2014 Nisan Anneleri

MINIK BEBEKLERIMIZIN CINSIYETLERI ?

• KIZ

OY: 250 45,4%
  • ERKEK

OY: 283 51,4%
  • IKIZ ERKEK-ERKEK

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-KIZ

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-ERKEK

OY: 10 1,8%

• Ankete Katılan
    551

bilemiorum doktor bana bu ornekle acikladi..
Kalp delikliginin capi belkide onemlidir burda...
Belirli bir ebata gore normal ustu sakincalidir belki... Ve evet hayirlisi... Teslim olmak gerek...

bır sanıye yanlıs anladım tetsler normal cıkıp bebek hastamı dogdu=? ben tam tersı anladım

sleın sen ısyerıe soyledınmı gebe oldugunu Ç:S sokolmuslardır dıye dusunuyorum

senın test fıyatı pahalıymıs canım

ben bıraz ıs basına geceyım kızlar doyslama ıslerım var nefret eıdyorum ama ertele ertele yıgıldı :)

Ben de katiliyorum. Ya aslinda kesin dogru sonucolsa dedigim gibi kendini hazirlamak guzel bisey bence. Ana iste en korktugum da yanlis sonuc kotucikiyor saglam doguyor. İyi cikiyor sakat doguyor. Bunlar kotu. Kuzenimin bebegi hem zihinsel hem bedenen sakat mesela testlerde anlamamislardi. Parmaklari bitisik. Yuruyemiyor hala 2 yasinda. Ama 1 yasinda gozukuyor. Nasil anlasilmadi bu mesela testlerde.

Yok sana anlattigim kotu cikti iyi dogdu babamin kuzeniydi o bide benim kuzenim var onda tam tersi oldu.

benım abımınde kızı ıkılı uclu hepsı normal cıkmasına ragmen her ıkı elındede 6 parmakla dogdu
bende suanda onun dr gıdıyorum ama ben ayrıntılı dr rısklı gebelıkler uzmanına gıdeyım baska bır goz gorsun ıstıyorum

egedekı doktorum cok bılınclıydı ve ıyı bır doktor ıdı onu aradım deıdm bebegım hastaymıs hemen sonuclaırma baktı aadam dedı olamaz mumkun degıl burayada getırın buradakı cocuk dr gorsun dendı ve alman hastanesındeydı oraya gıdıp oradada tkaıp edıldı osnuc bebegım ıyıydı sadece bır suphe hayatımı alt ust etmıstı o donem

o doktoruma gıdemıyorum sımdı ama 350 tl ıdı muaynesı ozel sıgortamda yok artık
:S bılemıyorum

evet canım haklısın gözünün önünde var benimde küçüklüğümde hayal meyal hatırladıgım bi tanıfdıgmız var o kadar küçük olmama ragmen hafızamda taptaze ben okula bile gitmezken o çocuk 20li yaşlarda olmasına ragmen annesi bebek gb taşır mama verir temzilerdi bakımı tabiki çok zor sadece cocugun değil annenin babanın yakın akraba nında hayatı tamamaen değişicek belkide hiçbişey eskisi gb olmucak çok ama çok zor bi durum rabbim kimseyi evladıyla sınamasın korusun benim dmeek istediğim bunun seçimini rabbim bize vermemiş vermiş olsaydı tabiki herkez saglıklı ebbekler dünyaya getirmek isterdi sonuçta cocuk içinde çok büyük bi üzüntü yaşamak... ama seçim bize düşmediğinden üzgünüm bu kararı insanalrın vermesi beni çok üzüyo tabiki kimsenin seçimelrine söz hakkımız olmaz zira zevki için çocuk yapıp aldıranlarda var yani herkezin kendi seçimi rabbim akıl fikir vermiş dogru yada yanlış insanalr için .. benim nacizane düşüncelerim bunlar

enfeksiyona gelince canım hergün duş alsan bile gün içindede ara ara belden aşanı yıka bak rahatlıcaksın benimde çok sık oluyodu kreşte çalışıyorum sürekli temizlik olmasına ragmen cocuklar malum temizligi pek saglayamıyo ellerimi sürekli yıkamazsam ve çeşmelere ellersem benimde çok sık oluyodu karnım agrıyana kadar tuvalete girmemeye çalışırdım bazılarında kaşıntı olur bende kaşıntı olmazdı dediğin gb kokulşu bi akıntı yogun bi şekilde ve ilişkide felan acırdı idrarda yanma olurdu bende ilaç içerdim ilaçla 10günü geçerdi ileşmem ama böyle temizlige dikkat ederek 2-3 günde geçirdim hep hemde ilaçsız ve yeni hamilelikte o fitillerin ilaçların iyi olmadıgını söylüyolar söktürüü etkisi var diye.. tabi doktorlar daha iyi bilir ama ben böyle duydum diye kullanamam hamielelikte mesela... şimdi çalışmadıgım için çok şükür sorunum yok ama akıntı var şimdide azda olsa günde 4-5 çamaşır değiştiriyorum nerdeyse korkudan

teşekkür edrim birazdan doktora gidicem dönünce sonucu yazarım bakalım ne diycek

Yani bence arkadaşım mutlaka ikili test yaptırın zaten test %100 güvenli demiyor bir şey yapıyorsanız riskini bilerek yapın derim. Belki çocuğunuzun engelli doğması size sorun teşkil etmeyebilir ama onun ilerideki bakımını, bu durumdan mutlu olup olmayacağını, neler yapmanız gerektiğini öğrenmiş ve bilinçli bir şekilde "evet" veya "hayır" demiş olursunuz. Şahsen ben down sendromlu bir çocuk dünyaya getirmek istemem...

Tabi su da var onemli olan bu aslinda. Onceden bilmenin yarari ne olur. Oncesinde arastirirsin. Boyle cocugu olanlar neler yapiyor. Nasil kitaplar okuyup, hangi kurslardan destek almaliym gibi...

Aynen balum önceden bilmek ve bilerek hareket etmek en iyisi

Bakimlari gercekten cok zor.. down sendromu yine iclerinde en rahat olani... Akillari baslarinda oluyor cunku... Ama diger bir tanidigimizincok daha kotu... Alti bezleniyor, zorla mama yediriliyor.. annesi sadece onunla ilgileniyor cok cok onemli bir isi oldugunda bize emanet ediyor o da ayda yilda bir.. surekli cocuguyla hasir nesir.. allah yardimcisi olsun.. ama ben bu cocuklarin aslinda annelerine mukafat olduguna inaniyorum.. soyleki... Bu bahsettigim cocugun annesi ilk gencliginde pek cok hatalar yapti... Amacim kinamak kesinlikle degil.. esini aldatti vs... Ne oldugu da muhim degil.. ama aslinda cok saf temiz bir kizcagizdi.. kotu cevre kurbaani kisaca... Sonra aradan yillar gecti simdiki esiyle evlendi ve bu cocugu dogdu... Burda soyleyecegim sey kesinlikle ceza degil... Ona mukafatti bu cocuk... Tum gunahlarina kefaret... Bi firsatti... Ve goruyorum ki cok sukur bu firsati iyi degerlendiriyor... Allah bi sans verdi kulum cok gunahin var sana bir sans bakalim bi sinavi nasil gececekksin... Nefsinden ve isteklerinden vaz gecip kendini ona adayacak ve gecmis tum gunahlairni sevaba mi cevireceksin yadda b firsati tepecek misin? Tercih senin... Bedelide...

Kizlar ne kadar su icebiiyorsunuz gunde. İdrar yolu enf. Olanlarin daha da cok icmesimlazim. Ben 2 litreyi gecemiyorum ya. Midem bulaniyor diye hatta bugun 1 litrede kaldim. Bi tek dun 2 litreden fazla ictim o da 1 bardak fazla.

canım benım 2 2,5 litre içiyorum sanırım yeterli oluyordur

Hava sicakken dolaba koyuyordum artik serinledi elbise dolabinda karanlikta sakliyom
Buzdolabida 4 derecede o yuzden koymuyom

sevinc canım ben hiç dolaba koymadım inş. bırsey olmaz eczaneye soracağım

benım hiç jole kıvamında olmadı nıye öyle oluyorkı sen yınde dolapta tut o kadar sıcaksa

buarada daha ooncede soylemıstım ben su dolu kova kaldırıyorum
agrımda olmuyor ama Allah korusun Allaha emanet oglumuda kaldırıyorum oda 19 kılo

kurum yok ozel sektro var :)

hamıleyken raporlu oldugunda kesmemelerı gerekmıs dr gıttıgınde ama nasıl anlatıcam bunlara bılmıyorum

canım benım öncelikle geçmiş olsun inşallah enfeksıyonu hemen atlatırsın oğlunu kadırma konusuna gelince dikkat et yınede allaha emanet tabıkı ama sen yınede temkınlı ol kova kaldırma asla nıye kaldırıyorsun kollarını zorlama

bende özel sektörde çalışıyorum dün muhasebe bölümü benı çağırdı hamılemısın dıye bende evet dedim yenı kanun cıkmış hamıleler 7,5 sattden fazla çalıştırılamazmış yanı ben 8:30-18:30 çalışıyorum 9 saat artık 5 de cıkacaksın dedi ama daha toplantı yapacaklarmış şirkrt doktoruda benı sureklı kontrol edecekmiş ve asla maaşlarımızdan kesimiceklermiş ayrıca hafta içi doktora gittiğimizde ne maaş kesılecek nede telafi çalışması asla yapılmayacakmış çünkü her anne adayı mecburi rutin kontrollerine gidecekmiş şimdi bende haber beklıyorum sonuçları sana bıldırırım

clexane 0.4 iğne kullananlar iğneleri nerde muhafaza ediyorsunuz.bana buzdolabında muhafaza edin dediler.25 derece üstü olmamalıymış.

Eczaneden iğneyi alırken üstüne basa basa sordum.Nerde muhafaza etmek gerekir diye.Normal ortamda saklayabilirsiniz dedi.Bende ısrarla sordum buzdolabına koymam gerekiyomu diye.Hayır evin bi köşesinde muhafaza edebilirsin dedi.Bende salonda gümüşlüğün başına koydum.

göbekten vurursan en az acıyan yer orası.

Canım bende tam tersi kol daha az acıyo.Göbeğim de daha fazla acı oluyo. Hiç bacaktan denedin mi ?

Allah tamamına erdirsin inş.Senin adına çok sevindim.Özellikle kendiliğinden olmasına daha çok sevndm.

bende özel sektörde çalışıyorum dün muhasebe bölümü benı çağırdı hamılemısın dıye bende evet dedim yenı kanun cıkmış hamıleler 7,5 sattden fazla çalıştırılamazmış yanı ben 8:30-18:30 çalışıyorum 9 saat artık 5 de cıkacaksın dedi ama daha toplantı yapacaklarmış şirkrt doktoruda benı sureklı kontrol edecekmiş ve asla maaşlarımızdan kesimiceklermiş ayrıca hafta içi doktora gittiğimizde ne maaş kesılecek nede telafi çalışması asla yapılmayacakmış çünkü her anne adayı mecburi rutin kontrollerine gidecekmiş şimdi bende haber beklıyorum sonuçları sana bıldırırım [/QUOTE]

Ne guzel sirketmis o :) bi cok yerde calisanlara bu kanunlari bildirmemek icin ellerinden geleni yapiyorlar :)

ama enf var ıse tedvaı edılmesı gerekıyor bılıyorsun degılmı kı senınde haftan buyumus yanı masallah bence arada ıdrar yolu testı yapılmalı benım arkadasımın 14 haftalarda kesesı acıldı enf oturu yanı ılaca bende karsıyım ama tedvaı edılmesı gereken bırsey var malesef orada
ısyerımız temız gunde 3 kere tuvaletler yıkanıyor ancak ben o gıtılın gecırmedıgınıd usunuyorum ılıskıde canım acıyor ama kondom kullanmıyrouz acaba o yuzdenmı sureklı oluyor o kokudan nefret ettım sogan gıbı
gun ıcınde belden asagımı yıkama fırsatım yokkı 8-5 ıstyeım

Ne guzel sirketmis o :) bi cok yerde calisanlara bu kanunlari bildirmemek icin ellerinden geleni yapiyorlar :)[/QUOTE]
bende ısyerıme gebelıgımı soyledım aban ozenlı davranıyorlar ancak bende 8*5 calısıyorum oglen yemeklerını dustugumde sabah ve oglen molalarımla beraber gerıye 7 saat 40 dk kalıyor bende caktırmadan (gebelıkten once molalara bız 20ser dak cıkamıyorduk yonetım katıyız- beyaz yakaymısız mavı yakalar ıcınmıs neyse) sımdı kullanıyorum ama bır gun laf ederlerse 7.30 saatten fazlası olmazmıs nasıl derım bılemem o 10 caktırmadan kakalıyorum 7 saat 30 dk calsııyorum :) ıntertenee gırdıgımı saymazsak hahaha

hafat ıcı kontrole gıtmem laızm benım dr cumarttesı acıl gebelıklere bakıyormus bundan sonra hafta ıcı olacakmıs ama bunuda nasıl anlatıcam buraya maastan kesmemelerı gerektıgını bılemıyorum

Yani canım böyle bir meselede Allah sana bu imkanları ve seçenekleri sunmuş ki tercih yapabilesin diye bu ayrıca zorunlu bir hal keyfi olsa evet bende karşıyım ama bu neyi nasıl anladığımızla ilgili bende senin fikrine saygı duyuyorum

açıkçası bende ikili test yaptırmayı düşünmüyorum o testlerin sonucunun kesin olduğuna dair bi kanıt yok zaten sadece olabilirliğini söylüyolar ayrıca öyle bir ihtimal olsa bile insan çocuğuna nasıl kıyıp aldırabilir benim çevremde birçok insana ikili yada üçlü testinde bu çocuk down sendromlu olabilir dediler ama anneleri aldırmadı doğurdular hepside maşallah sağlıklı doğdular benim düşüncem en güzeli o testleri yaptırmamak insan doğuma kadar kafayı yer Allah hepimize sağlıklı bebekler nasip etsin en iyisi her zman dua etmek...

Pahaliymis cidden ya. O alman hastanesiyle ilgili hos anilarim yok malesef

teşekkür edrim birazdan doktora gidicem dönünce sonucu yazarım bakalım ne diycek
Hayirli haberlerle gel ins. Bekliyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…