Ben 1 kez alıp senelerce kullanmak istiyorum aldığım ürünü.
Şimdi ilk bebeğimiz diye böyle havaya para saçmakta istemiyorum aslında.
Beni 3-4 sene idare edecek kullanışlı, göze hoş gözüken içime sinen bir beşik alayım diyorum.
Sonra zaten kısmetse odasını yapacağım.
Kendi evimi dizerken fena bir bütçe çıkartmışım farkında olmadan
Şimde ne gerek vardı diyorum...
Herşeyin en iyisini aldım ama bir ev taşıdım içime cuk diye oturdu verdiğim paralar.
Özellikle beyaz eşyalarımda hep ezilme falan olmuştu.
Şimdi ister istemez herşeye dikkat ediyorum.
bak esmercim biz ne yaptık;
önce ablamın beşiğini odama kurduk, bambu kocaman bir beşik ama 6 aylık kadara kadar kullanılır, gösterişli yani. klasik bebek beşiği yay seklinde ayaklar yarım ust kapama falan. bu beşiği 3 ay odam da kullandım.
sonra bir oda takımı aldım- 3 aya kadar yatak ustunde alt değiştirmek, bebeğin eşyalarını herhangi bir dolapta saklamak sorun olmadı. takımda dolap, beşik, extra oyuncak dolabı ve komidin vardı. satıcı alt değişir komidinde dedi. çok yorulmuştum çok dusunmeden aldık, eve kuruldu. ancak bebek alt değiştirme için ikeadan en basit alt değiştirme unitesini eklemek zorunda kaldık takıma. oğlan 3-14 ay arası bu takım beşiğinde uyudu. ama ayaklanınca fark ettikki yeterince aşağıya inmiyor yatak. yukarda kaldığı için parmaklıklara tırmanıp sarksa yaklaşık 1 metreden yere düsecek .
hop seyahatler için 80 liraya aldığım park yatağı en alt pozisyonda kurduk bu kez. 14-40 ay arası park yatakta yatırdım. aklım kalmadı ama hiç. çunku içinden çıkamadı. cıksada tehlikesi çok kalmadı. odası çok buyuk olduğu için iki yatak bizi daraltmadı. taşınınca işler karıştı.
tekrar takımın beşiğine dönduk. bu kez korkuluğu soktum. ama hala dusme tehlikesi var. ikeadan bir separatör aldık yatağın yanına takılan 60 cm uzunluğunda 20 cm yuksekliğin de. ona rağmen 1 defa düştü ama sonra alıştı. suan yıllar sonra yatağında yatıyor. ama yatak 120 oğlan 105 civarı yani 6 aya sıkışacak. buyumeyen karyola olduğu için kullanılamayacak.
uzun uzun anlattım çünkü aslında bayaaa ip ucu var içinde. mobilya alırken gerçekten düzgün seçmek gerekiyor. yatak kesinlikle baya asağıya inebilmeli bebek en azından 3 yaşına kadar guvenle uyuyabilmeli. 2. alt dğiştirme. alt değiştirme unıtesinin yan seperatörleri olmalı sakın kanmayın soylenenlere ve baya geniş olmalı. standart bir komidinde çok zor iş. ilk aylar sallanan bir yatak gerekli ama 6 aydan sonra gerek yok. bebğiniz de yardım ederse uyuması için farklı şeyler gerekiyor (meme, ritüel vs).
çok para harcamayım diyorsanız bir park yatak alabilirsiniz. bu anlattığım yataklar arasında aslında en ucuzu park yatak. 80 lira yatak 110 lira iç yatağı tutmuştu. her gezimize götürdük. nerde uyuyacak derdimiz olmadı özellikle uzun tatillerde. ayrıca bebeğinize gönlünüze göre bir oda yaptığınızda onu yine gerçek işlevi için emekli edersiniz, seyehatler için.