- 16 Eylül 2013
- 14.882
- 52.454
- 548
maşşallah oğluşunabenim kız 4 gün oldu 2 tekme attı öylece duruyor...diğer arkadaşlara evham yapmayalım diye telkin verirken kendim de telaşlanmak istemiyorum...ama kötü bir şey olsa hissederdim sanırım...tekmelemese de orada iyi olduğunu
hissediyorum...
İyidir prensesin, hiç telaş yapma, onlar da dinleniyor arada:107: Benimki tekmeden ziyade gerilme hareketleri yapıyor. Ayağı bir tarafa eli diğer tarafa koyuyor bir geriliyor sıpa, "yapma yapma lütfen" dememe rağmen; korkuyorum göbeğim dayanmayacak

Ben yerim o minik yigidoyu :)
Cnm diyet ve egzersiz dogumu nasil kolaylastiriyor?
Ozellikle diyet??
Egzersiz öncelikle mutluluk hormonu salgılanması yoluyla gebeliğini fit&mutlu geçirmeni sağlar. Egzersiz yapan hamilelerde uykusuzluk&ağrı şikayetleri daha az olur; sezaryan olasılığını da azaltır. Normal doğum yapacak olanlarda aktif olarak doğuma katılma&açılmayı hızlandırma olasılığını arttırır.
Diyet yapan arkadaşların bildiğin gibi gestasyonel diyabetleri var. Diyabeti olan annelerin bebekleri daha kilolu olma eğiliminde, bu da normal doğumu zorlaştıyor. Diyet hem diyabeti kontrol etmek hem de doğumu kolaylaştırmak için şart oluyor bu durumda. Diyabeti olmayan ve sezaryen olan annelerde de çok kilonun tercih edilmediğini biliyorum; karın bölgesinki yağlanmanın dikişleri zorlaştırdığını da okumuştum.