- 17 Temmuz 2013
- 2.084
- 461
- 113
Selamlar tekrarrr :)
biz geldik. kızım maşallah gayet ıyıydı. 1 kılo olmuşuzbir sürüde resim aldık bu defa burnuşu çok tatlı çıkmış teyzeleri yiyesim geldi.
doktora bir sürür soru sordum. onları anlatayım. hımmm ebe ile de gorustum.
doktora ağrıları sordum. normal dedı cok cekılmez olursa agrıkesıcı alabılırsın dedı ama ben pek sıcak bakmıyorum. tehlike olmasında ben cekebıldıgım kadar cekerım ağrıyı.
bebişin suyunu sordum. gayet ıyıymıs. hımm bırde 4 hafta sonraya verdı sonrakı randevuyu.
göğüs kremi için simdi başlayım mı dıye sordum. daha erken gerek yok dedi.
son kontrole gore 2 kilo almışım. hemen kan ve idrar testi yapalım dediona sinir oldum. cok acil değilse bir sonraki sefer yapalım dedim. bugun hıc test modunda gelmedim dedim. ( alakası yok tabı onemlı bısey olsa yaptırırdım sırf para çıkmasın dıye yersiz yere yaptırmadım) testler bıttı ya sımdı test sebebı yaratılıyor
bir dahakine yapalım dedı tamam dedım. simdi yaptırsam onumuzdekı ay gene ısterdı emınım..
ebeye neler getirmek gerek dıye sordum. (hanı bazı yerler extra carsaf falan ıstıyormus ya. sonradan gıt gel olmasın dıye)
liste verdi
bebiş için.....
3 adet zıbın takımı
bebek bezi
alttan çıtçıtlı badi
yelek
3 tane battanıye
pişik kremi
çorap,eldiven,şapka
kadın pedi
ıslak mendıl
iç çamaşırı
kişisel eşyalar ( diş fırçası, tarak, havlu vs..)
çorap
gogus pedi
hasta alt bezi
bir de dun bebişlerin yıkanması konu olmuştu okumuştum gece. şaşırdım cok ilk defa duydum. onu da sordum ebeye. yıkamıyorlarmış. ozel bır temızleme varmış onunla arındırıyorlarmış. annede olan bır yağ bebişin tenınde kalıyormuş o bebişe iyi geliyormuş. ama dedi oyle pis kalmıyor temızlenıyor bebiş dedi. :))
haberler böyle işte. siz nasılsınız ?
Kizlar belden igneyi yatirinca seni yatirip kollarini iki yana acip cirtcirtliyla cirtliyolar yani okadar korkulcak bisi yok ayagimin altndan ameliyat oldm ondada bagladilar atescim hayirlisyla insallah kollarimiza alirz bebislerimizi anne olmak kolay degil benim annem abimde 10gun sanci cekmis hastanede kalmis benide 8aylikken dogurmus babam yokmus istanbuldaymis gece hastaneye yuruyerek gitmis yanindada abilerim varmis 13yasindayms buyugu kucugu 4yasindaymis hastanenin bahcesinde beklemislr..
haklısın canım ben bide düşükler aşılamalar tedaviler derkne bedenen de yıprandım o yüzden şimdi herşeyi o kadar tatlı geliyoki şimdiden minicik bedeni kocaman dünyam oldu,eşim bile oğlumun sevgisi gelmden her sevginin önüne geçti diyo dün gece ben uyurken babası karnımı seviyomuş farkında bile değilim pat pat vuruyomuş gecenin yarısı onun gülüşüne uyandım sonra hayale daldım belkide bikaç ay sonra ikisinin oyun seslerine uyanırım dedim:))masraflar bizide zorluyo canım oturduğumuz evin kirası yüksek bizim,sağa sola da taksitlerimiz var,bazen diyorum keşke işe devam etseydim,hamileliğimden 1 ay önce ayrılmıştım tedavi için hastaneye sık sık gidiyorum diye ama dediğin gibi allah bir şekilde kolaylık nasip ediyo,bizimde birden eşimin işleri açıldı maaşına zam geldi,bir işe ortak oldu,ek işler falan çıktı allah her yavruyu rızkıyla yolluyo işte.Seninle benim ailemden allah bir değil bin kere razı olsun canım o konuda cidden çok şanslıyız bizler,benimde ailem sponsoru oldu resmen halısından perdesine,kıyafetlerinden bebek bezlerine...daha ben bi kuru mobilyasını aldım,bebek arabasını aldım, geri kalan beş kuruş masraf yapmadım dünde aldıklarımızı onlar aldı bazen eşime diyorum ki bizlerde böyle anne baba olabilecek miyiz.Benimde bi destekçim annem babam onun haricinde kimse elini cebine atmadı,hele ki kaynanamlar ruh gibiler varlar mı yoklar mı belli değil.Babanın oğluşun için ek işe gitmesi gözlerimi yaşarttı nasıl bi fedakarlıktır maşallahhh .
canım ne güzel bak eşinin işleri açılmış bende inanıyorum ki bebişler rızkıyla geliyolar annemde yıllardır aynı işyerinde çalışıyo her yıl yapılan zam belli bir rakam bu sene öle bi zam aldıki şaştık kaldık resmen çok şükür annemde oğlumun şansı bu zamn diyo eşimde biliyosun satış sorumlusu bu hamile kaldığımdan beri çok güzel primler aldı inş. haziran sonu şimdi yeni kotaları onuda tutrursa eğer doğum masraflarımızın hepsi ordan olucak inş. bakalım hayırlısıysa tabi o para bize gelsin değilse gelmsin diğer yandan babamla eşimde bi iş peşindeler nasip olursa 1 hazirandan itibaren o işi alıcaklar bende o ara rapora çıkcam beklentileri tutarsa rapordan sonra belki çalışmama gerek bile kalmıcak eşiminde bu ay zam ayı bir yandan dört gözle zammı bekliyoruz bende bu ay zamlı çalışıyorum rakam henüz belli değil ama yapılan oran belli bize o yüzden fazla bi beklentim yok kendim için sadece rapordan önce azda olsa zam almam primi etkilicek oda rapor ücretini arttırıcak ona seviniyorum diyorum ya çok şükür oğluşun hiç bişeyi üzmedi bizi tam tüp bebek için tedaviye gittiğimiz ayda hamile kaldım tüp bebeğe girmiş olsaydı ciddi masrafları var çevremde çok kişi tedavi görüyo biliyorum giden masrafları biz kredi çekip tedaviye gircektik oğluşum yine üzmeden bizi geldi oyyy içim bi tuhaf oldu ya bugün duygusalım gerçekten Rabbim bugünlerimizi aratmasın dediğin gibi bende bazen düşünüyorum eşimle bende annem babam gibi anne baba olabilcekmiyiz acaba diyorum şimdiden herşeylerini en ince ayrıntısına kadar düşünüyoruz inş. bizlerde hayırlı analar babalar oluruz evlatlarımızda bizler gibi hayırlı evlat olurlar kv kp hiç girme sakın açtırma ağzımı kapanmaz yoksa aacyip sinirliyim onlara karşı cuma günü görümcemin doğum günüydü ya kipaya gittik dedim hani oğluşa torba torba eşya aldık inan o kadar çok şey almışız ki neyse görümceme gittik dedik böle böle odlu geç kaldık ay dedim arabadan alalım eşyalarıda görün sizde oğlumun eşyalarını eşim gitti arabadan eşyaları aldı geldi esra inanırmısın kp hiç bakmadı bile ne aldığımıza tv seyretti kafasını bile çevirmedi kv de ölesine hıı bu güzelmiş hııı güle güle giysin o kadar
konunun basını kaçırdım ama dertler aynı olunca anlayacağını anlıyor ınsan.. canlarım benım.. Rabbim hepimizin yardımcısı olsun. Güç kuvvet versin bizlere kimselere hele ki ele hiç muhtaç etmesin..
Ailelerimiz buyuyor canlarımızdan can geliyor Allahın izniyle.. hepimiz simdiye kadar hep borçta taksıtlerdeydık zaten. Rabbim yardımcımız oldu ve olmuş çok sukur bugünlere geldık. bundan sonrada bız elımızden gelenı yapıp ve de Allaha sığınıp alnımızın akıyla çıkarız ınsallah..
Rabbim hepimizi tez zamanda refaha çıkarsın. Evlerimizde, sağlık, huzur, bereket eksik olmasın..
Hic konusu bile gecmemisti sormadim busefer gittigmde sorcm haber veririm ayni hastane cunku ama benim esim bayilir orda bide onlami ugrascaklar :):)canım bısey sorucam sezeyanda eşini almışlarmıydı doğuma ?
canım belden iğne yapılırken çok acıyomu bide kimi diyoki belden iğne yapılan yere katater gibi bişey takıp sonra ağrı kesivileri ordn yapılaromış doğrumu
canım ne güzel bak eşinin işleri açılmış bende inanıyorum ki bebişler rızkıyla geliyolar annemde yıllardır aynı işyerinde çalışıyo her yıl yapılan zam belli bir rakam bu sene öle bi zam aldıki şaştık kaldık resmen çok şükür annemde oğlumun şansı bu zamn diyo eşimde biliyosun satış sorumlusu bu hamile kaldığımdan beri çok güzel primler aldı inş. haziran sonu şimdi yeni kotaları onuda tutrursa eğer doğum masraflarımızın hepsi ordan olucak inş. bakalım hayırlısıysa tabi o para bize gelsin değilse gelmsin diğer yandan babamla eşimde bi iş peşindeler nasip olursa 1 hazirandan itibaren o işi alıcaklar bende o ara rapora çıkcam beklentileri tutarsa rapordan sonra belki çalışmama gerek bile kalmıcak eşiminde bu ay zam ayı bir yandan dört gözle zammı bekliyoruz bende bu ay zamlı çalışıyorum rakam henüz belli değil ama yapılan oran belli bize o yüzden fazla bi beklentim yok kendim için sadece rapordan önce azda olsa zam almam primi etkilicek oda rapor ücretini arttırıcak ona seviniyorum diyorum ya çok şükür oğluşun hiç bişeyi üzmedi bizi tam tüp bebek için tedaviye gittiğimiz ayda hamile kaldım tüp bebeğe girmiş olsaydı ciddi masrafları var çevremde çok kişi tedavi görüyo biliyorum giden masrafları biz kredi çekip tedaviye gircektik oğluşum yine üzmeden bizi geldi oyyy içim bi tuhaf oldu ya bugün duygusalım gerçekten Rabbim bugünlerimizi aratmasın dediğin gibi bende bazen düşünüyorum eşimle bende annem babam gibi anne baba olabilcekmiyiz acaba diyorum şimdiden herşeylerini en ince ayrıntısına kadar düşünüyoruz inş. bizlerde hayırlı analar babalar oluruz evlatlarımızda bizler gibi hayırlı evlat olurlar kv kp hiç girme sakın açtırma ağzımı kapanmaz yoksa aacyip sinirliyim onlara karşı cuma günü görümcemin doğum günüydü ya kipaya gittik dedim hani oğluşa torba torba eşya aldık inan o kadar çok şey almışız ki neyse görümceme gittik dedik böle böle odlu geç kaldık ay dedim arabadan alalım eşyalarıda görün sizde oğlumun eşyalarını eşim gitti arabadan eşyaları aldı geldi esra inanırmısın kp hiç bakmadı bile ne aldığımıza tv seyretti kafasını bile çevirmedi kv de ölesine hıı bu güzelmiş hııı güle güle giysin o kadar
hoşgeldin kuzummm çok sevindim güzel haberler getirmene maşallah prensese1 kg olmuş ha yerim ben onun burnunu ay Allah ım ya biz halan resim alamadık bende çok özledim oğluşumu ya bu arada neden 4 hafta sonraya randevu verdi yine ya 15 de bir neden çağırmıyolar artık bakalım bize ne dicek dr biz 3 mayısta gitcez nasip olursa sonrada 20 mayıs gibi tekrar gidip raporumu almam lazım bakalım kaç günde bir çağırcak benim dr fazla ultrasyona sokmak istemiyo 15 de bi çağırsada her seferinde ult almaz diye düşünüyorum
canım sevgi neden tatsızdı c.tesi günü geçmişi okuyamadım ben bilgim yok merak ettim sağlık sorunu değildir inş.
hoşgeldin canım maşallah size,hadi gözün aydınnnbilgi amaçlı paylaştığın şeyleri de not almak lazım hafızaya
Hic konusu bile gecmemisti sormadim busefer gittigmde sorcm haber veririm ayni hastane cunku ama benim esim bayilir orda bide onlami ugrascaklar :):)
Hic konusu bile gecmemisti sormadim busefer gittigmde sorcm haber veririm ayni hastane cunku ama benim esim bayilir orda bide onlami ugrascaklar :):)
Cnm ben oyle bisey gormedm yaptirmadimda ama zaten hic agrin olmuyor ben aksam 18:00 gibi ciktm dogumdan gece 1de serumlari cikardilar bisiler yiyebilirsn dediler gazimda cikti hemen zaten oyzdn rahat davrandilar sondayi bezi cikarmistm oglen 12gibi inanilmaz agrim basladi ama aksam 6dan oglen 12ye kadar iyiydm bebegime bile bem baktim gece annem kucagima verdi sbaha kadar kucagimda uyudu izledim bebisimi ama sonrasi ilk 4gun biraz agrili gecti hastane dahil 7gun annem gitti ben tek kaldim sonrasinda sknti yasamadim ama hic unutmam annem gitti evde esimle oturuyorz oglum kustu ustune oturdum agladim nasil degistircm ben simdi senin ustunu cok kucuksun dedim ama bi baktim ben usta olmusum rabbim yardimci oldu
çok şükür bugünümüze canım o günler bizler için çok zordu yani bilmiyorumda dr tedaviye başladığım ayda hamile kalcam hiç aklıma gelmezdi bugün oğlumun tekmelerini hissedyo olabilceğimi hiç düşünmezdim sabırla bekledik dualarımızı esırgemedik çok şükür yaradana dualarımızı kabul etti bize bugnler gösterdi.oh oh ohh maşallah canım allah bol bereket nasip etsin:))bizim evlatların inşallah kısmetleri açık olacak acaba beklenilen ve bol dua ile gelen evlat olduklarından mı ki?onlar bize allahın hediyesi canım etkisi vardır muhakkak.Eşimle dün konuştuk daha masrafların nasıl üstesinden gelicem diye düşünüyo ohoo dedim keşke herkes bu kadar masrafla evlat sahibi olabilse oğlumuzun neyi zorladı ki seni annemlerin desteği olmasaydı ne yapacaktık?daha bikaç ay önce şimdiki aldığın maaşın dörtte üçü bile deildi aldığın bak şimdi dedim bende :))bizimki rızkıyla geliyo farklı bi bebek o allah kolaylığınıda verecek emin ol dedim,ah bilgecim dediğin gibi tüp bebek o kdar zorki biz bide ialçlarını falan almıştık bir dünya masraf yaptık o dönemde tedaviye,şimdi o ilaçlarda elimde kaldı,aşılamayı 3 kez yaptırdık o kadar çok açıldık ki o esnada hala onun borçları zaten bizi sıkan..meğer hiç kalkışmayacakmışız rabbim yeter ki ol desin kısmetimizde bizi bekliyomuş oğlumuz,bizde o ara takı falan bozdurmuştuk bi on güne tüp bebek merkezine para yatırcaz diye:))her ay sırf ilaçlarıma 350 gidiyodu.Amaann valla ona kalırsa benim kv daha 6 aydır bir kez demedi bebek nasıl hamilelik nasıl gidiyo bir sıkıntın varmı diye.Bişeylerini almaı bir kenara,bizde ona göre gelinlik yaparız olur biter bizim anne babalar hepsine bedel zaten başka kime ihtiyacımız varki kp in bakmasın adam mahcup olup kafasını kaldıramamıştır belki
son kontorolde bende dr dan rica ettim yüzünün hiç resmi yok dedim anca pipi resmi var her kontorlden dedimsağolasın bilgemmm :) minnoşta opuyor seni kocaman
buyuyor artık tatlışlarımız maşallah hepsine Rabbim nazarlardan sakınsın onları
gecen seferki tatsızlıktan cok araya kaynamıştı resim. acaip resimler cıkmıstı hıcbısey bellı değildi. bu defa ultrasona geçmeden Dr.dan rica ettim son zamanlarda cok belırsız olmuştu bu sefer zoomlu alalımda bır daha gelene kadar hasret gıderyım fuan amcası dedım. :) bır dünya resim verdi :))
evet bana da cok geldı sankı 4 hafta sasırdık bızde ama sanırım (maşallah) hersey ıyıkı 2-3 haftayı gerek gormedı henüz.
bu arada durusu cok güzel dedı. :)
sizinde bişey kalmamış bakalım rüzgar paşa kaç kılo çıkacak :)) tosunum benım yerım ben onu kızzz :))) sende rıca et doktordan resımler ıcın :)
sanmıyorum 15de bır çağırıp ultrasona almamasını. daha kısa tutar ama bakar her defasında yoksa nıye gıdeceksın 15de bır.
canım sevgı çıkmasına az kala. bır fena oldum ateş bastı gozlerım karardı demıstı. karnıda açtı tansıyonu dustu galıba. aklım kaldı(((((( haftaıcı gelırdı buraya. inşallah bısey yoktur dinlemek ıcın bugun işe gıtmemiştir. Rabbim korusun onları..
sağol ayşemm.. hosbuldum..valla keyfım yerıne geldı bıraz bu kadar agrı sızıya :) ama detaylı detaylı doğum hakkında konuşmakta ne yalan soylıyım gerdı bıraz sankı hadı doğuma gıdıyormusuz gıbı :)))
sizde keyifler nasıl?
kızlar yaaa,resmen ayağıyla itiyor zilli, :122: bir de ayakları tam hani ilk haftalarda usg ile bakılan yerde,resmen sallandım yaaa:83::111:
çok şükür bugünümüze canım o günler bizler için çok zordu yani bilmiyorumda dr tedaviye başladığım ayda hamile kalcam hiç aklıma gelmezdi bugün oğlumun tekmelerini hissedyo olabilceğimi hiç düşünmezdim sabırla bekledik dualarımızı esırgemedik çok şükür yaradana dualarımızı kabul etti bize bugnler gösterdi.
kız babam aradı şimdi senin dediğin halıcıya gitmiş birkaç model vardı benim netten beğendiğim ay yıldızlı vardı bi tane onun aynı varmış 100 tl ye veririm demiş iş çıkışı direk gitcez bakalım halıcıya
son kontorolde bende dr dan rica ettim yüzünün hiç resmi yok dedim anca pipi resmi var her kontorlden dedim
dr çok uğraştı ama yüzünü göstermedi benim sıpa azcık böle yandan gözüktü yüzü oda resim alcak kadar değildi bakalım bidahakine nasıl pozisyonda olcak aslında b hafta 4 boyutluya gitcektik eşimin seyahati çıktı ctesi ye kadar yok bi sonraki haftada kendi dr kontorol var ne zaman gitsem 4 boyutluya bilemedim bende
sen öle diyince geçmişe baktım hemen sevgiyi merak ettim okudum bende kötü olmuş ama inş.iyidir şimdi ya bende iice meraklandım şimdi evde de olsa girerdi birkaç bişey yazar çıkardı ama inş. net bağlantısında flan sorun vardırda ondan girememiştim
http://www.dekormekani.com/hali-modelleri/festival-cocuk-odasi-halilari-cok-sevimli.html
bak modelleri burda bizimki en sondaki.Ben sana dedimde bacını dinlemedin ki valla dün ben fiyatlara baktım işte kaç mağaza gezdim bu fiyata hiçbi yerde yoktuu en adileri 180 den başlıyodu,bunlarda kampanya var diye uygun kalitesi falan çok iyi yani bence al canım 100 liraya çocuk odası halısı mı var şimdi sanki.
aynısı olmuş canım ben de pazara kadar hissedemedim,kızlar sırtı dönüktür falan dedi,bir mevsim meyvesi var bence onu seviyo,akıl ettim aldım,heee baktım yavaş yavaş başladı,tatlım böle şu ana vajenden çıkacak gibi sert hareketler yapıyiii,şimdi doğumdan sonra da insanın içinde baya boşluk olur beyaaaa :) seninkinin duruşu da öyleymiş mideye ve kaburgalara baskı yaparlarmış,kız bi çıksınlar hayırlısıyla butlarını ısırcammmmaşallahhhh gelinime aman canım tekmelesinler bizimki anca midemden vuruyo tekmeleri
cuma ctesi çok çok az tekmeledi gün boyu 2 yada 3 kez hissettim çok korktum c.tesi akşam doktoru aradım söledim
hiç öle olmamıştı çünkü tekmeleri hissetmeye başladıktan sonra düzenli gün içinde sürekli hissediyodum
doktorda bu dönemde her hareketi hissetmeeybilirsin tatlı bişeyler ye soluna yat falan dedi onuda denemiştim zaten
tek başına bişey anlam ifade etmez panik yapma bol bol dinlen hissetceksin dedi
pazar günü anca tekmelemeye başladı dünden beride hiç durmadı çok korkuttu ama beni sıpa
http://www.dekormekani.com/hali-modelleri/festival-cocuk-odasi-halilari-cok-sevimli.html
bak modelleri burda bizimki en sondaki.Ben sana dedimde bacını dinlemedin ki valla dün ben fiyatlara baktım işte kaç mağaza gezdim bu fiyata hiçbi yerde yoktuu en adileri 180 den başlıyodu,bunlarda kampanya var diye uygun kalitesi falan çok iyi yani bence al canım 100 liraya çocuk odası halısı mı var şimdi sanki.
kızlar yaaa,resmen ayağıyla itiyor zilli, :122: bir de ayakları tam hani ilk haftalarda usg ile bakılan yerde,resmen sallandım yaaa:83::111:
son kontorolde bende dr dan rica ettim yüzünün hiç resmi yok dedim anca pipi resmi var her kontorlden dedim
dr çok uğraştı ama yüzünü göstermedi benim sıpa azcık böle yandan gözüktü yüzü oda resim alcak kadar değildi bakalım bidahakine nasıl pozisyonda olcak aslında b hafta 4 boyutluya gitcektik eşimin seyahati çıktı ctesi ye kadar yok bi sonraki haftada kendi dr kontorol var ne zaman gitsem 4 boyutluya bilemedim bende
sen öle diyince geçmişe baktım hemen sevgiyi merak ettim okudum bende kötü olmuş ama inş.iyidir şimdi ya bende iice meraklandım şimdi evde de olsa girerdi birkaç bişey yazar çıkardı ama inş. net bağlantısında flan sorun vardırda ondan girememiştim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?