evet ya birlikte dogurcaktik kandirdi beni dogurmaya gitti ayy cok heyecanki
bende adapte olmaya calisiyor canim belli bi sure sonra duzene giriyomus uyku falan... Benim duyduğum tabi daha tecrübe etmedikYa kizlar oglum butun gece uyumadi...karni tok alti temiz agrisi sancisi gazi yok...eee derdi ne ki acaba offf ??? Uykusuda var esneyip duruyor boyle giderse yarin doktora goturcem fikri olan varmi
sagol dilercim. Bakalim dunden beri basladim z.yagina insallah iyigelir cok aciyo poposu.
Bugun dr.u aricaz. Gel derse gidicez yarin cok huzursuz oldum bu nefes alisindan. Ilk gunler yoktu 2 gundur basladi.
eklerim canim bir ara :)
Ebrucum gecen mumuk vardi onu cektik. Burnus tertemiz. Ama o damlayi bilmiyordum. Belki dr.da direkt onu soyler.
Dun surdum canin z.yagi insallah iyi gelir. Z.yagi surdukten sonra pudra yine dokuyorsunuz dimi ?
canim benim kizda surekli yapmiyor ama cok sık olmaya basladi sanki.
sagol canim yaa. Allah razi olsun. Inan oyle uzuluyorum ki yetemiyorum evladima diye(
Rabbim hepimizin yardimcisi olsun. Yavrularimiza saglik versin..
ya bende bol bol suruyordum kremi(( cok surersem sanki daha cabuk iyilesir diye dusunmustum
Bende hata ama bastan olmadan önleyici surmem lazimdi daha minicik.
Ewet, insallah ilk olcak
Kızlar herkesi tek tek alıntılayamadim ama hepiniz çok saolun.Allah hepimizin bebeklerine sağlık sıhhat versin. Burda hepimiz birbirimize çok dualar ettik ya onların hurmetine diyorum ben doğumum çok cabuk ve kolay oldu hamdolsun. Su yok nişan yok sancı ilk kez 5 dk da bir geldi ayakta atlattım hep 2 sa böyleydi tabi sahurdan sonra başladı yavaş yavaş doğum başladığını hissettim gerçekten Allah öyle bir düzenine koymuş ki bu işi saniyeler bile şaşmıyor:) o iki saat evi temizleyip eksikleri tamamladım namazımı kılıp dualarımı ettim 5 buçuk gibi hastaneye yolumuz düştü. Nst de sancı henüz 60 70 civarıydı. Açılma ise 1 den 2 cm ye çıkmsti. Ebeler öğleden sonra ya da akşama doğru doğumun olur istersen bu süreyi evde geçir deyip gönderdiler. 6.30 gibi Sevinerek eve geldik. oğlum gününden 1 gün erken doğuyordu. ebe sıcak duş önerdi. Evde gelip yarım saat sancılar arasında sıcak suda oturdum. Ama artık 3 dk bir geliyordu dayanmak zorlasmıştı. Saat henüz 8e geliyordu ama Eşime artık gidelim deyip fatma annemizin eliçiçeğini suya koyduk. eşim süreleri okudu ve evdekilere çiçeği bırakıp yola çıktık. Nst 90 larda açılma 3 cm di. Sancı 2 dk ya inmişti. Dayanmak imkansız hale gelince ebelere yalvarmaya başladım epudral için. 4 cm şart dediler. Hemen baktılar çoktan 4cm olmuştu bile.o ara suyum geldi.sancılarım çok kuvvetli olmasına rağmen suni sancı da eklediler ama bayılmak üzere olduğumu görünce yarım saat olmadan çıkardılar. Eşimin doğum ücretini ödemesiyle 4cm açıklıkta epudral taktılar. 1. Doz daha verilmemişti ki 2dk olmadan açıklık 8 olmustu ve doğumum başlamıştı.tabi sonradan öğrendim ki tam bu sırada annem haberimi almış aynı çiçek onda da vardı o da suya koyup yola çıkmış. Çift etkiyle benim açılma resmen aniden 2 katına çıkmış. Rabbimin ol demesi ve o mübareğin yardımı bu kadar acık bi şekilde belli oluyordu.Kısacasi epudralin etkisini hiç görmedim. 1. Dozdan on dk sonra etkisi başlayacaktı ancak 5 dk içinde 4 ıkınmada bebiş yanımdaydı:) saat 10u beş gece doğumum bitti. 2 saat içinde herşey olup bitmişti. Kızlar bu çiçeğin etkisi ve sizin dularınız olmasa bu kadar cabuk olması mümkün değildi. Yavrumu kucağıma alana kadarki o iki saat mucizelerle doluydu. Henüz doğum yapmamış arkadaşlara söylüyorum lütfen burda konuştuğumuz o sancı başlatma yollarını kulak ardı etmeyelim ben faydasını gördüm inşaallah sizde görceksiniz.Rabbim hepinize kolaylıklar versin.
Ozgecim zaten siz olmasaniz bunalima girerdim heralde. Kizima.baktikca aglayasim geliyor devamli. Kv musvettesi anca uzaktan dir dir resim.isteyip duruyor. Ben canimin derdindeyim o ne dertte.. hamilelik donemimizde olsun simdi olsun sizin yeriniz cok cok ayri...
Su ilk aylari saglikla atlatsak onlarda rahatliyacak bizde.. cok ufak olduklarindan bu panikler..
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Ya kizlar oglum butun gece uyumadi...karni tok alti temiz agrisi sancisi gazi yok...eee derdi ne ki acaba offf ??? Uykusuda var esneyip duruyor boyle giderse yarin doktora goturcem fikri olan varmi
Kestim artik pudrayi zaten hic icimize sinmemisti. Yarinda temizleme pamugu alicam. Cok kucukler ya o mendiller yenidoganda olsa dokunuyor demekki.
Ay cildiricam ozgem deminde altini actim akinti geldi :'( yarin icin dr.dan randevu aldim. Biseyleri yanlis yapiyorum ama ne( onun ceremesinide kizim cekiyor.
canim rabbim yardimcin olsun ins oglusunu al gel
canım true ile dün gece görüştük..
bebeği hala yoğun bakımdaymış..
beyndeki problem haricinde başka problemlerde çıkmış canım..
yemek borusu gelişmemiş bebeğin hortumla besleniyormuş şimdi..
epilepsi nöbetleride devam ediyormuş..
doktorlar çok iyi konuşmuyormuş canım
ayy bi biz kaldik yahuuu topragimmmm
Oy oy oyyyy pasamiz geliyor. :)
Rabbim yardimcisi olsun sevgimin. Saglikla kavussunlar insallah.. aysem haber alirsan yaz canim.
merhaba aysecim nasılsın iyimisin...
ay sevgide doğuruyor çok şükür benimde son bir günüm kaldı kendi sancısımı gelmiş acaba sevginin.sağ salim alır ain bebeğini.
canlarım selam tekrardan,doğumu olan annişler evlatlarını bağışlasım Allahım...biz bekliyozCanim ALLAH saglikla buyutmeyi nasip etsin.insallah boyle bindogum bizede nasip olsun
Allah yardimcisi olsun kolay ve hayirlisiyla normal bi dogum olsun.bu kadar bekledigine degsin.
Sevgide gitti hicran bi biz kaldik.
aysemmm mrb canim truee icin çok üzüldüm ya rabbim yardımcısı olsun sen nasılsın gelmion artik
kızz doğurdun sandım beni niye saymıyonuuzzzayy bi biz kaldik yahuuu topragimmmm
yok anam yok bu oglanin gelesi 2cm aciklikla evdeyim
ayy bi biz kaldik yahuuu topragimmmm
peki nst nasıl çıkıyor canım bende 100lerde çıkan sanciyi bile kasilma olarak hissettim ya.... Ne olacak bizim bu halimizb
Fatma ana eli otunu nerden aldınız?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?