- 17 Ocak 2015
- 2.150
- 1.707
- 333
- 34
Rabbim biran önce şifa versin cnm.Kızlar dün hastaneden tabucu oldum ama bebeğim sarilik oldu sutum azbirde karnımdayken dıskısini yemis kuveze aldilar Bebeğimi çok.üzüldüm süt sagip hastaneye goturcem, bir kaç gün bebeğimdenn ayrı kalacam rabbim inş sağlıklıca tekrar kucağına almami nasip eder,doğum yapan arkadaşlara allah anali büyütsün diyorum
Deniz artık çişe kakaya raziyim valla, şu kız doğsun da herşeye raziyim.Doğurayım da size katılalım kaka çiş muhabbeti yapalım iki lafın belini kıralım demekkk yoookkk
37 ve 38 hastada vajinal muayenede dr um muayenede kafa konumu cok iyi diyordu ,kanalda gibi bisey demedi hic
Kızlar dün hastaneden tabucu oldum ama bebeğim sarilik oldu sutum azbirde karnımdayken dıskısini yemis kuveze aldilar Bebeğimi çok.üzüldüm süt sagip hastaneye goturcem, bir kaç gün bebeğimdenn ayrı kalacam rabbim inş sağlıklıca tekrar kucağına almami nasip eder,doğum yapan arkadaşlara allah anali büyütsün diyorum
Slm kizlar doğum hikayemi paylaşmak istedim sizle cok bisi olmasada anlatiyim sizlere suyum az diye kontrole gidiyordum 2 3 günde bir pazartesi günüde gittim ama Dr.hazirlikli gelmemi istemişti neyse biz gittik hastaneye ebelerin yanina gittim kontrol ettiler alttan 1cm aciklik devam ediyordu sonra nst girdim sanci cikti serum bagladilar ogun yatis istedi Dr.ama ben kalmadim eve geldim gece 12 gibi suyum geldi hastaneye gittik yatis yapildi serum verildi sabahtan suni sanci verildi 2saat içinde falan acilmam 4cm oldu epidural istedim sonra acilma 8cm oldu doğum girdim allaha şükür 15 dk içinde falan doğum yaptim ıkınmak çok önemli sanciyla birlikte ıkınınca çok zor olmadi sonra kizcemi gördüm kafa cikti bacagimda bi sicaklik hissettim bi baktim vücudu komple cikmis o an tutamadim kendimi ağlamaya basladim onu görünce melegim doğmuştu 9ay bekleyip kokusunu içime çekmek istediğim meleğim sonra dikmişler atildi melegimi yanina verdiler sarildi yanigi yanigima geldi kokladi annesini annesi onu daha sonra odaya geçtik çok güzel bi duygu Rabbim isteyen herkese nasip etsin doğum yapmayan arkadaşlara bir avazda doğurmak nasip etsin burada suni sanci okadarda kotu bisi değil normal doğumdan çekinen arakadaslarda hic cekinmesin Rabbim yardim ediyor benim hikayem bu kadar biraz uzunca oldu kusara bakmayin kizlar
Yok cnm etmemiş demekki etseydi sezeryanla hemen alırlardıDoktorun bebeğin kaka yaptiğini fark etmemiş mi cnm?
Maşallahhh :) darısı başımıza...!i Gözün aydın sağlıcakla büyüt bebeğiniKizlar herkese darisi basiniza diyecegim bir dogum yaptim.
Sali gunu aksam 6 da dogum yaptim.
ptesi bel agrisi ile uyandim hani yorulunca agrir ya oyle.dr kontrolum vardi (39+0) doktorum 2-3cm acik oldugumu suni sanciyla o gun dogurabilecegimi soyledi.ben de istemddigimi evde kendi sancimi beklemek istedigimi soyledim..ama dogum hizli ilerliyor sancilarin 10 dk da 1 olunca hastaneye gel dedi.
sali sabahi ayni bel agrisi devam ediyordu. Dusa grdim gecmiyor ama ben hazirlik kasilmalari diye dusundum.
ogleden sonra bel agrima hafif hafif kasik agrisi eslik etmeye basladi.3ten sonra agrilari artik hissediyordum ama hala hazirlik icin bunlar gercek sanci degil diye dusundum.evde annem ve kayinvalidem vardi onlara bisey de soylemeden evde dOlaniyor pilates topuyla oyalaniyordum.sancilar 10dk da 1 gibiydi ama tolere edebiliyordum ve hala yalanci kasilmAlar oldugunu dusundum.galiba 4 ten sonra kasilmalar siklasti 3-4dk da 1.anneme sikligini kontrol etmesini soyledim ama annem duzenli degil gibi diyordu .ben de deneyimli 2 normal dogum yapmis diye birsey demiyordum.demek ki hala dogum sancisi degildi.
5 civari artik cok rahat belimden giren kasiklarima dogru ilerleyen kasilmalarim vardi anneme esimi aramasini bize hastaneye goturmesini soyledim.hala tolere edebildigim sancilardi.ama son 30-45dk siddetlendi.nefes alip vererek sancilari karsiladim.comeliyor dolaniyor kasilmalari karsiliyordum.artik doguruyorum galiba dedim.esim geldi alel acele hastaneye gttk.direk dogumhaneye ciktik.asansorun kapisinca pit diye suyum geldi.
dogumhaneye grdim dr um baska bir dogumdan cikmak uzereydi.2 sanci atlattim beklerken.catala cikardi tam aciksin dogum baslamis dedi.
uzerinde onluk bile yoktu bense evden cikarken giydigim kazagimlaydim.
ikindim daha cok ikin dedi ve kizim dogdu.2 dk surdu galiba sonra ufak yirtiklarimi dikti ve 10dk sonra disardaydim..
Çok geçmiş olsun bir kaç güne bebişin kollarında olacak annesi üzülme sütün etkilenmesin Rabbim analı babalı büyütsünKızlar dün hastaneden tabucu oldum ama bebeğim sarilik oldu sutum azbirde karnımdayken dıskısini yemis kuveze aldilar Bebeğimi çok.üzüldüm süt sagip hastaneye goturcem, bir kaç gün bebeğimdenn ayrı kalacam rabbim inş sağlıklıca tekrar kucağına almami nasip eder,doğum yapan arkadaşlara allah anali büyütsün diyorum
Doktorum en son cuma cumartesi pazar doğum gerçekleşmezse pazartesi aç olarak gelmemi ve öğleden sonra sezaryena alacağını söyledi. Cuma geçti zaten.canım ya dr güvenmen çok güzel sıkma canını artık beklemek yok bebğin kucağına kısa zamanda gelecek öyle düşün sende bakalım pazartesi ne diyecek dr güzel haberlerini bekliyoruz artık
Evet canım bu dediklerini biliyorum. Çok haklısın Türkiye'de maalesef öyleFacebook üzerinde sezeryan sonrası vajinal doğum(ssvd) grubuna üyeyim. Pek çok paylaşım yapıyoruz. Doktor makaleleri de dahil. Çoğu doktor hem daha fazla para almak hem de daha rahat olmak amacıyla sezaryen ameliyatına yönlendiriyorlar.. Bunu da gebeyi korkutarak ya da endişelendirerek yapıyorlar. Oysa yurt dışında normal doğuma teşvik var..
Burdaki arkadaşlar eğilme hareketleri merdiven inip cikiyolardi hurma yiyen vardi denedinmi bunlari iyi gelir belkiNe kusuru canm, moral oluyo bizlere de. Suniden de kormuyorum herhangi bişeyden de, az da olsa bi açilma lazimmş normal doğum olsun die suni verebilmek için, bende daha hc yok
Dk falan tutuyon mu çok sık geliyorsa ara istersenKızlar kasılmalarım var haber vermeli miyim dr a?Sancı hissetmiyorum kasılma sadece ama düzene giriyor sanki
Canım bilgilendirme için teşekkürler. Ben de hem kalkan hem kelebek uç aldım. Doğurmadığım için hiçbir bilgim yok. Ama pekçok kişi çok memnundu. Demek ki sana yaramamış.Biz bugün 6 günlük olduk. Emzirmekle ilgili tecrubelerimi söyleyim birazcık. Belki faydam olur da Bi lohusa duası alırım. Benim memeler de ilk etapta yara oldu. Lansinoh surup kaljan takıyordum her emzirmeden sonra. Bazen e vitamini ampulu kırıyordum bazen ayva çekirdeği jolesi suruyordum ama geçmek yerine daha beter oluyordu. Hastanedeki emzirme danışmanı dedi ki asla kalkan takma. Krem surme hiç gerek yok. Yalnızca emzirdikten sonra sutunle silebilirsin. Kuru kalmasına özen göster bebeğin ağız bezlerinden koy üstüne ki hava alsınlar. 2 günde geçti. İltihaplı memem hemen kurudu. Boşuna dokmuşum paralar o kalkanlara kremlere. Kalkan devamlı memeyi uyardığı için sıkıntı yaratıyormuş. Benden bu kadar sevgiler...
Normalde cok da hareketli degilim ,ama hamileligim boyunca kendimi normal doguma hatta ozellikle epiduralsize odakladim.ama tabi saglik durumlari sebebiyle olmayabilirdi de.Maşlh bizimkinin kafa yönelmiş ama kanala girmemişinşlh girmiştir yada sancıyla kolayca girer, normalde çok hareketli misin cnm kolay Doğumu nelere Borçlu OLDUĞUNU düşürüyosn :)
Bnm sumuksu biseyle karisik geliyo.snnde mi oyleydi.Canım benim de Çarşamba alttan muayenem vardı o gün ertesi gün hatta dün azar azar geldi, doktoruma sordum bebek hareketlerinde sıkıntı yoksa normal muayene sorası dedi, evde Sancı bekle dedi.
Bak bende arkadasa katılıyorum hem doktorumun verdigi tamamen dogal krem aldım hem de lansinoh kremden aldım ama sadece birkaç kez kullandım o da keyfi tamamen göğsün yara olmaması doğru emzirme yöntemiyle ve göģsun kuru tutulmasıýla ilgili göģüs pedini ihmal etmeyin muhakkak göğsünüzde kalsın farkinda olmadan bi bakıyosunuz ki sütünüz akmışCanım bilgilendirme için teşekkürler. Ben de hem kalkan hem kelebek uç aldım. Doğurmadığım için hiçbir bilgim yok. Ama pekçok kişi çok memnundu. Demek ki sana yaramamış.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?