- 28 Mart 2014
- 1.783
- 1.507
- 198
yerim onun yaykalarını biizm kızzda markette gezerken yazlık bantlı bir ayakkabı denedimde 18 oldu benim kızın tombul ve küçük ayakları :))Eki Görüntüle 1504164
Valla canım 18-19numara ayakkabıları var(Nike,Adidas,converse)ama olmuyorlar.zara ve h&m'den babetler var 20numara ayağı tombik olduğu icin geçmiyor.
Hoşgeld,n canım... merakta kaldık nerelerdeydin diye.... oğlunun alerjisini nasıl oldu diye düşünüyordum....maşşallah maşşallah yaptığın yapacağın düşündüğün herşey çok güzel...Kızlar selamlar ,öncelikle tüm nisan bebelerinin doğumgünü kutlu olsun,epeydir fırsat bulup yazamadım,tüm zamanımı alıyor ufaklıkbu arada internetimiz geldi sonunda oğlumda tam doğumgününde emeklemeye başladı sonunda onun dışında 7-8 adım atıyor ,1yaş aşısını oldu ve 10,800 boyuda 81 kafada 48, böbrekleri tam gelişmemiş tuzlu çok vermeyin dedi , alerji ara ara tekrarladı,pipi yapışmış biraz onu açtı doktor amcası ,aşı ilk gün ateş yaptı 38 derece oldu ,demek ki sistemi çalışıyor yavrumun 1 kez calpol verip sık sık emzirdim tekrar çıkmadı, gece saat başı uyanıyor hala , üst 2.kesiciler yolda o yüzden emzirmeye devam ediyorum kesemedim bi ara kestim ama 15 gün sürdü anca,birde MONTESSORI eğitimine sardım , onu yapmaya çalışıyoruz oğlumla,örneğin bu sabah saydam poşet içine köpük sıkıp üzerine boyalar ekleyip cama astım oda elleriyle karıştırdı :)oyuncaklarla pek oynamıyor ,daha çok herşeyin kapağını açıp kapıyor , pilleri söküyor, şu bimde satılan 1,25 tl lik kumandalı oyuncakları kuruyor,tekerleklerini döndürmeye bayılıyor,şu yuvarlak yıldız kare şekilleri deliklerden sokuyor,kitaplara bayılıyor , oku diye tutuşturuyor elimize,bu hafta kırmızı haftası bir kutuya kırmızı ne varsa doldurdum , kırmızıyıda vurguluyorum sürekli,doğumgününün 3ümüz kutladık ama önümüzdeki ay memlekette annemin evinde hem mevlüt hem doğumgününü kutlayacağız inş,konseptimiz korsan :) parti malzemelerinin bir kısmını oğlumla yapacağız :)aklıma gelenler bunlar , birde hergün dışarı çıkıp hava alıyoruz :) aklıma gelenler bunlar şimdilik....
afiyetle yesin Duru hanım... dün eşimin kardeşi bir çanta dolusu tek kullanımlık poşetlerde getirmiş... bazen böyle geçiyor eline sağolsun getiriyor... 1 ay daha idare eder bizi...canı aptamiller geldi üretim tarihi şubat 2015 son kullnması 08.2016 yani sıkıntılı değil .
inşallah güzel olmuştur da beni utandırmaz...ben 1 defa yaptım bu tarifi...ellerine sağlık....ben akşamları ve pazar günler i yağmur yağmadığı sürece çıkarıyorum dışarı...Selam guzeller
Hirsizi tesekkurler tarif icin guzelim. Yapacagim bugun. Farkli atistirmaliklari seviyor minigim. Hamurla ugrasmayan ben, onun icin usenmeden yapiyorum gun asiri. Uzun zamandir bu tatlardan uzak olan esim de keyifle nasipleniyorKayinvaliden endise etmekte hakli olsa da evde ne denli dikkatsiz oldugunu hepimiz biliyoruz. Dolayisiyla korkmaktan cok zora gelemediginden goturmuyor sanirim. Sen firsat buldukca gotur canim. Gunler de uzuyor artik, vakit sorunu olmaz.
Pate hos geldin canim. Netin hayirli olsun. Kuzun cok tatli masallah. Son mesajin beni gulumsetti. Teknolojiden uzak tutmak icin ugrasiyoruz ama bir kurabiye tarifi icin bile dakikalarca nette geziyoruz. Nasil bir dilemma dedim kendi kendime
geçmiş olsun...ayakkabı bende aldım 19 numara ama giymek istemiyor ağzına götürüp kemirmek istiyor...Slm kızlar nasılsınız?????
Bugün 1yaş kontröl ve aşımız vardı,ck iyi gecti....
Aptamile devam etmek zorunda değilsiniz dedi doktor,kızınızın boyu ve kilosu ck iyi dedi(MAŞALLAH)kilo 12800 boy 79cm.
Ama siz devam etmek istiyorsanız devam edebilirsiniz dedi,ben devam etmek istediğimi söyledim.biraz oyun oynadı kızımla,herşey ck iyi dedi,güzel yapıyor herşeyi,ellerini ck güzel kulanıyor dedi.dişi yok dedim,normal dedi,korkmayın dedi.ayakkabı iyi yürüyünce alın dedi.inşallah herkesin 1yaş kontrolü iyi geçer.
hiç ateşi çıkmadı dün 3 aşı birden oldu...çokta keyifliydi... ateşimi çıkması daha iyi yoksa çıkmamasımı bilemiyorum... hemşire ateş yapmaz dedi...Canlarım iyi akşamlar. 1 yaş aşılarını teker teker yaptıran varmı? Yaptıktan sonra döküntü ateş vs oldu mu yaptıran anneler
iyi o zaman bende endişelendim ya... bıngıldağı büyük deyince...maşallah elaya .bizim doktorumuzda sertleşmiş ama 18 aylık olana kadar kullanılması gerek dedi.sağlık ocağında devlet bir yaşından sonra bebek değil çocuık olarak geçtiği için d vitaminini karşılamıyormuş ama doktorumuz 18 aylık olmadan kesmiyeceğiz dedi.
Annem crocs terlik aldı 21numara büyük geldi,sanırım 20numara iyi.yürümeye başlasın ozaman alacağım.bir kactane ayakkabı beyendim,ama fazla almayacağım,2-3cift yeter.ck çabuk büyüyorlar MAŞALLAH.belki Londra'ya gidince alırım fiyatlar daha uygun buraya göre.5hafta kaldı bebişimiz gelmesine.yerim onun yaykalarını biizm kızzda markette gezerken yazlık bantlı bir ayakkabı denedimde 18 oldu benim kızın tombul ve küçük ayakları :))
gözleri şişti ağlamaktan... hıçkırmalarına herkes üzüldü yavrum çok üzdü kendini... bacaktan yapılan yakıyormuş ama yakmasada tanımadığı birinin canını yakması benimde anne si olarak onun canı yansın diye tutmam engel olmamam bebekleri daha çok endişelendiriyor...Oyyyyy maşallah elaya.dün bizde aşı olduk,biraz ağladı cimcimem.teseli olarak top aldık kızıma.biz 3yaşa kadar devam edeceğiz vitamin D ye.burda güneş az.
AH canım şu elacımğım türlü şeyle başedip kendi başının çaresine bakıyor her koşulda çekmeciyi merak ediyor elleri morarıyor sıkışıp içime oturdu vallahagözleri şişti ağlamaktan... hıçkırmalarına herkes üzüldü yavrum çok üzdü kendini... bacaktan yapılan yakıyormuş ama yakmasada tanımadığı birinin canını yakması benimde anne si olarak onun canı yansın diye tutmam engel olmamam bebekleri daha çok endişelendiriyor...
dün oyuncaklrıyla oynuyordu... bend temizlik yapıyordum...diğer kızın oyuncak arabaları var... polis arabası tepesinde de lambaları var... onu ağzıyla koparmış... o parça ağzının içindeyken eşimde mutfağa götürmüş yemek yedirmiş... yemeği yemiş ama o parça hala ağzında nasıl yutmadı... gerçi yutsada bozazından geçebilecek kadar küçük değil takılırdı boğazında kalırdı... sonradan farkettim ağzının içinde kırmızı mavi birşey çeviriyor...çıkartana kadar bir de öyle ağlattım...Allah korudu...
benim kızımda aynı ağzına atmıyor bana uzayıro halıya bırakınca halıda bir şey görsün küçükük alıp bana uzatıyor sonrada bir şey almasada alıyormuş gibi yapıp avcuma bırakıyor bende teşekkür edip alkışlıyorum onu çok memnu oluyor :)Selam guzellerMayis geldi, yagmur yas geri dondu. Kombi acik. Bir duzene girmedi
Pate oglanin alerjisi nasil oldu canim, basladi mi yemeye yavas yavas? Teknoloji iyi kullanilirsa nimet canim. Onlar da alicasacaklar zamanla. Suan en guzeli dogal materyallerle oynamalari. Ne kadar apartmanlara hapsolsak da doga ile tanismalari, dokunarak deneyerek ogrenmeleri. Evde de disarida da tecrube edecek cok malzeme var. Biz onlara firsat yarattigimiz surece tv ya da pc bagimlisi olmazlar. Iyi yapiyorsun
Hirsizi guzel oldu canim, tekrar tesekkurler. Ela ya da gecmis olsun. Kucuk parcalara cok dikkat et gulum. Ne bulurlarsa hala agizlarina atiyorlar. Ben alistirdim. Birsey bulursa bana uzatiyor ben de tesekkur ediyorum. Agzina attigi an yakalarsam da verir misin lutfen deyince cikartip uzatiyor
mayis geldiyi mavis geldi okudum :)Selam guzellerMayis geldi, yagmur yas geri dondu. Kombi acik. Bir duzene girmedi
Pate oglanin alerjisi nasil oldu canim, basladi mi yemeye yavas yavas? Teknoloji iyi kullanilirsa nimet canim. Onlar da alicasacaklar zamanla. Suan en guzeli dogal materyallerle oynamalari. Ne kadar apartmanlara hapsolsak da doga ile tanismalari, dokunarak deneyerek ogrenmeleri. Evde de disarida da tecrube edecek cok malzeme var. Biz onlara firsat yarattigimiz surece tv ya da pc bagimlisi olmazlar. Iyi yapiyorsun
Hirsizi guzel oldu canim, tekrar tesekkurler. Ela ya da gecmis olsun. Kucuk parcalara cok dikkat et gulum. Ne bulurlarsa hala agizlarina atiyorlar. Ben alistirdim. Birsey bulursa bana uzatiyor ben de tesekkur ediyorum. Agzina attigi an yakalarsam da verir misin lutfen deyince cikartip uzatiyor
benim kuzu kumanda,tlf,... seyleri vermiyor digerlerini verir amabenim kızımda aynı ağzına atmıyor bana uzayıro halıya bırakınca halıda bir şey görsün küçükük alıp bana uzatıyor sonrada bir şey almasada alıyormuş gibi yapıp avcuma bırakıyor bende teşekkür edip alkışlıyorum onu çok memnu oluyor :)
benim kızımda aynı ağzına atmıyor bana uzayıro halıya bırakınca halıda bir şey görsün küçükük alıp bana uzatıyor sonrada bir şey almasada alıyormuş gibi yapıp avcuma bırakıyor bende teşekkür edip alkışlıyorum onu çok memnu oluyor :)
taklitleri beni olduruyor zaten ama oglumun konusmaya hic niyeti yok hala anne yokCabuk ogreniyorlar degil miHerseyi taklit ediyorlar. Kelimeyi tam soyleyemese de eline kurabiye verince tesekkur ederim demeye calismasi cok hosuma gidiyor. O zaman daha iyi idrak ediyorum her halimiz tavrimiz/uslubumuz cok onemli. Bir cift goz bizi 7/24 izliyor
Ay canım Allah korumuş elayı.valla nekadar dikkat edersek edelim ufak tefek kazalar olacak canım.tehlikeli kopabilecek eşyaları kaldır canım.biz ben hamileyken mobilyaları falan değiştirdik,herşey artık onlara göre oluyor.gözleri şişti ağlamaktan... hıçkırmalarına herkes üzüldü yavrum çok üzdü kendini... bacaktan yapılan yakıyormuş ama yakmasada tanımadığı birinin canını yakması benimde anne si olarak onun canı yansın diye tutmam engel olmamam bebekleri daha çok endişelendiriyor...
dün oyuncaklrıyla oynuyordu... bend temizlik yapıyordum...diğer kızın oyuncak arabaları var... polis arabası tepesinde de lambaları var... onu ağzıyla koparmış... o parça ağzının içindeyken eşimde mutfağa götürmüş yemek yedirmiş... yemeği yemiş ama o parça hala ağzında nasıl yutmadı... gerçi yutsada bozazından geçebilecek kadar küçük değil takılırdı boğazında kalırdı... sonradan farkettim ağzının içinde kırmızı mavi birşey çeviriyor...çıkartana kadar bir de öyle ağlattım...Allah korudu...
Evet yaaaa biz anneler ck kötü oluyoruz.doktor artık alıştı benim ağlamalarıma eşimde,ana kız ağlıyoruz.AH canım şu elacımğım türlü şeyle başedip kendi başının çaresine bakıyor her koşulda çekmeciyi merak ediyor elleri morarıyor sıkışıp içime oturdu vallahaartık büyüdüklerinden benim kzıda kıyameti kopardı aşı olurken gözlerinden yaşlar nasıl akıyor kendini kastı kuzum ay ben yanında annem ve eşimle gidiyorum çünkü onunla bende ağlıyorum kan alınıtken hele o ağlıyor ben ağlıyorum ikimizde perişan olduk tansiyonum düştü eşimde bana kızdı sanamı çocuğamı bakıcağımı şaşırdım biraz dirayetli ol allah sağlık sorunu vermesinde hep böyle kontrol için alınsın iyi çıksın falan dedi insan çok etkileniyor.
Hahaha sanki ada mirayı tarif etin...benim kızımda aynı ağzına atmıyor bana uzayıro halıya bırakınca halıda bir şey görsün küçükük alıp bana uzatıyor sonrada bir şey almasada alıyormuş gibi yapıp avcuma bırakıyor bende teşekkür edip alkışlıyorum onu çok memnu oluyor :)
Canım herşeyi oynuyoruz,top,bebek,araba,şekil oyunları,kitaplara bakıyoruz,birşeyleri kutulara koyup kapatıp tekrar acıyoruz.eşyaları saklıyoruz sonra buluyoruz,bebeklere sarılıp canım diyoruz,herşeyi yapıyoruz,tabi yaramazlık da yapıyor.kizlar gelisimleri icin neler yapiyorsunuz hangi oyun&oyuncak&etkinlik?
takip ettiginiz site,kitap,blog var mi?
emzirenler kac defa emziriyorsunuz?
kac ogun kati gida veriyorsunuz?
Valla öyle... biri beni tutacakmı diye beklemiyor artık peşinde koşan biri olmayınca tedbirli ayağa kalkıp oturuyor... dara düşünce ağlayıp birilerini çağırmıyor kendi kurtulmaya çalışıyor...AH canım şu elacımğım türlü şeyle başedip kendi başının çaresine bakıyor her koşulda çekmeciyi merak ediyor elleri morarıyor sıkışıp içime oturdu vallahaartık büyüdüklerinden benim kzıda kıyameti kopardı aşı olurken gözlerinden yaşlar nasıl akıyor kendini kastı kuzum ay ben yanında annem ve eşimle gidiyorum çünkü onunla bende ağlıyorum kan alınıtken hele o ağlıyor ben ağlıyorum ikimizde perişan olduk tansiyonum düştü eşimde bana kızdı sanamı çocuğamı bakıcağımı şaşırdım biraz dirayetli ol allah sağlık sorunu vermesinde hep böyle kontrol için alınsın iyi çıksın falan dedi insan çok etkileniyor.
afiyet olsun canım...ne var ne yok elden geçiriyorum küçük ufak tefek şeyleri ayıklayıp atıyorum...ama sürekli eve bir oyuncak transferi var... benim kız eline aldığı şeyi ben isteyince verecek gibi yapıp götün götün kaçıyor...elinde alıncada kıyameti koparıyor... asla vermiyor...maşşallah senin oğlanaSelam guzellerMayis geldi, yagmur yas geri dondu. Kombi acik. Bir duzene girmedi
maşşallah ...benim kızalışırmı ki...sadece elinde bir yiyeccek varsa elinde bırakmadan yedirmeye çalışıyor ama onu bile vermez...benim kızımda aynı ağzına atmıyor bana uzayıro halıya bırakınca halıda bir şey görsün küçükük alıp bana uzatıyor sonrada bir şey almasada alıyormuş gibi yapıp avcuma bırakıyor bende teşekkür edip alkışlıyorum onu çok memnu oluyor :)
mennejit aşısı 1 ay sonra dedi...2 tane marka verdi bir bir doz diğeri 2 doz şeklindeymiş...145 tl civarı dedi...üzerinde soğık pres yazıyor ama pekmez gibi cıvık...güvenip alıyoruz bakalım dediğin gibi şifa olsun kuzulara....slmun aleykum canlar
hic vakit olmuyor yahu :)
menenjit asisini yaptirdiniz mi?
aksam kacta yatiyor kuzulariniz sabah kacta kalkiyor?
bizimki 7:30dan basladi 8-9-10 diye kayiyor bakalim hayrola :)
@pateecan hosgeldin ozledik senin maceralarini
donusun muhtesem olmus ama :)
gonderdigin 3linkin ilk 2 sini acamadim tekrar verir msn?
bir de balon ve bulutlu bir foto yuklemissin o kagittan mi yapiliyor bulutlar nasil yapilmis?
C canandan nbr?ozledik nerelerde?
HIRSIZI ben pekmez veriyordum ins icinde koruyucu,seker. ..vb yoktur kuzuma sifa olmustur
Allah beterinden saklasın... yeni gelinin yeğeni kumandanın pillerini çıkarıp yutmuş... sırtına vura vura zor çıkarmışlar boğazından... dikkat etmek lazım...Ay canım Allah korumuş elayı.valla nekadar dikkat edersek edelim ufak tefek kazalar olacak canım.tehlikeli kopabilecek eşyaları kaldır canım.biz ben hamileyken mobilyaları falan değiştirdik,herşey artık onlara göre oluyor.
Kızlar hepinize merhaba
dün ela aşılarını oldu.... 8 kilo 420 gram olmuş... 100 gram almış....boyu 71 cm, 2 cm uzamış...kafa çevresi 1 cm büyümüş 44 olmuş 6 aylıkken de 43 cm di.... bıngıldağı hala büyük dedi... d vitamini önermiyoruz 1 yaşından sonra ama siz kullanmaya devam edin dedi...minnak bir şey hala kızım...nazlı nazlı büyüyor...
Ayyyy offff daha ck küçükler ya,yalnız bırakmamak lazım aslında.ya pili nasıl çıkartmış?piller gizli ve vidalı yerlerde oluyor.Valla öyle... biri beni tutacakmı diye beklemiyor artık peşinde koşan biri olmayınca tedbirli ayağa kalkıp oturuyor... dara düşünce ağlayıp birilerini çağırmıyor kendi kurtulmaya çalışıyor...
benimde eşim ağlar...bakamaz kan alınırken... ela bir yandan eşim bir yandan ağlamaya başlarlar... bazen dayanamayıp çıktığı da oluyor....
afiyet olsun canım...ne var ne yok elden geçiriyorum küçük ufak tefek şeyleri ayıklayıp atıyorum...ama sürekli eve bir oyuncak transferi var... benim kız eline aldığı şeyi ben isteyince verecek gibi yapıp götün götün kaçıyor...elinde alıncada kıyameti koparıyor... asla vermiyor...maşşallah senin oğlana
maşşallah ...benim kızalışırmı ki...sadece elinde bir yiyeccek varsa elinde bırakmadan yedirmeye çalışıyor ama onu bile vermez...
mennejit aşısı 1 ay sonra dedi...2 tane marka verdi bir bir doz diğeri 2 doz şeklindeymiş...145 tl civarı dedi...üzerinde soğık pres yazıyor ama pekmez gibi cıvık...güvenip alıyoruz bakalım dediğin gibi şifa olsun kuzulara....
Allah beterinden saklasın... yeni gelinin yeğeni kumandanın pillerini çıkarıp yutmuş... sırtına vura vura zor çıkarmışlar boğazından... dikkat etmek lazım...
biizim ki ne bulursa ağzına atıyor...biri vermese bile zorla istiyor...nam nam diyor...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?