ama bebekler hep kalbı delık dogar sonradan kapanır deık ? ben bu ıs uzerıne medıcal bır sektorde bu ıs ıcın calısıyorum
herkez kendınde haklı benım oglumda suphelendıklerı durum spina bıfıda yuruyemecek bsına sant tkaılması gerekecek cısını tutamayacak sondalı gezmek zorunda kakasınıda lavmanla yapabılecek kı oglum o zaman 2 aylıktı bılemıyorum hayırlısı hakkımızda
bır sanıye yanlıs anladım tetsler normal cıkıp bebek hastamı dogdu=? ben tam tersı anladımTerslik olmadi uclude yapildi istanbuldaydilar ankaraya gittiler orda da doktorlar bakti. Neler yapildi neler o zaman. Hepsinin sonuc kotuydu. O beni cok etkilemisti zaten. Onu bilmesem oglumdayken de yaptirmamayi dusunmezdim aslinda. Kuzenim var yasi buyuk diye cok incelediler anlamadilar sakat dogdu. Testler normal cikmisti mesela dogumda sok oldular.
Canım ben Koşuyolu Medipolden randevu aldım SGK lıya 220 TL muayene ücreti alırlar mı bilmiyorum oda 55 TL
Bende de var ama ben 21 inde doktora gideceğim... Miden bulanmıyor mu ne güzel.. Benim bu hafta zirve yaptı 3 gündür duracak yer bulamıyorum
Canım hemde kova neden kaldırıyorsun ama olmazki ben 12,5 kg kızımı kaldırırken ki mecbur kalıyorum o zaman bile tedirgin oluyorum lütfen yapma
Evet sanirim bu dediginiz..
Ve evet buna da katiliyorum :)
Bu evlatlar emanet ve evet cok zor..
Bir cok endiseyi de beraberinde getiriyor fakat ben gelecekle ilgili bu kadar kontrollu ve garantici olmayi cok dogru bulmuyorum... Omrum yettigince ben bakarim insallah.. yok basima bisi gelse ortada kalsa bu da kardesimin anne babamin hala ve amcalarinin sinavi... Kol kanat germeli emanete hiyanet etmemeliler... Velev ki ilgilenmediler bu da onlarin kayiplari... Benim yawrum ger daim cennetlik :) allahin plani bizim planimizdan daha kapsamli ve genis... Ona emanet... Yoksa kotu olasiliklar say say bitmez... Kapi disri cikamayiz...
bır sanıye yanlıs anladım tetsler normal cıkıp bebek hastamı dogdu=? ben tam tersı anladım
sleın sen ısyerıe soyledınmı gebe oldugunu Ç:S sokolmuslardır dıye dusunuyorum
senın test fıyatı pahalıymıs canım
ben bıraz ıs basına geceyım kızlar doyslama ıslerım var nefret eıdyorum ama ertele ertele yıgıldı :)
Ben de katiliyorum. Ya aslinda kesin dogru sonucolsa dedigim gibi kendini hazirlamak guzel bisey bence. Ana iste en korktugum da yanlis sonuc kotucikiyor saglam doguyor. İyi cikiyor sakat doguyor. Bunlar kotu. Kuzenimin bebegi hem zihinsel hem bedenen sakat mesela testlerde anlamamislardi. Parmaklari bitisik. Yuruyemiyor hala 2 yasinda. Ama 1 yasinda gozukuyor. Nasil anlasilmadi bu mesela testlerde.
haksever merhaba canım hosgeldın bende bugun sana sevcan aracılıgıyla enf ılgılı bıseyler soracaktım bursalılarda bır kac yazını okumustum oncelıkle ıkılı ve uclu tetsler kısmında ben sıkıntılıyım benım oglum dogduktan sonra cocuk doktoru omurılıgının acık oldugundan suphesı soncuu 1 hafta o duyguyla yasamak benı cok sarstı o yuzden ben bazı seylerı goze alamıyorum o yuzden ne var ne yok hepsını yapsınlar ayrıca amca kızımda bır durum var ve sefıl durumda cunku kendı hayatını ıdame ettıremıyor kardesıde evlı anlatırsam uzuluruz o yuzden anlatmak ıstemıyorum ama amnıyosentez ıyı doktorların elınde rıskler en aza ındırılerek yapılıyor tercıh meselesı sen hassasın bılıyorum 6 sene sonra hamıle kaldın dogan saglıklı bebeklerın sonradan ne olacaıgnıb ılemez elbette ama bugunlerın yarınları yarınları var ıste o yuzden herkezın dusuncesı bır olmaz
enf gelınce yaklasık 40 gundur bu sorun var once gecer ıdye bekledım sonra ıdrar testı yatırdım enf cıktı herhalde mantarda var yada ıkısıde aynı sey bılemıyorum ılk kez gecırıyorum dr tek kullanımlık bır ılac ve ıkı adet fıtıl verıd ancak ben 2.adet fıtılı atamadım galıba kı fıtılden sonra herhangı bırsey olmadı ve tekrar sogan kokulu ıgrenc akıntı basladı akıntım cok oldugu ıcın cevresınde pısık gıbı seyler olustu ve cok rahatsız edıcıbısey o uyuzden papatya suyu hep kullanılmalı ama bu doktor tarafıdnan tekrar takıp eıdlmelı cunku bu kokuyu yanımdakı kısılerde duyabılır kı ben her gun dus alan bır bayanım benı öldürüyor bu koku
canım 2-3 epitel hücre genelde normal sayılır daha fazlaysa tek kullanımlık antibiyotik verir doktorun ben de de olmuştu doktor munorol saşe diye bir suda cözünen antibiyotik verdi..takma kafana önemli değil
bol su iç geçer canımm
Arkadaslar merhaba... Disardan sadece okuyordum ama son konusulan konuyu gorunce yazmadan edemedim :) 8+3 deyim... Pazartesi doktordaydim ve daha yennni bu ikili ve uclu test olayini konustum.. ikili testte cocugun down sendromlu olup olmadigina bakiyorlarmis. Ve bunun malum tedavisi yok. Ben cocugum engelli olsa dahi aldirmayi dusunmedigimi soyledim. Bu nedenle ikili test yappilmayacak. Sadece 3 boyutlu ultrasonla bakilacak ilerleyen haftalarda. Onun da nedenini su onekle acikladi. Ellerindeki ultrasonla mesela kalbi gorebiliyorlar kac odacikli oldugunu vs ama kucuk bir delik varsa kalpte goremiyorlarmis. Bu gibi bir durumda dogumu tam tesekkullu bir hasstanede yapmak gerekirmis ilk mudehalelerin hemen yapilabilmesi icin... Sadece ona bakacaklar... Cocugun engelli lafini duyup hamileeligimi zehir etmek istemiyorum yani onceden bilmeme ne gerek var... Ve eger engelliyse onu ölduremem... Dusunsenize o cennete girmesi garanti hic bir seyden sorumlu olmayan bir melek... Ve o melek emaneten bana gonderilmis.. nasil kiyabilirim ki...
Tabi su da var onemli olan bu aslinda. Onceden bilmenin yarari ne olur. Oncesinde arastirirsin. Boyle cocugu olanlar neler yapiyor. Nasil kitaplar okuyup, hangi kurslardan destek almaliym gibi...
Kizlar ne kadar su icebiiyorsunuz gunde. İdrar yolu enf. Olanlarin daha da cok icmesimlazim. Ben 2 litreyi gecemiyorum ya. Midem bulaniyor diye hatta bugun 1 litrede kaldim. Bi tek dun 2 litreden fazla ictim o da 1 bardak fazla.
Hava sicakken dolaba koyuyordum artik serinledi elbise dolabinda karanlikta sakliyom
Buzdolabida 4 derecede o yuzden koymuyom
benim dolapta 4 derece.ama evde çok sıcak napıcam bilmiyorum.bak akşam oldu ev 28.7 derece hala.gündüz 30 u aşıyo.dolaptan çıkarıncada iğne jöle kıvamı gibi oluyo biraz bekliyorum oda sıcaklığında öyle kullanıyorum.hep aynı saatte mi kullanıyosunuz iğneyi.
buarada daha ooncede soylemıstım ben su dolu kova kaldırıyorum
agrımda olmuyor ama Allah korusun Allaha emanet oglumuda kaldırıyorum oda 19 kılo
kurum yok ozel sektro var :)
hamıleyken raporlu oldugunda kesmemelerı gerekmıs dr gıttıgınde ama nasıl anlatıcam bunlara bılmıyorum
Yani bence arkadaşım mutlaka ikili test yaptırın zaten test %100 güvenli demiyor bir şey yapıyorsanız riskini bilerek yapın derim. Belki çocuğunuzun engelli doğması size sorun teşkil etmeyebilir ama onun ilerideki bakımını, bu durumdan mutlu olup olmayacağını, neler yapmanız gerektiğini öğrenmiş ve bilinçli bir şekilde "evet" veya "hayır" demiş olursunuz. Şahsen ben down sendromlu bir çocuk dünyaya getirmek istemem...
Bunlari ogrenmem icin yeterince vaktim olacagini dusunuyorum.. ki bunlari illa engelli cocugumuz oldugunda ogrenmemiz gerekmiyor ki... Bu ihtimale karsi simdiden arastirma yapilabilir... Ki sonrasinda da zaten yani dogum sonrasi acil bilgiler doktordan edinilebilir keza sonraki hayati ve huzuru icin psikolojik destek zaten alinir.. simdiden yok engelli mi degil mi gerilmeye su guzel anlari zehir etmeye gerek yok... Cunku kesiligi yok... Saglikli denilip ona inanip son anda sok yasamak istemem... Yada tam tersi... Ben her ikiside olabilir rahatligindayim... Her ikisi icin okumalarimi yapiyor, bilgi edinmeye calisiyorum... Gerisi nasip :) en azindan benim gorusum bu
clexane 0.4 iğne kullananlar iğneleri nerde muhafaza ediyorsunuz.bana buzdolabında muhafaza edin dediler.25 derece üstü olmamalıymış.
göbekten vurursan en az acıyan yer orası.
Kızlar merhaba bugün bende bebişimi görmeye gittim çok şükür iyiydi.Hala inanamıyorum hamile olduğuma kolay değil 2 aşılama 5 tüp bebek denemesinin hepsinde negatifi görüp hiç ummadığın anda mucizenin gelmesi.... Rabbim hepimizin bebişlerini korusun doğum anılarımızı konuşacağımız günleri de görürüz inşallah.
evet canım haklısın gözünün önünde var benimde küçüklüğümde hayal meyal hatırladıgım bi tanıfdıgmız var o kadar küçük olmama ragmen hafızamda taptaze ben okula bile gitmezken o çocuk 20li yaşlarda olmasına ragmen annesi bebek gb taşır mama verir temzilerdi bakımı tabiki çok zor sadece cocugun değil annenin babanın yakın akraba nında hayatı tamamaen değişicek belkide hiçbişey eskisi gb olmucak çok ama çok zor bi durum rabbim kimseyi evladıyla sınamasın korusun benim dmeek istediğim bunun seçimini rabbim bize vermemiş vermiş olsaydı tabiki herkez saglıklı ebbekler dünyaya getirmek isterdi sonuçta cocuk içinde çok büyük bi üzüntü yaşamak... ama seçim bize düşmediğinden üzgünüm bu kararı insanalrın vermesi beni çok üzüyo tabiki kimsenin seçimelrine söz hakkımız olmaz zira zevki için çocuk yapıp aldıranlarda var yani herkezin kendi seçimi rabbim akıl fikir vermiş dogru yada yanlış insanalr için .. benim nacizane düşüncelerim bunlar
enfeksiyona gelince canım hergün duş alsan bile gün içindede ara ara belden aşanı yıka bak rahatlıcaksın benimde çok sık oluyodu kreşte çalışıyorum sürekli temizlik olmasına ragmen cocuklar malum temizligi pek saglayamıyo ellerimi sürekli yıkamazsam ve çeşmelere ellersem benimde çok sık oluyodu karnım agrıyana kadar tuvalete girmemeye çalışırdımbazılarında kaşıntı olur bende kaşıntı olmazdı dediğin gb kokulşu bi akıntı yogun bi şekilde ve ilişkide felan acırdı idrarda yanma olurdu bende ilaç içerdim ilaçla 10günü geçerdi ileşmem ama böyle temizlige dikkat ederek 2-3 günde geçirdim hep hemde ilaçsız ve yeni hamilelikte o fitillerin ilaçların iyi olmadıgını söylüyolar söktürüü etkisi var diye.. tabi doktorlar daha iyi bilir ama ben böyle duydum diye kullanamam hamielelikte mesela... şimdi çalışmadıgım için çok şükür sorunum yok ama akıntı var şimdide azda olsa günde 4-5 çamaşır değiştiriyorum nerdeyse korkudan
bende özel sektörde çalışıyorum dün muhasebe bölümü benı çağırdı hamılemısın dıye bende evet dedim yenı kanun cıkmış hamıleler 7,5 sattden fazla çalıştırılamazmış yanı ben 8:30-18:30 çalışıyorum 9 saat artık 5 de cıkacaksın dedi ama daha toplantı yapacaklarmış şirkrt doktoruda benı sureklı kontrol edecekmiş ve asla maaşlarımızdan kesimiceklermiş ayrıca hafta içi doktora gittiğimizde ne maaş kesılecek nede telafi çalışması asla yapılmayacakmış çünkü her anne adayı mecburi rutin kontrollerine gidecekmiş şimdi bende haber beklıyorum sonuçları sana bıldırırım
evet canım haklısın gözünün önünde var benimde küçüklüğümde hayal meyal hatırladıgım bi tanıfdıgmız var o kadar küçük olmama ragmen hafızamda taptaze ben okula bile gitmezken o çocuk 20li yaşlarda olmasına ragmen annesi bebek gb taşır mama verir temzilerdi bakımı tabiki çok zor sadece cocugun değil annenin babanın yakın akraba nında hayatı tamamaen değişicek belkide hiçbişey eskisi gb olmucak çok ama çok zor bi durum rabbim kimseyi evladıyla sınamasın korusun benim dmeek istediğim bunun seçimini rabbim bize vermemiş vermiş olsaydı tabiki herkez saglıklı ebbekler dünyaya getirmek isterdi sonuçta cocuk içinde çok büyük bi üzüntü yaşamak... ama seçim bize düşmediğinden üzgünüm bu kararı insanalrın vermesi beni çok üzüyo tabiki kimsenin seçimelrine söz hakkımız olmaz zira zevki için çocuk yapıp aldıranlarda var yani herkezin kendi seçimi rabbim akıl fikir vermiş dogru yada yanlış insanalr için .. benim nacizane düşüncelerim bunlar
Yani bence arkadaşım mutlaka ikili test yaptırın zaten test %100 güvenli demiyor bir şey yapıyorsanız riskini bilerek yapın derim. Belki çocuğunuzun engelli doğması size sorun teşkil etmeyebilir ama onun ilerideki bakımını, bu durumdan mutlu olup olmayacağını, neler yapmanız gerektiğini öğrenmiş ve bilinçli bir şekilde "evet" veya "hayır" demiş olursunuz. Şahsen ben down sendromlu bir çocuk dünyaya getirmek istemem...
Aynen balum önceden bilmek ve bilerek hareket etmek en iyisi
benım abımınde kızı ıkılı uclu hepsı normal cıkmasına ragmen her ıkı elındede 6 parmakla dogdu
bende suanda onun dr gıdıyorum ama ben ayrıntılı dr rısklı gebelıkler uzmanına gıdeyım baska bır goz gorsun ıstıyorum
egedekı doktorum cok bılınclıydı ve ıyı bır doktor ıdı onu aradım deıdm bebegım hastaymıs hemen sonuclaırma baktı aadam dedı olamaz mumkun degıl burayada getırın buradakı cocuk dr gorsun dendı ve alman hastanesındeydı oraya gıdıp oradada tkaıp edıldı osnuc bebegım ıyıydı sadece bır suphe hayatımı alt ust etmıstı o donem
o doktoruma gıdemıyorum sımdı ama 350 tl ıdı muaynesı ozel sıgortamda yok artık
:S bılemıyorum
Hayirli haberlerle gel ins. Bekliyoruz.teşekkür edrim birazdan doktora gidicem dönünce sonucu yazarım bakalım ne diycek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?