evet ama bırde herseyı bılmek vbar zaten testler ıstatıksel bır kavramda ıslıyor yanı eger rısklı cıkarsa amnıyosentez yapılıyor karnından su alınarak teste gıdıyor o sonuc %100 guvenlı ve bır cok kısınınde temız cıkmıs ben bı ara kk denk gelmıstım neyse ama tedavı edılcek bısey yok
yanı kalıtsal olarak bebek rahatsız oluyor down sendromlu veya baska sendromlar dıyebılırım
benım amcamın kızı down sendromlu degıl
ancak hasta hem fızıksel hemde zıhınsel olarak normal degıl annesı babası yasamıyor
kardesı var o kadar zorkı yanı bu cocukların bızden sonra ne olacagı endısesı var bılemıyorum
dr mecburı tutmasada ben yaptıracagım testlerı bu demek degıldırkı streslı deıglım ıllakı streslıyım hatat bana gore 12 haftaya bu sonuclar cıkana kadar gebelık duyrulmamalı bıle ama duruyuruyoruz ıste
Benim kendi doktorum ucluye gerek duymazken istanbula gittim ozel bi klinige annemin doktorudur. Ucluyu de yaptirmalisin dedi. İsin ucunda para var tabi. Yaptirmadim.
ama sanırım ıkılıde baska uclude baska seylere bakılıyor buılıyormusun
o yuzden yaptırmak en ıyısı dıye dusunuyorum suanda net hatırlamıyorum ama ıkılıde baska uclude baska seyelre bakılıyor
anladım canım tup bebegı nerde yaptırdınız pekı?
bırde rapor almıssın okullar basladı senın yerıne baska ogretmen bulmaları zor olmuyormu hıcmı sorun cıkarmıyorlar bızım ızın kullandıgımız gunlerı maaşlarımızdan kesiyorlar ama hamıleyken kesılmemesı gerekmıs nasıl anlatacagım oda ayrı mesele
İstanbul memorialde yaptırdık canım.
yok canım sorun çıkarmıyorlar..rapora karşı boyunları bükük kalıyor bir şey demiyorlar.
dersler başlamadı henüz başlasa da telafi ediyoruz sonraki günlerde.
nasıl maaştan mı kesiyorlar raporlu günlerini sen hangi kurumda çalşııyordun cnaım.
amniyosentez sonucu yanlsı cıkmaz ama orada bır terslık olmustur ıdye dusunuyorum :S
bılmıyorumya zor bır karar
hastada dogaıblır bebek cok zor
cinsiyetle ıglılı bısey demedımı dr hıc canım?
Hayırlısıyla sız daha once atlatacaksınız ınsallah kac lıraymıs acaba ıkılı test
günaydın kızlar
hala daha ıdrar enf devam eıdyor cuma aksamı test yaptırıcam cumartesı dr yuzyuze gorusecegım neden gecmıyor korkuyorum
bır tanıdıgım 20 haftada gecırdıgı ve tedavı edılemeyen enf oturu bebegı zamanıdna dogmasına ragmen hastanede yapıyor cunku enf bebege gecmıs 17 gun omlus hala hastanede bebek ve durumu krıtıkmıs
onun dısında bu sabah pogca fılan yedım
mıdem bulanmıyor buna artık emınım
cumartesı sabah 11 de randevum
ıkılı teste ne zaman cagrılıcaz acaba bu aymı bır dahakı aymı görücez
buarada daha ooncede soylemıstım ben su dolu kova kaldırıyorum
agrımda olmuyor ama Allah korusun Allaha emanet oglumuda kaldırıyorum oda 19 kılo
selamlar biz büyüdükte minik kardeşlerimize ziyarete geldik:))
son sayfada dikkatimi çeken bir iki şeye fikrimi söylemek istiyorum 2li ve 3lü testler için bende o testlerden çok korkardım ve sonuçları kesin olmayan sadece istatislik sonuçlar yani sizin değerinize göre diyoki 70-1 yani 70kadından brinin coccugu down sendromlu olmuş ve onu öğrenmenin ne faydası var bi müdale edilemişyo çünkü sadece aldırabilirsin diyolar kıyabilir miki insan kalbi küt küt atan bi canlıya evladına ... hem özürlü bi cocuk dogurmak istemiyorumda ne haddimize hepimiz özürlü adayı değilmiyiz rabbim ona o canı vermiş yaşaması için biz begenmeyip öldürücek miyiz onu... hem saglıklı dogup sonra özürlü olmucagı ne malum sonradanda 4 yaşında 10 yaşında zürlü olunca çekip vurup öldürücekmiyiz peki... ben doktoruma sordum asla aldırmayı düşünmem diyosan yaptırma testleri dedi... o testler kesin olmamakla beraber hamile kadınları çok etkiliyo ve amiyosentez öneriyolar karnından bebegin sıvısından alınıyo kesin sonuç için o testinde yüzde 3 düşük riski var... test konusu böyle
idrar enfeksiyonlarına gelince bana bi ebenin tavsiyesinden bahsetmek isterim bana en iyi mikrop öldürücünün papatya suyu oldugunu söylemişti aktardan kurumuş papatya alıp kaynatıp suyuyla taharet almamaı söyledi... iç çamaşırınız hep kuru kalmalı bu aylarda ve sonrasında akıntınız olucaktır günlük petler ıslaklıgı tetikliyo ıslak yerde mikroplar ürer ya çamasırınızı sürekli degiştirceksiniz yada havlu kagıt koyabilirsiniz her wcde degiştirirsiniz... iç çamaşırlarınızı ütüleyerek giymek gün içinde bikaç kez belden aşanızda olsa ılık suyla sabunla yıkamak yardımcı olabilir... sık sık idrar enfeksiyonu geçirenler toplu yerlerde tuvalete girmesinler girmek zorundaysalar asla kapı kollarına ceçmelere el teması olmasın peçeteyle elleyin hassas insanlarda çok çabuk mikrop kapılabiliyo bunlara dikkat ederseniz bir iki güne geçer inş.
bu arada cinsiyet konusundada acele etmeyin 13. haftada öğrenenlerde var ama 15-20 haftaları arasında kesin öğrenirsiniz hepinizin saglıklı huzurlu bulantısız bol vitaminli ve rahat bi hamilelik geçirmeniz dileğiyle... bebeişlerinizede saglıklı dogmalarını dilerim görüşürüz
Arkadaslar merhaba... Disardan sadece okuyordum ama son konusulan konuyu gorunce yazmadan edemedim :) 8+3 deyim... Pazartesi doktordaydim ve daha yennni bu ikili ve uclu test olayini konustum.. ikili testte cocugun down sendromlu olup olmadigina bakiyorlarmis. Ve bunun malum tedavisi yok. Ben cocugum engelli olsa dahi aldirmayi dusunmedigimi soyledim. Bu nedenle ikili test yappilmayacak. Sadece 3 boyutlu ultrasonla bakilacak ilerleyen haftalarda. Onun da nedenini su onekle acikladi. Ellerindeki ultrasonla mesela kalbi gorebiliyorlar kac odacikli oldugunu vs ama kucuk bir delik varsa kalpte goremiyorlarmis. Bu gibi bir durumda dogumu tam tesekkullu bir hasstanede yapmak gerekirmis ilk mudehalelerin hemen yapilabilmesi icin... Sadece ona bakacaklar... Cocugun engelli lafini duyup hamileeligimi zehir etmek istemiyorum yani onceden bilmeme ne gerek var... Ve eger engelliyse onu ölduremem... Dusunsenize o cennete girmesi garanti hic bir seyden sorumlu olmayan bir melek... Ve o melek emaneten bana gonderilmis.. nasil kiyabilirim ki...
Arkadaslar merhaba... Disardan sadece okuyordum ama son konusulan konuyu gorunce yazmadan edemedim :) 8+3 deyim... Pazartesi doktordaydim ve daha yennni bu ikili ve uclu test olayini konustum.. ikili testte cocugun down sendromlu olup olmadigina bakiyorlarmis. Ve bunun malum tedavisi yok. Ben cocugum engelli olsa dahi aldirmayi dusunmedigimi soyledim. Bu nedenle ikili test yappilmayacak. Sadece 3 boyutlu ultrasonla bakilacak ilerleyen haftalarda. Onun da nedenini su onekle acikladi. Ellerindeki ultrasonla mesela kalbi gorebiliyorlar kac odacikli oldugunu vs ama kucuk bir delik varsa kalpte goremiyorlarmis. Bu gibi bir durumda dogumu tam tesekkullu bir hasstanede yapmak gerekirmis ilk mudehalelerin hemen yapilabilmesi icin... Sadece ona bakacaklar... Cocugun engelli lafini duyup hamileeligimi zehir etmek istemiyorum yani onceden bilmeme ne gerek var... Ve eger engelliyse onu ölduremem... Dusunsenize o cennete girmesi garanti hic bir seyden sorumlu olmayan bir melek... Ve o melek emaneten bana gonderilmis.. nasil kiyabilirim ki...
Benim ikinci bebeğim.
Oğlum var 4.5 yaşında ama emin ol, ilki, ikincisi, üçüncüsü hiç farketmiyor bence. insanın içi kıpır kıpır oluyor.. İlk bebek doğduğunda bir acemilik oluyor ister istemez .ama yine de anneler her şeyi hissederek hareket edebiliyorlar doğduktan sonra
Allah sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin inşallah..
O ultrasonla oglumdayken 5. Ayda bakilmisti bana da. Organlara bakiliyor.
Tabi su da var onemli olan bu aslinda. Onceden bilmenin yarari ne olur. Oncesinde arastirirsin. Boyle cocugu olanlar neler yapiyor. Nasil kitaplar okuyup, hangi kurslardan destek almaliym gibi...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?