kuzum ben 4 yıl havayollarında çalıştım,iyi biliyorum.Geçen hafta da rapor alıp uçağa bindim.
28.haftaya kadar raporsuz uçabilirsin.Sana uçağa geçerken kaç haftalıksın derler,28'den az söylersen rapor sormazlar.Senin sözün doğru kabul edilir.
28-32.hafta arası da doktorunun vericeği raporla uçarsın.Raporda doktorun belirtir"şu kadar haftalık gebedir,uçağa binmesinde sakınca yoktur,X-ray cihazlardan geçmesi sakıncalıdır"gibi.32.haftadan sonra da raporlu dahi uçamazsın.
Sana demişler ya havayolundan onaylatılır vs diye.Öyle bişey yok.Senin doktorunun verdiği kağıt yeterli,mümkünse fotokopisini de al,dönüşün de hemense,yine kullanırsın.1 haftalık geçerli o rapor.Yine sorarsın doktoruna geçerlilik süresini.
Ben 26 haftalıkken aldım raporu,o da nolur nolmaz diye aldım ama 26 haftalığım diyince kimse istemedi rapor,göstermedim bile.Hatta göbeğimi görmedi bile hostesler.
ben de abimlerden sepet beşik alıcam,onların bebiş büyüdü,onunla ilk 3 ay odalarında yatırmışlar,salona taşıması da kolay.
Karyolası da hediye geldi,sonra onda yatırırım diyorum.Hatta boşta park yatak da var arkadaşımda,ama onu almıyım artık di mi? Sen ne dersin ?
Alt değiştirmeyi de arkadaşım almıştı ikea'dan kendine,aldığım en güzel ürün bu bebek için dedi.Hem derli toplu bütün banyo vs malzemeleri onda duruyo.Bana da yenisini hediye etti sağolsun.Bizim kız bereketli maşallah.