2014 Nisan Anneleri

MINIK BEBEKLERIMIZIN CINSIYETLERI ?

• KIZ

OY: 250 45,4%
  • ERKEK

OY: 283 51,4%
  • IKIZ ERKEK-ERKEK

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-KIZ

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-ERKEK

OY: 10 1,8%

• Ankete Katılan
    551

aa ben bunu bilmiyordum. bende ikisini kullanıyorum.folbiol içmiyorum. sanırım bu ikisi olduktan sonra folbiola gerek yok diye düşünüyorum. çünkü bana doktorum ferro sanol ve elevit verdi

Son düzenleme:
bu arada doktorum bana balık yağıda verdi doğuma kadar devam edeceğiz dedi
Bende kullanmak istiyorum canim.doktoruma sorucam hsftaya randevum vsr.
Hangi markayi verdi.ben de solgarin varr.tedavi oncesi kullanmistim.
aa ben bunu bilmiyordum. bende ikisini kullanıyorum.folbiol içmiyorum. sanırım bu ikisi olduktan sonra folbiola gerek yok diye düşünüyorum. çünkü bana doktorum ferro sanol ve elevit verdi

Folbiolu ilk gunlerde kullanmamismiydin canim.bu ikisine baslayinca mi biraktin.

Son düzenleme:
ben folbiolu ve eleviti hamile olduğumdan beri kullanıyorum. zararı neymiş ki arkadaşlar

Bende kullanmak istiyorum canim.doktoruma sorucam hsftaya randevum vsr.
Hangi markayi verdi.ben de solgarin varr.tedavi oncesi kullanmistim.

Folbiolu ilk gunlerde kullanmamismiydin canim.bu ikisine baslayinca mi biraktin.

ARCTIC SEA yazıyor canım kurum ödemiyormuş. fiyatı 65 tlydi
yok canım ilk günlerde elevit verdi. hatta ben sormuştum folik asit vermicekmisiniz diye .elevitte zaten var demişti

Son düzenleme:
ben folbiolu ve eleviti hamile olduğumdan beri kullanıyorum. zararı neymiş ki arkadaşlar

canım aşağıdaki sitede şöyle bir şey okudum günlük alım 1 mg geçmemelidir diyor..biz folbiolle 5 mg alıyoruz elevit ve ferra sanolda da var...baya fazla oluyor sanki.

bazı sitelerde de fazlası idrarla atılır zararsızdır diyor:44:

hamilelik öncesi ve sonrasında folik asit kullanmanın önemi | Gebelik Sağlık Moda Kadınca Hamilelik Kadın Sitesi - Melekler Mekanı

4. Folik asit aşırı alımının meydana getireceği indirekt teratojen etkiler göz önünde tutularak gebelerde günlük alım 1mg'ı aşmamalıdır

ARCTIC SEA yazıyor canım kurum ödemiyormuş. fiyatı 65 tlydi
yok canım ilk günlerde elevit verdi. hatta ben sormuştum folik asit vermicekmisiniz diye .elevitte zaten var demişti

en başından bu yana elevit kullanınca vermemiş sana demek ki doktorun..
ben ilk once sadece folbiol aldım..

şimdi ferra ve elevit başladım birde folbiol günlük folik asit alımı 6.5 mg oluyor nerdeyse..

doktor kontrolümde haftaya p.tesi napsam bilemedim

Son düzenleme:

gayet normal cnm, ben ebe randevumda ebeme sormustum.. cok siddetli karin agrisi disinda, siddetli kasik ve bel agrisi normalmis..

Kizlar hamilelikte omega 3 cok onemliymis..haftada 2 ghn balik yenek gerekiyormuş ozellikle beyin gepisiminin tamamlandigi son 3 ayda.

Solgarin omega3 u var evde doktora da danisarak kullanmak istiyorum. .

Haftada 2 gun yiyemem.

evet omege 3 onemli, ama bu hamilleigin ilk aylarinda degil son aylarina dogru cok onemli.. 2. ucuncu ayda haftada bir , 3. 3 ayda ise haftada 2 defa.. ozellike 7 . aydan sonra.

4 mg değil canım günlük ihtiyaç.. 400-800 mcg arası yani 0.4 mg-0.8 mg arası

evet cnm sifiri unutmusum ama..0.8 kesin degil cok fazla. gebeligimi ogrendigimde folik asit almaya gittigimde, eczaci bana iki ayri ilac verdi, ikisinin toplaminda 0.7 cikti, drum ve ebem sakin ikincisini icmemem gereketigini, 0.4 un hamilelikte alinmasi gereken miktar oldugunu soyledi.

anladım canım..

ben şunu anlamıyorum folbiolun içinde 5 mg folik asit var ve bu çok fazla ozaman.neden dr lar bunu veriyor..

kullandığım vitaminlerin içinde topiam 1.3 mg oluyor..o halde folbiolu bırakayım..doktora mail attım bakalım o ne diyecek..

ogluma hamileyken, ilk aylarda yuzum cok fena olmustu, kabuklanip dokuluyordu, dr nemlendirici bile vermemisti.. ayrica okadar hamileliklerim cok zor geciyor, hic bisey yiyemiyorum, yedigimide kusuyorum, buna ragmen ilac bile vermiyorlar.. bence dikkat !

suanki bebegimde hamile kaldigimi ogrendigim andan itibaren daha nemlendirici bile kullanmamisim, gulsuyuyla temizliyorum yuzumu.. bir ara disari cikip dogal kremler alicamda basimi kaldiramiyorum

sormakla iyi yaptin cnm.sulalede o denilen hastaliklar varsa cok fazla kullanabiliyorsun, oda dr kotrolunde dr yaziyor zaten. ama sulalede hehangi o malum hastaliklardan yoksa 0.4 mg esas miktarmis.

sormakla iyi yaptin cnm.sulalede o denilen hastaliklar varsa cok fazla kullanabiliyorsun, oda dr kotrolunde dr yaziyor zaten. ama sulalede hehangi o malum hastaliklardan yoksa 0.4 mg esas miktarmis.

canım ben de kan pıhtılaşması problemi var alakası var mı bilmiyorum ama belki ondan fazla vermiş olabilir dr...

bakalım kendi doktoruma mail attım gelir cevabı..

sağol canım:13:

Son düzenleme:
evet yarın bende başlıyorum raporum bitti inşallah kolay ve güzel bir dönem geçer.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…