ay işte hayalimdeki ilk buluşma anımızdak resimde aynen böle ya Rabbim analı babalı büyütsün çok güzeller maşallah
inş. bizde bugünleri görücez dimi ya kıyamam ben ona nasılda ağlıyo öyle ay bende ağlarım ya o an dayanamam ya ağlamasına
el ayak bağlama olayına bi arkadaşım söledi bana sonra kuzenime sordum oda 2008 de epidural sezeryan oldu yok öle bişey dedi kuzenim
hayat hast. doğum yaptı hatta onu bağlamamışlar bilmyiorum ki kimi bağlanıo diyo kimi bağlanmıyo diyo ben daha çok panik olurum ya bağlarlarsa
Allah uzun ömürler versin cnm.ama tirstim şimdi ben cok fenayim bu bağlama işi bozdu beni)
dönence almadım almıcam ilk bebek odası hiç kullanılmıcak zaten o yüzden çok pahalı dönenceler gerek yok yani beşiğine almaya park yatağında oyuncağı var çıngır çıngır onada gerek yok ekstra almaya haaa sonra o yeterli gelmezse öle alırım birkaç yerde baktım çünkü fiyatları yüksekti baya
ay ben oğluşa oyuncak almadım hiç ilk babamız bi çıngırak almıştı o var bide eşimle nişanlıyken o oyuncak makinaları var ya onun hastasıydık biz kocaman bir torba ayıcığımız var öyle saklamıştım o zamanlar bebişim olduğu zaman ona çıkarırım diye onları çıkardım geçen gün 25 30 tane varmış bide annecim nişanlıyken bi kız bi erkek bebek almıştı konuşuyo çok tatlı bişey annecim karnım açıktı annecim seni çok seviyorum falan diyo içim gidiyodu ona başka da oyuncamız yok hiç ondan biraz oyuncak alayım diyorum denk geldikçe
evet yaa o kadar güzel bişey ki allahım bende 2 ay sonra bunları yaşayacak mıyım diyorum,ama benim mecburi genel anestezi olacak bu kareyi uyandığımda yaşayabileceğim tek üzüldüğüm o,herkes benden önce görecek yavrumu(( valla ocakta en yakın arkim doğum yaptı bağlandı,kasımda üst katımdaki ondada öyle olmuş,ablamın ikiside öyle oldu,kuzenimde...Canım bence bağlanır ama bağlanmasında bişey yokkii panik olmazsın sen o an o detayları düşünecek durumda olmazsın tek odaklandığın bebeğinin doğum anı olur malum arada sadece bir kaç dakika olacak:)))
ben almayı düşünüyorum baktım fiyatlara uçuktu yaa,birkaç ay önce bizim oyuncak toptancısına sormuştum oda fisher price satıyo dahada uçuktu yanlız bana birkaç ay sonra gel,bazen kutusu eskiyen modeller oluyo mesela yetmişse sana 40 a ayarlarım demişti ona bi uğrucam,oda olmadı oyuncakçıları gezcem...ohh sizin varmış bayağı bi oyuncağınız bende hiç almadım oyuncak dolabımız var güya bu gidişle koca dolap boş kalacak:))) bende denk geldikçe peluş oyuncak bakıcam yaa,ablam alma bizimkilerden kalan peluşlar,çıngıraklar,dişlikler,müzikli oyuncaklar çok var gönderirim sana dedi ama oğlumun oyuncakları yeni yeni olsun istiyorum :44:
off bilge eksik bitmiyo yaaa
belki hastaneye doktora göre bağlama işide değişiyodur dur ben bunu bi dahaki kontrolde dr bi sorayım dr her ne kadar şuan doğumdan bahsetmekten hoşlanmasada panik bir hamile hastası var bunun farkındacanım panik atak çok farklı bi durum işte normal birine o bağlama işi çok normal gelebilir ama panik atak olunca o an neye ne için panik yapcanı bilemiyosun zaten inş. en sağlıklı en iyi şekilde olur hepimizinde doğumları inş. sende 2 ay sonra burdan ablanın resmi yerine kendi resminizi paylaşrsın poyraz efeyle bu arada siz su hastanesine mi karar kıldınız doktor oraya geçcek diyodun
ayy sevgililer günündemi doğdu bende zaten erken doğum olacak 14 şubatta alın demiştim ama onuda bekleyemedik 08 02 2010 doğumlu benim oğlumda,senin normal mi sezeryan mı canım benim spinal sezeryan aynen benimde doğumdan sonra göğsümün üstü kaburgamın o arası ağrıyordu çıkarırıken bastırıyolar ondan galiba
canım ablan vericekmiş işte çok şansılısın bak bu konuda ablan abin yeni çocukalrı olmuş her yönden destek oluyolar sna bizde öle bi şans hiç yok mecbur herşeyi sıfır alınıyo keşke bizede öle veren olsa itirazsız alırdım birkaç oyuncak sende alırsın yeni ama illa herşey yeni olcak diye bişey yok sonuçta ikinci bebişler abilerininkileri giycek oynucak onlaraad sıfır alcak değiliz ya herşeyi
eksikler bitti bişey kalmadı diyoruzda dediğin gibi bitmiyo aklımıza gelmeyen şeyler çıkıyo sanırım bu eksikler artık hiç bitmicekte doğumdan sonra da o o yok alalım a bu güzelmiş alalım artık oğluşlara çalışcaz yapcak bişey yok
Epidural mi olmaliyim sencetabi anestezi uzmanida karar vercek ama ben bi kendimi hazirliyim diyorum
hoş geldin canım gözün aydın inş. şeker sonuçlarında temiz çıkarmaşallah kilosuna da bizimde kontrole daha çok var bende çok merak ediyorum oğluşum kaç kilo acaba böle sizler kilosunu söleyince bende yaklaşık kilosunu tahmin etmeye çalışıyorum
Cnm seni de baglamislarmiydi ?Ates cim epidural sezeryanla dogum yaptim hic korkma ki bende panik atak var o halde ben oldysm sknti yok yani :) ilk basta bagirdim hissediyorm kesmeyin diye ama zaten uyusmadi baslamadk daha dediler valla hic sallanti falanda hissetmedim bacaklarima dokunduklarinida hissetmedim sadece baticon suruyolar soguk soguk ilk basta onu hissetmistim inanki sanki 5dk suruyor gibi hemen geciyor oglusunu ilk sen gorcksn sesini ilk sen duycaksin onlari hayal et baskalarinin dediklerini takarsan panik olursun okdar kisi aci duymadi sende duymazsn Allah yardimcimiz olsn
aynen canım sende bekleyenlerdensin çok uzun vadeli olmasada hasretle bekeldik oğluşlarımızı Rabbim bugünleri gösterdi ya binlerce kez şükürler olsun sağlıklan gelsinlerde en önemlisi o giycek donları bile olmasa olur beya yeterli sağlıkla yanımızda olsunlarablamdan çok geliyoda abimden tık yokkk :)) abim 3. çocuğu istiyo ya sanırım ona saklıyolar...ablam abimede çok vermiş ama hep iyilerini bana ayırmış sağolsun ama ne bileyim hiçbirşeyini eksit etmek istemiyorum bu günleri çok hayal ettim,herşeyine hevesim var...
evet ya böyle giderse ben 5-6 aylık olunca iş hayatına geri dönerim baksana masraflar tahminimizden çok daha fazla,öylr canım ne yapalım yeterki onlar bizimle olsun.
Ates cim epidural sezeryanla dogum yaptim hic korkma ki bende panik atak var o halde ben oldysm sknti yok yani :) ilk basta bagirdim hissediyorm kesmeyin diye ama zaten uyusmadi baslamadk daha dediler valla hic sallanti falanda hissetmedim bacaklarima dokunduklarinida hissetmedim sadece baticon suruyolar soguk soguk ilk basta onu hissetmistim inanki sanki 5dk suruyor gibi hemen geciyor oglusunu ilk sen gorcksn sesini ilk sen duycaksin onlari hayal et baskalarinin dediklerini takarsan panik olursun okdar kisi aci duymadi sende duymazsn Allah yardimcimiz olsn
haklısın canım ben bide düşükler aşılamalar tedaviler derkne bedenen de yıprandım o yüzden şimdi herşeyi o kadar tatlı geliyoki şimdiden minicik bedeni kocaman dünyam oldu,eşim bile oğlumun sevgisi gelmden her sevginin önüne geçti diyo dün gece ben uyurken babası karnımı seviyomuş farkında bile değilim pat pat vuruyomuş gecenin yarısı onun gülüşüne uyandım sonra hayale daldım belkide bikaç ay sonra ikisinin oyun seslerine uyanırım dedim:))masraflar bizide zorluyo canım oturduğumuz evin kirası yüksek bizim,sağa sola da taksitlerimiz var,bazen diyorum keşke işe devam etseydim,hamileliğimden 1 ay önce ayrılmıştım tedavi için hastaneye sık sık gidiyorum diye ama dediğin gibi allah bir şekilde kolaylık nasip ediyo,bizimde birden eşimin işleri açıldı maaşına zam geldi,bir işe ortak oldu,ek işler falan çıktı allah her yavruyu rızkıyla yolluyo işte.Seninle benim ailemden allah bir değil bin kere razı olsun canım o konuda cidden çok şanslıyız bizler,benimde ailem sponsoru oldu resmen halısından perdesine,kıyafetlerinden bebek bezlerine...daha ben bi kuru mobilyasını aldım,bebek arabasını aldım, geri kalan beş kuruş masraf yapmadım dünde aldıklarımızı onlar aldı bazen eşime diyorum ki bizlerde böyle anne baba olabilecek miyiz.Benimde bi destekçim annem babam onun haricinde kimse elini cebine atmadı,hele ki kaynanamlar ruh gibiler varlar mı yoklar mı belli değil.Babanın oğluşun için ek işe gitmesi gözlerimi yaşarttı nasıl bi fedakarlıktır maşallahhh .aynen canım sende bekleyenlerdensin çok uzun vadeli olmasada hasretle bekeldik oğluşlarımızı Rabbim bugünleri gösterdi ya binlerce kez şükürler olsun sağlıklan gelsinlerde en önemlisi o giycek donları bile olmasa olur beya yeterli sağlıkla yanımızda olsunlar
masraflar çok yüksek doğru sölüyosun Allah hepimizin yardımcısı olsun bizim kredi olduğu için sıkışık gidiyo ama çok şükür oğluşumun hiç bişeyciği üzmedi bize patır patır ilerliyo alıncakları alınıyo yapılcakları yapılıyo maddi manevi sıkıntıya hiç sokmadı maşallah diyimde nazar değirmeyim kendi kendimize bide biliyosun bizim destekçimizde yok annem babam eşim ben bu kadarız annem babamla zaten bütçelerimiz bir olduğu için onların yaptıklarıda çok ekstra değil yani sadece annem sağolsun birikim yapmış kendisi oğluş için hesapta olmayan onlar babamda ekstra işe gidiyo oğluşun eksiklerini tamamlayalım diye Allah onlardan bin kere razı olsun başkada destekçimiz olmasada onlar yeter bize Allah başımızdan eksik etmesin
kızlar sevgi bugün gelmedi doruma ya kontrolü falanda yoktu ama merak ettim bilgisi olan varmı ki
sinemcim gelmişsin hadi güzel haberler ver bize
Ates cim epidural sezeryanla dogum yaptim hic korkma ki bende panik atak var o halde ben oldysm sknti yok yani :) ilk basta bagirdim hissediyorm kesmeyin diye ama zaten uyusmadi baslamadk daha dediler valla hic sallanti falanda hissetmedim bacaklarima dokunduklarinida hissetmedim sadece baticon suruyolar soguk soguk ilk basta onu hissetmistim inanki sanki 5dk suruyor gibi hemen geciyor oglusunu ilk sen gorcksn sesini ilk sen duycaksin onlari hayal et baskalarinin dediklerini takarsan panik olursun okdar kisi aci duymadi sende duymazsn Allah yardimcimiz olsn
Cnm seni de baglamislarmiydi ?
aynen canım sende bekleyenlerdensin çok uzun vadeli olmasada hasretle bekeldik oğluşlarımızı Rabbim bugünleri gösterdi ya binlerce kez şükürler olsun sağlıklan gelsinlerde en önemlisi o giycek donları bile olmasa olur beya yeterli sağlıkla yanımızda olsunlar
masraflar çok yüksek doğru sölüyosun Allah hepimizin yardımcısı olsun bizim kredi olduğu için sıkışık gidiyo ama çok şükür oğluşumun hiç bişeyciği üzmedi bize patır patır ilerliyo alıncakları alınıyo yapılcakları yapılıyo maddi manevi sıkıntıya hiç sokmadı maşallah diyimde nazar değirmeyim kendi kendimize bide biliyosun bizim destekçimizde yok annem babam eşim ben bu kadarız annem babamla zaten bütçelerimiz bir olduğu için onların yaptıklarıda çok ekstra değil yani sadece annem sağolsun birikim yapmış kendisi oğluş için hesapta olmayan onlar babamda ekstra işe gidiyo oğluşun eksiklerini tamamlayalım diye Allah onlardan bin kere razı olsun başkada destekçimiz olmasada onlar yeter bize Allah başımızdan eksik etmesin
amin canım bebişlerimize sağ salim kavuşalımda her kez farklı şeyler söleyebiliyor doğumla ilgili bakalım bizler neler yaşıcaz ama genel olarka sezeryanda ilk 5 10 dakikada bebişi çıakrdıklarını sölüyolar en güzel yanıda o ne oluyo orda derken bi bakmışız ağlama sesleri Rabbim o sesi duymayı nasip etsin hepimizede sağlıklı doğumlar olsun hepimiz için inş.
haklısın canım ben bide düşükler aşılamalar tedaviler derkne bedenen de yıprandım o yüzden şimdi herşeyi o kadar tatlı geliyoki şimdiden minicik bedeni kocaman dünyam oldu,eşim bile oğlumun sevgisi gelmden her sevginin önüne geçti diyo dün gece ben uyurken babası karnımı seviyomuş farkında bile değilim pat pat vuruyomuş gecenin yarısı onun gülüşüne uyandım sonra hayale daldım belkide bikaç ay sonra ikisinin oyun seslerine uyanırım dedim:))masraflar bizide zorluyo canım oturduğumuz evin kirası yüksek bizim,sağa sola da taksitlerimiz var,bazen diyorum keşke işe devam etseydim,hamileliğimden 1 ay önce ayrılmıştım tedavi için hastaneye sık sık gidiyorum diye ama dediğin gibi allah bir şekilde kolaylık nasip ediyo,bizimde birden eşimin işleri açıldı maaşına zam geldi,bir işe ortak oldu,ek işler falan çıktı allah her yavruyu rızkıyla yolluyo işte.Seninle benim ailemden allah bir değil bin kere razı olsun canım o konuda cidden çok şanslıyız bizler,benimde ailem sponsoru oldu resmen halısından perdesine,kıyafetlerinden bebek bezlerine...daha ben bi kuru mobilyasını aldım,bebek arabasını aldım, geri kalan beş kuruş masraf yapmadım dünde aldıklarımızı onlar aldı bazen eşime diyorum ki bizlerde böyle anne baba olabilecek miyiz.Benimde bi destekçim annem babam onun haricinde kimse elini cebine atmadı,hele ki kaynanamlar ruh gibiler varlar mı yoklar mı belli değil.Babanın oğluşun için ek işe gitmesi gözlerimi yaşarttı nasıl bi fedakarlıktır maşallahhh .
Selamlar tekrarrr :)
biz geldik. kızım maşallah gayet ıyıydı. 1 kılo olmuşuzbir sürüde resim aldık bu defa burnuşu çok tatlı çıkmış teyzeleri yiyesim geldi.
doktora bir sürür soru sordum. onları anlatayım. hımmm ebe ile de gorustum.
doktora ağrıları sordum. normal dedı cok cekılmez olursa agrıkesıcı alabılırsın dedı ama ben pek sıcak bakmıyorum. tehlike olmasında ben cekebıldıgım kadar cekerım ağrıyı.
bebişin suyunu sordum. gayet ıyıymıs. hımm bırde 4 hafta sonraya verdı sonrakı randevuyu.
göğüs kremi için simdi başlayım mı dıye sordum. daha erken gerek yok dedi.
son kontrole gore 2 kilo almışım. hemen kan ve idrar testi yapalım dediona sinir oldum. cok acil değilse bir sonraki sefer yapalım dedim. bugun hıc test modunda gelmedim dedim. ( alakası yok tabı onemlı bısey olsa yaptırırdım sırf para çıkmasın dıye yersiz yere yaptırmadım) testler bıttı ya sımdı test sebebı yaratılıyor
bir dahakine yapalım dedı tamam dedım. simdi yaptırsam onumuzdekı ay gene ısterdı emınım..
ebeye neler getirmek gerek dıye sordum. (hanı bazı yerler extra carsaf falan ıstıyormus ya. sonradan gıt gel olmasın dıye)
liste verdi
bebiş için.....
3 adet zıbın takımı
bebek bezi
alttan çıtçıtlı badi
yelek
3 tane battanıye
pişik kremi
çorap,eldiven,şapka
kadın pedi
ıslak mendıl
iç çamaşırı
kişisel eşyalar ( diş fırçası, tarak, havlu vs..)
çorap
gogus pedi
hasta alt bezi
bir de dun bebişlerin yıkanması konu olmuştu okumuştum gece. şaşırdım cok ilk defa duydum. onu da sordum ebeye. yıkamıyorlarmış. ozel bır temızleme varmış onunla arındırıyorlarmış. annede olan bır yağ bebişin tenınde kalıyormuş o bebişe iyi geliyormuş. ama dedi oyle pis kalmıyor temızlenıyor bebiş dedi. :))
haberler böyle işte. siz nasılsınız ?
hoşgeldin kuzummm çok sevindim güzel haberler getirmene maşallah prensesecanım benım nasılsın ?
bende sevgıyı soracaktım sen yazmışsın. cumartesı işten çıkmadan once bıraz tatsızdı. aklım kaldı onda. bugun hıc mı gırmedı??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?