ay sevgi valla sinirden ağlayasım geldi ya
bugün sabahtan beri işyerinde de işler sıkıntılı ve yoğun esra dan öyle haber almak acayip üzdü beni
şimdi de eşimi aradım dedim ki esra nın böle böle olmuş babanı bi arada şeker ölçüm aletini çarşambaya kadar alalım
bizde evde düzenli takip edelim eşimin dediği laf baban onu hergün kullanıyo nasıl isticez alırız eczaneden ölçüm aleti
kp şekeri öle çok yüksek değil hemde hergün ölçmediğini çok iyi biliyorum şekerin yükseldiği hissettiğinde falan ölçüyo
ne alaka dedim hergün ölçmüyo 1 haftalığına verse nolcak babamın huyunu bilmiyon mu sen dedi alırım ben eczaneden dedi
ama acayip canımı sıktı istemiyom ben bişeyd edim baban da baba gibi sakın bi işe yarar dedim kağattım ama burnumun ucunda duruyo resmen
Yani annem 3 tane dogurmus toplanir oyle diyo bi tarafa taş gibi olur dio sonra dagilir diyo gercektende oyle oluyo ben dikkate alip sormadim doktoruma ama 16 si randevumda sorcam artik.bide ben hala progestan kullaniyorum bebek aşağıda diye. Erken dogumu onlemek icin veriyor doktorum ama rahim felan normal yani risk yok gibi görünüyordu simdi korktum yani.
sana katılıyorum canım Allah beterinden sakınsın en büyük derdimiz bu olsun çok şükür diğer bütün testleri sorunsuz atlattık şekerinde bi şekilde çözümü var dikkat edicez en kötü insilün kullanıp şekeri düzende tutmaya çalışıcaz tabi inş insilüne gerek kalmaz ve dediğin gibi insanın canı çektimi çekiyo çarşamba günü öğrendik şekerimin yüksek olduğunu dr diyet yap dedi ama çarşambadan beri gözüm dönmüş şekilde tatlı yemek istiyorum yasak olduğundan da galiba insan daha çok istiyo
cnm yaa üst üste gelmiş üzme kendini lütfen şimdi işyerindesin bide bu durumlarla karsılasman üzmüş seni dogal olarak eşinin tepkisi kötü değil babasının huyunu biliyor demekki senide uzmek istemeiş aslında ecz alırız demiş ..gerçi bnde olsam bu durumumda önce sinirlenirdim ama karşı taraftan bakıldığında eşin de haklı sanki ...o ölçüm cihazları her zaman kullanılmıy9or bak onu dogru diyorsun ne olur sanki verse eşin alsa yada çarşambaya kadar hiçbişey olmaz valla boşuna para vermezsiniz hemde kontrol altında tutarsın ...
kp huyunu biliyorum evet malı çok kıymetlidir ama bu sağlık ya başka zevk için değil keyif için değil eşimde huyunu biliyo şimdi tmm babama sorayım dese babası laf etse hem onla kavga edicek hem bana dicek bişey bulamıcak o yüzden eczaneden alırım diyo çok pahalı bişey değil onlar diyo
ya isterse eczane bedava dağıtsın o ayrı bi konu kp de torunu bu ya herşeyi geçtim sağlık ve bi hamilenin sağlığı söz konusu insan düşmanı olsa yardımcı olmaya çalışır çok gücüme gitti eşmin öle demesi evet biliyorum eşimin bi sucu yok babasının ne diceni bilmediğinden bana öle söledi sinir bozucu bir gündü biran önce bitsin istiyorum
cnm baya dolmussun sen valla yapma bunu kendıne sende haklısın ona diycek lafım yok tabi herşeyden önce sağlık bu ama eşinde babasını bildğinden seni üzmk istememiş olabilr aman bırak alsın eczaneden sende sakinleş biraz şuan tahminimce sen ya ağlıyorsun yada sinir küpüsün cnm anlıyorum seni banada oluyo öyle sekerim amaaa bebişide üzüyorsun hıııbaska seyler düşün işyeride seni baya bunalttı çünkü salla aman boşver hem kendini hem bebğini hemde eşini uzme..az kaldı dayan 2,5 saat sonra bugunde biticek
şuan ki halimi çok iyi tahmin ettin sevgicim ağlamamak için zor tutuyorum kendimi ve sinirden gözlerim inan dönüyo halan
eşim şimdi mail atmış bana babamla konuştum alcaz aleti diye
bende yazdım aman alma 40 liralık şey bişey mişey olur 40 yıl laf eder dedim herşey geriyo artık bizleri
iş yeri desen ayrı bi alem dünden beri bi senelik izin muhabbeti var sorma gitsin
müdür değişti ya benim yeni müdüre demişler ki aşağıda yalaka pis köpek bi müdür var benim müdürm değil ama o
neyse o demiş benim müdüre yıllık izinleri çıkartın bende hazır liste var düzenli tutuyorum çıkardım verdim benim geçen yıldan 1 gün kalan iznim var buyıldan da 14 gün hak ettim aralık ayında 15 günüm var doğuma saklıyorum aralıkta bi daha dolcak 1 ay olarak kullanırım diye düşünüyorum diyomuş ki bilgenin nerden 15 günü var o kadar izin alıyo daha çarşamba günü gelmedi tam gün onları düşmüyomu kendinden diyomuş
şaka gibiler ya yemin ediyorum sana şaka gibiler ben aman dr rapor almayım haksızlık olmasın aman iyiym geleyim diyorum izin bile istemiyorum hastane dışında dediğine bak ya çarşamba günü de işbaşı almamıştım ben aradım hemşireyi iş yerinde sıkıntı oldu dedim bana o güne işbaşı yazarmısın tmm dedi hafatya gittiğimde alcam ve 2 gün rapor yazdırcam müdüre de söledim her gittiğimde bundan sonra 2 gün rapor alcam dedim
müdürde diyo sen al her gittiğinde 2 gün raporunu iyi olursa canın isterse gelirsin elinde raporun olur bişey diyen olursa çarparsın yüzlerine çok doğru sölüyo bi yandan da o kadar yoğun ki işler yani biz neyin peşindeyiz burda aşağıdaki neyin peşinde dünden beri bu izin muahbbeti var
bizimde şekerimiz iyi ama idrar yolunda enfeksiyon cıktıı
ay ohaaaa ya dicem cnm afedersin bunlarda kendilerini aştılar iyice heee ne demek o hakkını kullandı ne sanıyorlar cahil falan mı...bizim onları düşünmemeiz hata işte başka hiçbişey değil yaa adam akıllı düşünseler zaten derler bu kadın hamile c.tesi burda bazen baskalrının yerinede calışyor senelik izninide kullanmamış diye ama nerdee kendilerini düşünüyorlar anca en sonunda isyan ettireceklar o olacak sende dr a gıttıgınde al kız rapor kafa dinle cnm evde bnde oyle yapmak isterim ama bnm cok az kaldı sen al raporunu zaten izne cıktıgındada anlarlar kıymetını pislik anlayıssızlar
şuan ki halimi çok iyi tahmin ettin sevgicim ağlamamak için zor tutuyorum kendimi ve sinirden gözlerim inan dönüyo halan
eşim şimdi mail atmış bana babamla konuştum alcaz aleti diye
bende yazdım aman alma 40 liralık şey bişey mişey olur 40 yıl laf eder dedim herşey geriyo artık bizleri
iş yeri desen ayrı bi alem dünden beri bi senelik izin muhabbeti var sorma gitsin
müdür değişti ya benim yeni müdüre demişler ki aşağıda yalaka pis köpek bi müdür var benim müdürm değil ama o
neyse o demiş benim müdüre yıllık izinleri çıkartın bende hazır liste var düzenli tutuyorum çıkardım verdim benim geçen yıldan 1 gün kalan iznim var buyıldan da 14 gün hak ettim aralık ayında 15 günüm var doğuma saklıyorum aralıkta bi daha dolcak 1 ay olarak kullanırım diye düşünüyorum diyomuş ki bilgenin nerden 15 günü var o kadar izin alıyo daha çarşamba günü gelmedi tam gün onları düşmüyomu kendinden diyomuş
şaka gibiler ya yemin ediyorum sana şaka gibiler ben aman dr rapor almayım haksızlık olmasın aman iyiym geleyim diyorum izin bile istemiyorum hastane dışında dediğine bak ya çarşamba günü de işbaşı almamıştım ben aradım hemşireyi iş yerinde sıkıntı oldu dedim bana o güne işbaşı yazarmısın tmm dedi hafatya gittiğimde alcam ve 2 gün rapor yazdırcam müdüre de söledim her gittiğimde bundan sonra 2 gün rapor alcam dedim
müdürde diyo sen al her gittiğinde 2 gün raporunu iyi olursa canın isterse gelirsin elinde raporun olur bişey diyen olursa çarparsın yüzlerine çok doğru sölüyo bi yandan da o kadar yoğun ki işler yani biz neyin peşindeyiz burda aşağıdaki neyin peşinde dünden beri bu izin muahbbeti var
deli olmamak elde değil ohaaa da diyebilirsin bunlara herşeyde diyebilrisin yüzsüz bunlar alınmazlar
15 20 gün kaldı kapanışları vermek için son güne biz burda onlarla uğraşıyoruz işimiz başımızdan aşmış inan sabah 8 den beri sadece yemeğe kalktım bide arada burda yazıyorum kafam biraz olsun dağılsın diye kafamız kazan gibi olmuş bide aşağıdan 1 gün izin için kırk defa aranıyo ama bide müdüre demişki bilge ye çaktırmadan patrona sor düşülmüyo geliba de diyomuş terbiyesiz ahlaksız bunlar 4 ay genel muhasebe de tek başıma çalıştım işlerini aksatmayım diye ilk 4 aylık hamilelik sürecimde dr dışında yarım saat bile izin almadım dr bile gittim geldim ne maaş farkı aldım ne ekstra bişey bi Allah ın kulu gelip bilge yardıma ihtiyac varmıd emedi üstüne üstlük herşeyi benim başıma savdılar bi teşekkür eden olmadı şimdi bilgenin raporu yaklaştı ya nasıl yaparızda sıkıştırırız bilge yi diyolar ay ihtiyacım olmasa ne işim var benim burda mubarek cuma günü Allah ın dan bulsun hepside hamile bi insanı bu kadar boş yere geriyolar ya
Hımm kayınvalideyle altı üstlü oturmak zordur heralde değil mi ? Doğuma ziyarete gelen niye yarıya geliyor sen kendine mi bakacaksın çocuğuna mı onlara mı ? Ne kadar düşüncemiz insanlar var .
ah bu işyerleriiiiii. insanı çeleden çıkarıyorlar. bizim burasıda aynı. aşağıda adamın hiçbirşeyi yok. her gidişlerinde 2-3 gün rapor almadan gelmezler. bende hastaneye gitmek için izin alıcam diye sabahtan strese girerim. ha iki sefer üst üste izin al hemen göze batar. rapor almaya en müsait insanlar bizler iken böyle saçma sapan şeyler nasıl sinirini bozuyor insanın.
bi çoğumuz aynı dertteyiz desenize ahhh işte zamanında babam memur ol kızım dediğin de aman baba napcam memur olup özel sektörde daha çok para var daha çok imkan var diyodum al sana özel sektör o zamanlar kafam çalışıyodu inek vari ders çalışırdım şimdi ki aklım olsa kesinlikle memur olurdum sabah 8 akşam 5 hafta sonu evdesin misler gibi işi işyerinde bırak çıkal birini vur ötekine işte başka hiçbişey demiyorum onlara benimde aynı adam bana taaa 3 ,4 ay önceki mevzuyu soruyu bozuk plak gibi aynı şeyi sardırıyo bnde evelsi aksam artık isyem ettım patrona dedim taaa ne zaman olmus bn nerden bilim bn takibini biçok kez yaptım benım gorevım değilken hatırlatmalarda bulundum gidin onunla görüşün dedim (bu arada bi evrak formn mevzusu tatlım)neyse tamma dedı patron artık adamda anladı heralde sıkıldıgımı bu durumdan bn izin alsam dert yemeği bile çalışma masamda yiyorum bazen wc deyekn arıyo ulasamıyı nerdesin diye laf ediyo orda diycem s....ç mayada mı gıtmemeyım ama oluyo böyle şeyler işte...ya varya sanki ne olur az anlyıs gosterseler bazı fırmalarımızla gorusuyoırum bana dıyılar bızım patrona işini yap istersen erken cık diyorlar diye yok bizde öyle değil hakkatten sinir bozuyo ve insanı deli ediyo bunlar strese giriyorsun olur olmaz
Kızlar mahkeme sahitlerin dinlenmesi.içın.30 mayısa ertelendi. Mahkemeye gelmedi şimdilik birşey yok.
Bayram diye ziyarete geliyor kv kardesleri falan kizlari yatiya geliyor hic sorma ya sikintisi simdiden sardibeni kendi annemde ev yaptiriyor suan insaat halinde eger ramazanin basinda falan evine gecerse bayramda gorumcelerimi gorurum anneme gecerim diye dusunuyorum en azindan herkes gidene kadar rahat ederim kafam dinlenir en zoruda sezeryandan sonra hemen kalkamiyorum bide cok emzirme problemi cektim oglumda gece gunduz birbirine girmisti..bide benim koca kv pek acayip insanlardir gelin gitti annesinde kaldi dedirtmemek icin gondermezler inat ederler 2cocuk bende olcak 4tane gorumcemlerde 3tane eltimde bide kv kardesi geliyor her bayram 2tanede onda var gerisini dusun artik sen evlendigimden beri bayramlardan nefret ederim bide dogumum bayrama geliyor.ayrica yukarda kvdenlerde otururken herkes cocugunu benim eve gonderiyor bende yukarda oluyorum genelde resmen evimi yiyolar hertaraf hertarafta esyalarim falanda yeni kac sefer esimle kavga ettik buyuzden eger bayramda yada baska zaman ben annemdeysen girerler eve yatak yorgan dolabini acarlar yatar uyurlar bi acayip insanlar ozelime saygi yok bikac kez surat yaptim ama anlamadilar bile seninde basini agrittim hakkini helal et okadar doluyumki su ev cocuk konusunda anlatamam
Ee benimde oluyor ama böyle toplaniyo bi tarafa nefesim daraliyo sanki öyle birseymi ki normal oldunu soylemislerdi bana bebek toplaniyo diyee.
Sorun olunca her yerde oluyor bilgeciğim. Insanın olduğu her yerde sıkıntı var. Mesala bizim kurumda da bir arkadaş ağustos'ta atandı, yani henüz stajer. Ne işi öğrendiği var ne de bir işin ucundan tutmuşluğu. Ona sorsan çok şey yapıyor, müdüre gitmiş dün yeniden iş bölümü yapılsın diye. Neyse dün iş bölümü yapıldı tekrardan, bugün sisteme rapor girmesi gerekiyor. Zaten bu hafta az rapor vardı şansına. Adam 3 tanesini girmiş, diğer dosyaları da benim masama bırakmış. Ben de o yokken tekrar masasına bıraktım. Aklı sıra uyanıklık yapıyor, kendince iş paylaşımı yapmış. Gelmiş bir de bana dikleniyor, benimle muhattap olmayın gidin müdürle konuşun dedim ama nasıl gerildim anlatamam. Artık ne olduysa hepsini girdi, aynı odada çalışıyoruz ama soğuk fırtınalar esiyor. Allahtan eşimle aynı kurumdayızda ben pek muhattap olmamaya çalışıyorum. Ama yine de geriliyor insan.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?