2015 de dogum yapacak tüp bebek hamişleri , gelin beraber gün sayalım

Canım ben de çok komik ve kırıcı buldum.

Tüp bebek tedavisi ile olan bebeklerin bildiğimiz malum yolla olan bebeklerden hiç bir farkı yok. Eğer varsa tüp bebekler daha özel :)

Açıkcası ben de hiç inandırıcı bulmadım hikayelerini. %2-3 olasılığı var. Çocuk sahibi olmakta zorlanan, 4 sene olmayan birisinin birden bire normal yolla ikizlere hamile kalması pek olası değil.

Bence de iyiki böyle bir tedavi yöntemi var. Allah'a şükür bu vesile ile çocuk sahibi olacağız. Allah istemeseydi tüp bebekle yada çok daha ileri tıbbi yöntemlerle de olmazdı. Sonuçta o hücreye döllen! bölün! tutun! emrini veren onu şekilden şekile sokan hep Allah. Haşa tüp bebek doktorları değil. O sebeple hiç bir farklı yok diğer bebeklerden.

İnsanlar çok hazımsız. Ben tüp bebek yaptığını gizleyen ünlülere de çok kızıyorum. Böyle olunca sanki kötü bir şey gibi oluyor.

şükürler olsun böle bi tedavi yöntemi var.toplumda böle geri kafalı insanlar var ya ne yazık..

Allah akıl fikir versin kız nerden buldun o zat-ı şahane akıllıyı allasen ona allah verdi biz marketten aldık sanki ayıp ya hani tamam böyle saçma bir düşünce yapın olabilirde karşında ki tüp bebek yapmış biliyorsun hamile kadın hiç mi kendini bilmezsin be insancık, selam bile verme canım allah ıslah etsin de geç sakın canında sıkma saçma insanlar bunlar

Zaten sorunum o benim.fıtık ve önceki doğuma bağlı veremediğim kilolar.üzerine çok alıp daha beter olmaktan korkuyorum.yaşım daha genç,3 çocukla hayatın tadını zevkini çıkarmak istiyorum.yoksa öyle gram almadan 36 beden olarak doğuma gideyim gibi bi derdim yok.tedaviden kısa bi süre öncesine kadar kilo vermeye yönelik tedavi ve spor merkezi araştırırken nasıl olduysa konu bebeğe geldi ve sadece görüşüp bilgi almaya gittiğim hastaneden hamile kalarak ayrıldım:)) apar topar hamile kalmak buna denir heralde:))) gereğinden fazla kiloyla hamile kaldığım için hem belimdeki fıtığı hemde doğum sonrası kilo fazlasının bana yaratacağı müşkiliyetleri düşündükçe korkuyorum.dediğim gibi,doğurup 90 60 bi görüntüde olayım değil derdim,fazla takılmış gibiyim bu konuya farkındayım.herkestende bilgi alıyorum ayrı ayrı.ama yaşamayan bilmez.oğlumda bu kadar titiz ve temkinli olsaydım bugün bu halde olmazdım heralde

Ustume iyilik saglik. Tup bebeginde tutmasini saglayan rabbim.4 yildir isteyip sulalede hic olmadan ikizlere hamile kalmasina izin verende rabbim.ne kadar sacma insanlar var ya.ben herkese soyledim niye soylemeyeyim ki.ilk baslarda esim rahatsiz olur belki diye dusunup susmustum.baktim o da geciyor dalgasini.hic umursamadim.bu eksiklik degil ki rahatsizlik.denyolar ya kizdirdilar beni aksam aksam

aaaa kizlar sizin tup muuuu? Yazik sizee benimki tup bebek degil buz bebek.
Hey Allahim yaaa neler var. Olabilir dogrudur belki ilaclarla ikiz kalmistir ama uslup o kadar yanlis ki. Nasil bir zihniyettir cok ilginc. Ya da insan psikolojisi inandirici olsun diye tup bebegi kotuledi. Ne insanlar var Rabbim. Neyse o burnuna biseyler demek isterdim ama tup mup hamileyim agzimizdan cikana dikkat etmek lazim.
Ben de cevremden daha dogrusu esimle ortak tanidiklarimiza tup bebek oldugunu soylemedim. Is cevrem tedavi oldugumu biliyor annemler ve kendi annesi babasi biliyor. (Diye biliyorum) saklama sebebim esimden dolayi oldu. Esim onemsemiyor ama ozellikle sitede gorustugumuz insanlar cok ilginc. Esim isten cikartildiginda (iki yil once) hanimlar kendi aralarinda gun yapiyorlar e artik hanimlara katilirsin gunduzleri canin sikilmaz diyen dusuncesiz bir adamin esimden dolayi cocugumun olmadigini bilmesini istemedim acikcasi. E bu adamlarla esim yuzyuze gelecek ayni ortamlarda bulunuluyor dedim. baslarda esim mahcup olmasin diye soylemedim.( Allahtan sulalede iki tane ikiz vakasi var, yirttim galiba inandiricilikta :)) Bir de malum olmuyor diyince cok ustune geliniyor insanin onun icin istemiyoruz demistim hep. Onun icin yakin cevremden sakladim ama bu kadinin mantigi cok ilgincmis.
Gercekten cok degisik insanlar var hayatta. Insanlari ve davranislarini gozlemlemeyi cok severim de bu cinsle bak ilk defa karsilasiyorum.

Hadsizlik etmiş,klasik şişman egosu :)) bi kere kedi yavrusu doğursa 9 ayda 5 kilo almadı imkansız.napmış,1 kilomu doğurmuş çocuğu:))) saçma yani bence,akıl var mantık var.ebru şallı bile onca emeğe ve spora rağmen 7-8 kg fln alıyo.ama kadının beslenmesi herşeyi ona göre özel.fena sallamış bence.sen takma kafana,eğer boyun ortalama bi boysa çok kısa değilsen aldığın kilo vermesini bildikten sonra çok değil.

Bu arada kilo muhabbetlerinize bu saatten anca gulebilecegim icin guluyorum bol bol.dun dr.kilon konusunda artik konusmak istemiyorum nasil olsa dinlemiyosun diyerek son noktayi koydu
Nerdeyse doguracan hala kilonla mi ugrasiyor bu dr. yaa
iyi olmus son noktayi koymasi ama bence kendini yine tutamaz. Dogum sirasinda yine konusur iste bu kadar kilo almasaydin ben sana soylemistim bilmem ne. Hemen hemen her gidisine dile getiriyordu galiba cok sinir bozucu. Sagligin yerinde olduktan sonra oohhhh sefan olsun

Kesinlikle öyle.bizdede kaynanam sır gibi saklıyo herkesten,eşimin halası bile bilmiyo durumunu.ne kadar saçma sapan.derdi veren Allah dermanınıda veriyo şükür.benim yakın çevrem biliyo,bende gerek görmediğim konu komşu gibi herkese söylemiyorum.bu ayıplanacak bişey olduğundan değil,herkesin aynı anlayış kapasitesinde olmadığından.ve bu bizim özelimiz sonuçta.millete malzeme vermeye gerek yok,oturup kalkıp kocamın bilmemnesinden konuşmasın herkes

108 le hamile kalip kustugu zamanlarda 8 -10 kilo vermistir. Ustune bir de 4 kilo almistir. E boyle olunca sadece 4 kilo mu almis oluyor densiz. Gecen de yazdim. Nasrettin hocanin kedi ciger hikayesi madem sadece 4 kiko almis bebek nerdeymis. 4 kilo bebegin kilosuysa bebegin esi suyu nerdeymis?

aynen Rabbimden gelenden utandigindan degil de insanlarin densizliginden bikiyorsun yoruluyorsun.

Maşallah canım darısı bizlere inşallah.devlet hastanesine ben de bi kez gittim,eşi almıyorlar evet.yalnız sen bu anlattıklarını normal 2 boyutludamı gördün?yoksa hastanenin detaylı ultrasonumu var? Çok şaşırdım,burda özellerde bile ek ücrete tabi detaylı.

Yok bee,kusmamıştırda omide sağlamdır onda fena sallamış bence.

kızlar ben ve eşimden başka kimse bilmiyor tüp bebek yaptığımızı ikiz olsaydı her ikimizinde akrabasında var sorun olmazdı.ama dediğiniz gibi millet sanki üvey evlat edinmişiz gibi muamele ediyor.en iyisi saklamak kaç kişiye dert anlatacaksın.kimseyle uğraşamam.dört yıl sonra nasip oldu çok şükür.beni üzmelerine izin vermedim.

Normal ultrason canim. 24. HAftadan itibaren baya netlesti bebis. Birde dr saolsun cok detayli inceliyor benim. Onceden biseye benzetemiyordum dr gosteriyordu surasi bacagi bu eli filan diye ben bise anlamiyordum. Devlete gitmemin nedeni zaten dr un tanidik olmasi birde annem devlette kadin dogumda hemsire. uc hafta once yine devlete gittim benim dr izinliydi baska yeni gelen tanimadigim bi adam hiic memnun kalmadim. Hem zaten tartistik. Hem de bebege 3 5 saniye bakti bebek iyi erkek dedi sadece bana hic biseyini gostermedi de aciklamadi da.

Demi ama kadin beni cok sinirlendirdi yahu. Valla oyle bi tepki verdi ki kendimi gercekten insanliktan cikmis gibi hissettim. Ama altta kalmadim

Ne münasebetmiş ya üvey evlat.valla biri öyle bişey ima etse bana saçını başını yolarım ben hep şöyle söylüyorum tüp bebeklileri savunurken,onlar öyle yorganın altında iki muck muckla 5 dk da sahip olmuyolar çocuklarına.acı çekerek,sabrederek,dua ederek,isteyip Allaha yalvararak,umutla bekleyip üzerine bir de tonlarca para akıtarak kazanıyolar çocuklarını,ne konuşuyosunuz siz ?diyorum

Boyum kisa canim ama olsun hamilelikten once gayet hostum. Oglus bi gelsin de saglikli sihhatli ben veririm kilolari. Zaten rejime spora aliskim insanim. 55i gectigim an baslardim zayiflama cabalarina. bide tedaviye basladigimda 53tum igneler hormonlarla almistim 3 kiloyu.. esim saolsun uyarir durur azcik kilo alsam. Anlamadigim hergun goruyor beni ve aldigim kilolari en cok o farkediyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…