2014 Nisan Anneleri

MINIK BEBEKLERIMIZIN CINSIYETLERI ?

• KIZ

OY: 250 45,4%
  • ERKEK

OY: 283 51,4%
  • IKIZ ERKEK-ERKEK

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-KIZ

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-ERKEK

OY: 10 1,8%

• Ankete Katılan
    551
hımm ben de 60 la hamile kaldım şu an 68 kiloyum son aylarda çok alınıyor diyorlar napıcaz? doktor sürekli unu şekeri kes diyor ki zaten hamileliğimde şekerden soğudum haftada 200-400 alınıyormuş bu haftalardan sonra :(

merhaba arkadaşlar ben mutlu,

35 yaşındayım, ikinci oğlum yolda. hastane duzenleme danışmanlığı ve mimarlık yapıyorum. ama şuan iş almıyorum.

2 numara 1 mayısta gelecek. ancak ilk bebeğim 34 hafta 5 gunluk doğduğu için nisan ayı içinde anne olmayı bekliyorum.

oğlumun adı dalokay ve 3.5 yaşında, normal doğum ile yaklaşık 3 saat içinde doğdu. erken doğmasına rağman (maşallah) kuveze girmedi 2800 gr ve 48 cm idi. ancak emzirmek zorlu bir sureç oldu. savaşı bırakmayarak 27 ay emzirmeyi başardım.

herkese sağlıklı bir hamilelik ve sağlıkla bebeklerine kavuşmalarını dilerim.

maşallah canım bebişine rabbim 2sinide sana bağışlasın inş. hayırlısıyla 2.si miyadını tamamlar :34: aramızada hoşgeldin

hımm ben de 60 la hamile kaldım şu an 68 kiloyum son aylarda çok alınıyor diyorlar napıcaz? doktor sürekli unu şekeri kes diyor ki zaten hamileliğimde şekerden soğudum haftada 200-400 alınıyormuş bu haftalardan sonra :(
bende 58 ile hamiş kaldım şuan 70 kilo olmuşum :)

Selam güzel annelerr
Kilo durumunuz nasıl ?? Mesela ben 52 ile başladım şuan 64 kilodayım hızlada almaya devam ediyorum.Benim sebebim tatlıya ve çikolataya olan düşkünlüğüm :) Sizde durumlar nasıl peki:1:

62,5 la hamile kaldim. 7 kilo aldim su an 69,5 oldum. Ama son aylarda ne durumda olurum bilmem, doktorum yavas yerler yas dedi :D

canım sana bısey daha sormak ıstıyorumm:) bıktırmadım ınsallahh hehe ben sımdı bu stıckerlarda kopyaladım falan fılan wordde bır sayfaya ındırdım ama boyutlarının kac olması lazım o mınık şişeler için 45-45 yaptım paıntte olculer ne olmalı

3.2cm yaparsan tam kapağın ortasındaki hafif çukura oturmakta, ama biraz daha büyük olsun dersen 3.8cm yeterli olur kapağın tam ölçüsü 4.3cm benimki 3.2cm oldu
Daha net görüp karar vermen için yeniden çektim yakından

Eklentiler

• $image.webp
    $image.webp
    31,5 KB · Görüntüleme: 46
yazıya anlatılanlara tamamen katılyorum. iki isim koymayı hiç istemezdim ama biz de iki isim koyacağız galiba. bakalım daha 3 ay var belki fikirler değişir:)

eşimin 2 teyzesi var, araştırmayı seviyorlar. dinler konusunda ve mistisizimle ilgili. onlar zaman zaman göbek atlarını kullanıyorlar nufusta kayıtlı olmayan isimler bunlar. bunu bana şöyle açıkladılar;

"her isim bir insanın kaderinden yaşantısına kadar ciddi roller oynar, anlamları ve enerjileri çok önemlidir. bu yuzden isim koyarken çok dikkatli olmalıyız. ancak gunumuz dunyasında tek bir isim sağlıklı bir yaşama yetememektedir. zaman zaman diğer ismimizin bize açacağı yeni bir enerjiye, tazeliğe, yeni fırsatlara ihtiyaç duyarız. o yuzden gunumuzde 2 isim koymak çok önemlidir. ayrıca bu iki isim birbirini dengeler. "

bu açıklamayı ben çok anlayamadım ama etrafıma baktığımda bazı örnekleri fark ettim. ablam oğlu için boran ismini koymaya karar verdiğinde ben deha için israr etmiştim. eniştem ise nufus mudurluğunde deha boran yazdırmış adını. boran hayatının beş yılında inanılmaz hareketli bir çocuktu boran gibi esti, hepimiz maf olduk ailemizin yeni bireğini buyuturken. 2-6 yaş arasında anaokulunda ve evde herkes ona boran olarak hitap etti. ilkokulda da bu isimle 2 yıl okudu. 9 yaşına geldiğinde okul değiştirdi. sınıf öğretmenine deha adını kullandığını söyleyip birden okulda deha ya dönüştü. ablam bu durumu veli toplantısında anlamış. o kadar zorlandım ki öğretmenler "deha" dedikçe diyor.(çocuk yerine çevresi zorlanıyormuş meyer). tam bir dahi olmasa da deha gerçekten özel bir çocuk, çalışkan özel ilgi alanları olan, oldukça zeki biri.

14 yaşında şuan tum arkadaşlarıve okul tarafından deha olarak tanınıyor. biz tum aile ve akrabaları ise ona boran diyoruz. onun hiçbir sıkıntısı yok.

başka bir örnekse yakın bir arkadaşımızda bize kendini naim adı ile tanıttı bir kaç yıl sonra selçuk ismine de sahip olduğunu öğrendik. nişanı esnasında tum ailenin ona selçuk dediğini görünce çok saşırdım. üstelik ortamda 1-2 tane daha selçuk vardı. ama naim durumdan şikayetçi değildi.

bir örnekte eşim, hiç kullanmadığı bir ismi var. ama bence ona inanılmaz özellikler katıyor. arif tolga adı. arifi yuzeysel tanıdığı kimse bilmez. ama arif herzaman onun üstünde bir etki sağlıyor. sağduyulu ve akıllı kararlar alıyor çoğu zaman.

benim aklım da iki isme yatıyor. universitenin ilk yılında, depresyona girince okul psikologuna gitmiştim. onun tavsiyesi kendimi en mutlu hissettiğim ana kadar çeşitli rollere girmemdi. olmak istediğim insanı bulmanın bir yoluydu. bu bana 2 isim hikayesini hatırlatıyor bazen ayşe, fatma, melis, yerine başka biri olmak bir çıkış noktası olabilir.

ne kadar az almışsınız ya ben şimdiden 9 kilo aldım :( bu arada kızlar ya siz vitamin ilaçlarını düzenli kullanıyor musunuz? doktor bana vinalac immunitum diye bir ilaç verdi. ben bir kaç günde bir alıyorum. her gün almıyorum. ilaç kullanmak nedense korkutuyor beni güvenemiyorum ilaçlara:37:

canım benim 32.haftamda çalışır raporu alıp müdür beyle konuşup üstüne normal rapor hakımı kullanıcam 10 ar günlük 3 kez rapor alıp son haftamda da yani 37 haftamda da gidip çalışıcam sonra da bebeişimi artık bekleyeceğim yni o şekilde de doğumdan sonrasına da iznimi aktarabileceğim :52:

canım benim 32.haftamda çalışır raporu alıp müdür beyle konuşup üstüne normal rapor hakımı kullanıcam 10 ar günlük 3 kez rapor alıp son haftamda da yani 37 haftamda da gidip çalışıcam sonra da bebeişimi artık bekleyeceğim yni o şekilde de doğumdan sonrasına da iznimi aktarabileceğim :52:

çalışabilir raporu aldıktan sonra nasıl normal rapor alacaksın bunu iyice araştırdın mı? benim bildiğim kadarıyla kadın doğum uzmanın bu durumda sana normal rapor veremez çünkü zaten çalışabilir raporu vermiş öncesinde. ancak başka doktorlardan alırsın ancak kaymakamınız ya da valiniz gıcıksa doğum izni gelmiş birinin raporunu kabul etmeyecek soruşturma açması olasıdır.birde 10 ar günden 3 kere rapor almak çok zor. çalışamaz durumda isen doğum iznine ayrıl denilecektir sana.ayrıca işin başka boyutuda sen izne ayrılmadığın için yerine ücretlide veremeyecekler çocukların dersi boş geçecek. şahsen ben bu kötülüğü öğrencilerime yapamam.

Ben anlamadım şimdi 32. De çalışan anneler çalışmaya devam etmek istıosa çalışır raporu alması şart, nese bunu alacaksın 2gün gideceksin atıorum grip olduğun için rapor alacaksın öyle mi ? Ama bn yanılmıosam aldığın rapor doğum izninden gidio die biliorum öyle söylemişlerdi nasıl olacak anlamadım bn şimdi

Ben anlamadım şimdi 32. De çalışan anneler çalışmaya devam etmek istıosa çalışır raporu alması şart, nese bunu alacaksın 2gün gideceksin atıorum grip olduğun için rapor alacaksın öyle mi ? Ama bn yanılmıosam aldığın rapor doğum izninden gidio die biliorum öyle söylemişlerdi nasıl olacak anlamadım bn şimdi

bende öyle biliyorum hocam. 30 günlük bir rapordan söz ediliyor burada. 30 gün grip sürmez ki. kadın doğum doktoru zaten rapor veremez onu kesin biliyorum. 32. haftadan sonra çalışabilir raporu alsanda kullandığın mazeret iznidir normal rapordur hepsi doğum iznine sayılıyor.

bende öyle biliyorum hocam. 30 günlük bir rapordan söz ediliyor burada. 30 gün grip sürmez ki. kadın doğum doktoru zaten rapor veremez onu kesin biliyorum. 32. haftadan sonra çalışabilir raporu alsanda kullandığın mazeret iznidir normal rapordur hepsi doğum iznine sayılıyor.

sultancım ben cezaevinde çalışıyorum. birde bi arkadaşım da hamile oda 36.haftada kadın doğumdan rapor aldı ve o haftası da aktarıldı raporu bitince de gidip çalışamaz raporu aldı son haftalara girdiği için şimdide evde

canım öyledir bızde onun yerinde olsak onun gibi olurdu sanırım kolay değil inşallah güzel haberlerle gelir ben şimdi cıkmak zorundayım artık akşam eşimin cepten gırerım allaha emanet olun :34: iyi tatıller hepinize

iyi tatiller canım

Pınarcım nasılsın?
Yoksun bayağıdır iyisindie inşallah.
Özlettin kendini =)
Öpücüklerini aldım:16:
Bende kocaman öpüyorum cancazım seni:38::54:

Balım çok stres yapıyordum ilk hamileliğimiz sonuçta, ilk zamanlar çoğu arkadaş kalbinin durmasından dolayı aramızdan ayrıldı.
O zamanlar uyuyamadığım gecenin haddi hesabı yok.
Doktora 1 hafta gitmedim korkudan eşime de yansıtamadım kızar diye.
Eşimle ben ve annem o gün kontrol için odaya girerken gözlerim dolu dolu girdim.
Masaya uzandığımda 1 hafta da yaşadığım o korkuyu kızımın hareketleriyle şükrede şükrede yendim.
Sonra haksızlık ettiğimi düşündüm bebeğini kaybedenlere de, miniğime de.
Soğuk kanlı olmayı kendime öğrettim.
Verende Allah, alanda...
Varsa kaderim de çekerim dedim.
Şimdi dediğim gibi 3-4 gün hiç tek kıpırtı hissetmediğim oluyor sonra.
3-4 gün hiç durmuyor miniğim =):16:

Şu an doktordasın sanırım, güzel haberlerle geleceğini umuyorum balım.

Canim beklemedeyiz ;)

merhabalar kızlar! nasılsınız? bugün yağmurlu olduğu için sabah baya geç kalktım. kahvaltı temizlikti yemek yapmaktı derken anca oturabiliyorum. iyi ki bi günüm boş da bugün işlerimizi yapıp haftasonu oturuyorum. 26. haftanın bitmesine de az kaldı artık 6. ayı bitirdik değil mi? ne kadar çabuk geçiyo zaman... 3 ay kaldı nisana:)

cnm hiç endişelenme Allahın izniyle bişey yoktur inş! bazen hiç hareket hissetmeyebiliyorum ben de.

ay evet ya bende de olmuştu diş ağrısı hatta acısı yirmilik dişimden ötürü. sadece tamol kullandım. inş geçer cnm geçmiş olsun...

gelince mutlaka haber ver hepimiz meraktayız.

sanırım hala sınem yok

sanırım kontrolde
biraz evham yaptı sanırım inşallah Allahın izniyle yoktur birşey.

canım öyledir bızde onun yerinde olsak onun gibi olurdu sanırım kolay değil inşallah güzel haberlerle gelir ben şimdi cıkmak zorundayım artık akşam eşimin cepten gırerım allaha emanet olun :34: iyi tatıller hepinize

Sinemden haber yok mu doktora gidecekti sanırım

Sinem cimn ne oldu gittin mi dr a??

Kızlar hepinize ayrı ayrı çok teşekkür ederim..
Doktora gittim kan idrar verdim ve usg de baktilar kuzuma poposunu dönmüş hersey normalmis 30cm olmuş. .
Pozisyondan dolayı net hissedemiyosundur dedi doktor..
Ama sağ tarafımda sancı var sanırım bi problem var..
Çünkü Afedersiniz ama idrarim net değil bulanikti..
İdrarda sıkıntı çıkarsa ürolojiye yonlendiricem seni dedi..
Yüksek ihtimalle yine Kum döküyorum sanırım yada enfeksiyon iltihap gibi bişey var..
Hepiniz hakkınızı helal edin iyi ki varsınız Allah bin kere razi olsun hepinizden..

Batman sağlık müdürlüğünde çalışıyorum ve izin rapor işlerine bakıyorum devlet memurları için doğum öncesi 8 doğum sonrası 8 olmak üzere 16 hafta ücretli iznimiz var,isteyen 37.haftaya kadar çalışır 5 haftayı aktarır ve doğum sonrası 13 hafta kullanır, ücretli analık izniniz bittikten sonra rapor alabilirsiniz hele ki burda peş peşe heyet raporu patlatanlar var kadının teki 6 aydır heyet raporu getiriyo tabi bu süre 24 ay olan ücretsiz izinden düşülüyo, yani 6 ayını raporlu geçiren biri 18 ay ücretsiz izin kullanabilir, bunun nedeni suistimalleri önlemek, diyelim ki benim kocam doktor ben alıyorum heyetleri 6 ay heyet ayarladım bide 24 ay ücretsiz izin ohoooo alamayan napıcak, durum bu, şahsen ben etik bulmuyorum 32.haftada iznime ayrılıcam analık iznim bitincede ücretsiz izne ayrılıcam gidipte iki büklüm doktorlardan rapor dilenemem sağlıklı olduğum halde korkarım öyle şeyden yalandan hasta olursam Allah gerçeğini verir diye, çalışmadan para almak istemem ama tabi herkesin kendi tercihi, yalnız bazen kaymakam hakeme sevk ediyo

Kızlar hepinize ayrı ayrı çok teşekkür ederim..
Doktora gittim kan idrar verdim ve usg de baktilar kuzuma poposunu dönmüş hersey normalmis 30cm olmuş. .
Pozisyondan dolayı net hissedemiyosundur dedi doktor..
Ama sağ tarafımda sancı var sanırım bi problem var..
Çünkü Afedersiniz ama idrarim net değil bulanikti..
İdrarda sıkıntı çıkarsa ürolojiye yonlendiricem seni dedi..
Yüksek ihtimalle yine Kum döküyorum sanırım yada enfeksiyon iltihap gibi bişey var..
Hepiniz hakkınızı helal edin iyi ki varsınız Allah bin kere razi olsun hepinizden..

gözün aydın sinemcim çok geçmiş olsun

Back
X