2014 Nisan Anneleri

MINIK BEBEKLERIMIZIN CINSIYETLERI ?

• KIZ

OY: 250 45,4%
  • ERKEK

OY: 283 51,4%
  • IKIZ ERKEK-ERKEK

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-KIZ

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-ERKEK

OY: 10 1,8%

• Ankete Katılan
    551
eşimin 2 teyzesi var, araştırmayı seviyorlar. dinler konusunda ve mistisizimle ilgili. onlar zaman zaman göbek atlarını kullanıyorlar nufusta kayıtlı olmayan isimler bunlar. bunu bana şöyle açıkladılar;

"her isim bir insanın kaderinden yaşantısına kadar ciddi roller oynar, anlamları ve enerjileri çok önemlidir. bu yuzden isim koyarken çok dikkatli olmalıyız. ancak gunumuz dunyasında tek bir isim sağlıklı bir yaşama yetememektedir. zaman zaman diğer ismimizin bize açacağı yeni bir enerjiye, tazeliğe, yeni fırsatlara ihtiyaç duyarız. o yuzden gunumuzde 2 isim koymak çok önemlidir. ayrıca bu iki isim birbirini dengeler. "

bu açıklamayı ben çok anlayamadım ama etrafıma baktığımda bazı örnekleri fark ettim. ablam oğlu için boran ismini koymaya karar verdiğinde ben deha için israr etmiştim. eniştem ise nufus mudurluğunde deha boran yazdırmış adını. boran hayatının beş yılında inanılmaz hareketli bir çocuktu boran gibi esti, hepimiz maf olduk ailemizin yeni bireğini buyuturken. 2-6 yaş arasında anaokulunda ve evde herkes ona boran olarak hitap etti. ilkokulda da bu isimle 2 yıl okudu. 9 yaşına geldiğinde okul değiştirdi. sınıf öğretmenine deha adını kullandığını söyleyip birden okulda deha ya dönüştü. ablam bu durumu veli toplantısında anlamış. o kadar zorlandım ki öğretmenler "deha" dedikçe diyor.(çocuk yerine çevresi zorlanıyormuş meyer). tam bir dahi olmasa da deha gerçekten özel bir çocuk, çalışkan özel ilgi alanları olan, oldukça zeki biri.

14 yaşında şuan tum arkadaşlarıve okul tarafından deha olarak tanınıyor. biz tum aile ve akrabaları ise ona boran diyoruz. onun hiçbir sıkıntısı yok.

başka bir örnekse yakın bir arkadaşımızda bize kendini naim adı ile tanıttı bir kaç yıl sonra selçuk ismine de sahip olduğunu öğrendik. nişanı esnasında tum ailenin ona selçuk dediğini görünce çok saşırdım. üstelik ortamda 1-2 tane daha selçuk vardı. ama naim durumdan şikayetçi değildi.

bir örnekte eşim, hiç kullanmadığı bir ismi var. ama bence ona inanılmaz özellikler katıyor. arif tolga adı. arifi yuzeysel tanıdığı kimse bilmez. ama arif herzaman onun üstünde bir etki sağlıyor. sağduyulu ve akıllı kararlar alıyor çoğu zaman.

benim aklım da iki isme yatıyor. universitenin ilk yılında, depresyona girince okul psikologuna gitmiştim. onun tavsiyesi kendimi en mutlu hissettiğim ana kadar çeşitli rollere girmemdi. olmak istediğim insanı bulmanın bir yoluydu. bu bana 2 isim hikayesini hatırlatıyor bazen ayşe, fatma, melis, yerine başka biri olmak bir çıkış noktası olabilir.

fikirlerine saygı duyuyorum ama bilemiyorum ya... öğretmenim ben. okulda öğrencilerimin çoğu iki isimli. ben iki ismi söylemiyorum sadece birinci ismini yada bana güzel gelen ismini söylüyorum. yani ismin anlamı çok önemli doğru ama tek isim daha makul bence. tabiki bizim için de iki isim olacak gibi gözküyor bakıcaz artık:)

günaydın herkese
dün şeker yüklemem vardı 50 gr yüklediler şekerim 144 çıktı sınırı geçmiş...haftaya 100 gr yüklenecek o zamana kadar sebze ağırlıklı beslenip tekrar gitcem...daha sonra ultrasona girdim...eski ayrıntılı sonucuna bakarken bebeğimin kalbinde bir şey olduğunu söyledi .. ayrıntılının kağıdında da yazıyormuş...kalp kapakçıklarından birinde milimetrik ekojenik fokus(parlaklık -kireçlenme) gibi bir şey ... daha sonra beni yüksek riskli gebelik bölümüne sevk ettiler oradaki ultrason cihazı daha iyiymiş...o bölüme gitmek için doğum hane gibi bir yerden geçtim...mezbaha gibi...kadınların her yeri meydanda doğumu bekliyor...gelen geçen izliyordu...bağıranlar çağıranlar...çok kötüydü korktum da biraz...sonra doktor ultrasonda baktı uzun uzun ben bir şey göremedim kalbinde dedi...2 li ve 3 lü testin iyi çıktımı diye sordu...hangisinin gözü doğru gördü anlayamıyorum...can sıkıntısı gerçekten...benim içim ferah ama ne kadar ultrasonla baksalar da kapalı kutu ancak doğunca anlıycaz ne olduğunu...
internetten baktım...zamanla kaybolabiliyormuş yada ultrason cihazının parlaklık ayarı iyi yapılmamışsa ondanda kaynaklanabiliyormuş...gerçi bu tanı 1 aydan fazla önce konmuş ve yeni farkediyorlar belki o zaman içerisinde kaybolmuştur...

inş zamanla geçer cnm ya doktorun tecrübesine mi bağlı cihaza mı bağlı bu değişikler bilemiyorum. bişey olmaz inş merak etme sen:) doktorlar da işte her gün hastaları gördükçe artık böyle hissizleşmiş gibi bi hal alıyolar. tepkileri çok garip gerçekten. iyi doktoru bulmak çok önemli gerçekten.

Evet yaa Günlerimi zehir edip bebişimi etkilemektense gittim içim rahat etti..
Tahlil sonuçları açıklandı aslında ama internet te açılmadı sinir oldum..

Bnde Adliye personeliyim kurumlar farklı mı uyguluyor, 32. Haftadan sonra alacağım çalışır raporundan sonraki raporlar doğum izninden gidio dedi dr,

sonuçta hepimiz 657 deil miyiz? aynı şey geçerli hepimizde. ben de izin yerine kullanılan rapor isterse heyet olsun, doğum izninden gider diye biliyorum. şahsen rapor kullanmam gerekirse de iznim bittikten sonra kullanırım. sonrasında başım ağrımasın da:50::50:

benim bebiş daha 25 haftalıkken rejime girdi :). gebelik şekeri 50 gr yükleme 166 çıktı. pazartesi 100 grm yükleme yapılacak. ondada yüksek çıkarsa elveda çikolata, sütlaç, ekmek, muz, tahin pekmez... ylnız kafama takılan 50gr şeker yüklemesinden ne kadar saat önce yemeyi ve su içmeyi bırakmam gerekiyordu? :(
ben 50 gr için akşamdan yemedim hiç bir şey su bile içmedim...sonra aç gelmene gerek yoktu dediler...belki aç gitmemizin de etkisi vardır...yediğinin etkisi olurmu bilemiyorum ama bize içirdikleri de şeker sonuçta...

ben 2 hafta önce detaylı ve dopler kontrolü için atıl beye, bir gun sonra da fehmi yazıcıoğluna gittim.
kendi dr ım 2 ay önce atıl dan randevu almıştı. ona gittim ben de. renkli dopler ile bebeğimde plesantadan gelen besleyici kordonun kalbe bağlantısında her bebek te olan bir damarın eksik olduğunu fark etti. bunu yalnızca renkli ile görebilir zaten. 25000 1 olan bişeymiş. bu anomoli çok bilinmiyormuş.hatta kendisininde yalnızca 1 senedir kontrol ettiğini ama bir duyuma göre bunun kromozom bozukluğu ile bağlantısı olabileceğini soyleyip aminosenteze yönlendirdi. yaşımda 35 olduğu için ısrar da etti
harmony testte kromozon bozukluklarını %99.9 saptıryormus. kanınız abd ye gönderiliyor, test orda yapılıyor sonuç 15-20 gunde çıkıyor. eşimle konuştuk ve yaptırmaya karar verdik. ocağın 10-15 arası sonuç sanırım çıkacak. arada kalbimizi kontrol ettireceğiz capa da.maşallah herşeye bakılıyor.
. sonra doktorum kontrolde gulerek "ya aslında 1-2 yıl öncesine kadar bu hastalıklara bakılmazdı, geçiren varsa da bebek zaten düşüyordu" dedi...
evet sonucu gösterdiğim doktor da bana 1 yıla kadar böyle ayrıntılara bakılmadığını,zaten bebekte çok büyük bir anomali olsaydı düşeceğini söyledi...annemin bütün testlerinin normal olduğunu buna karşın down sendromlu bir kardeşim olduğunu söyledim...bazı şeyler kader diyor...harmony testi burada bir arkadaşımız yaptırdı ama çok maliyetli bunu karşılayamayız...amniyosentezin riski olmasaydı ben en başından yaptırır..başka hiç bir teste bulaşmadan paşa paşa doğumu beklerdim...

inş zamanla geçer cnm ya doktorun tecrübesine mi bağlı cihaza mı bağlı bu değişikler bilemiyorum. bişey olmaz inş merak etme sen:) doktorlar da işte her gün hastaları gördükçe artık böyle hissizleşmiş gibi bi hal alıyolar. tepkileri çok garip gerçekten. iyi doktoru bulmak çok önemli gerçekten.
belki geçtiği için görmedi...hayırlısı olsun inşallah...dün akşama kadar hastanedeydim...hiç bir şey tesadüf değil...hamile bir kadın 3.5 cm açığın var seni gönderemem diyor doktor...evde hasta çocuğum var kimseye emanet edemem dedi kadın....doktorun o zaman takside doğurursun demesine rağmen kendi isteğiyle gittiğine dair kağıt imzalayıp çıkıp gitti...sonra ikiz bebek bekleyen bir kadının amniyon sıvıları ciddi derecede tükenmiş doktor alalım diyor ,o son ana kadar içimde kalsınlar diyor...hastane başlı başına stres...

bilmek insanı endişelendiriyor...çok bilmek daha çok endişelendiriyor...

Son düzenleme:
Yok artık yaşlanmış gibi hissediorum kendimi azıcık iş yaptım yoruldum bundan sonra yapamam heralde bişe parça parça yapacam,
1 ay sonra doğum iznine ayrılıyorum ufaktan bebeğin ve benim çantamı hazırlamam lazım, hem bişe unutmamış olurum hem yıkayıp yavaş yavaş koyarım bütün gerekenleri sonra memlekette ayy şunu unutmuşum bunu unutmuşum demeyim dimi :)

Yok artık yaşlanmış gibi hissediorum kendimi azıcık iş yaptım yoruldum bundan sonra yapamam heralde bişe parça parça yapacam,
1 ay sonra doğum iznine ayrılıyorum ufaktan bebeğin ve benim çantamı hazırlamam lazım, hem bişe unutmamış olurum hem yıkayıp yavaş yavaş koyarım bütün gerekenleri sonra memlekette ayy şunu unutmuşum bunu unutmuşum demeyim dimi :)

bendede yavaş yavaş yaşlılık belirtileri başladı :9::9::9:
ev süpürüp sildim toz aldım ölüyorum şuan :)
veee en büyük süprizzzz evde yemek yooookkkk :30::30::30:

evet ya dizlerimden belli benim de yere oturduğum zaman nasıl sızlıyolar... bugün dinlen artık yemeği de basit bişeyler ayarla:) ben de bugün temzilik yapacaktım yarına erteledim. eşime yaptırırım çoğunu aman uğraşacak halim yok ama içim hiç rahat olmuyor böyle...

evet ya dizlerimden belli benim de yere oturduğum zaman nasıl sızlıyolar... bugün dinlen artık yemeği de basit bişeyler ayarla:) ben de bugün temzilik yapacaktım yarına erteledim. eşime yaptırırım çoğunu aman uğraşacak halim yok ama içim hiç rahat olmuyor böyle...

ya aslında bende eşime desem yapar ama onada kıyamıyorum hem vücut hem beyin olarak yorgun oluyo..
zaten pazarları beraber açıyoruz mağazayıda yarın evde olmayız yani..
ne var sanki biz hamişleri haftasonları yemeğe çağıran birileri olsa :9::9::9::9:
kocam erişte istedi..pofff canım hiç yemek yapmak istemiyo :19::19:

bizde az önce pazardan geldik adam akıllı domates buldum aldım domates çorbası yaptım bide ıspanak pişirdim fırında beşamel soslu karnıbahar yapıcam akşama doğru

bizde az önce pazardan geldik adam akıllı domates buldum aldım domates çorbası yaptım bide ıspanak pişirdim fırında beşamel soslu karnıbahar yapıcam akşama doğru

ohhh süper ellerine sağlık kuzum :)
bende çok seviyorum beşamel soslu karnabahar brokoli falan ama kocam pek sevmiyo sos falan :47::47:

Neseki bn yemeğide çıkarmak üzereyim ocağa koydum, yaptığım yemeği en az iki öğün yiyoruz :) bazen daha fazla oluyor tabi bu benim için iyi oluyor hr öğün ne yapacam die düşünmüom,

çok komik gerçekten...
koskoca profesör yat dedi ... ne var mış dedi sende... valla siz söyleyeceksiniz bebeğin kalbinde bilmediğim bir şey varmış size gönderdiler dedim...bakim dedi...arkasında kelli felli başka bir doktor... ultrasona bakıyorlar ama günlük muhabbet ediyorlar...arkasından 2 asistan ve 2 hemşire geldi... yemek içmek organizasyonu yapıyorlar...kahkaha atıyorlar...ama hepsinin gözü ekranda..kimi ağzını buruşturuyor izlerken kimide dudağını ısırıyor...bende ahha kötü bişey gördü işte diyorum...senin karın kek yapsın sen çayları ısmarla derken sağ kapakçık mı sol mu diye soruyor hemşireye...sonra kekin üzümlü olsun diyor... ben zavallı gibi hissettim kendimi... bir an kesin sesinizi neye gülüyorsunuz benim bebeğimin sağlığı söz konusu azıcık ciddi olun demek istiyorum...doktora birşey soracam konsantresi bozulmasın diye sormuyorum...sonra kekin tarifini verirken bozulmuyor da senin sorunla mı bozulacak diyorum...
daktırrr hanımmm kekinide ben yaparım bak şu bebemin kalbine bir şey söyle diycemmm tam...ben bir şey görmüyorum dedi...
kafamı kaldırdım ekrana baktım acaba sabahtan beri yemekteyiz programı mı izliyorlar diye düşündüm...

işte insan diyor ki ben iyi değilim beni anlayın sizde saygı duyun ben üzülürken gülmeyin istiyor insan...
akşama kadar kaç kişiye bakıyorlar... senin hayatını karartacak cümleleri çok rahat kurabiliyorlar...
Allah a emanetiz....

Gayri ihtiyarı yüksek perdeden attığım kahkaha eşimi uyandırdı; rabbim seni forumumuzdan eksik etmesin gülüm:107: Ben eşim üni personeli olması sebebiyle üniversite hastanesinde çok rahat randevu-tedavi imkanına sahip olmama rağmen hiç tercih etmiyorum. Özel hastanelerin bile çoğu sadece sözde özel. Hastane değil doktor seçerek gidiyorum şahsen. Bulunduğum ilde en çok referansı olan, pozitif yorum alan ve tercih edilen doktor kimse onu buluyorum. Şuan zaten (bu şehir için) özel hastanelerde aman aman bir ücret farkı olmadığından, devlete gitme gereksinimi de olmuyor. İnşallah sen de iyi bir doktor bulursun gülüm; zira doktor hastaneden daha önemli.

benim bebiş daha 25 haftalıkken rejime girdi :). gebelik şekeri 50 gr yükleme 166 çıktı. pazartesi 100 grm yükleme yapılacak. ondada yüksek çıkarsa elveda çikolata, sütlaç, ekmek, muz, tahin pekmez... ylnız kafama takılan 50gr şeker yüklemesinden ne kadar saat önce yemeyi ve su içmeyi bırakmam gerekiyordu? doktor bişey demeyince gecenin 12 sinde ekmek arası nutella yedim. sabah 9da da kan verdim. doktor birşey dememişti çünkü. 100 grm da 12 saat öncesinde yemek yemeyi bırak 10 saat öncesinde de su alımını bırak öyle gel dedi. acaba yediğim nutiş sonucumu etkilemiş olabilir mi. bebeğimin kilosu haftayla uyumlu çıktı. 31 cm boy 750 gr ve 25 haftalık çıktı. kendime suçlu arayacağım ya annem ve kayınvalidemi suçluyorum. annem pekmez ye bal ye şunu ye bunu ye sürekli telefonda emir halindeydi. kaynanamda onu aratmayacak şekilde sen yemezsen bebek büyümez, yemeyle bişey olmaz diyerek baskı altında tutuyordu beni. alın dedim sizin yüzünüzden bu hallere düştüm. bebeğime karşı suçlu hissetmeme neden oldular benim. acaba onlar mu haklı az yersem bebeğim büyümez mi psikolojisine girmiştim. halbuki zayıf doğar doğunca iyi bakarım ona toparlardı. iri doğması bebeğim açısından iyi bir şey değil ki. gelde laf anlat annelere :(

İnşallah sınırlar içinde çıkar ve sıkı bir diyetten kurtulursun canım. Ama saydığın gıdaları zaten kontrollü tüketmelisin; hem sen hem bebeğin için:107:

Neseki bn yemeğide çıkarmak üzereyim ocağa koydum, yaptığım yemeği en az iki öğün yiyoruz :) bazen daha fazla oluyor tabi bu benim için iyi oluyor hr öğün ne yapacam die düşünmüom,

bende öyle yapıyorum canım ama artık ne yemek yapcam diye düşünmekten bıktım yaa :(

Eline sağlık canım, afiyet olsun üçünüze de:107:

ohhh süper ellerine sağlık kuzum :)
bende çok seviyorum beşamel soslu karnabahar brokoli falan ama kocam pek sevmiyo sos falan :47::47:

Hafta sonları balık günlerimiz, yemekle uğraşmıyoruz; soslayıp fırına yolluyoruz mis gibi geliyor yarım saatte:107: Diğer günlerde sebze çorbası ya da türlüsü yapıyorum. Kış ayı olunca rahat; karnıbaharı, lahanası, brokolisi, pırasası, ıspanağı ve kabağı. Hergüne bir yemek düşüyor:34:

kızlar dün benim bebiş babasını tekmeledi:52: dün eşimin akşam görevi vardı geç geldi. ben de uyuyakaldım kanepede. eşim gelince kanepeye uzandı yanıma beli de benim karnıma denk geliyomuş ben uyuyordum tabi. sonra bizim oğlan babaya 3 kere ard arda tekme atmış. eşim beni uyandırdı oğlun bana tekme mi attı yoksa senin elin mi vardı diye ben de uyuyorum dedim. sonra baya bi güldük tekmelere:) babasına ben burdayım ben uyumadım demek istedi galiba:)

Eline sağlık canım, afiyet olsun üçünüze de:107:

Hafta sonları balık günlerimiz, yemekle uğraşmıyoruz; soslayıp fırına yolluyoruz mis gibi geliyor yarım saatte:107: Diğer günlerde sebze çorbası ya da türlüsü yapıyorum. Kış ayı olunca rahat; karnıbaharı, lahanası, brokolisi, pırasası, ıspanağı ve kabağı. Hergüne bir yemek düşüyor:34:

ben sebzeyi çok seviyorum ama eşim sevmeyince çok sık yapamıyorum :(
balık kokusundan rahatsız oluyorum fırında bile olsa bana evin her tarafı kokacak gibi geliyo :18::18:

ben 50 gr için akşamdan yemedim hiç bir şey su bile içmedim...sonra aç gelmene gerek yoktu dediler...belki aç gitmemizin de etkisi vardır...yediğinin etkisi olurmu bilemiyorum ama bize içirdikleri de şeker sonuçta...

evet sonucu gösterdiğim doktor da bana 1 yıla kadar böyle ayrıntılara bakılmadığını,zaten bebekte çok büyük bir anomali olsaydı düşeceğini söyledi...annemin bütün testlerinin normal olduğunu buna karşın down sendromlu bir kardeşim olduğunu söyledim...bazı şeyler kader diyor...harmony testi burada bir arkadaşımız yaptırdı ama çok maliyetli bunu karşılayamayız...amniyosentezin riski olmasaydı ben en başından yaptırır..başka hiç bir teste bulaşmadan paşa paşa doğumu beklerdim...

belki geçtiği için görmedi...hayırlısı olsun inşallah...dün akşama kadar hastanedeydim...hiç bir şey tesadüf değil...hamile bir kadın 3.5 cm açığın var seni gönderemem diyor doktor...evde hasta çocuğum var kimseye emanet edemem dedi kadın....doktorun o zaman takside doğurursun demesine rağmen kendi isteğiyle gittiğine dair kağıt imzalayıp çıkıp gitti...sonra ikiz bebek bekleyen bir kadının amniyon sıvıları ciddi derecede tükenmiş doktor alalım diyor ,o son ana kadar içimde kalsınlar diyor...hastane başlı başına stres...

bilmek insanı endişelendiriyor...çok bilmek daha çok endişelendiriyor...

harmony test çok pahalı gerçekten. ilk çıktığında 4000 civarıymış. 1-2 sene de 1000 dolar c.varına inmiş. ama aminodan çok korktuğumuz için yaptırdık. elbette bebeğimin masraflarından kısacağız. birçok şeyinden...

en kötüsü dediğin gibi öncesinde de durmadan teste girmemiz onlara da baya para veriliyor. 10. haftada harmony yapılıyormuş. 4-5 seneye senin dediğin gibi 10. haftada bu test yapılacak rutin olarak.

ben sebzeyi çok seviyorum ama eşim sevmeyince çok sık yapamıyorum :(
balık kokusundan rahatsız oluyorum fırında bile olsa bana evin her tarafı kokacak gibi geliyo :18::18:

Benim eşim annesinden hergün hamur işi yemeğe ve yağlı-salçalı yemeklere alışmış; ben hiç hamur işi yapmam yapmayı da bilmem:107: Dolayısıyla onun ne sevdiğini hiç umursamadım, yıllarca ben yaptım o yedi:107: Doydu doymadı bilmem çünkü benim yemeklerim yağsız tuzsuz yavan olur; hep diyet tadında:21: Şimdi de uydurup uydurup yapıyorum, çorbaları mutlaka yeşil mercimekli ve tavuklu-kıymalı yapıyorum. Geliyor tadına bakıyor:9:

Ben koku almadığım için yorum yapamayacağım ama eşim evde pişmediğinde evin hiç kokmadığını söyledi. Sen de fırına yolla evde uğraşma canım. Balık yemen lazım biliyorsun:107:

Benim eşim annesinden hergün hamur işi yemeğe ve yağlı-salçalı yemeklere alışmış; ben hiç hamur işi yapmam yapmayı da bilmem:107: Dolayısıyla onun ne sevdiğini hiç umursamadım, yıllarca ben yaptım o yedi:107: Doydu doymadı bilmem çünkü benim yemeklerim yağsız tuzsuz yavan olur; hep diyet tadında:21: Şimdi de uydurup uydurup yapıyorum, çorbaları mutlaka yeşil mercimekli ve tavuklu-kıymalı yapıyorum. Geliyor tadına bakıyor:9:

Ben koku almadığım için yorum yapamayacağım ama eşim evde pişmediğinde evin hiç kokmadığını söyledi. Sen de fırına yolla evde uğraşma canım. Balık yemen lazım biliyorsun:107:

ben tuzsuz yapsam bile eşim doldurur tuzu yemeklerin içine..
benim kv tek düze yemek yapar yemekleri aynıdır hep..
mercimek çorbası pilav et tavuk köfte yada kızartma..
eşimde ister istemez alışmış böyle beslenmeye..
sebze falan pek sevmez..

Back
X