açıkçası bende ikili test yaptırmayı düşünmüyorum o testlerin sonucunun kesin olduğuna dair bi kanıt yok zaten sadece olabilirliğini söylüyolar ayrıca öyle bir ihtimal olsa bile insan çocuğuna nasıl kıyıp aldırabilir benim çevremde birçok insana ikili yada üçlü testinde bu çocuk down sendromlu olabilir dediler ama anneleri aldırmadı doğurdular hepside maşallah sağlıklı doğdular benim düşüncem en güzeli o testleri yaptırmamak insan doğuma kadar kafayı yer Allah hepimize sağlıklı bebekler nasip etsin en iyisi her zman dua etmek...
Bakimlari gercekten cok zor.. down sendromu yine iclerinde en rahat olani... Akillari baslarinda oluyor cunku... Ama diger bir tanidigimizincok daha kotu... Alti bezleniyor, zorla mama yediriliyor.. annesi sadece onunla ilgileniyor cok cok onemli bir isi oldugunda bize emanet ediyor o da ayda yilda bir.. surekli cocuguyla hasir nesir.. allah yardimcisi olsun.. ama ben bu cocuklarin aslinda annelerine mukafat olduguna inaniyorum.. soyleki... Bu bahsettigim cocugun annesi ilk gencliginde pek cok hatalar yapti... Amacim kinamak kesinlikle degil.. esini aldatti vs... Ne oldugu da muhim degil.. ama aslinda cok saf temiz bir kizcagizdi.. kotu cevre kurbaani kisaca... Sonra aradan yillar gecti simdiki esiyle evlendi ve bu cocugu dogdu... Burda soyleyecegim sey kesinlikle ceza degil... Ona mukafatti bu cocuk... Tum gunahlarina kefaret... Bi firsatti... Ve goruyorum ki cok sukur bu firsati iyi degerlendiriyor... Allah bi sans verdi kulum cok gunahin var sana bir sans bakalim bi sinavi nasil gececekksin... Nefsinden ve isteklerinden vaz gecip kendini ona adayacak ve gecmis tum gunahlairni sevaba mi cevireceksin yadda b firsati tepecek misin? Tercih senin... Bedelide...
Yani ben anlayamadım annesi gençliğinde hata yaptı diye mi çocuğu öyle oldu? Eğer öyleyse bu vicdansızlık! Hiç hata yapmadan olanların ki niye oluyor o zaman? Kusura bakmayın ama bu bakış açısını benim mantığım aklım almıyor
Doktorlar cok israr ediyor iste. Bakalim ins cok israr etmez bana
bende ısyerıme gebelıgımı soyledım aban ozenlı davranıyorlar ancak bende 8*5 calısıyorum oglen yemeklerını dustugumde sabah ve oglen molalarımla beraber gerıye 7 saat 40 dk kalıyor bende caktırmadan (gebelıkten once molalara bız 20ser dak cıkamıyorduk yonetım katıyız- beyaz yakaymısız mavı yakalar ıcınmıs neyse) sımdı kullanıyorum ama bır gun laf ederlerse 7.30 saatten fazlası olmazmıs nasıl derım bılemem o 10 caktırmadan kakalıyorum 7 saat 30 dk calsııyorum :) ıntertenee gırdıgımı saymazsak hahaha
hafat ıcı kontrole gıtmem laızm benım dr cumarttesı acıl gebelıklere bakıyormus bundan sonra hafta ıcı olacakmıs ama bunuda nasıl anlatıcam buraya maastan kesmemelerı gerektıgını bılemıyorum
bende yarın kontrole gidicem muhtemelen benim doktor beni uyaracak ikili test yaptırman lazım diye bende güzel bir şeklide olmak istemediğimin nedenini açıklayacağım muhtemelen o da görüşüme saygı duyacaktır diye düşünüyorum doktorların zorlamaya hakkı yokki canım bu senin kararın isteyen yaptırır isteyen yaptırmaz ben moralimi hiç bozmak istemiyorum Allaha dua ediyorum sağlıklı evladım olması için
canım bu haftalarda dişlerde çekilme vs olabiliyormuş.Hastayım öksürüyorum ağzımda 4-5 tane aft çıktı diş diplerim şişti ağrıyor sinüslerim bir dünya başım çok ağrıyor midem çok kötü gece kaç kere gittim lavaboya birde bunu dokuz ay çekenleri düşünemiyorum
Herkese kolaylık diliyorum
Yani ben anlayamadım annesi gençliğinde hata yaptı diye mi çocuğu öyle oldu? Eğer öyleyse bu vicdansızlık! Hiç hata yapmadan olanların ki niye oluyor o zaman? Kusura bakmayın ama bu bakış açısını benim mantığım aklım almıyor
Yok yani yaptir derse yine yaptiririm bisey kaybetmem de ne bilim ya bakalim doktorun yaklasimi ne olacak. Bu doktora ilk kez gidiem. Oglumdayken buna gitmeyi cok istemistim ama sigorta hastanesi bakiyordu bakimsiz bi hastaneydi. Simdi degisti hastanesi. Evlendigiicin izindeydi hic gidemedim ona. Onumuzdeki hafta gidicem bakalim ins hastanede olur.
Yok yani yaptir derse yine yaptiririm bisey kaybetmem de ne bilim ya bakalim doktorun yaklasimi ne olacak. Bu doktora ilk kez gidiem. Oglumdayken buna gitmeyi cok istemistim ama sigorta hastanesi bakiyordu bakimsiz bi hastaneydi. Simdi degisti hastanesi. Evlendigiicin izindeydi hic gidemedim ona. Onumuzdeki hafta gidicem bakalim ins hastanede olur.
bende özel sektörde çalışıyorum dün muhasebe bölümü benı çağırdı hamılemısın dıye bende evet dedim yenı kanun cıkmış hamıleler 7,5 sattden fazla çalıştırılamazmış yanı ben 8:30-18:30 çalışıyorum 9 saat artık 5 de cıkacaksın dedi ama daha toplantı yapacaklarmış şirkrt doktoruda benı sureklı kontrol edecekmiş ve asla maaşlarımızdan kesimiceklermiş ayrıca hafta içi doktora gittiğimizde ne maaş kesılecek nede telafi çalışması asla yapılmayacakmış çünkü her anne adayı mecburi rutin kontrollerine gidecekmiş şimdi bende haber beklıyorum sonuçları sana bıldırırım
bende ısyerıme gebelıgımı soyledım aban ozenlı davranıyorlar ancak bende 8*5 calısıyorum oglen yemeklerını dustugumde sabah ve oglen molalarımla beraber gerıye 7 saat 40 dk kalıyor bende caktırmadan (gebelıkten once molalara bız 20ser dak cıkamıyorduk yonetım katıyız- beyaz yakaymısız mavı yakalar ıcınmıs neyse) sımdı kullanıyorum ama bır gun laf ederlerse 7.30 saatten fazlası olmazmıs nasıl derım bılemem o 10 caktırmadan kakalıyorum 7 saat 30 dk calsııyorum :) ıntertenee gırdıgımı saymazsak hahahaNe guzel sirketmis o :) bi cok yerde calisanlara bu kanunlari bildirmemek icin ellerinden geleni yapiyorlar :)
Ne guzel sirketmis o :) bi cok yerde calisanlara bu kanunlari bildirmemek icin ellerinden geleni yapiyorlar :)
İstanbul memorialde yaptırdık canım.
yok canım sorun çıkarmıyorlar..rapora karşı boyunları bükük kalıyor bir şey demiyorlar.
dersler başlamadı henüz başlasa da telafi ediyoruz sonraki günlerde.
nasıl maaştan mı kesiyorlar raporlu günlerini sen hangi kurumda çalşııyordun cnaım.
Kızlar merhaba bugün bende bebişimi görmeye gittim çok şükür iyiydi.Hala inanamıyorum hamile olduğuma kolay değil 2 aşılama 5 tüp bebek denemesinin hepsinde negatifi görüp hiç ummadığın anda mucizenin gelmesi.... Rabbim hepimizin bebişlerini korusun doğum anılarımızı konuşacağımız günleri de görürüz inşallah.
ikili test konusunda endişelerim var neden yapıyorlar bu testleri tam oalarak anlayamadım , test sonuçları kötü çıkarsa doktorlar ne yapacak tedavi mi edecekler , ya da biz aldıracakmıyız bebeğimizi . ense ölçümü gerekli ama ikili gerekli değil diye düşünüyorum bilemedim. benim bir tanıdığım ikili ve üçlü teslerin ikisininde sonucu pozitif çıkmıştı ama doğum yaptı ve çocuğunda hiç sorun yok , herşey normal ve çok zeki bir çocuk. Bu testleri ne işe yarıyo anlamış değilim , doktora mutlaka sorucam 21.eylul de randevum var , arkadaşlar mümkünse sizde sorun amaçları nedir bu testler ile , tedavi edebilecekleri bir durum var mıymış test sonucuna göre , eğer pozitif çıkarsa geriye kalan 6 ayı nasıl geçireceğiz düşünmeden bu konuyu , korkarak geçireceğiz 6 ayı.
Siz engele CEZA gozuyle bakiyorsunuz... Kotu birseymis gibi... O yuzden akliniz almiyor olabilir... Ama dedim ya bu mukafat... Cunku o cocuk bir melek... Buyudugunde de oyle olacak... Akilbalig olmadigi icin hic bir seyden sorumlu tutulmayacak... Yani direkt cennette gidecek bir melek... Siz de o melegin hizmetkarisiniz... Bence bu bir ayricaalik... Dolayisi ile hata yapmadan boyle bir ayricalik bahsedilirse bana daha da cok sevinirim :) sevap ustune sevap :) ne ala :) ve bilmiyorum konustunuz mu o cocuklarla... Yani en azindan akli basinda olanlarla... Isim geregi bir muddet hasir nesir olmustum ben... Ve her birine sunu sordum... Boyle yasamayi mi tercih ederdin yoksssa hic dunyaya gelmemeyi mi? Hepsi boyle yasamayi tercih etti... Sizde bir sorun isterseniz :) onlarin haklarini ellerinden alamayiz.. benim haddime degil o cocugun iyi yada kotu yasam hakkini elinden almak... Ve yineliyorum cok zor ve agir birsey... Allah kaldirramayacak olana vermesin insallah...
merhaba canım bende de aynı durumlar çıktı kansızlık ve demir eksikliği.Günaydın kızlar...
Aklıma bişey takıldı.Şimdi ben geçen hafta doktora gittiğimde kansızlık ve demir eksikliği çıktı.Zatın biliyodum olduğunu.
Doktor bunun için 12 haftadan sonra demir falan yazacağım dedi.
Bide kansızlık olduğunu görünce folbiolu günde iki defa kullan dedi.
Bende netten baktım.Folbiolun günde bir defa kullanılması gerekiyo diye okudum.Herhangi bir yan etki falan olur mu acaba?Siz kaç tane içiyosunuz günde folik asiti?
canim nasil oldun?Haftaya rapor alacak misin?ben aksama doktora gidicem.sikayetim yok simdilik.insallah aksilikcikmaz iyi gider boyle ve baslarim ise.rapor gunu de kisitli.ileriyede birakmak lazim.gerci Allah korusun ihtiyac olursa kurul verirler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?