- 31 Mart 2015
- 11.774
- 7.150
- 198
- 38
Ne kusuru canm paylaşmak için burdayız. İnan hepimz sennle aynı durumdayız, eskiden yapabildiğimz hiçbişeyı yapamiyoruz, hiçbişeyi giyemiyoruz ve artık 9. Ayın sonuna geldik ve sıkıldık. Ama sürekli ağlayarak ve bu durumu aklimiza getirerek kalan 1 hafta we ya 3-5 günü kendimize zehir ederek geçirmemeliyiz. Sen az kaldi die, ve ya bebeğine kavustüğün ani hayal ederek kendini teselli et tatlmArtik sabrim tahammulum kalmadi 3 cuma oncesini hatirliyorum bebek cok asagidaydi goren 2 gune dogurursun sen diyordu olmuyo sancim gelmiyo ustune birde grip oldum hic halim yok hic gucum yok kendi kendime bakip agliyorum karnim cok asagida artik bebek icinde endise ediyorum.sabah esim ise giderken beni optu ben tirlatmis gibi hic aklimdan cikmiyo diyerek aglamaya basladimnedir aklindan cikmayan diye sordu doguramiyorum ben dedim sabaha kadar gun saydim su kadar gunum kaldi nisan gelmedi sancim gelmiyo diyerek kendi kendime konustum uykumda
Sanirim bunalima girdim
Kusura bakmayin bunlari kimseye anlatamazdim kimseye yasadiklarimin ne denli oldugunu hissettiremezdim. Belki beni anlayabilirsiniz diye buraya yazmaknicimi dokmek istedim
Ahaha :) Ne güzel işte :) Vallahi rutin NST'ye giriyorsan sıkıntı değil de biz hep extra acile gidip NST için 90 TL bayılıyoruz :) Hareket ediversin diye beyefendi :) Para takmadan oynamıyorBenmki ne ters cocuk yahu, normalde yerinde durmaz. Nst de gözüne işik tutulmus tavsancık gibi kala kalıyo :))
Bu sorunun cevabını ben de merak ediyorum
Doktor bana yürüyüş yap dedi
Doğumun gecikmesin dedi
Çünkü bebek yukarıda
Şu son ayıma kadar aşağıdaydi
Yukarı tırmandı sanki
Asagidaki baskı ve ağrılarım azaldı
Oğlumun hamileliginde hep yukarıdaydi
Ve doğuma kadar inmedi
Sancılarım başlayınca hastaneye gitmiştik
Evet normal doğurdum
Ama bilmem kaç kişi bastirdi karnima doğum esnasında
Bunda da kendiliğinden aşağı insin diye çabalıyorum
Burda havalar acayip soğudu
Buna rağmen iki gündür tempolu yürüyorum dışarıda
Umarım hasta olmam
Evim 4.kat
Her fırsatta bi yere gidiyorum ki merdiven inip çıkmış olayım
Hurma sadece sancilari mi tetikliyor
Ya da rahim kaslarını mı güçlendiriyor
Benim durumuma bi çaresi olur mu
Kızlar bi akıl verin
Evde napabilirim bu durum için
Cok hareketli biriyim zaten
İş üretirim kendime sürekli
Doğum yaklaşıyor diye genel temizlik yaptırdım
Ama geriye kalan ivir zivir bütün işi ben yaptım
Doğumda gelenlere ikram ederim diye buzluga bişeyler yapıp atıyorum
Yani genelde ayaktayim
Gözün aydın ayşem :)Çok şükür efe oğlum eve geldi. Resmen ev dolu dolu oldu canım oglum gelince
Masallah beyza kizimiza insallah gozler renklidir zeynepcim anasi gibi
canim doktorla görustum pazartesi sen böyleyken yapamam dedi sezeryani carsambaya erteledi.
Pazartesi gel nst cekelim sali göğüs doktoruna git carsamba sezeryan yapayim dedi.yani dinlenmek yok bana düşün bana astim ilaci verdi doktor mutlaka kullan dedi,ee kalkip benim doktor risk alıpta narkoz verir mi bana
Kizlar carsmbdn beri pskilojik olarak hic iyi degilim etrafimzdaki topluma mal olmus butun felaket telaleri basimin etini yedi para icin yapiyolar sana sezeryan diye diye
Ki bn 40+4 olcam 38. Haftamda keyfi sezeryan istememisim beni mahvettiler doktoruma kostum beni sakinlestirdi biraz agladim rahatladim
Smdi epiduralmi genel anestezimi karar vermem lazim
Genel anestezide ne kdr snra ayiliyorum fikri olan varmi doktorum panik degilsen epidiral yapariz dedi
Hafta sonumu cok guzel ve bana moral veren insanlarla gecirmemi.soyledi doktorum.haftasonu basinizin etini yicem yani)) sizden baska moral veren yok cunku
Ben trip yapmıyorum da kendi içime kapandım, ağlıyorum takıp bişeyleri dünden beriAyni fikirdeyim daral geliyor evde yaaa bunaldim 2 gndur esimde sen 2 gundur ne bu halin artislik yapiyorumda kendisine yok efendim yapta gorelum ette gorelim diyorum hormonlarin yuzunden oda bana noluyor sana 2 gndur bi hallerdesin diye stem etti harbi bana bisiler oluyor yaa delircem az kaldi gelsinler artik bu veledolar
Gazan mübarek olsun cnm, ohh aramıza hoşgeldin.Saat onda işyerindeydim, birde de çıktım canım. :) Sonra da doktora gittim zaten. Eve gelene kadar yine saat beş oldu. Gitti böylece bir gün daha. :) Bugünü ilk gün sayarak bol bol yatmayı düşünüyorum. :)
Senin doktor kontrolün var bugün sanırım. Güzel haberlerini bekliyoruz canım.
Galiba öyle olacak, geç değil de erken gelsin diye özel bi dua varsa söyleyin nolurVay vayyy kaderdaslarim benimfolik meltemcivil E Esmer54 @Basakfehmi hepimiz son dk dogurcaz herkesi dogurttuktan sonra ))
canımmmm bu ne güzel hikaye, maşallahDoğum Hikayem...
01 Aralık Salı günü akşam 07:30 gibi nişanım geldi. Doktorum sancını bekle olmazsa ertesi gün öğlen gel yatışını yapalım dedi. Çok hafif adet ağrısı şeklinde ağrım vardı. Duş aldım hiç ağrım kalmadı.
Gece saat 12:30 da koltukta otururken bir anda suyum geldi. Hemen doktoru aradık gelin dedi. Üstümü değiştirip hazırlanırken sancım gelmeye başladı. Saat 12:45 gibi sancılarım 3 dk aralıklarla başladı. Saat gece birde yola çıktık. Saat 2 de hastaneye vardık. Suyum gelmeye devam ediyordu. İlk muaynede açıklığım 1.5 cm di. Nst de sancım 70 lerdeydi. En zoru nst ye bağlıyken sancı çekmek. Saat 3 gibi tekrar muayene edildi açıklık 4 cm di. Epidural istedim. Anestezi uzmanı gelinceye kadar açıklığın çok ilerliyeceğini artık yapılamayacağını söylediler.
Saat 5 gibi ebe geldi muayne etti. Açıklık 7.5 cm olmuştu. Bende ıkınma hissi başladı. Hemen doğuma hazırlığa başladılar. Doğumhaneye aldılar. Doktorum açıklığın hızlı ilerlediği için doğuma zor yetişti. İlk doğumlarda bu kadar hızlı olmuyormuş.
Doğum sırasında sancılardan çok yorulduğum için ıkınmaya gücüm kalmamıştı. Ebe ve doktorum çok yardımcı oldu.
Şimdiye kadar bütün ultrason görüntülerinde bebeğin eli hep başının yanındaydı. Doktorum bu konu hakkında hep espri yapardı. Doğum sırasında kafasıyla beraber elide geliyordu. Eli de doğum kanalına girmişti. Doktorum bir süre ne yapacağını düşündü. Sonra çocuk doktorunu aradı sezeryana karar verildi.
Doktorlar beklenirken birden bende çok güçlü ıkınma hissi oldu. Bütün gücümle ıkındım. Doktorumda bebeğin elini kurtardı o sırada ve oğlum doğdu.
Hayatın en güzel şeyi..
Doğunca bütün sancılar bir anda kesiliyor.
Yeniden doğmuş gibi oluyorsun.
Onu kucağıma verdiler kokladım..
Tarifsiz bir duygu..
Saat tam 06:20 de dünyaya geldi.
Yaklaşık beş buçuk sancı çektim.
Son 1 saat zor oldu. Ama dayanılmayacak gibi değil. Kesinlikle normal doğum tavsiye ediyorum..
Hemen sütüm geldi. Bebeğimle ilgilendim. Oturup kalkmam yürümem çok kolay oldu.
Rabbim herkese kolay doğumlar nasip etsin inşallah..
Amin cnm normal doğumu başlatabilecek ne varsa yapmak istiyorum artık yettiAyy cok güzel bi hıkaye canm ya, allahım yarabbim bzlere de nasip etsin, tüm normal isteyen herkese...
Sorarsan beni de etiketle dünürüm ben unutuyorum her seferinde sormayı.İyi bakalim yarın sorayım.
Supermis,para takmadan oynamiyor demek,hahahahaAhaha :) Ne güzel işte :) Vallahi rutin NST'ye giriyorsan sıkıntı değil de biz hep extra acile gidip NST için 90 TL bayılıyoruz :) Hareket ediversin diye beyefendi :) Para takmadan oynamıyor
Kızlar merhaba,bugün doktora gittik bebişin boynuna kordon 2 tur dolanmış bu yüzden kanala inemiyo galiba dedi,suyu da azalmış 40 haftayı doldurdun mecburen sezeryan diyor, suyu 3 gün yeter ama beklemek isterseniz normal doğumu ama kanala inmesi mümkün görünmüyo dedi
Suni sancı çok mu feci demek istemiştimBu arada çok mu feci birsey
Bende korktum erir diye ama birşey olmuyo meltemim korkmaKızlar bişey sorucam sizlere, aldiğimiz bu kelebek uçlar var ya, cok ince silikon bunlar, sterlize etmek için tencerede kaynatsak erirler mi?
Leyloş sen kullanmadan once kaynattn mi @nilbebekveannesi
Benim dr bugun ilişkiye girebilirsin dediCanım valla ben anlamadım ki o kadar hareket ediyorum her gün en az 1 saat yürüyorum ama kanala girmiyor sipa dr a sordum yürü diyor başka bişey demiyor
MaşallahTeyzisleri biz dogduk ve cok iyiyiz. Darisi tum.annislere....
Evet 7sinde 40 hafta dolmus oluyor. 14 üne kadar beklicez dediBeni niye unuttun? Ben de varım. Ne açılmam var ne sancı.
41 in sonuna kadar mı bekleyecek doktorun?
Sağ ol tatlım . Sen de sağlıkla alırsın bebeğini kucağına inşallah.Senin bebeğin de en yakın zamanda sağlıkla gelir inşallah canım.
Desinler valla artik biri bisey derse keyfi giriyorum dicem o zaman bisey diyemezler belkiCanım sen o etrafındakileri hiç dinleme. Sonuçta senin de dediğin gibi 40. haftayı doldurmuşsun. Bebeğin henüz doğmamış. Senin durumun keyfi bir durum değil sonuçta. Bebeğini de bu saatten sonra riske atacak değilsin. O etraftakiler ne derse desin.
Ben kızımı dört günlükken başlamıştım yıkamaya haftasına göbeği düşmüştü 40 çıkana kadar hergün yıkadık sonra gün aşırı nette bir araştır istersen yıkanma olayını annem bizi hep yıkamışYok canim ya sinir oldum 10.gündeyiz hâlâ düşmedi benim doktorda yıkamayin dedi siliyorum yağlıyorum ama yıkamanin yerini tutmuyor tum derimiz soyulmaya başladı gidığımız hafif isiliklendi saçımızda konaklar çıkmaya başladı kokacaz yakında
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?