2014 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeklerimizi cinsiyetleri..?

• Ankete Katılan
    451
Arkadaşlar bilginiz varsa bişey danışmak istiyorum. Kuzenim umreden gelirken meryem otu getirmiş. Normal doğuma katkısı varmış ama nasıl kullanılacağını bilmiyor. Ben de netten baya araştırdım ama net bi bilgi yok. Sadece bi yerde şöyle yazıyor:

Sanci cekip hastaneye giderken birilerine haber veriyorsun, suya koyuyorlar. Bu ot acilinca dogum da olmus oluyor. Dogum bittiginde suya koyan kisiye tekrar haber vermesi gerekiyor ki, otu sudan alsin ve kanama devam etmesin. Suyu da topraga gomuluyor. Uygulamasi boyle lakin kaynagi nedir, batil inanc mi, ot mubarek topraklardan geldi diye batil hak olur mu onu da arastirmak lazim.

Bir de hurma yemek doğumu kolaylaştırıyormuş. Sizler yiyor musunuz?

yıllar sonra suya girdiğinde sızlıyo muymuş insanlar abartıp karşısındakini korkutmayı ne kadar çok seviyor

20 ay önce sezeryan oldum, 2. gün ayaklanıp rahat rahat yürümeye başlamıştım, hiç yatak yapıp yatmadım bile

1 hafta sonra kontrole gittiğimde gayet rahat yürüyebiliyorken benimle aynı gün doğum yapmış olan bir bayan ameliyattan yeni çıkmış gibi üzerinde pijamalarıyla zar zor yürümeye çalışıyordu. çünkü ilk doğum yaptığın gün kalkıp yürümek gerekiyor her saat başı, ben yürürken o 2. gün bile bir adım atmadan hala yatağındaydı

sezeryan olcak arkadaşlara benden tavsiye canım yanıyor diye kendi kendinizi yataktan çıkamaz hale getirmeyin, yürümeyi ihmal etmeyin ki çabuk toparlanabilesiniz

otuda hurmayida duydum canim ama ne kadar doğru ot olayı bilmiyorum... Ama hurma yemek iyi sut icin falan... Birde bebegin agzina ilk hurma veermek lazimmiz peygamber efendimiz öyle yapmis minik bi parca bir damlada zemzem... Hoca hanım söylemişti aklinda olsun dedi

valla mı? ben de ilkinde Defne diye sevdim hep, eşim Arya istedi, bir de hep kızı olsun istiyordu hadi dedim senin istediğin isim olsun, ama bu defa kaptırmam abi ismi!!!! şimdi de Asmin olsun diyor, ben Defne diye diretiyorum, Defne Asmin olsun diyor, iki isim istemiyorum! off yani
bana takılıyor sen hastanedeyken ben gidip Asmin yaparım falan diye manyak
sağol, hepsine maşallahhhh!!!!
cidden sıcaklarda çok zor, Allah yardımcın olsun! çalışıyor musun normalde? biz koca karı örtmen

canim dogum kanalina tam girerse sezeryan olmuyormus diyen sen miydin kusura bakma unuttum inss rabbim bi kolaylik verir endise etme bi yolu vardir bebiside strese sokma bi sekilde cikacaklar ordan
ben öyle duydum da değişmiş midir ki? normalden sezaryene geçiş yok diye biliyorum... kanala giriyor ya kafa falan... :26:
ben rahatım sadece iriliği artık korkutuyor beni ciddi ciddi! :26:
bir normal battaniye var kalın, bir tane nohutlu olanlardan, bir kapitone, bir pazen, bir tane çift yönlü hem pazen hem polar, bir penye ve bir de çok cici bir örgü battaniyemiz var yeterli sanırım
e onlar da yetmezse kızılaydan tedarik ederizzzzz

muanemizi olduk teyzeleri kafa kafaya wermis bebeklerim:) kilo almislar 2200 1800 olmuslar doktor cok iyi haftan ddi artik heranmis bidaaki hafta sezaryn hazirlqi bsliycak dururlarsa 36yi beklicez nstde sira wardi ogledn snra gircem

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

canım otu duymamştım ama hurma çok iyiymiş zaten kuranda meryem suresinde geçiyor doğum yapan kadının ilk gün meyve şekeri içeren şeyler yemesi gerkiyormuş buda en çok hurmada bulunuyormuş kanamayı azaltıyor ve sütün daha çok olabilmesini sağlıyor ve enerji veriyormuş diye biliyorum birde meryem suresinin doğuma girmeden önce okunması yada üzerinde bulundurulması doğumu kolaylaştırıyormuş diye biliyorum

Cumanız hayr olsun kızlar :) bu arada havada kalan msjlar oluyormuş cık cık cık hiç yakıştıramadım niye cevaplamıyosunuz ayıp :)))) valla benimde msjlar bazen havada kalıyo sonra uçup gidiyo özelliklede akşamları yazdıysam...küscem hepinize ben bide nerdeyse 5-6 aydır burdayım. Şaka bi yana 7ayı devirdik 58 günüm kaldı heycan dorukta minik kuzular gelecek çoğumuz acemi anneyiz allah yardımcımız olsun :) bu arada bihterden haberi olan varmı bebişi hastaneden çıktımı ??

iPad 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Hayırlı cumalar kızlar son zamanlarda uykuya eğilimim var sağa sola dönerken o kadar uyanmama rağmen yine uyuyorum kendime şaşıyorum resmen :)
Hicrancim ben park yatak için nevresim takımı almaya karar verdim uyku setleri epey pahalı hem de kenar korumalıkları falan gereksiz oluyor park yatak için.
Ben de ne tür bi yatak almak lazım onu bilemedim pamuk mu visco mu sünger mi?

ilk kızın kaç yaşında? aynı cins olmaları çok güzel bence

çalşmıyorum evdeyim, gıda mühendisiyim. ilk hamileliğimde çalıştım ,doğumdan sonra da devam ettim, oğlum 1 yaşına gelince bırakım işi

hazır işi bırakmışken 2. bebişi yaptık biraz büyüsün ikisi de ondan sonra tekrar iş hayatına geri dönüş zamanı gelir

İlginç :) ilk defa duydum gerçeklik payı varsa süper rabbim. Kolay doğum nasip etsin hepimize. Hurma ve ananasın doğumu kolaylaştırdığını duydum. Bide zeytin yağı veya badem yağıyla masajın rahatlattığını kesiye %90 gerek kalmadığını okumuştum netten. Son bir ay masaj deneyeceğim inşallah işe yarar

iPad 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Maşallah canım doktora gitmeden önceki mesajını okumuştum çok şükür iyilermiş çok sevindim.Hayırlısıyla al inşallah kucağına..

allah hepimizin bebişlerini sağlık sıhhatle kucağına almak nasip etsin beni sezaryenden baya korkuttu şu çevremdeki bazı insanlar malesef üzerinden ne kadr çok zaman geçmiş hala suya grdiğinde sızlıyormuş filan ama böyle olumsuz konuşan kişilere kulağımı kapatıyorum artk teşekkür ederim sanada içimi raatlattn maşşallah sizede 34+4 olmuş he valla bişey kalmadı ya :) bende izmirdeyim ama burda kimsem olmadığı için kocaeliye gdicem doğum için[/QUOTE]
ayyyy kim o yaa!!! Allasen böyle dangalak dangalak konuşanlara gıcık oluyorum yaa!!! bayılıyorlar korkutmaya vicdansızlar!
bak ben ameliyat esnasında hapşırdım, o yüzden biraz geç sürdü iyileşmem, bir de odaya çıkınca da 3 kez hapşırık/öksürük krizine girdim, BenElse'nin dediği gibi ilk gün yürüyemedim ama çok fenaydım, ki dediğim gibi benden kaynaklı bu! millet çatır çatır yürüyordu, sakın kanma böyle şeylere. Bak bu kadar olumsuzluk yaşadım hala daha korkmuyorum sezaryenden!
çorap giy, üşütme, vileda kovasını bile bacağınla itme.... 1 yıl dikkat et, sonra zaten eskisi gibi olacaksın
çatır çatır basketbol oynuyorum, yüzüyorum, hatta 1 ay önce basketbol oynadım bu halimle, düşün!

karışmak değil canımcım fikir soruyoruz işte birbirimize yan yatma yastığını almayı ben de düşünmüştüm ama sonradan gereksiz duydum demek ki gerçekten gereksizmiş
gereksiz değil de ona para vermeye gerek yok minik battaniyelerin , ki bir sürü varmış , onları rulo yap bi tane gebee bi tane sırta daya, tamamdır bacımmmm
hurmaya bu hafta başladım, günde 2 - 3 tane.... çok yersen de zararı var!

tövbe tövbeeeee, aklıma ne geldi kız, o otu suya koyana Allah göstermesin bir şey olursa başka biri alıp gömebilir mi :26:
bak bunu bu sefer uygulayacağım, ben ilk gün yataktan kalkamadım.. yukarıda anlattığım sebeplerden ötürü

Otu tam bilmiyorm ama hurma rahimi aciyormus diye duydum. Onunda zamnini ayarlamak lazim iate ben daha yemeye baslamadim 35 haftadan sonra yicem gunde 2 tane falan oyle dediler bana.

O zaman ben 2 tane daha alayım eksikler bitmek bilmiyor tam herşey tamam diyorum her gün bişey çıkıyor yav
Valla bitmiyor annem ablam falan yardimci olamasaydi ne halt ederdim bilmiyorm masraf masraf üstüne bebiş eayalarida maşallah cok pahali.

Bizim sadece 4 tane battaniyemiz var sizin ne cok mus herkes yeter dedi bana ama
Valla bende cevredn duydugum kadar tecrübeli anneler ne derse oyle yaptım. Kalin cok kullanılmıyormus 2 kalin aldim ben penye cok ii oluyor dediler hele kusan bebekse cok lazim oluyormus.
Gozunaydin canim endişelendigine degmedi bak. Maşallah bebişlere

Son düzenleme:

canım bende park yatak aldım ve içine gittigidiyordan 70*110 visco oyun parkı yatağı aldım geldi ve yerleştirdim bence gayet kullanışlı ben çoğu ürünümü bu siteden aldım ve gelen herşeyden çok memnun kadım fiyatlar dışarıya göre baya uygun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…