eşimin 2 teyzesi var, araştırmayı seviyorlar. dinler konusunda ve mistisizimle ilgili. onlar zaman zaman göbek atlarını kullanıyorlar nufusta kayıtlı olmayan isimler bunlar. bunu bana şöyle açıkladılar;
"her isim bir insanın kaderinden yaşantısına kadar ciddi roller oynar, anlamları ve enerjileri çok önemlidir. bu yuzden isim koyarken çok dikkatli olmalıyız. ancak gunumuz dunyasında tek bir isim sağlıklı bir yaşama yetememektedir. zaman zaman diğer ismimizin bize açacağı yeni bir enerjiye, tazeliğe, yeni fırsatlara ihtiyaç duyarız. o yuzden gunumuzde 2 isim koymak çok önemlidir. ayrıca bu iki isim birbirini dengeler. "
bu açıklamayı ben çok anlayamadım ama etrafıma baktığımda bazı örnekleri fark ettim. ablam oğlu için boran ismini koymaya karar verdiğinde ben deha için israr etmiştim. eniştem ise nufus mudurluğunde deha boran yazdırmış adını. boran hayatının beş yılında inanılmaz hareketli bir çocuktu boran gibi esti, hepimiz maf olduk ailemizin yeni bireğini buyuturken. 2-6 yaş arasında anaokulunda ve evde herkes ona boran olarak hitap etti. ilkokulda da bu isimle 2 yıl okudu. 9 yaşına geldiğinde okul değiştirdi. sınıf öğretmenine deha adını kullandığını söyleyip birden okulda deha ya dönüştü. ablam bu durumu veli toplantısında anlamış. o kadar zorlandım ki öğretmenler "deha" dedikçe diyor.(çocuk yerine çevresi zorlanıyormuş meyer). tam bir dahi olmasa da deha gerçekten özel bir çocuk, çalışkan özel ilgi alanları olan, oldukça zeki biri.
14 yaşında şuan tum arkadaşlarıve okul tarafından deha olarak tanınıyor. biz tum aile ve akrabaları ise ona boran diyoruz. onun hiçbir sıkıntısı yok.
başka bir örnekse yakın bir arkadaşımızda bize kendini naim adı ile tanıttı bir kaç yıl sonra selçuk ismine de sahip olduğunu öğrendik. nişanı esnasında tum ailenin ona selçuk dediğini görünce çok saşırdım. üstelik ortamda 1-2 tane daha selçuk vardı. ama naim durumdan şikayetçi değildi.
bir örnekte eşim, hiç kullanmadığı bir ismi var. ama bence ona inanılmaz özellikler katıyor. arif tolga adı. arifi yuzeysel tanıdığı kimse bilmez. ama arif herzaman onun üstünde bir etki sağlıyor. sağduyulu ve akıllı kararlar alıyor çoğu zaman.
benim aklım da iki isme yatıyor. universitenin ilk yılında, depresyona girince okul psikologuna gitmiştim. onun tavsiyesi kendimi en mutlu hissettiğim ana kadar çeşitli rollere girmemdi. olmak istediğim insanı bulmanın bir yoluydu. bu bana 2 isim hikayesini hatırlatıyor bazen ayşe, fatma, melis, yerine başka biri olmak bir çıkış noktası olabilir.
fikirlerine saygı duyuyorum ama bilemiyorum ya... öğretmenim ben. okulda öğrencilerimin çoğu iki isimli. ben iki ismi söylemiyorum sadece birinci ismini yada bana güzel gelen ismini söylüyorum. yani ismin anlamı çok önemli doğru ama tek isim daha makul bence. tabiki bizim için de iki isim olacak gibi gözküyor bakıcaz artık:)
günaydın herkese
dün şeker yüklemem vardı 50 gr yüklediler şekerim 144 çıktı sınırı geçmiş...haftaya 100 gr yüklenecek o zamana kadar sebze ağırlıklı beslenip tekrar gitcem...daha sonra ultrasona girdim...eski ayrıntılı sonucuna bakarken bebeğimin kalbinde bir şey olduğunu söyledi .. ayrıntılının kağıdında da yazıyormuş...kalp kapakçıklarından birinde milimetrik ekojenik fokus(parlaklık -kireçlenme) gibi bir şey ... daha sonra beni yüksek riskli gebelik bölümüne sevk ettiler oradaki ultrason cihazı daha iyiymiş...o bölüme gitmek için doğum hane gibi bir yerden geçtim...mezbaha gibi...kadınların her yeri meydanda doğumu bekliyor...gelen geçen izliyordu...bağıranlar çağıranlar...çok kötüydü korktum da biraz...sonra doktor ultrasonda baktı uzun uzun ben bir şey göremedim kalbinde dedi...2 li ve 3 lü testin iyi çıktımı diye sordu...hangisinin gözü doğru gördü anlayamıyorum...can sıkıntısı gerçekten...benim içim ferah ama ne kadar ultrasonla baksalar da kapalı kutu ancak doğunca anlıycaz ne olduğunu...
internetten baktım...zamanla kaybolabiliyormuş yada ultrason cihazının parlaklık ayarı iyi yapılmamışsa ondanda kaynaklanabiliyormuş...gerçi bu tanı 1 aydan fazla önce konmuş ve yeni farkediyorlar belki o zaman içerisinde kaybolmuştur...
inş zamanla geçer cnm ya doktorun tecrübesine mi bağlı cihaza mı bağlı bu değişikler bilemiyorum. bişey olmaz inş merak etme sen:) doktorlar da işte her gün hastaları gördükçe artık böyle hissizleşmiş gibi bi hal alıyolar. tepkileri çok garip gerçekten. iyi doktoru bulmak çok önemli gerçekten.