2014 Nisan Anneleri

MINIK BEBEKLERIMIZIN CINSIYETLERI ?

• KIZ

OY: 250 45,4%
  • ERKEK

OY: 283 51,4%
  • IKIZ ERKEK-ERKEK

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-KIZ

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-ERKEK

OY: 10 1,8%

• Ankete Katılan
    551

Doktorlar cok israr ediyor iste. Bakalim ins cok israr etmez bana

Yani ben anlayamadım annesi gençliğinde hata yaptı diye mi çocuğu öyle oldu? Eğer öyleyse bu vicdansızlık! Hiç hata yapmadan olanların ki niye oluyor o zaman? Kusura bakmayın ama bu bakış açısını benim mantığım aklım almıyor

Boyle birseye bende ihtimal vermem dogrusu. Cunku farkli seyler. Ama hani su cocugu sakat diye aldiranlarin saglam cocuklarini kaza gecirip sakat kalmasina sahit oldugum zamanlar etkilendgim olmustur. Ama ben hic bir gunahin bedelinin bu dunyada odenmeyecegi kanaatindeyim.

Doktorlar cok israr ediyor iste. Bakalim ins cok israr etmez bana

bende yarın kontrole gidicem muhtemelen benim doktor beni uyaracak ikili test yaptırman lazım diye bende güzel bir şeklide olmak istemediğimin nedenini açıklayacağım muhtemelen o da görüşüme saygı duyacaktır diye düşünüyorum doktorların zorlamaya hakkı yokki canım bu senin kararın isteyen yaptırır isteyen yaptırmaz ben moralimi hiç bozmak istemiyorum Allaha dua ediyorum sağlıklı evladım olması için

tatlım kanunini hakkın var..
gebelikte konrtolde izin hakkın var..ücrette kesemezler..
bu senin hakkın

Son düzenleme:

Yok yani yaptir derse yine yaptiririm bisey kaybetmem de ne bilim ya bakalim doktorun yaklasimi ne olacak. Bu doktora ilk kez gidiem. Oglumdayken buna gitmeyi cok istemistim ama sigorta hastanesi bakiyordu bakimsiz bi hastaneydi. Simdi degisti hastanesi. Evlendigiicin izindeydi hic gidemedim ona. Onumuzdeki hafta gidicem bakalim ins hastanede olur.

canım bu haftalarda dişlerde çekilme vs olabiliyormuş.
bol kalsiyum almalymışız..gerçi ne kadar doğru bilmiyorum ama.
inşallah bir an evvel gider canım doktoruna bir görün istersen.

bende böyle bir şeye ihtimal vermiyorum canım.sana katılıyorum.
kalıtımsal ve genetiklerden kaynaklı olduğunu düşünüyorum.
ozaman tüm engelli çocuk sahipleri hata sahibi de olmayanlar değil mi yani..benimde aklım almıyor.

Günaydın kızlar...
Aklıma bişey takıldı.Şimdi ben geçen hafta doktora gittiğimde kansızlık ve demir eksikliği çıktı.Zatın biliyodum olduğunu.
Doktor bunun için 12 haftadan sonra demir falan yazacağım dedi.
Bide kansızlık olduğunu görünce folbiolu günde iki defa kullan dedi.
Bende netten baktım.Folbiolun günde bir defa kullanılması gerekiyo diye okudum.Herhangi bir yan etki falan olur mu acaba?Siz kaç tane içiyosunuz günde folik asiti?

Siz engele CEZA gozuyle bakiyorsunuz... Kotu birseymis gibi... O yuzden akliniz almiyor olabilir... Ama dedim ya bu mukafat... Cunku o cocuk bir melek... Buyudugunde de oyle olacak... Akilbalig olmadigi icin hic bir seyden sorumlu tutulmayacak... Yani direkt cennette gidecek bir melek... Siz de o melegin hizmetkarisiniz... Bence bu bir ayricaalik... Dolayisi ile hata yapmadan boyle bir ayricalik bahsedilirse bana daha da cok sevinirim :) sevap ustune sevap :) ne ala :) ve bilmiyorum konustunuz mu o cocuklarla... Yani en azindan akli basinda olanlarla... Isim geregi bir muddet hasir nesir olmustum ben... Ve her birine sunu sordum... Boyle yasamayi mi tercih ederdin yoksssa hic dunyaya gelmemeyi mi? Hepsi boyle yasamayi tercih etti... Sizde bir sorun isterseniz :) onlarin haklarini ellerinden alamayiz.. benim haddime degil o cocugun iyi yada kotu yasam hakkini elinden almak... Ve yineliyorum cok zor ve agir birsey... Allah kaldirramayacak olana vermesin insallah...

evet doktorlar bazen randevu aldığın günde olmayabiliyor en son gittiğimde benim doktorum yoktu asistan vardı onlarda pek bişey anlamıyolar ben doktoru çok beğenmiştim baya ilgiliydi yarın yine o doktora gidicem inşalah bu sefer bende doktoru yakalayabilirm

Ne guzel sirketmis o :) bi cok yerde calisanlara bu kanunlari bildirmemek icin ellerinden geleni yapiyorlar :)[/QUOTE]

canım bu benım şirkete mahsus bırsey değil her şirket bunu yapmak zorunda denetlemeler başlıyacak ayrıca onlar yapmazsa sen aile sosyal çalışma bakanlığını arar denetleme ıstediğini söylersın kımse senın aradığını anlamaz bıle

Ne guzel sirketmis o :) bi cok yerde calisanlara bu kanunlari bildirmemek icin ellerinden geleni yapiyorlar :)
bende ısyerıme gebelıgımı soyledım aban ozenlı davranıyorlar ancak bende 8*5 calısıyorum oglen yemeklerını dustugumde sabah ve oglen molalarımla beraber gerıye 7 saat 40 dk kalıyor bende caktırmadan (gebelıkten once molalara bız 20ser dak cıkamıyorduk yonetım katıyız- beyaz yakaymısız mavı yakalar ıcınmıs neyse) sımdı kullanıyorum ama bır gun laf ederlerse 7.30 saatten fazlası olmazmıs nasıl derım bılemem o 10 caktırmadan kakalıyorum 7 saat 30 dk calsııyorum :) ıntertenee gırdıgımı saymazsak hahaha

hafat ıcı kontrole gıtmem laızm benım dr cumarttesı acıl gebelıklere bakıyormus bundan sonra hafta ıcı olacakmıs ama bunuda nasıl anlatıcam buraya maastan kesmemelerı gerektıgını bılemıyorum [/QUOTE]

ya ne olursa olsun bizim yemek saatimizde 1 saat ama onuda saymak zorundalar sonuçta senın maaşın o şekilde yatıyor kanunı hakkın eğer işten atmaya kalkarlarsa yüklü bir tazminat davası açıyorsun ve kazanmama gıbı bır durum yok çünkü senın ve bebeğinin geleceğini engelllemiş olurlar kontrole gelince sen söyle durumunu eğer öyle bırsey yaparlarsa yukarıda dediğim gibi aile sosyal çalışma bakanlığı arayıp bıldır anında ceza ama bunuda göze almazlar

Ne guzel sirketmis o :) bi cok yerde calisanlara bu kanunlari bildirmemek icin ellerinden geleni yapiyorlar :)

canım bu benım şirkete mahsus bırsey değil her şirket bunu yapmak zorunda denetlemeler başlıyacak ayrıca onlar yapmazsa sen aile sosyal çalışma bakanlığını arar denetleme ıstediğini söylersın kımse senın aradığını anlamaz bıle

bende ısyerıme gebelıgımı soyledım aban ozenlı davranıyorlar ancak bende 8*5 calısıyorum oglen yemeklerını dustugumde sabah ve oglen molalarımla beraber gerıye 7 saat 40 dk kalıyor bende caktırmadan (gebelıkten once molalara bız 20ser dak cıkamıyorduk yonetım katıyız- beyaz yakaymısız mavı yakalar ıcınmıs neyse) sımdı kullanıyorum ama bır gun laf ederlerse 7.30 saatten fazlası olmazmıs nasıl derım bılemem o 10 caktırmadan kakalıyorum 7 saat 30 dk calsııyorum :) ıntertenee gırdıgımı saymazsak hahaha

hafat ıcı kontrole gıtmem laızm benım dr cumarttesı acıl gebelıklere bakıyormus bundan sonra hafta ıcı olacakmıs ama bunuda nasıl anlatıcam buraya maastan kesmemelerı gerektıgını bılemıyorum [/QUOTE]

ya ne olursa olsun bizim yemek saatimizde 1 saat ama onuda saymak zorundalar sonuçta senın maaşın o şekilde yatıyor kanunı hakkın eğer işten atmaya kalkarlarsa yüklü bir tazminat davası açıyorsun ve kazanmama gıbı bır durum yok çünkü senın ve bebeğinin geleceğini engelllemiş olurlar kontrole gelince sen söyle durumunu eğer öyle bırsey yaparlarsa yukarıda dediğim gibi aile sosyal çalışma bakanlığı arayıp bıldır anında ceza ama bunuda göze almazlar [/QUOTE]

canım 23 kısılık bır sırket burası denetlemeye benım cagırdıgımı dırek anlarlar
dıye dusunuyorum
senın yemek saatlerın dahıl 10 saat oluyor calısman ama dımı 8.30 saat edıyor 1 dustugunde 7.30 yanı 4 te cıkarsan ancak 7.30
bızım yemek ve molalar yatmıyor calısma saatlerı yatıyor

canim nasil oldun?Haftaya rapor alacak misin?ben aksama doktora gidicem.sikayetim yok simdilik.insallah aksilikcikmaz iyi gider boyle ve baslarim ise.rapor gunu de kisitli.ileriyede birakmak lazim.gerci Allah korusun ihtiyac olursa kurul verirler.

günaydın kızlar doktor kontrolümden geldim çok şükür bebişim çok iyii haftasıyla uyumlu 1.79cm olmuş pıt pıt kalp atışlarını duyduk herşey yolunda bende 9 ekimde ikili tarama testi için gidicem

Günaydın kızlar

ikili test zamanları yaklaştığından sohbetler de hep o şekilde olmuş. ben ikiz bebek beklediğim için zaten ikili test yapılamıyor. Yanlış sonuç veriyormuş. İkili test dediğimiz ultrasonda ense kalınlığı, burun kemiği ölçünlerine ilave olarak kan tahlili sizin de bildiğiniz gibi. ben de ölçümler yapılabilececek ama kan tahlili yapılamayacak. Bundan aylar aylar önce daha ikiz bebek olasılığı yokken rüyamda ikiz erkek bebeğim oluyordu ve biri sağlıksızdı bu rüyadan çok etkilenmiştim. O nedenle eğer cinsiyetlerine iki erkek derse ve risk görürse ikizlerdeki tek tespit yolu olan amniyosentezi deneyeceğim sanırım. Sonuç kötü çıkarsa ne yapabilirim bilmiyorum. Aldırabileceğimi sanmıyorum. Ama engelli bir çocuğu dünyaya getirmek de kolay değil.

Anne bakar ömrü yettiğince ama ya sonrası? Henüz devlet bu konuda yeterli değil. Sosyal devlet yönümüz çok eksik. Bu konular çok çetrefilli kızlar, inşallah Rabbim hiç birimizi evlatlarımızın sağlığıyla sınamaz

oyy baya sıkıntılar atlatmıssın,allahın izniyle minik kuzunu kucagına alırsın inşallah

canım ben o testleri yaptırmıcam kızımda da hiç birini yaptırmadım.güvenmiyorum çünkü.gecen yıl komsumun bebeğine iki hastane yüzde 98 cocugun down sendromlu dedi ve bunu diyenler profesör.kızın eline rapor bile verdiler.çok ağladı sızladı doğurucam aldırmıcam dedi ama hamileliği zehir oldu kıza.düşünsenize yaa aylarca ne sıkıntı cekti.çocuk doğdu 1 yaşında ve hiç bir problemi yok sapasağlam.geri zekalı denen çocukta bi zeka var görmeniz lazım erken bile yürüdü,taş gibi maşallah şu an :) yine farklı bi komsuma da öyle dediler... kocası çok ısrar etti aldıralım diye kadın ben onun günahına giremem dedi, o da ne sıkıntılarla doğurdu çocuk şimdi 2.5 yaşında ve sapasağlam

ben bunları gözümle gördüm o yüzden asla hiçbir testi yaptırmıcam özürlü doğarsa da rabbimden geldi diyeceğim mecburen.

günaydın kızlar. benim de haftaya ikili testim var ptesi günü gidicem ALlah nasip ederse. bu testlere sadece bebeğimin durumunu merak ettiğim için girdim. Oğlumda da ikili yapıldı 3 lü yapılmadı ayrıntılıya girdim o kadar. sonrasında ne olur? bilemem. Rabbim ne yol çizmişse o yolda yürürüz. Bir anne için çok çok zor bir karar olmalı Rabbim kimseyi sınamasın.

Haklısın anlayış şeklimiz aynı değil down sendromunun engelli olmanın ödül olma mükafat olma ihtimalini dahi anlamıyorum canım... Allah böyle ödülü ve mükafatı isteyenlere bol bol versin canım. Akıl baliğ olmayan bir çocuk ki birde çocuk altını çizmek istiyorum senin soruna doğru cevap vermesi ihtimali de aynı şekilde anlayışım dışında...
Böyle düşünüyorsun diye seni kınamıyorum kesinlikle sadece bana yanlış geldiği için cevap vermek istedim

merhaba canım bende de aynı durumlar çıktı kansızlık ve demir eksikliği.
ben bugün başlıyorum ilaçlarıma..10+1 olduk bugün ama dr başladı.
folbioli de günde 1 tanea lıyorum..ama fazlasının zararı olmaz diye düşününyorum doktorun dediyse al bence canım.
canim nasil oldun?Haftaya rapor alacak misin?ben aksama doktora gidicem.sikayetim yok simdilik.insallah aksilikcikmaz iyi gider boyle ve baslarim ise.rapor gunu de kisitli.ileriyede birakmak lazim.gerci Allah korusun ihtiyac olursa kurul verirler.

canım sanırım okula başlayacağım p.tesi raporum bitiyor.kendimi iyi hissediyorum başlarım.
ama ters bir durum okursa gene alırım rapor.

kanamam kesildi çok şükür canım sağolasın..dün dr gittim istanbuldaki doktoruma sonuçları mail attım.
demir ve vitamin başlattı..bugün başlayacaüım.

sen nassılsın?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…