Amin canim ALLAH yardimcin olsun.cok iyi anliyorum seni.
Gogus uclarim benimde yara oldu aglaya aglaya emziriyorum...duygu sogan suyuna accik detay vetirmisin canim.
topragimmmmm gozun aydin masallahh sana nasil oldu birden kisss ilk firsatta yaz merakla bekliyorum
GECE 12.30 DA OGLUMU KUCAGMA ALDIM NORMAL DOGM OLDU HEMDE CATIR CATIR SUNI SQNCI ALMADAN BILE COK ZOR GECTI... DIKISLRRIM COK YATAMIYORM ACIDAN oglum pasamDA SIKINTI VAR SOLUNM DARLIGI CKTI EMZIREMEDIM SADECE DOGDUGNDA GÖRDÜM KUCAGMA ALAMADIM COK UZLDM..YENI DOGAN UNITESINDE SUAN
ALLAH HERKEZE BI AN ONCE VE SAGLIKLI KURTULMAYI NASP ETSN. NE OLUR DUA EDİN BEBEGM DUZELSN ;-(
DOĞUM, 38 ila 42. gebelik haftaları arasında gerçekleşir. Yani belirlenen tarihten 2 hafta sonrasına kadan hâlâ normaldir. Lakin son senelerde 40. hafta doldu diyerek panik olunduğu, bebek fazla büyüyecek, plasenta kireçlendi vs. sebeplerle doğumu suni olarak başlatılan ya da sezaryene alınan anne adaylarının sayısı da oldukça yüksek. Bir de şunu hatırlamakta fayda var. Her bebek tam olgunluğa oluştuğunda doğar. Eğer hem siz hem bebeğiniz doğuma hazırsanız doğal yöntemler işinize yarayacaktır. Eğer henüz hazır değilseniz ne kadar uğraşsanız da doğum başlamayacaktır.
DOĞRU NOKTALARIN UYARILMASI
Eğer gergin ve endişeliyseniz ya da doğumu kafanıza çok takmışsanız doğumun başlaması gecikecektir. Akupunktur, akupressure gibi teknikler vücudun doğru noktalarını hedef alarak sizi doğuma da hazırlamaya yardımcı olabilirler. Hamileler için yapılan özel masajlar ve aromaterapi özellikle de adaçayı kokusu gevşemeniz için birebirdir.
SON YALNIZ SAATLERİNİZİN KEYFİNİ ÇIKARIN
Eğer doğumunuz gecikmişse kendinize özel bir şeyler yapın. Manikür yaptırın, yemeğe çıkın, güzel bir film seyredin, iyi vakit geçirmeye bakın. Uzun ve ılık bir banyo yaparak vücudunuzu gevşetin.
YÜRÜMEK, MERDİVEN ÇIKMAK VE PİLATES TOPU
Yürüyüşe çıkın. Eğer kasılmalar başladığı halde doğum başlamamışsa yürümek doğumun başlamasını hızlandıracaktır. Bebeğin doğum pozisyonuna gelmesine de yardımcı olan yürüyüş, kasılmaların başladığı zamanda da sizi rahatlatacaktır. Ayakta dik durmak da yerçekimi yardımıyla yine bebeğin aşağıya inip doğum pozisyonu almasını sağlayacaktır. Benzer şekilde merdiven çıkmak da hem bebeğin doğru pozisyonu almasına hem de kasılmaların başlamasına yardımcı olur. Bunların dışında pilates topunun üzerinde vakit geçmek, topa oturup minik minik zıplamak, kalçanızla daireler çizmek de faydalıdır.
SEKS:.Seks bilinen en iyi doğal doğumu başlatma taktiğidir. Menideki prostagladin hormonu doğumu tetikler. Hamileliğin son dönemlerinde cinsel ilişkiye hevesli olmayan kadınlar için ise ön sevişme de işe yarayabilir. Göğüslerinizin uyarılması ya da üzerlerine ılık havlu konulması vücudunuzun oksitosin salgılamasına neden olur.
YARDIMCI GIDALAR:.Söylenen o ki hurma ya da ananas yemek doğumu başlatmaya yardımcı olabiliyor. İkisinin de yan etkisi yok. İstediğiniz kadar çok yiyebilirsiniz. Ahududu yaprağı çayı doğum kasılmalarının başlamasına, doğumdan sonrada rahimin toparlanmasına yardım eder.
Benim kizda hep sutleri dokuyo agzindan hemencecik uyuyo ac kaliyogunaydin sabah nobetimiz basladi benim pasalar ememiyo gogsumde uyuyolar birakiyrm agliyolar emerken agzindan sutleri dokuyolar emziriyorum ama mama takwiyeside yapiyorum
Kızlar eve geldik biz oglusum uyuyor ama sutum yok bugun ins gelir. Biraz ağrılarım var onun disinda sikinti yok çok sukur geçmişe bakamadım hepiniz sağolun varolun dogum esnasinda size de cok dua ettim rabbim kabul etsin ins.ayrintili doğum hikayemi yazarim ins.
gunaydin sabah nobetimiz basladi benim pasalar ememiyo gogsumde uyuyolar birakiyrm agliyolar emerken agzindan sutleri dokuyolar emziriyorum ama mama takwiyeside yapiyorum
hadi allah yrd olsun. git ve bebeğinle huzurla mutlulukla dön igorummm
GECE 12.30 DA OGLUMU KUCAGMA ALDIM NORMAL DOGM OLDU HEMDE CATIR CATIR SUNI SQNCI ALMADAN BILE COK ZOR GECTI... DIKISLRRIM COK YATAMIYORM ACIDAN oglum pasamDA SIKINTI VAR SOLUNM DARLIGI CKTI EMZIREMEDIM SADECE DOGDUGNDA GÖRDÜM KUCAGMA ALAMADIM COK UZLDM..YENI DOGAN UNITESINDE SUAN
ALLAH HERKEZE BI AN ONCE VE SAGLIKLI KURTULMAYI NASP ETSN. NE OLUR DUA EDİN BEBEGM DUZELSN ;-(
gunaydin sabah nobetimiz basladi benim pasalar ememiyo gogsumde uyuyolar birakiyrm agliyolar emerken agzindan sutleri dokuyolar emziriyorum ama mama takwiyeside yapiyorum
kızlar 12 temmuz 08-25'te bebişime kavuştum
ancak doğumdan beri meme başı çatlağı ile savaş veriyorum. ne yapacağımı şaşırdım
meme başı çatlağı olanlar varsa neler yapıyorsunuz? çok canım yanıyor
kızlar 12 temmuz 08-25'te bebişime kavuştum
ancak doğumdan beri meme başı çatlağı ile savaş veriyorum. ne yapacağımı şaşırdım
meme başı çatlağı olanlar varsa neler yapıyorsunuz? çok canım yanıyor
Bende ayni dertteyim cok zor kaniyor resmen zeytinyagi ve karbonatli su suruyorum..bide lansinoh tabi...hafifliyo ama gecmedi..senin isine yarar belki canim.gozun aydin bu arada.
gogus ucu ile gogus kalkani farkli mi canim ya ben bundan aldim ... Kafam karıştı şimdi birde nasıl kullanılacak falan hiç bilmiyorum
Gecede nobetteyiz sabahta valla canim..mamayi biberonlami veriosun?
Offffff offfff.eger bi hafta sonra hala bende dogurmamis olursam tam bu sekilde senin gibi zirliyo olcamkızlarrrr bende 40+4 oldum hala tık yokkkara sıra kasılmalarım oluyo haaa baslıyo heralde dıyorum yatıp uzanıyorum bi bakmısım uykuya dalmısım ne agrı ne sızı kalmıs doktorum 41.haftaya kadar beklıycez yıne olmazsa yatırcaz dedi yani suni sancı vercekler bide artık korkmaya basladım.. bebişim kakasını yapıp yer dıye 2 gundur hareketleride cok agırlastı...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?