bebeğinin kıpırtısını hisseden anneler ben bugün gün içinde sıksık kasıklarımın ortasında karnımın alt kısmında kıpırtı hissediyorum kalp atımı gibi sizlerinde öylemi?
Kalp atımından daha güçlü canım. Böyle mısır patlıyor gibi
Slm kizlar ayni seyleri bende sik sik hissediyorum cok tuhaf.bebegin hareketimi gazmi bilmiyorum ama bebegimin kipirtisi bu.bu arada bebegim erkekmis
meraba kızlar ne guzel bazı arkadaslar kıpırdı hısetmıs bende hısedıyorum su 2 gundur ve bende bı batmada oluyo bebgın durdugu yerde bılenınz varmı acaba kızlar 3 lu test yaptıran var mı benım 4 gun sonra 3 lu testım var ve cınsıyet ogrencem ınsallh
Bir ben kaldım yine cinsiyet öğrenemeyen =)
Bu gidişle doğuma kadar netleşmez benim ki sanırım =)
Sağlıklı olsun da, hiç öğrenmim sorun yok...
canım benim ikili test iyi çıkınca doktor üçlüden bahsetmedi
bir de ben
üstelik bi sonraki randevum 19 kasım
bendende 2lı test ıstemdı doktor 2 lı ne ıse yrıyo kı ac karnınamı gıtmek gerekj
yok aç karnına gel demedi önce ultrasonda bebeğin ense kalınlığını ölçüp not aldı sonra yaş bilgimi ve bebeğin haftasını yazıp laboratuvara gönderdi beni. kan verdim sonuç normal dedi
anladım canım heralde daha kımse 3lu test yaptırmamıs o nasıl yapılıyo bılmıyorummm kı acıkcasıı
bir de ben
üstelik bi sonraki randevum 19 kasım
cok saol canım anladım ayını 2 lı teste benzıyo cnm ben de o ara kılosunu boyunu cınsıyetın ogrencem ınsallah cnm sen ben bide bı kac arkadas kaldık cınsıyet ogrenmeyenikili testle pek bir farkı yok sanırım.siteden bilgisini buldum
ÜÇLÜ TARAMA TESTİ NASIL YAPILIR?
Üçlü test ne zaman yapılır?
Gebelikte üçlü test genellikle 16-20 haftalar arasında yapılır ancak bazı hastanelerin labaratuarları 15-22 haftalar arasında yapabilmektedir. Bu haftalardan önce veya sonra yapılamaz.
Nasıl yapılır?
Hamileliğin yukarıda belirtilen haftalarında anneye önce ultrason muayenesi yapılır daha sonra anne normal kan tahlillerinde verdiği kadar kan verir. Kanın aç karnına, tok karnına veya günün hangi saatinde verildiği farketmez yalnız ultrasonun yapıldığı gün verilmesi gerekir. Bu kanda B-HCG, u-E2 (serbest estriol), AFP isminde 3 değere bakılır. Bu değerlerle birlikte ultrasonda ölçülen değerler ve annenin doğum tarihi, son adet tarihi, kilosu, sigara kullanıp kullanmadığı gibi bilgiler bilgisayar programına girilir. Bilgisayar programı yaptığı hesaplamalar sonucunda risk düzeyini belirler. Sonuçta trizomi 21 (Down sendromu), trizomi 18 (Edwards sendromu) ve nöral tüp defekti için üç ayrı risk sonucu verir.
Teşekkürler canım evet kızmış dün kesinleşti
kizlar birsy soracagim bebek uyku seti halisi perdesi cibinligi kirliler torbasi abajuru hepsi takim 535 tl sizce cok pahallimi
anladım canım heralde daha kımse 3lu test yaptırmamıs o nasıl yapılıyo bılmıyorummm kı acıkcasıı
Hadi gözün aydın canım hayırlı evlat olsun inşallah.
Canım tebrik ederim çok sevindim. Hangi doktor yaptı doğumunu? Batıkentteki bilgi dimi? Doğum ücreti ne ödediniz? Oradan Lokman Hekime hasta transfer geldiğini gördüm ben yaa onun için tereddütlerim var. Lokman hekimle ilgilide tereddütlerim varSenin adına çok ama çok mutlu oldum tekrar tebrik ederim. Rabbim hayırlı evlat eylesin.
canım anca girebildim :) batıkent bilgide yaptım evet kendi doktorum ve hastanenin ebeleri girdi doğumuma çok güzeldi herkes çok iyi ve çok ilgiliydi. gece 1 de nişanım gelince doktorumu aradım hastaneye gitmemi söyledi sabahı bekliycektim aslında ama bebeğin kalp atışlarını kontrolde tutsunlar hastaneye geç dedi. sabah erkenden geldi doktorum saat 9 da doğumum oldu. bilgideki doktorları bilmiyorum canım ben sincandaki bilgi tıp merkezindeydim biliyorsun ki sultan pınar dündar dı doktorum da ve yine olsa yine ona giderim kesinlikle ve herkese de gönülden tavsiye ediyorum :) insana kendini çok iyi hissettiren bi ekip var kesinlikle hastanede düşünürsen gönlün ferah olsun canım
Canım ben de senden haber bekliyordum. İyi bakalım, haydi hayırlı uğurlu olsun, çok sevindim. Hastaneden memnun kaldın mı? Umarım anlattığım gibi güzel bir tecrübe yaşamışsındır
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?