2014 Nisan Anneleri

MINIK BEBEKLERIMIZIN CINSIYETLERI ?

• KIZ

OY: 250 45,4%
  • ERKEK

OY: 283 51,4%
  • IKIZ ERKEK-ERKEK

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-KIZ

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-ERKEK

OY: 10 1,8%

• Ankete Katılan
    551

Benim doktorum 8. Haftadan sonra folik asitin hiçbir faydası olmadığını söyledi. Elevit kullanıyorum onun içinde de zaten folik asit var.

selam ben geldim bu gun annemle çarşıya gittik dolaştık biraz eve yeni geldim
bebiş kıyafetlerine falan baktım elim hep pembelere gitti yaaa:))
daha belli değil cinsiyetimiz ama bir kızım var o yuzden heralde hep elim pembelere gitti kız kıyafetleri çok albenili oluyorr yerim onları..
ben de önümüzdeki hafta salı gunu gideceğim 1 ekim de bakalım hem ıkılı test hem cinsiyet kesinleşir..

Benim doktorum 8. Haftadan sonra folik asitin hiçbir faydası olmadığını söyledi. Elevit kullanıyorum onun içinde de zaten folik asit var.

Canim koru hastanesinde adnan beyle basladigim icin umit beyden randvu istedgmde vermemislerdi dun adnan bey mesaj atmis ayrılmis s hastaneden ümit beyle dvam edcem. Hem karabuk hem ankara de vam edicem bakalim..

Bu arada bana da istanbuldaki doktorum folbiolu birakma hic dedi.hem elevit hem ferra sanol da kullanıyorum.her doktor ayri iste grrci benim pihtilasmam var o yuzden birakma dedi belki de.ama devam edcem.

Son düzenleme:

her doktor farklı düşünüyo bu konuda
bana ilk gebelik testine gittiğimde doktor folbiol verdi
sonra memelektte keseyi görmeye kardeşimin doktoruna gittim folbiol sana fazla gelir dedi decavit verdi elevitin muadili içindeki folik asit yeterli dedi
o bitince doktorun folbiole devam et dedi hepsi ayrı yani

benim yerime bakacak kimsede yok. Patronum evine bilgisayar alırız internet bağlatırım evden idare edersin diyor.
Evden idare edilecek bir iş değil ki benim sürekli gelip gitmem lazım o zaman.yerine başkasını almak istemiyorum diyor.yani yerime birini alabileceğini de çıtlattı.
O kadar çok düşünecek şey var ki.bebeğe kim bakacak annemin başında 2 tane torun kaynanamın başında 1 tane var.ama içim rahat nedense dert etmiyorum.
Allah bana bu çocuğu nasip ettiyse eğer, her şeyi yoluna koyacaktır.
Inanıyorum

merhaba kızlar,

Aysun'cum kullandığım balık yağının adı EFA Daily

Tamam canim cok teşekkür ederim. Arastirma halindeyim.kan sulandirici kullandigim icin bazi seylere dikkat edip almam gerekiyor . insallah karar verip alicsm

HAMİLELİKTE OMEGA 3 (BALIK YAĞI) TÜKETİMİ
Omega 3 denilen madde bir çoklu doymamış yağ asitidir. Bunlar esansiyel yağ asitleridir, insan vücudunda üretilemezler, mutlaka dışarıdan alınmaları gerekir. Yani sadece hamilelerde değil her insanın vücudunda kullanılan gerekli maddelerdir. Omega 3 hem annenin hem bebeğin sağlığı için önemlidir. Omega 3 daha çok balıklarda, ton balığında, hamside ve yeşil sebzelerde, cevizde, ayçiçeğinde bulunur. Fetus omega 3 ihtiyacını annenin aldığı besinlerden karşılar. Eğer anne besinlerle yeterince omega 3 alamazsa bu durumda fetus annenin depolarından alır ihtiyacını. Annedeki en önemli omega 3 deposu ise beyin dokusudur bu nedenle eğer besinlerle yeterince alınmazsa annenin beyin dokusunda kayıp olabileceği konusunda araştırmalarda söz edilmektedir.

3 tür omega 3 yağ asiti vardır. Bunlar Docosahexanoic Acid (DHA), Eicosapentaenoic acid (EPA), Eicosapentaenoic acid (EPA) dir.

Omega 3'ün genel olarak bebek üzerindeki etkileri fetusun beyin, göz ve sinir sistemi üzerinedir. Annede ise preeklampsi (gebelik zehirlenmesi-yüksek tansiyon), doğum sonrası depresyon ve erken doğum gibi durumaları önlediğine dair çalışmalar vardır. Yapılan bazı araştırmalarda omega 3 eksikliğinde bebeklerin doğum ağırlığında düşüş izlenmiştir, ayrıca erken doğum ve doğum sonrası depresyon artmıştır. Gebelikte annesi omega 3 kullanmış olan bebeklerde zihinsel ve fiziksel becerilerin arttığı görülmüştür hatta bu bebeklerde ileriki yaşamalarında meme ve prostat kanseri riskinin azaldığına dair çalışmalar vardır.

Gebelik sırasında günde 250 mcg omega 3 alınması önerilmektedir. Bebeğin beyin ve sinir gelişimi özellikle gebeliğin son 3 ayında olduğu için bu aylarda omega 3 alınması önerilir. Doğumdan sonra emzirirken de 3 ay omega 3 alınması önerilir.

Balık yağı fazla miktarda alındığında kanama eğilimini arttırdığı yönünde bulgular vardır. Bu nedenle kan sulandırıcı ilaç kullanan hastalarda kullanılması sakıncası olabilir.

Omega 3 balıklardan, sebzelerden, cevizden alınabileceği gibi ayrıca omega 3 içeren tabletler de piyasada bulunmaktadır. Yalnız bu tabletlerin bazıları balık karaciğerinden yapılmaktadır (cod liver oil), bunlardan kaçınmak faydalı olabilir çünkü bunlar aşırı miktarda A vitamini içerir ve A vitamini yüksek dozda bebeğe zararlıdır. Hamilelikte balığın karaciğerinden değil gövdesinden üretilen (fish body oil) balık yağı tabletleri kullanılabilir. Herşeyin doğalı iyidir genel kuralından yola çıkılarak omega 3'ün de bir çok madde gibi doğal yollardan alınması önerilir ancak doğal yollardan yeterince alamayan kişilerde omega 3 tabletleri önerilebilir. Haftada 2 kere balık yemek, haftada 2 kere ıspanak ve benzeri sebze yemekeleri yemek, günde 1-2 ceviz yemek yeterince omega 3 almak için yeterlidir. Balık tüketiminde dikkat edilmesi gereken bir noktada büyük balıklar (ton balığı, kılıç balığı) yerine küçük ve orta boy balıkların (hamsi, istavrit, çupra, levrek, çinekop) tercih edilmesidir çünkü büyük balıklarda civa fazla bulunur bu da fetus açısından zararlıdır. Konserve ton balıkları haftada ikiden fazla olmamak şartıyla tüketilebilir. Diğer balıklar için de önerilen ideal miktar haftada ikidir, daha fazlası önerilmez çünkü balıklar civa içerebilir ve hamilelerde fazla civa alınması fetus açısından zararlıdır.

Son düzenleme:
Tamam canim cok teşekkür ederim. Arastirma halindeyim.kan sulandirici kullandigim icin bazi seylere dikkat edip almam gerekiyor . insallah karar verip alicsm

Rica ederim canım. Ben kan sulandırıcıda kullanıyorum,folikasitte üçünü peş peşe alıyorum.
Sen yine gittiğinde dr sor. Bana bunu sr verdi ama her doktor farklı şeyler söyleyebiliyor.

merhaba kızlar,

Aysun'cum kullandığım balık yağının adı EFA Daily

Ben normalde balığı çok sevmeme rağmen bulantılardan hiç yiyemedim hamilelik boyunca. Dr.a sordum acaba balık yağı kapsülü mü alsam diye. O da 20. haftaya kadar kesinlikle almamam gerektiğini söyledi :S Özellikle balık yağı kapsülleri ticari gemilerin yoğun geçtiği açık denizlerde, derin sularda yetişen büyük balıklardan (somon, orkinos v.b.) üretiliyomuş. Gemiler yüzünden de buradaki denizlerde, dolayısıyla balıklarda ve bu balıkların kapsüllerinde bebişlere zararlı olabilecek ağır metaller oluyomuş... Öyle olunca ben de vazgeçtim kapsülden. Hatta Amerika bilmemne enstütüsü de erken gebelikte balık tüketimi ile ilgili araştırmalar yapıyomuş ve hala erken dönem gebelikte kanıtlanmış bi faydaya rastlanmamış v.s. Yiyebiliyosan yerli ve temiz olduğuna inandığın ve çok derinlerde yaşamayan balıkları tüket, yiyemiyosan da kendini zorlama ya da besleyemiyorum bebişi diye kendini suçlama, çünkü asıl 20. haftadan sonra alacağın besinler bebeğin gelişimi açısından çok önemlidir dedi. Hatta ilk 20 haftada tüm bebeklerin benzer boy ve ağırlıkta, benzer gelişimler gösterdiğini, ancak 20. haftadan sonra beslenme gibi dış etkenlere bağlı olarak bebişlerin gelişiminin daha net gözlendiğini söyledi.

ya kızlar benim 1 haftadır midemin alt kısmında ağrı oluyor. sanki içten gerilme gibi... birde artık düğmeli pantalonlar sıkıyor. Kızkardeşimde normalde bu ayda çıkmaz karın ama senin çıkmaya başladı sanki diyor Sizdede böyle durum varmı? :26:

sağol canım sen nasılsın dun adet ağrısı gibi ağrım var diyosun yanlış hatırlamıyorum değil mi

Allaha şükür geçti sayılır arada ağrı giriyor karnıma ama dünkü gibi şiddetli değil sanırım bu ağrı düşük riskinden kaynaklanıyor kanama olmasında ben bu kadarına razıyım canım

Haklısın canım ama dotordan doktora farkediyor. Bende çok okudum araştırdım. Hatta doktora bile sordum.
Haftada en az iki kez balık yemen lazım dedi. Benimde balıkla pek aram yok. O yüzden balık yağını verdi.
Son bir ay kalaya kadar devam edeceksin dedi.
Dediğini gibi dip balığı yememem gerektiğini söyledi.
Özellikle yediklerime dikkat ediyorum.
Sabahları 2 ceviz, bır dılım ekmek,peynır,yumurta,zeytin,bal ve gerçek inek sütü bir bardak.
Öğlen iş yerinde yemeğimi yiyorum yağlılardan kaçınıyorum.
İkindide elma,armut meyvelerden yiyorum. badem yiyorum 10 tane.
Akşamda Balık,et,tavuk,yeşil mercimek,semizotu dönüşümlü yiyorum. yanında salata ile
Akşam yatmadan önce yine bir bardak inek sütü.

Valla canım bende ön muhasebe yapıyorum fatura ve ödeme işlerine bakıyorum.Koskoca şirkette bir tek ben varım.Ama doğum zamanı yerime bakacak 1 kişi var çok şükür.Ama dedim ya 1600 tl alıyorum sigortayı 1480 brütten gösteriyor nerden baksan her ay başına en az 500-600 TL eksik alıcam buda düşündürüyor aslında zaten çocuk demek ekstra masraf demek nasıl eyttirecez bilmiyorum.Birde bu parayı daha 5-6 ay sonra almakta cabası.Tabi en önemlisi bebeklerin sağlıklı olması.Allahtan annemle aynı apartmanda oturuyoruzda bana yardımcı olacak.Yoksa kayınvalidem uzakta zor olurdu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…