Boyum kisa canimama olsun hamilelikten once gayet hostum. Oglus bi gelsin de saglikli sihhatli ben veririm kilolari. Zaten rejime spora aliskim insanim. 55i gectigim an baslardim zayiflama cabalarina. bide tedaviye basladigimda 53tum igneler hormonlarla almistim 3 kiloyu.. esim saolsun uyarir durur azcik kilo alsam. Anlamadigim hergun goruyor beni ve aldigim kilolari en cok o farkediyor
Hakkaten benim oglusta buz bebek yaaaaa kizlar sizin tup muuuu? Yazik sizee benimki tup bebek degil buz bebek.
Hey Allahim yaaa neler var. Olabilir dogrudur belki ilaclarla ikiz kalmistir ama uslup o kadar yanlis ki. Nasil bir zihniyettir cok ilginc. Ya da insan psikolojisi inandirici olsun diye tup bebegi kotuledi. Ne insanlar var Rabbim. Neyse o burnuna biseyler demek isterdim ama tup mup hamileyim agzimizdan cikana dikkat etmek lazim.
Ben de cevremden daha dogrusu esimle ortak tanidiklarimiza tup bebek oldugunu soylemedim. Is cevrem tedavi oldugumu biliyor annemler ve kendi annesi babasi biliyor. (Diye biliyorum) saklama sebebim esimden dolayi oldu. Esim onemsemiyor ama ozellikle sitede gorustugumuz insanlar cok ilginc. Esim isten cikartildiginda (iki yil once) hanimlar kendi aralarinda gun yapiyorlar e artik hanimlara katilirsin gunduzleri canin sikilmaz diyen dusuncesiz bir adamin esimden dolayi cocugumun olmadigini bilmesini istemedim acikcasi. E bu adamlarla esim yuzyuze gelecek ayni ortamlarda bulunuluyor dedim. baslarda esim mahcup olmasin diye soylemedim.( Allahtan sulalede iki tane ikiz vakasi var, yirttim galiba inandiricilikta :)) Bir de malum olmuyor diyince cok ustune geliniyor insanin onun icin istemiyoruz demistim hep. Onun icin yakin cevremden sakladim ama bu kadinin mantigi cok ilgincmis.
Gercekten cok degisik insanlar var hayatta. Insanlari ve davranislarini gozlemlemeyi cok severim de bu cinsle bak ilk defa karsilasiyorum.
Canim biz hani cinsellik konusunda olumune kankayizzzz ya bu aralarİyiymiş o da.bizimkide gaz veriyor şimdiden.bişey alırken bolunu almamı istemiyo,dar olsun,sonra içine düşersin diyo.doğumdan sonra vercen nasıl olsa fln diye arada bi su kaçırıyo kulsğıma ya da biley gördüğümüzde sen zayıfla şöyle ysparız böyle gideriz gibi hırs yaptırıyo hınzır biyerde iyi ama,umurunda olmasa önemsemezler,o zamanda dötü göbeği salıyo bu hatun kısmı
Ya ben seyi dusunyorum canim simdi yetiskinler neyse de mesela bi komsumun iki cocugu var. Biri 5 6 yaslarinda bri de 4 5 yaslarinda. Benim icin merve teyzemin bebegi tup bebek onu tupden yaptilar filan demis baska bi komsuma. O cocuklara diyen tabiki ben deilim. Anneler babalar konusmus demekki o sipalarin yaninda. Hadi ben guler gecerim de insallah boyle cocuk akliyla oglusuma gelip sen tup bebeksin haha filan ypmazlar.. nasil aciklariz diye dusundum acikcasi o gun.. yani buyudugunde tamam anlatilabilir de dusunsenize oglum 3 yasinda anne ben tup bebek misin o ne demek dediginiUstume iyilik saglik. Tup bebeginde tutmasini saglayan rabbim.4 yildir isteyip sulalede hic olmadan ikizlere hamile kalmasina izin verenderabbim.ne kadar sacma insanlar var ya.ben herkese soyledim niye soylemeyeyim ki.ilk baslarda esim rahatsiz olur belki diye dusunup susmustum.baktim o da geciyor dalgasini.hic umursamadim.bu eksiklik degil ki rahatsizlik.denyolar ya kizdirdilar beni aksam aksam
Yok canim ya ne sikacam canimi. Ben durumu sonuna kadar kabullenmis hatta bu tedaviyi akil edip bulup imkanlarimiz elverip de yaptirabilmis oldugumuz icin gayet mutlu huzurlu sansli hissediyorum kendimi.bunun icin sukretmedigim an yok Allaha.. Ben sey dusundum o sahis kendi kendine kabullenememis gurur yapmis ve egosunu tatmin etti benim uzerimden :) zaten normalde muhattabima almam ne evine giderim ne davet ederim. Yolda sokakta gorursem merabaa der gecerimAllah akıl fikir versin kız nerden buldun o zat-ı şahane akıllıyı allasenona allah verdi biz marketten aldık sanki ayıp ya hani tamam böyle saçma bir düşünce yapın olabilirde karşında ki tüp bebek yapmış biliyorsun hamile kadın hiç mi kendini bilmezsin be insancık, selam bile verme canım allah ıslah etsin de geç sakın canında sıkma saçma insanlar bunlar
aynen canim. Sonsuzz sukur Rabbime... ben hic unutmuyorum annemlerin bi aile olatak tanidigi cift vardi. O zamanlar cocuktum tabi. 50 yaslarina yakinlardi. Bebekleri olmus dediler gormeye gittik. Gordugum en yasli anne babaydilar. annemler aralarinda konusurlarken duymustum tup bebek yaptirdik filan demisler. Ama tabiki buyudugumde anliycak yasa geldigimde ogrendim ki meger tup bebek degilmis evlatlik almislar. Hani onlar keske oluru olsaydi da tup bebek yapsaydik diyecek durumdalar.. ha evlatlik konusunda da zamaninda biz bile dusunduk esimle. Belki cahillikten belki umutsuzluktan. Tup bebek filan aklimiza gelmemisti. Herseyin bi caresi var yetrki arayip bulsun insanoglu. Hamileligimin ilk gununden itibaren belki de en cok ettigim dua Rabbim kimseyi evlatsizlikla evladi varsa da onun acisiyla sinamasin...Canım ben de çok komik ve kırıcı buldum.
Tüp bebek tedavisi ile olan bebeklerin bildiğimiz malum yolla olan bebeklerden hiç bir farkı yok. Eğer varsa tüp bebekler daha özel :)
Açıkcası ben de hiç inandırıcı bulmadım hikayelerini. %2-3 olasılığı var. Çocuk sahibi olmakta zorlanan, 4 sene olmayan birisinin birden bire normal yolla ikizlere hamile kalması pek olası değil.
Bence de iyiki böyle bir tedavi yöntemi var. Allah'a şükür bu vesile ile çocuk sahibi olacağız. Allah istemeseydi tüp bebekle yada çok daha ileri tıbbi yöntemlerle de olmazdı. Sonuçta o hücreye döllen! bölün! tutun! emrini veren onu şekilden şekile sokan hep Allah. Haşa tüp bebek doktorları değil. O sebeple hiç bir farklı yok diğer bebeklerden.
İnsanlar çok hazımsız. Ben tüp bebek yaptığını gizleyen ünlülere de çok kızıyorum. Böyle olunca sanki kötü bir şey gibi oluyor.
Kizlar size bise daha anlatcam bi tanidik kadin hamile... 4 yildir filan cocugu olmuyordu hatta bi iki yil once konusmustuk klomen kullaniyorum dedi. Hani oyle baslar ya tedavi... sonra asilama lafi gecti tutmadi dedi. Benden iki ay sonra hamile oldugunu duymustum. Dun de karsilastik. Kendisi bise demedi ama annesi bebekleri ikiz Dedi. Ikisi de erkekmis hatta. Bende sen de mi tup bebek yaptirdin dedim. Ayy ne munasebet bizim kendi kendine oldu dedi. Ikiz olunca oyle dusundum dedim. Cunku ne kadinin ne de kocasinin ailesinde ikiz yok. Zaten dayi oglu hala kizi lar.. akrabalar yani. Senin gibi tup bebek yaptirmadik biz Allah 4 yil sonra verdi hem de ikiz oldu dedi. Bende tup bebek olunca noluyo ki dedim. Ne bilim ya sanki insanin kendi cocugu gibi olmyo hani rahimde olmuyo ya disarda oluyo filan dedi. Valla dedim 7 aydir benim icimde o bebek dedim. Benimle buyuyo ve sonucta benim yumurtamdan esimin sperminden oluyo dedim. Ben senin gibi dusunmuyorum dedi. O yuzden de tup bebek yaptirmadim dedi. Iyiymis dedim guldum gectim. Ama inandirici gelmedi. Valla ben ne yaln soylim iyiki tip bu kadar ilerledi ve iyiki tup bebek tedavisi var. Yoksa bizler napardik benim 9. Yilim olcak. Buna sukur yine Rabbim kismet etti bu tedaviyi cikardi karsimiza. Biraz bozuldum biraz komik buldum...
Valla canim kucuk bi yerde yasiyoruz zaten mahalle hayati malum... etrafimda boyle insanciklar cok... ben guldum gectim cunku o kendini ezik hissediyordu tedaviyle hamile kaldigi icin. Egosunu tatmin etme cabasindaydi. Zaten onun bekarligini biliyorum hep hasta bi kizdi. Ciddi rahatsizliklar atlatti. Ki 4 yil cabalayip olmayip da birden ikiz olmasi bana kendi kendine olmus gibi gelmedi.. ayrica oyle olsa bile benim umrum disi. Rabbim herkese versin insallah kimsenin kucagini bos koymasin. Ama o ispatlama cabasina girdi ya yersiz bi sekilde. bana komik geldi tavirlari. Boyle sacma sabuk insanlar bazen sinirlerime antreman yaptiriyo ya aklima bura geliyo diyorum burda onca arkdasim var beni belki benden iyi anlarlar. O yuzden hep burda paylsiyorum boyle yasadiklarimiAaa terbiyesiz kadina bak valla bence hic komik degil aksine sinir bozucu bir insan sacini basini yolardim ben olsaydım cok sukur etrafimda boyle zihniyette insanlar yok
Oooooooooo,süpermişCanim biz hani cinsellik konusunda olumune kankayizzzz ya bu aralardogumdan sonra dedim ki yuz gorumlugu isterim yeni evlenmis gibi olcaz nasilsa dedim. Sozu var eski kiloma donersem besi bir yerde takcak
cevabın gerçekten çilemizi özetledi.ama muckla beş dk. da sahip olanlar bizi eksik kusurlu görünce insan o terbiyesizlerle aynı seviyeye düşmek istemiyo. bizim meleklerimiz dünyanın en kıymetli bebekleri.çok şükür Rabbim bizlere seçkin evlatlar nasip ettiNe münasebetmiş ya üvey evlat.valla biri öyle bişey ima etse bana saçını başını yolarımben hep şöyle söylüyorum tüp bebeklileri savunurken,onlar öyle yorganın altında iki muck muckla 5 dk da sahip olmuyolar çocuklarına.acı çekerek,sabrederek,dua ederek,isteyip Allaha yalvararak,umutla bekleyip üzerine bir de tonlarca para akıtarak kazanıyolar çocuklarını,ne konuşuyosunuz siz ?diyorum
Biz bebislerimize hic kiyamiycaz eminim. Herseyleriyle elimizden geldigi kadar ilgilenmeye caliscaz sevgiye ilgiye doyacaklar. Birazcik da simarik olceklercevabın gerçekten çilemizi özetledi.ama muckla beş dk. da sahip olanlar bizi eksik kusurlu görünce insan o terbiyesizlerle aynı seviyeye düşmek istemiyo. bizim meleklerimiz dünyanın en kıymetli bebekleri.çok şükür Rabbim bizlere seçkin evlatlar nasip etti
Aynen aynenOooooooooo,süpermişkız insan öleceğini bilse iner o kiloya,yeterki gelsin beşi biyerdeler
Ayyy ne guzel cnm gule gule kullanin. Darisi bizim basimiza. Kizimizin odasi bombos duruyor camasir odasi olarak kullaniyorum :) Havalar duzelmedi birturlu bahar gelse de baslasak hayirlisiyla.Kızlaar günaydin.Kaç gündur bizim ev dandini.Bebek odası yapiyoruz babasiyla tabii ben pek bişey yapamiyorum evde hersey oncazima bakiyor.Oda takımıni almiş babamız dün geldi.Ondan onceki günlerde de odayi boşaltti odamiz kütüphaneydi yıgınla kitap vardi jepsi ortada kaldi oyle olunca büyuk 2 balkonum var birini pimapenle kapatip kitaplik ardiye yaptik.Oda gibi oldu.Odaya pembe boya almıs eşim kendisi boyadi renk çok tatlı oldu.Yerlere beyaz parke döşetti şimdide bebeğin dolaplarinı monte ediyor demonte gelmişti.Adamcağızin canı çıktı ama hiç şikayetçi değil öyle hevesle yapıyor ki mutlu mutlu canım benim kızı gelecek diye bir heyecan sardı birden stickerlar almış prensesli falan :)
CAN parcam, ilk goz agrim, kokusunu duyamadigim, kucagima alamadigim oglum pes etti. Melek oldu oglum.
O bizim Canimizdi yaa nasl olur cok uzgunum suan allah guc kuvvet versin sana ve esine cnm. Cok iyi ilerliyordu yaa. Offf
Aaa ne garip insanlar var oyle sey mi olurmus sonucta evet bizim olmuyordu belkide allah sebep eyledi bu tup bebegi sonucta ben bi sinavdan gecirildigimizi dusunuyorum benim degil gibi dusunuyorum demis aksine o transfer aninda bile bebegim diye sevmistim ben onu cok garip duygular yasamayan bilemezKizlar size bise daha anlatcam bi tanidik kadin hamile... 4 yildir filan cocugu olmuyordu hatta bi iki yil once konusmustuk klomen kullaniyorum dedi. Hani oyle baslar ya tedavi... sonra asilama lafi gecti tutmadi dedi. Benden iki ay sonra hamile oldugunu duymustum. Dun de karsilastik. Kendisi bise demedi ama annesi bebekleri ikiz Dedi. Ikisi de erkekmis hatta. Bende sen de mi tup bebek yaptirdin dedim. Ayy ne munasebet bizim kendi kendine oldu dedi. Ikiz olunca oyle dusundum dedim. Cunku ne kadinin ne de kocasinin ailesinde ikiz yok. Zaten dayi oglu hala kizi lar.. akrabalar yani. Senin gibi tup bebek yaptirmadik biz Allah 4 yil sonra verdi hem de ikiz oldu dedi. Bende tup bebek olunca noluyo ki dedim. Ne bilim ya sanki insanin kendi cocugu gibi olmyo hani rahimde olmuyo ya disarda oluyo filan dedi. Valla dedim 7 aydir benim icimde o bebek dedim. Benimle buyuyo ve sonucta benim yumurtamdan esimin sperminden oluyo dedim. Ben senin gibi dusunmuyorum dedi. O yuzden de tup bebek yaptirmadim dedi. Iyiymis dedim guldum gectim. Ama inandirici gelmedi. Valla ben ne yaln soylim iyiki tip bu kadar ilerledi ve iyiki tup bebek tedavisi var. Yoksa bizler napardik benim 9. Yilim olcak. Buna sukur yine Rabbim kismet etti bu tedaviyi cikardi karsimiza. Biraz bozuldum biraz komik buldum...
Kesinlikle öyle.tıp boşunamı "kıymetli bebek" diyor onlara...cevabın gerçekten çilemizi özetledi.ama muckla beş dk. da sahip olanlar bizi eksik kusurlu görünce insan o terbiyesizlerle aynı seviyeye düşmek istemiyo. bizim meleklerimiz dünyanın en kıymetli bebekleri.çok şükür Rabbim bizlere seçkin evlatlar nasip etti
Bencede,aynı grubu toplayacak doğum sonrası yeni bi grup olmalı kesinlikle.birbirimize gaz verelimAynen aynenbana bunlarla gelsin iste oglus dogdugunda sutumu etkilemiycek sekilde saglikli beslenerek basliycam hemen kilo verme cabalarina. Gerci o zaman da bi topik acariz hamilelik kilolarindan beraber kurtulalim diye. Birbirimizi gaza getirerekten zayiflariz insallah gercekten burda ne guzel dostlar olduk umarim kopup gitmeyiz dogumlardan sonra
Çileden çıkılan anlar oluyo ama,o kadar emin olma brnceBiz bebislerimize hic kiyamiycaz eminim. Herseyleriyle elimizden geldigi kadar ilgilenmeye caliscaz sevgiye ilgiye doyacaklar. Birazcik da simarik olceklerpisirik olmalarindan iyidir bence. Esimle carsidan eve geliyoruz birinde kadinin biri onden yuruyo oglu 3 4 yaslarinda agliyo arkasindan hemde honkure honkure... kadin arkasina bi dondu sinirle bi tokat yapistirdi ogluna. Ogluuuuum dedim elimi karnima koyup ben kiyamam ki sana boyle aglatamam seni dedim. Biraz da dudagimi bUzdum. Esim hemen bak boyle yapma cok yuz veriyon sen bu oglana dedi. Ayy bana gitti bi gulmek daha karnimda bebis dogmamis etmemis. Yuz verip de napiyosam. Isine bak sen dedim. Annesinin kiymetlisi o ugrunda onca acilar cektim dr dr gezdim. Maddi manevi varimizi yogumuzu doktuk ugrunda... tabi ki kiymetli olcaklar demi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?