2014 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeklerimizi cinsiyetleri..?

• Ankete Katılan
    451
oyle cnmda ne bılım benle olan herkes dogurmus :) bıde kanala grmesmıkı bu saaten snra dr beklıcem cumaya kadar dedı snrım sonra sunı sancı olmassa sezryn .SEzryndan korkuorum o yuzden :)

dıyorum ya hıcbır belırtım yok cnm gercekten yaklastıkça sankı ole gıbı gelıo sankı hıc cıkmıcak gıbı

darısı bızım basımıza olsun ıns cnm kanala gırmesı ıcın acaba bısıler yapabılırmıyım dıe arastırıom

walla yuruyus dıyorlarda o acılmayı saglıo bıldıgım kadarıyla kanala girmesi bebegın bı anlık hareketıne baglıymıs kafasnı hıssedıorum sureklı oynatıo sankı gırmeye calısıo gıbı ama bulamıo tontışş

DOĞUM, 38 ila 42. gebelik haftaları arasında gerçekleşir. Yani belirlenen tarihten 2 hafta sonrasına kadan hâlâ normaldir. Lakin son senelerde 40. hafta doldu diyerek panik olunduğu, bebek fazla büyüyecek, plasenta kireçlendi vs. sebeplerle doğumu suni olarak başlatılan ya da sezaryene alınan anne adaylarının sayısı da oldukça yüksek. Bir de şunu hatırlamakta fayda var. Her bebek tam olgunluğa oluştuğunda doğar. Eğer hem siz hem bebeğiniz doğuma hazırsanız doğal yöntemler işinize yarayacaktır. Eğer henüz hazır değilseniz ne kadar uğraşsanız da doğum başlamayacaktır.

DOĞRU NOKTALARIN UYARILMASI
Eğer gergin ve endişeliyseniz ya da doğumu kafanıza çok takmışsanız doğumun başlaması gecikecektir. Akupunktur, akupressure gibi teknikler vücudun doğru noktalarını hedef alarak sizi doğuma da hazırlamaya yardımcı olabilirler. Hamileler için yapılan özel masajlar ve aromaterapi özellikle de adaçayı kokusu gevşemeniz için birebirdir.

SON YALNIZ SAATLERİNİZİN KEYFİNİ ÇIKARIN
Eğer doğumunuz gecikmişse kendinize özel bir şeyler yapın. Manikür yaptırın, yemeğe çıkın, güzel bir film seyredin, iyi vakit geçirmeye bakın. Uzun ve ılık bir banyo yaparak vücudunuzu gevşetin.

YÜRÜMEK, MERDİVEN ÇIKMAK VE PİLATES TOPU
Yürüyüşe çıkın. Eğer kasılmalar başladığı halde doğum başlamamışsa yürümek doğumun başlamasını hızlandıracaktır. Bebeğin doğum pozisyonuna gelmesine de yardımcı olan yürüyüş, kasılmaların başladığı zamanda da sizi rahatlatacaktır. Ayakta dik durmak da yerçekimi yardımıyla yine bebeğin aşağıya inip doğum pozisyonu almasını sağlayacaktır. Benzer şekilde merdiven çıkmak da hem bebeğin doğru pozisyonu almasına hem de kasılmaların başlamasına yardımcı olur. Bunların dışında pilates topunun üzerinde vakit geçmek, topa oturup minik minik zıplamak, kalçanızla daireler çizmek de faydalıdır.

SEKS:.Seks bilinen en iyi doğal doğumu başlatma taktiğidir. Menideki prostagladin hormonu doğumu tetikler. Hamileliğin son dönemlerinde cinsel ilişkiye hevesli olmayan kadınlar için ise ön sevişme de işe yarayabilir. Göğüslerinizin uyarılması ya da üzerlerine ılık havlu konulması vücudunuzun oksitosin salgılamasına neden olur.

YARDIMCI GIDALAR:.Söylenen o ki hurma ya da ananas yemek doğumu başlatmaya yardımcı olabiliyor. İkisinin de yan etkisi yok. İstediğiniz kadar çok yiyebilirsiniz. Ahududu yaprağı çayı doğum kasılmalarının başlamasına, doğumdan sonrada rahimin toparlanmasına yardım eder.

Sağlıkla kucağına al inşallah canım

Kızlar merhaba yarın 8de sezeryana giriyorum epidural sezeryan istiyordum zaten ama hala korkuyorum dualarınızı eksik etmeyin

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Bebeğini almissindir kucağına inşallah kisa surede toparlanirsin

Allah sana dayanma gücü verdin bebek kismetiyle gelir inşallah hayatın düzene girer canım
Benimde 1 bugun 13:00 de dogumum olacak insallah 9 haftalik seruven sonlanacak hayirlisiyla..
Allah yardimcin olsun sağlıkla kucağına al inşallah

hastaneden canli yayin:) sancilarim hafif kızlar ins bugun dogar kuzum.

Ne yaptin dogdu mu Allah yardimcin olsun

Herkese gunaydin bende dogurdum nihayet: )

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Gözün aydın canım

Merhaba,Konuya sonradan dahil oldum.Bende ekim ayında doğum yapıcamda bu otun adını alabilir miyim acaba?Bende denemek istiyorum da
Fatma anamızın eli otu adı arabistanda yetisiyor
Cok sagoln kizlar gece iyiydm yumusamisti iyice goguslerim ama sabah yine ateslendim insallah rabbim sifasini verir

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Amin canım inşallah iyi olacaksın ilaçlara devam et
Bizde oyleydik canım annem varken daha fenaydi annem gitti simdi alıştı bizim kiz 4.5yasinda bizimki

selam canlar,gitttik kontrole geri geldik,bekliycez bakalım,dr yürü diyo da,ah yürüyebilsem,belim kopuyo,500 m lik yolu yarım saatte yürüdüm,sizde durumlar nasıl bakalım?hicraaannnnn var mı gelişme?

canim bana yürümek yasaktı aylardır .... Simdiye kadar çıkmadım ama yurucem bugun bakalim gerçi oda ayrı bi mesele iki adım atsam ölüyorum... Arkadasina helal olsun

ben şimdikten ölüyom 9. ayımda hiç kalkamam bencede helal olsun şaşırdım valla normal doğum yaptı kolay olmuş hurmada yedi

Suan ayni durum bende de var.kakasini yapma ihtimali oldugu icin doktorum cok bekletmiceni suni sanci deniceni soyledi bende artik hayirlisi diyorum..

Rahim olgunlaşmadan suni sancıda vermiyorlar. Kakasını yapma ihtimali de yok dedi hareketli oldugu için. O yüzden çok kararsız kaldım ben. Belkide hayırlısı budur dediğin gibi. Normal doğum çok zor olacaktı belki.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

biseyler bulursan.burayada yaz

Kizlar bence bi sakin olun yaaa.onlarin gelecegi gün belli yormayin kendinizi.ve iliski eger dogumu kolaylastirsaydiii bi tanidigim 9 ay full calisti ama imkansiz demis doktor doguramadi bi turlu sonunda sezeryan oldu.bu yuzden rahat olun akışına birakin.bu sicakda anliyorum sizi hamileyken cok zor.

Galaxy Note 2

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…