi çok iyi maşallah... ama öyle çok kilolu bir çocuk değil... hala 8 kilo boyuda 68 ...
Canım bebeğinin boyu ve kilosuna sakın takılma, benim de etrafımda Görkemle bir bebekler topaç gibi inan, ama dr um bu konuda beni çok rahatlattı, İzmirde Tuğrul Özcan mutlaka bir kere gidilmesi gereken doktor. Her bebeğin bir eğrisi var, önemli olan o eğrinin içinde yükseliş, zaten senin dediğin boya kilo hiç de fena değil. Ne yapalım elimizden geleni yapıyoruz biz, sen çalışıyor musun? Ben çalıştığım için esas olarak annem bakıyor bebeğime, yanına bir yardımcı arıyorum bulamıyorum, belli yaştan sonra çok zor oluyor çünkü. Evde olmayı yeğlerdim ilk iki yıl, ama olamadı, işime dönmek zorunda kaldım. Annem tek baby lead weaning yapamıyor, katıları çok veremiyor, diğer işlerle çok yorucu, muhallebiyi milkshake kıvamı yapıp veriyor, kefir yapıyor hergün içine ceviz dövüyor, yoğurt gibi onu yediriyor, muzu ezip içine pekmez ya da tahin katıyor, tarhana çorbasını et suyundan yapıyor, bunları içiriyor, sabah yurmurta sarısı ama neredeyse rafadan veriyor içine köylülerden aldığımız tereyağından biraz, aslında çok kaliteli besleniyor bundan eminim, herkesinki herşeyler yiyor, arkadaşım video çekip yollamış, bamya et yiyor basbayağı çocuk, ama olacak biliyorum ben de becereceğim diyorum. Yardımcı olacağız, destek ıolacağız burada birbirimize, lütfen sizler de paylaşın, nasıl beceriyorsunuz, bizlere deneyimlerinizi aktarın arkadaşlar. Elbet olacak da, destek de önemli böyle dönemlerde. İşime dönmek zorundayım, hepimize kolaylıklar diliyorum.ister istemez rahatsız oluyorum... sanki herkes mankende bir tek ben kiloluyum... hem ben evlendiğimde 58 kiloydum bıyunda 1,70 cm... yani iyiydim... şu an ki halime bakıp seni nasıl kaldıracaklardıki demesi sinirimi bozdu....
mekik çekiyorum topla plates le falan birşeyler yapmaya çalışıyorum... akşamları yemek yemiyorum... (pazar akşamı hariç)...
ela nın yemesi çok iyi maşallah... ama öyle çok kilolu bir çocuk değil... hala 8 kilo boyuda 68 ...
bende çalışıyorum ve bebğim annem bakıyor annemde öğürüyor diye korkudan veremiyordu doktora en son beraber gittik bu arada ızgara köfteyi damagıyla ezip yemesi gerektiği şimdi alıştıramazsak 4-5 yaşına kadar hep çekilmiş gıda yer ve çok sıkıntı yaşarsınız 2-3 ay içinde alıştırın dedi bende kendim evde olduğum zmana göre ayarladım köfteyi ilk verdim yedi sonra kustu,bir kaç gün sonra yine verdim öğürdü korktum vermedim en son köftenin içine haşlanmış patates ve havuçte ekleyip öyle yoğurduk şimdi 2 tane yiyiyor ortamama yarın saat sürüyor kızımın kendi baş parmak tırnağı kadar lokmalara bölüp birazda ekmek verip yediriyorum ,doktorun dediği diğer gıdalar yumuşak makta 2-3 hareketle ezilir yutar ama köftede çaba harçadığı için kasları içinde gerekliymiş.meyveyi falan ya dilimleyip ısırlıyorum yada bir kere çatal ile ezip iri parçalı veriyorum bu şekilde alıştı şükür bende burada okudukça korkuyordum annemde emenat korkuyorum veremem diyordu ama 15 günde alıştırdık.inşallah sizde aşarsınız.akşamları eline kurabiye veriyorum şu an 4 tane dişi var.Canım bebeğinin boyu ve kilosuna sakın takılma, benim de etrafımda Görkemle bir bebekler topaç gibi inan, ama dr um bu konuda beni çok rahatlattı, İzmirde Tuğrul Özcan mutlaka bir kere gidilmesi gereken doktor. Her bebeğin bir eğrisi var, önemli olan o eğrinin içinde yükseliş, zaten senin dediğin boya kilo hiç de fena değil. Ne yapalım elimizden geleni yapıyoruz biz, sen çalışıyor musun? Ben çalıştığım için esas olarak annem bakıyor bebeğime, yanına bir yardımcı arıyorum bulamıyorum, belli yaştan sonra çok zor oluyor çünkü. Evde olmayı yeğlerdim ilk iki yıl, ama olamadı, işime dönmek zorunda kaldım. Annem tek baby lead weaning yapamıyor, katıları çok veremiyor, diğer işlerle çok yorucu, muhallebiyi milkshake kıvamı yapıp veriyor, kefir yapıyor hergün içine ceviz dövüyor, yoğurt gibi onu yediriyor, muzu ezip içine pekmez ya da tahin katıyor, tarhana çorbasını et suyundan yapıyor, bunları içiriyor, sabah yurmurta sarısı ama neredeyse rafadan veriyor içine köylülerden aldığımız tereyağından biraz, aslında çok kaliteli besleniyor bundan eminim, herkesinki herşeyler yiyor, arkadaşım video çekip yollamış, bamya et yiyor basbayağı çocuk, ama olacak biliyorum ben de becereceğim diyorum. Yardımcı olacağız, destek ıolacağız burada birbirimize, lütfen sizler de paylaşın, nasıl beceriyorsunuz, bizlere deneyimlerinizi aktarın arkadaşlar. Elbet olacak da, destek de önemli böyle dönemlerde. İşime dönmek zorundayım, hepimize kolaylıklar diliyorum.
. inşallah Çınarlıda yapacağım doğumu. Ya izmirde bi arkadaş daha vardı Ahmet Güler'in hastasıydı o da. ben de iki gündür düşünüyodum kimdi aceba o arkadaş diye? :26:bilemedim bi türlü?
Slm canım...benim kız günde 1kere aptamil iciyor,akşamları saat 8-9gibi,210luk iciyor,sabaha kadar uyuyor maşallah,bir rahatsızlığı yoksa.10.aydan sonra 1-2kere aptamil verilmeli.kızlar emzirme tamamen bitti bizde zaten 4.aydan beri o itiyodu ben zorla sağarak veriyordum 11.ay itibariylr 15-20gündür hiç emmiyor kosturmaktan bende sağamadım sütüm zaten cok azalmıstı tamamen bitmiş ne niyetlerim vardı 2 yasına kadar emzirecektim güya ama olmayınca olmuyor demekki bende annemi 3 ay emmişim zorla demekki genlerde bi bozukluk varemzirmeyenler devam sutu verenler günde kaç cc veriyorsunuz ben yatarken 120 kalkınca 120 veriyorum gün içinde zaten içmiyor reddediyor acaba az mı? 1 yasına girince sütünü bırakıp inek sütüne gecmeyi düşünen varmı ? ne yapacagımı bilemiyorum devam sütü sonuçta katkılı ama inek sütüde kansızlık yapıyor. bu arada emmeyi bırakınca gece beslenmemız bitti artık gece hiç birsey vermiyorum oda yemek için uyanmıyor daha rahatladık tabı bu seferde grip ve diş sancısından sürekli ayakta hepsi mısır patlagı gıbı kabardı çıkamadılar bir türlü
canım bizim sulaleyi bir görsen daha merhaba nasılsın demeden ilk cümleleri...ayy çok kilo almışsın ayyy çok kilo vermişsin ... olur...kilo verene kadar kimseyle muhattap olmamak lazım heralde...aman takma ben bildğin obezim 3-5 kg değil fazlalığım laf diye konuşuyor millet onlar çıkıp dursun tepsiye :) saçma saçma adetler gereksiz laf sokmalar işte arada böyle motive oluyorlar boyunda uzunmuş hiç takma bence.
evet canım çalışıyorum kızım 50 günlük olduğunda işe başladım kayınvalidem bakıyor kızıma...kıymalı sebze çorbası yapıyorum muhallebi kıvamında yada buharda haşlıyorum sebzeleri ondan yiyor... her gün bir kase yoğurt... ve sabahlarıda muhallebi yapıyorum tam buğdayunu ve keçi boynuzuyla...meyve falan derken işte öyle geçiyor günü... anne sütü alamıyor sütüm kesildiği için.. devam sütü veriyorum sabah ve akşam...baharatsız az tuzlu bizim yediklerimizden de yiyor...Canım bebeğinin boyu ve kilosuna sakın takılma, benim de etrafımda Görkemle bir bebekler topaç gibi inan, ama dr um bu konuda beni çok rahatlattı, İzmirde Tuğrul Özcan mutlaka bir kere gidilmesi gereken doktor. Her bebeğin bir eğrisi var, önemli olan o eğrinin içinde yükseliş, zaten senin dediğin boya kilo hiç de fena değil. Ne yapalım elimizden geleni yapıyoruz biz, sen çalışıyor musun? Ben çalıştığım için esas olarak annem bakıyor bebeğime, yanına bir yardımcı arıyorum bulamıyorum, belli yaştan sonra çok zor oluyor çünkü. Evde olmayı yeğlerdim ilk iki yıl, ama olamadı, işime dönmek zorunda kaldım. Annem tek baby lead weaning yapamıyor, katıları çok veremiyor, diğer işlerle çok yorucu, muhallebiyi milkshake kıvamı yapıp veriyor, kefir yapıyor hergün içine ceviz dövüyor, yoğurt gibi onu yediriyor, muzu ezip içine pekmez ya da tahin katıyor, tarhana çorbasını et suyundan yapıyor, bunları içiriyor, sabah yurmurta sarısı ama neredeyse rafadan veriyor içine köylülerden aldığımız tereyağından biraz, aslında çok kaliteli besleniyor bundan eminim, herkesinki herşeyler yiyor, arkadaşım video çekip yollamış, bamya et yiyor basbayağı çocuk, ama olacak biliyorum ben de becereceğim diyorum. Yardımcı olacağız, destek ıolacağız burada birbirimize, lütfen sizler de paylaşın, nasıl beceriyorsunuz, bizlere deneyimlerinizi aktarın arkadaşlar. Elbet olacak da, destek de önemli böyle dönemlerde. İşime dönmek zorundayım, hepimize kolaylıklar diliyorum.
Canım ya önemli olan kendini iyi hissetmen,başkalarını boşver...yavaş yavaş kilo verirsen senin icin daha iyi olur.herkez zayıf olacak diye birşey yok...zayıf olmak bir marifet değil...sağlıklı olmak icin zayıfla,kendin icin zayıfla.başkaları icin hic birşey yapma...ben kendim icin dikat ediyorum,ck zayıf değilim kiloluda değilim.hamileyken 8-9kilo aldım onlar 2ayda giti saten,şimdi normal yiyorum.ister istemez rahatsız oluyorum... sanki herkes mankende bir tek ben kiloluyum... hem ben evlendiğimde 58 kiloydum bıyunda 1,70 cm... yani iyiydim... şu an ki halime bakıp seni nasıl kaldıracaklardıki demesi sinirimi bozdu....
Hahaha....merak etme canım sanırım herkesin sülalesi öyle....canım bizim sulaleyi bir görsen daha merhaba nasılsın demeden ilk cümleleri...ayy çok kilo almışsın ayyy çok kilo vermişsin ... olur...kilo verene kadar kimseyle muhattap olmamak lazım heralde...
evet canım çalışıyorum kızım 50 günlük olduğunda işe başladım kayınvalidem bakıyor kızıma...kıymalı sebze çorbası yapıyorum muhallebi kıvamında yada buharda haşlıyorum sebzeleri ondan yiyor... her gün bir kase yoğurt... ve sabahlarıda muhallebi yapıyorum tam buğdayunu ve keçi boynuzuyla...meyve falan derken işte öyle geçiyor günü... anne sütü alamıyor sütüm kesildiği için.. devam sütü veriyorum sabah ve akşam...baharatsız az tuzlu bizim yediklerimizden de yiyor...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?