2014 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeklerimizi cinsiyetleri..?

• Ankete Katılan
    451

evet yaa o kadar güzel bişey ki allahım bende 2 ay sonra bunları yaşayacak mıyım diyorum,ama benim mecburi genel anestezi olacak bu kareyi uyandığımda yaşayabileceğim tek üzüldüğüm o,herkes benden önce görecek yavrumu (( valla ocakta en yakın arkim doğum yaptı bağlandı,kasımda üst katımdaki ondada öyle olmuş,ablamın ikiside öyle oldu,kuzenimde...Canım bence bağlanır ama bağlanmasında bişey yokkii panik olmazsın sen o an o detayları düşünecek durumda olmazsın tek odaklandığın bebeğinin doğum anı olur malum arada sadece bir kaç dakika olacak:)))

ben almayı düşünüyorum baktım fiyatlara uçuktu yaa,birkaç ay önce bizim oyuncak toptancısına sormuştum oda fisher price satıyo dahada uçuktu yanlız bana birkaç ay sonra gel,bazen kutusu eskiyen modeller oluyo mesela yetmişse sana 40 a ayarlarım demişti ona bi uğrucam,oda olmadı oyuncakçıları gezcem...ohh sizin varmış bayağı bi oyuncağınız bende hiç almadım oyuncak dolabımız var güya bu gidişle koca dolap boş kalacak:))) bende denk geldikçe peluş oyuncak bakıcam yaa,ablam alma bizimkilerden kalan peluşlar,çıngıraklar,dişlikler,müzikli oyuncaklar çok var gönderirim sana dedi ama oğlumun oyuncakları yeni yeni olsun istiyorum :44:
off bilge eksik bitmiyo yaaa

belki hastaneye doktora göre bağlama işide değişiyodur dur ben bunu bi dahaki kontrolde dr bi sorayım dr her ne kadar şuan doğumdan bahsetmekten hoşlanmasada panik bir hamile hastası var bunun farkında canım panik atak çok farklı bi durum işte normal birine o bağlama işi çok normal gelebilir ama panik atak olunca o an neye ne için panik yapcanı bilemiyosun zaten inş. en sağlıklı en iyi şekilde olur hepimizinde doğumları inş. sende 2 ay sonra burdan ablanın resmi yerine kendi resminizi paylaşrsın poyraz efeyle bu arada siz su hastanesine mi karar kıldınız doktor oraya geçcek diyodun

canım ablan vericekmiş işte çok şansılısın bak bu konuda ablan abin yeni çocukalrı olmuş her yönden destek oluyolar sna bizde öle bi şans hiç yok mecbur herşeyi sıfır alınıyo keşke bizede öle veren olsa itirazsız alırdım birkaç oyuncak sende alırsın yeni ama illa herşey yeni olcak diye bişey yok sonuçta ikinci bebişler abilerininkileri giycek oynucak onlaraad sıfır alcak değiliz ya herşeyi
eksikler bitti bişey kalmadı diyoruzda dediğin gibi bitmiyo aklımıza gelmeyen şeyler çıkıyo sanırım bu eksikler artık hiç bitmicekte doğumdan sonra da o o yok alalım a bu güzelmiş alalım artık oğluşlara çalışcaz yapcak bişey yok

anladım canım o zaman bence sen genel anestezi iste bağlamada panik olursan doğum anında daha panik olursun allah korusun nabzın falan yükselirse zor olur.Gerçi o anı görmek çok güzel bişey olsa gerek...sor bakalım:))) inşallah bilgecim inşallah ikimizin aynı gün olursa ben doğuma girmeden ararım seni bakalım önce hangimizinki ciyaklar :))) evet canım kesinleşti su hastanesine geçti doktorum, özelden mesaj gönderdim az önce bi baksana,bu arada özellikle ameliyathanesine ve odalarına göz atmanı istiyorum odasında tek yatak var yaa ((

Valla spinalle epidurali karistiriyorm belimden igneyle uyusturdular iste :) o agri felaket ya nefes aldirmiyor insana bide ben 14subat 2010da evlendim tam senemde dogum yaptim:) esimle yemege cikcaktik kontrole gideriz ordan beri dedik dogum yaptim yemegede gidemedik :)

ablamdan çok geliyoda abimden tık yokkk :)) abim 3. çocuğu istiyo ya sanırım ona saklıyolar...ablam abimede çok vermiş ama hep iyilerini bana ayırmış sağolsun ama ne bileyim hiçbirşeyini eksit etmek istemiyorum bu günleri çok hayal ettim,herşeyine hevesim var...
evet ya böyle giderse ben 5-6 aylık olunca iş hayatına geri dönerim baksana masraflar tahminimizden çok daha fazla,öylr canım ne yapalım yeterki onlar bizimle olsun.

Ates cim epidural sezeryanla dogum yaptim hic korkma ki bende panik atak var o halde ben oldysm sknti yok yani :) ilk basta bagirdim hissediyorm kesmeyin diye ama zaten uyusmadi baslamadk daha dediler valla hic sallanti falanda hissetmedim bacaklarima dokunduklarinida hissetmedim sadece baticon suruyolar soguk soguk ilk basta onu hissetmistim inanki sanki 5dk suruyor gibi hemen geciyor oglusunu ilk sen gorcksn sesini ilk sen duycaksin onlari hayal et baskalarinin dediklerini takarsan panik olursun okdar kisi aci duymadi sende duymazsn Allah yardimcimiz olsn

Cnm seni de baglamislarmiydi ?

aynen canım sende bekleyenlerdensin çok uzun vadeli olmasada hasretle bekeldik oğluşlarımızı Rabbim bugünleri gösterdi ya binlerce kez şükürler olsun sağlıklan gelsinlerde en önemlisi o giycek donları bile olmasa olur beya yeterli sağlıkla yanımızda olsunlar
masraflar çok yüksek doğru sölüyosun Allah hepimizin yardımcısı olsun bizim kredi olduğu için sıkışık gidiyo ama çok şükür oğluşumun hiç bişeyciği üzmedi bize patır patır ilerliyo alıncakları alınıyo yapılcakları yapılıyo maddi manevi sıkıntıya hiç sokmadı maşallah diyimde nazar değirmeyim kendi kendimize bide biliyosun bizim destekçimizde yok annem babam eşim ben bu kadarız annem babamla zaten bütçelerimiz bir olduğu için onların yaptıklarıda çok ekstra değil yani sadece annem sağolsun birikim yapmış kendisi oğluş için hesapta olmayan onlar babamda ekstra işe gidiyo oğluşun eksiklerini tamamlayalım diye Allah onlardan bin kere razı olsun başkada destekçimiz olmasada onlar yeter bize Allah başımızdan eksik etmesin

amin canım bebişlerimize sağ salim kavuşalımda her kez farklı şeyler söleyebiliyor doğumla ilgili bakalım bizler neler yaşıcaz ama genel olarka sezeryanda ilk 5 10 dakikada bebişi çıakrdıklarını sölüyolar en güzel yanıda o ne oluyo orda derken bi bakmışız ağlama sesleri Rabbim o sesi duymayı nasip etsin hepimizede sağlıklı doğumlar olsun hepimiz için inş.

kızlar sevgi bugün gelmedi doruma ya kontrolü falanda yoktu ama merak ettim bilgisi olan varmı ki
sinemcim gelmişsin hadi güzel haberler ver bize

haklısın canım ben bide düşükler aşılamalar tedaviler derkne bedenen de yıprandım o yüzden şimdi herşeyi o kadar tatlı geliyoki şimdiden minicik bedeni kocaman dünyam oldu,eşim bile oğlumun sevgisi gelmden her sevginin önüne geçti diyo dün gece ben uyurken babası karnımı seviyomuş farkında bile değilim pat pat vuruyomuş gecenin yarısı onun gülüşüne uyandım sonra hayale daldım belkide bikaç ay sonra ikisinin oyun seslerine uyanırım dedim:))masraflar bizide zorluyo canım oturduğumuz evin kirası yüksek bizim,sağa sola da taksitlerimiz var,bazen diyorum keşke işe devam etseydim,hamileliğimden 1 ay önce ayrılmıştım tedavi için hastaneye sık sık gidiyorum diye ama dediğin gibi allah bir şekilde kolaylık nasip ediyo,bizimde birden eşimin işleri açıldı maaşına zam geldi,bir işe ortak oldu,ek işler falan çıktı allah her yavruyu rızkıyla yolluyo işte.Seninle benim ailemden allah bir değil bin kere razı olsun canım o konuda cidden çok şanslıyız bizler,benimde ailem sponsoru oldu resmen halısından perdesine,kıyafetlerinden bebek bezlerine...daha ben bi kuru mobilyasını aldım,bebek arabasını aldım, geri kalan beş kuruş masraf yapmadım dünde aldıklarımızı onlar aldı bazen eşime diyorum ki bizlerde böyle anne baba olabilecek miyiz.Benimde bi destekçim annem babam onun haricinde kimse elini cebine atmadı,hele ki kaynanamlar ruh gibiler varlar mı yoklar mı belli değil.Babanın oğluşun için ek işe gitmesi gözlerimi yaşarttı nasıl bi fedakarlıktır maşallahhh .

Selamlar tekrarrr :)

biz geldik. kızım maşallah gayet ıyıydı. 1 kılo olmuşuz bir sürüde resim aldık bu defa burnuşu çok tatlı çıkmış teyzeleri yiyesim geldi.

doktora bir sürür soru sordum. onları anlatayım. hımmm ebe ile de gorustum.
doktora ağrıları sordum. normal dedı cok cekılmez olursa agrıkesıcı alabılırsın dedı ama ben pek sıcak bakmıyorum. tehlike olmasında ben cekebıldıgım kadar cekerım ağrıyı.

bebişin suyunu sordum. gayet ıyıymıs. hımm bırde 4 hafta sonraya verdı sonrakı randevuyu.

göğüs kremi için simdi başlayım mı dıye sordum. daha erken gerek yok dedi.

son kontrole gore 2 kilo almışım. hemen kan ve idrar testi yapalım dedi ona sinir oldum. cok acil değilse bir sonraki sefer yapalım dedim. bugun hıc test modunda gelmedim dedim. ( alakası yok tabı onemlı bısey olsa yaptırırdım sırf para çıkmasın dıye yersiz yere yaptırmadım) testler bıttı ya sımdı test sebebı yaratılıyor
bir dahakine yapalım dedı tamam dedım. simdi yaptırsam onumuzdekı ay gene ısterdı emınım..

ebeye neler getirmek gerek dıye sordum. (hanı bazı yerler extra carsaf falan ıstıyormus ya. sonradan gıt gel olmasın dıye)
liste verdi
bebiş için.....
3 adet zıbın takımı
bebek bezi
alttan çıtçıtlı badi
yelek
3 tane battanıye
pişik kremi
çorap,eldiven,şapka
kadın pedi
ıslak mendıl
iç çamaşırı
kişisel eşyalar ( diş fırçası, tarak, havlu vs..)
çorap
gogus pedi
hasta alt bezi

bir de dun bebişlerin yıkanması konu olmuştu okumuştum gece. şaşırdım cok ilk defa duydum. onu da sordum ebeye. yıkamıyorlarmış. ozel bır temızleme varmış onunla arındırıyorlarmış. annede olan bır yağ bebişin tenınde kalıyormuş o bebişe iyi geliyormuş. ama dedi oyle pis kalmıyor temızlenıyor bebiş dedi. :))

haberler böyle işte. siz nasılsınız ?

kızlar sevgi bugün gelmedi doruma ya kontrolü falanda yoktu ama merak ettim bilgisi olan varmı ki
sinemcim gelmişsin hadi güzel haberler ver bize

canım benım nasılsın ?
bende sevgıyı soracaktım sen yazmışsın. cumartesı işten çıkmadan once bıraz tatsızdı. aklım kaldı onda. bugun hıc mı gırmedı??

canım bısey sorucam sezeyanda eşini almışlarmıydı doğuma ?

Cnm seni de baglamislarmiydi ?

Kizlar belden igneyi yatirinca seni yatirip kollarini iki yana acip cirtcirtliyla cirtliyolar yani okadar korkulcak bisi yok ayagimin altndan ameliyat oldm ondada bagladilar atescim hayirlisyla insallah kollarimiza alirz bebislerimizi anne olmak kolay degil benim annem abimde 10gun sanci cekmis hastanede kalmis benide 8aylikken dogurmus babam yokmus istanbuldaymis gece hastaneye yuruyerek gitmis yanindada abilerim varmis 13yasindayms buyugu kucugu 4yasindaymis hastanenin bahcesinde beklemislr..

canım ne güzel bak eşinin işleri açılmış bende inanıyorum ki bebişler rızkıyla geliyolar annemde yıllardır aynı işyerinde çalışıyo her yıl yapılan zam belli bir rakam bu sene öle bi zam aldıki şaştık kaldık resmen çok şükür annemde oğlumun şansı bu zamn diyo eşimde biliyosun satış sorumlusu bu hamile kaldığımdan beri çok güzel primler aldı inş. haziran sonu şimdi yeni kotaları onuda tutrursa eğer doğum masraflarımızın hepsi ordan olucak inş. bakalım hayırlısıysa tabi o para bize gelsin değilse gelmsin diğer yandan babamla eşimde bi iş peşindeler nasip olursa 1 hazirandan itibaren o işi alıcaklar bende o ara rapora çıkcam beklentileri tutarsa rapordan sonra belki çalışmama gerek bile kalmıcak eşiminde bu ay zam ayı bir yandan dört gözle zammı bekliyoruz bende bu ay zamlı çalışıyorum rakam henüz belli değil ama yapılan oran belli bize o yüzden fazla bi beklentim yok kendim için sadece rapordan önce azda olsa zam almam primi etkilicek oda rapor ücretini arttırıcak ona seviniyorum diyorum ya çok şükür oğluşun hiç bişeyi üzmedi bizi tam tüp bebek için tedaviye gittiğimiz ayda hamile kaldım tüp bebeğe girmiş olsaydı ciddi masrafları var çevremde çok kişi tedavi görüyo biliyorum giden masrafları biz kredi çekip tedaviye gircektik oğluşum yine üzmeden bizi geldi oyyy içim bi tuhaf oldu ya bugün duygusalım gerçekten Rabbim bugünlerimizi aratmasın dediğin gibi bende bazen düşünüyorum eşimle bende annem babam gibi anne baba olabilcekmiyiz acaba diyorum şimdiden herşeylerini en ince ayrıntısına kadar düşünüyoruz inş. bizlerde hayırlı analar babalar oluruz evlatlarımızda bizler gibi hayırlı evlat olurlar kv kp hiç girme sakın açtırma ağzımı kapanmaz yoksa aacyip sinirliyim onlara karşı cuma günü görümcemin doğum günüydü ya kipaya gittik dedim hani oğluşa torba torba eşya aldık inan o kadar çok şey almışız ki neyse görümceme gittik dedik böle böle odlu geç kaldık ay dedim arabadan alalım eşyalarıda görün sizde oğlumun eşyalarını eşim gitti arabadan eşyaları aldı geldi esra inanırmısın kp hiç bakmadı bile ne aldığımıza tv seyretti kafasını bile çevirmedi kv de ölesine hıı bu güzelmiş hııı güle güle giysin o kadar

canım benım nasılsın ?
bende sevgıyı soracaktım sen yazmışsın. cumartesı işten çıkmadan once bıraz tatsızdı. aklım kaldı onda. bugun hıc mı gırmedı??
hoşgeldin kuzummm çok sevindim güzel haberler getirmene maşallah prensese 1 kg olmuş ha yerim ben onun burnunu ay Allah ım ya biz halan resim alamadık bende çok özledim oğluşumu ya bu arada neden 4 hafta sonraya randevu verdi yine ya 15 de bir neden çağırmıyolar artık bakalım bize ne dicek dr biz 3 mayısta gitcez nasip olursa sonrada 20 mayıs gibi tekrar gidip raporumu almam lazım bakalım kaç günde bir çağırcak benim dr fazla ultrasyona sokmak istemiyo 15 de bi çağırsada her seferinde ult almaz diye düşünüyorum
canım sevgi neden tatsızdı c.tesi günü geçmişi okuyamadım ben bilgim yok merak ettim sağlık sorunu değildir inş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…