Maşallah sübhanallahBu da bizim Minik beyzamız ..
Ben geldim. Bugün 20 dk da 2 tane sancim çıktı. Coook sevindim. Şimdide 10 dk da yoklayan hafif adet ağrısı gibi bisiler var ama hafif bakalım. Haftaya cuma önce suni denenecek. İnşallah cumaya kalmam kendi saçımla doğururum.
Meltem dört beş kez bu halde girersen zaten o çocuk evde doğar heralde kız canmı dayanırNapayım oyle :)
Simdi doktora "doktor hanm haftada 4-5 kez birlikte olsak bi işe yarar mi" mi diyeyım esimin yannda :)
Ben trip yapmıyorum da kendi içime kapandım, ağlıyorum takıp bişeyleri dünden beriama bugün daha iyiyim.. Sezeryan diyen bi doktorum olsa yok demiycek kadar yıldım 2 gün içinde.
Gazan mübarek olsun cnm, ohh aramıza hoşgeldin.Kontrolüm iyi geçti cnm sağol, 3250 gram olmuş Tosun Paşa. Rahatı iyi, suyu iyi, beklemeye devam, pffs...
Galiba öyle olacak, geç değil de erken gelsin diye özel bi dua varsa söyleyin nolur
Amin cnm normal doğumu başlatabilecek ne varsa yapmak istiyorum artık yetti
Sorarsan beni de etiketle dünürüm ben unutuyorum her seferinde sormayı.
@Esmer54 Pzt-salı iki gün bebeğin hareketsizliğinden telaşa kapılmıştım ben burda, arkadaşlar bilir. Bugün ondan bahsedince doktora "Annenin hissiyatı da bizim için çok önemli, böyle bişey olursa bi daha ara ya da gel" dedi ve beni bugün nst'ye soktuyarım saat kadar kaldım sanıyorum, düzensiz kasılmalar çıktı, bir tanesi şiddetli ve uzun sürdü, en üst seviyede seyrediyordu, gelip eliyle yokladı karnımı, derin nefes alıp ver dedi bana, sonra yumuşadı karnım. 10 dakika daha bekletti cihazda, sonra yolladı eve. Düzensiz olduğu için önemsiz ve normal olduğunu söyledi.
KIZLAR bebek 3250 gram olmuş, hali vakti yerinde şükürler olsun.
Evet meltem sperm ve göğüslerin uyarılması doğumu başlatıyor yazıyor geryerde siz yine temkinli olunHadi ya, ozaman ben de başlayayım bu geceden tezi yok :)
Meltem dört beş kez bu halde girersen zaten o çocuk evde doğar heralde kız canmı dayanır
Canım nekadar güzel bir doğum olmuşDoğum Hikayem...
01 Aralık Salı günü akşam 07:30 gibi nişanım geldi. Doktorum sancını bekle olmazsa ertesi gün öğlen gel yatışını yapalım dedi. Çok hafif adet ağrısı şeklinde ağrım vardı. Duş aldım hiç ağrım kalmadı.
Gece saat 12:30 da koltukta otururken bir anda suyum geldi. Hemen doktoru aradık gelin dedi. Üstümü değiştirip hazırlanırken sancım gelmeye başladı. Saat 12:45 gibi sancılarım 3 dk aralıklarla başladı. Saat gece birde yola çıktık. Saat 2 de hastaneye vardık. Suyum gelmeye devam ediyordu. İlk muaynede açıklığım 1.5 cm di. Nst de sancım 70 lerdeydi. En zoru nst ye bağlıyken sancı çekmek. Saat 3 gibi tekrar muayene edildi açıklık 4 cm di. Epidural istedim. Anestezi uzmanı gelinceye kadar açıklığın çok ilerliyeceğini artık yapılamayacağını söylediler.
Saat 5 gibi ebe geldi muayne etti. Açıklık 7.5 cm olmuştu. Bende ıkınma hissi başladı. Hemen doğuma hazırlığa başladılar. Doğumhaneye aldılar. Doktorum açıklığın hızlı ilerlediği için doğuma zor yetişti. İlk doğumlarda bu kadar hızlı olmuyormuş.
Doğum sırasında sancılardan çok yorulduğum için ıkınmaya gücüm kalmamıştı. Ebe ve doktorum çok yardımcı oldu.
Şimdiye kadar bütün ultrason görüntülerinde bebeğin eli hep başının yanındaydı. Doktorum bu konu hakkında hep espri yapardı. Doğum sırasında kafasıyla beraber elide geliyordu. Eli de doğum kanalına girmişti. Doktorum bir süre ne yapacağını düşündü. Sonra çocuk doktorunu aradı sezeryana karar verildi.
Doktorlar beklenirken birden bende çok güçlü ıkınma hissi oldu. Bütün gücümle ıkındım. Doktorumda bebeğin elini kurtardı o sırada ve oğlum doğdu.
Hayatın en güzel şeyi..
Doğunca bütün sancılar bir anda kesiliyor.
Yeniden doğmuş gibi oluyorsun.
Onu kucağıma verdiler kokladım..
Tarifsiz bir duygu..
Saat tam 06:20 de dünyaya geldi.
Yaklaşık beş buçuk sancı çektim.
Son 1 saat zor oldu. Ama dayanılmayacak gibi değil. Kesinlikle normal doğum tavsiye ediyorum..
Hemen sütüm geldi. Bebeğimle ilgilendim. Oturup kalkmam yürümem çok kolay oldu.
Rabbim herkese kolay doğumlar nasip etsin inşallah..
Günde anladım ama bu göbekle haftada bir zor oluyoAllah iyiliğini versin aylacım.
Meltem haftada 4-5 kez yazmış. Sen aynı günde mi 4-5 kez anladın?
Ah canım stres yapıyorsun kfanda doğum o yüzden beşlamıyor konuş bebeğinle dur yavrucum orası çok rahat de aklından doğumu çıkar bak ozaman gelecek bebeğinArtik sabrim tahammulum kalmadi 3 cuma oncesini hatirliyorum bebek cok asagidaydi goren 2 gune dogurursun sen diyordu olmuyo sancim gelmiyo ustune birde grip oldum hic halim yok hic gucum yok kendi kendime bakip agliyorum karnim cok asagida artik bebek icinde endise ediyorum.sabah esim ise giderken beni optu ben tirlatmis gibi hic aklimdan cikmiyo diyerek aglamaya basladimnedir aklindan cikmayan diye sordu doguramiyorum ben dedim sabaha kadar gun saydim su kadar gunum kaldi nisan gelmedi sancim gelmiyo diyerek kendi kendime konustum uykumda
Sanirim bunalima girdim
Kusura bakmayin bunlari kimseye anlatamazdim kimseye yasadiklarimin ne denli oldugunu hissettiremezdim. Belki beni anlayabilirsiniz diye buraya yazmaknicimi dokmek istedim
maşallahBu da bizim Minik beyzamız ..
Yok cnm, yalnızım ya her şeyi kendim düşünmeye, fark etmeye, organize etmeye ve yapmaya çalışıyorum aylardır. Elhamdülillah şimdi 9 aylık gebeyim, evde düzen sağlamakta artık güçlük çekiyorum, sağ elimde ve bileğimde uyuşma var 1 haftadır, bu beni oldukça zorluyor ve yavaşlatıyor haliyle.. Bir destek bekliyorum, elbette ailemden... ama yok. Canımı sıkan şeyler var aile içinde, düşünmemek sıkılmamak elde değilSağol canım. :) İki günde ne oldu da yıldın folikcim? Bebeğin az hareket etmesinden mi kaynaklı oldu yoksa?
İçeri boşalmak zararlı diye biliyordum, enfeksiyona yol açabiliyormuş spermler. Sizce?Evet meltem sperm ve göğüslerin uyarılması doğumu başlatıyor yazıyor geryerde siz yine temkinli olun
Dr güven bence canım yine karar seninKızlar merhaba,bugün doktora gittik bebişin boynuna kordon 2tur dolanmış bu yüzden kanala inemiyo galiba dedi,suyu da azalmış 40haftayı doldurdun mecburen sezeryan diyor,suyu 3gün yeter ama beklemek isterseniz normal doğumu ama kanala inmesi mümkün görünmüyo dedi
Rahim ağzında incelme varsa birde nişanı gelenler için zararlı ama herhangi bir şey yoksa spermler kasılma yapıyormuşmaşallahgözünüz aydın.
Yok cnm, yalnızım ya her şeyi kendim düşünmeye, fark etmeye, organize etmeye ve yapmaya çalışıyorum aylardır. Elhamdülillah şimdi 9 aylık gebeyim, evde düzen sağlamakta artık güçlük çekiyorum, sağ elimde ve bileğimde uyuşma var 1 haftadır, bu beni oldukça zorluyor ve yavaşlatıyor haliyle.. Bir destek bekliyorum, elbette ailemden... ama yok. Canımı sıkan şeyler var aile içinde, düşünmemek sıkılmamak elde değilDoğurduktan sonra de gelip görmesin kimse, istemiyorum!!!
İçeri boşalmak zararlı diye biliyordum, enfeksiyona yol açabiliyormuş spermler. Sizce?
Allah iyiliğini versin aylacım.
Meltem haftada 4-5 kez yazmış. Sen aynı günde mi 4-5 kez anladın?
Maşallah gözünüz aydınTeyzisleri biz dogduk ve cok iyiyiz. Darisi tum.annislere....
yani çatır çatır yardırın diyosunRahim ağzında incelme varsa birde nişanı gelenler için zararlı ama herhangi bir şey yoksa spermler kasılma yapıyormuş
Ben cezvede önce suyu kaynatıyordum altını kapatıp bir iki dk bekletiyordum meltemKızlar bişey sorucam sizlere, aldiğimiz bu kelebek uçlar var ya, cok ince silikon bunlar, sterlize etmek için tencerede kaynatsak erirler mi?
Leyloş sen kullanmadan once kaynattn mi @nilbebekveannesi
Yarın 12de sezeryan olucak inş,bende beklemekten yana değilim ama bugün 1-2saat içinde olsun bitsin istemedimCanım insan öncelikle normal doğum olsun istiyor tabi ki ama doktorum bana bunları söyleseydi ben tercihimi beklememekten yana kullanırdım. İnşallah en kısa zamanda sağlıkla kucağına alırsın bebeğini.
Evet cicim düşündüm ikinci düşüğümde çatlatma iğnesi kullanıyordu dr saat veriyordu bize şu saat aralığı ile yapın adam eve gelmek istemiyordu bıkmıştı günde beş kez yapalım dersem bu göbeğimle kesin yurt dışına kaçar dedim
Yarın sezeryana giriyorum canım,beklemek çok stresli olur artıkDr güven bence canım yine karar senin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?