- 8 Temmuz 2011
- 3.058
- 2.399
- 198
Ben son 10 haftadir geri sayiyorum. Rabbim hayirlisiyla saglikla kucaklarimiza almayi nasib etsin ama zaman yaklastikca korkuyorum. Boyle iyiler aslinda karnimdaMaşallah,35 oldundarısı bizlerin başına inşallah hiç geçmiyo günler sanki.30'lar hiç gelmeyecek gibi.sen kurtuldun sayılır artık,öyle böyle derken riskli haftalar geride kaldı.maşallah tekrardan.sen artık sondan geri sayıyorsun,bizim gibi çentik atmayı bıraktın,ne güzel
Herzaman anne karnındaki halleri daha rahat tabiki.ne yemesini düşünüyoruz,ne çişini,ne kasasını,ne de uyumasını.Rabbim öyle bi düzen kurmuşki kendi kendine işliyor.sıkıntılı günler geçiriyoruz hep birlikte,sen de öyle keza.bazı badireler,riskler atlattın ama hepsi geride kaldı neredeyse.şimdi artık bu cefalarının meyvesini yeme vaktin geliyor.yavaş yavaş büyük buluşma anına yaklaşıyorsun.güzel tarafından bakmak zorundayız.oğlum doğduğunda krndime geldiğim sıra ilk hissetiğim duygulardan biri kocaman bir boşluk duygusuydu.o son bi kaç ay içinizde hoplayıp zıplayan canlıya o kadar alışıyosunuz,karnınızın o gergin ve büyük hali o kadar alışkanlık yaratıyoki kendime gelip içimin boşalmış olduğunu farkettiğimde çok hüzünlenmiştim.evet,doğmuştu ve yanımdaydı ama artık asla içimde olamayacaktı.o çok işleysel karnım yine eski boş günlerine dönmüş,içi oyuk bir kabak gibi kalmıştı.tam bir duygu çalkalanması.ama sonra o koku sizi öyle sarıyorki,her şeyi unutuveriyorsunuz...Ben son 10 haftadir geri sayiyorum. Rabbim hayirlisiyla saglikla kucaklarimiza almayi nasib etsin ama zaman yaklastikca korkuyorum. Boyle iyiler aslinda karnimda
Bak simdi hem agladim hem guldumHerzaman anne karnındaki halleri daha rahat tabiki.ne yemesini düşünüyoruz,ne çişini,ne kasasını,ne de uyumasını.Rabbim öyle bi düzen kurmuşki kendi kendine işliyor.sıkıntılı günler geçiriyoruz hep birlikte,sen de öyle keza.bazı badireler,riskler atlattın ama hepsi geride kaldı neredeyse.şimdi artık bu cefalarının meyvesini yeme vaktin geliyor.yavaş yavaş büyük buluşma anına yaklaşıyorsun.güzel tarafından bakmak zorundayız.oğlum doğduğunda krndime geldiğim sıra ilk hissetiğim duygulardan biri kocaman bir boşluk duygusuydu.o son bi kaç ay içinizde hoplayıp zıplayan canlıya o kadar alışıyosunuz,karnınızın o gergin ve büyük hali o kadar alışkanlık yaratıyoki kendime gelip içimin boşalmış olduğunu farkettiğimde çok hüzünlenmiştim.evet,doğmuştu ve yanımdaydı ama artık asla içimde olamayacaktı.o çok işleysel karnım yine eski boş günlerine dönmüş,içi oyuk bir kabak gibi kalmıştı.tam bir duygu çalkalanması.ama sonra o koku sizi öyle sarıyorki,her şeyi unutuveriyorsunuz...
ben de son bir iki haftadir bunu dusunuyordum. Ameliyattan sonra karnim bosalacak nasil bisey olacak nasil bir duygu acaba diye. Ondan sonra da kendime kiziyorum filan. Demekki herkes yasiyor ayni seyleri.Herzaman anne karnındaki halleri daha rahat tabiki.ne yemesini düşünüyoruz,ne çişini,ne kasasını,ne de uyumasını.Rabbim öyle bi düzen kurmuşki kendi kendine işliyor.sıkıntılı günler geçiriyoruz hep birlikte,sen de öyle keza.bazı badireler,riskler atlattın ama hepsi geride kaldı neredeyse.şimdi artık bu cefalarının meyvesini yeme vaktin geliyor.yavaş yavaş büyük buluşma anına yaklaşıyorsun.güzel tarafından bakmak zorundayız.oğlum doğduğunda krndime geldiğim sıra ilk hissetiğim duygulardan biri kocaman bir boşluk duygusuydu.o son bi kaç ay içinizde hoplayıp zıplayan canlıya o kadar alışıyosunuz,karnınızın o gergin ve büyük hali o kadar alışkanlık yaratıyoki kendime gelip içimin boşalmış olduğunu farkettiğimde çok hüzünlenmiştim.evet,doğmuştu ve yanımdaydı ama artık asla içimde olamayacaktı.o çok işleysel karnım yine eski boş günlerine dönmüş,içi oyuk bir kabak gibi kalmıştı.tam bir duygu çalkalanması.ama sonra o koku sizi öyle sarıyorki,her şeyi unutuveriyorsunuz...
Hadi canım inşallah. Sen de çok yoruldun. Çok uğraştın. Bu defa Allah kısmet eder inşallah!Amin inş canım rabbime emanet kuzcugun
İyim canım çok şüküradetimi bekliyorum tekrar hormon testi yapılacak tabi bu sefr düzgün olabilirsem eğer geçenki gbi olursa kan vermeyi düşünüyorum hayırlısı bakalım tahminen 11 nisan gözüküyor adet başlama tarihim bakalım olcakmı
anladım canım sanırım doğuma hazırlık kontrolleri bunlarEvet CNm çatı darmı diye kontrol ediliyor
Benim öyle oldu ikili testim yüksek üçlü test normal çıktı. Risk göze alamadım ve amniyosentez yaptirmadimKızlar şimdi ikili üçlü test diyince aklıma geldi. Bu ikinci bebiş ikili testte alınacak kan örneğinde hatalı sonuç çıkmasına sebep olabilirmiş. Onun yerinde 11. haftada beni riskli gebelik uzmanına yönlendirip detaylı ultrason yaptırmamı istedi doktor. Ense kalınlığına bakılacakmış. Bu yeterli mi?
Kizlar ben karar verdim ogluma ayri oda yapmiycam ilk 2 3 yil. Besigini yatak odasina koycaz zaten. Birde yatak odasi takiminin aynali sifonyeri ni bosaltip onu bebisin kiyafetlerine kullancam.kucuk deil zaten. Yatak odasi takimini da yaptirmistik hazirlardan buyuk baya. Cocuk odasi olarak dusundugum odaya yaptirdigim koca dolaba da ivir zivirlari koymayi dusunuyorum. Esime de soyledim boyle mi yapsam diye. En guzeli en mantiklisi dedi. Besik konusunda da hala kararsizim kime sorsam park besik al tasimasi pratik nerde yatarsan oraya goturursun diyolar. Malum buralar cok sicak oluyo yazin. Yatak odasinda hic yatmiyoruz esim balkonda yatiyo bende oturma odasinda kanepede yatiyorum pencereleri acip.Oglusla napariz artik bilmiyorum
Öyle gerçekte,çok iyi anlayabiliyorum.ama sınav günü gelip çattığında birden dökülüverir içinden gelenler.içgüdülerin seni navigasyon gibi yönlendirir doğruya doğru.dediğim gibi,doğumu,lohusalığı,stresi bi yana o içindeki tarifsiz boşluk,boşalmışlık insanı çok hüzünlendiriyo.doğmuş ve yanında olmuş olması bi yana,elinden şekerin alınmış gibi kalıyosun sanki.çünkü Rabbim öyle bir bağ kuruyorki o bağ fiziken koptuğunda duygular bambaşka oluyor.hepsi çok özel duygular esasında.ayrı ayrı yaşamanı dilerim.ben de son bir iki haftadir bunu dusunuyordum. Ameliyattan sonra karnim bosalacak nasil bisey olacak nasil bir duygu acaba diye. Ondan sonra da kendime kiziyorum filan. Demekki herkes yasiyor ayni seyleri.
suan hani cok onemli bir final sinavin ya da bitirme sinavin olur da cok calisirsin ama sinav oncesi sanki hicbirsey bilmiyormusssun gibi gelir ya insana aynen oyleyim. ne yapicamne edicem hic bilmiyorum. Tuhaf bir sey
Benim öyle oldu ikili testim yüksek üçlü test normal çıktı. Risk göze alamadım ve amniyosentez yaptirmadim
Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin öncelikle.ama bu işin handikapı da bu zaten.doğum yaparak aslında bir ayrılık mı yaşıyoruz yoksa bir kavuşmamı.aslında her ikisi de.bu yüzden de insan anne olduğuna mı sevinsin,karnındaki yaramazdan ayrıldığına,onu bidaha orada hissedemeyeceğine mi üzülsün bilemiyor... Hüznün ve sevincin harmonisi bence doğumlar...Bak simdi hem agladim hem guldum
Ne kadar guzel anlatmissin.biz simde oyun oynuyorduk sipalarimla.icimden gittikleri ani dusundum.huzunlendim bi ayri.ah bu hamilelik bi saglikla kucagimiza alalim derken derken simdi de icimde eksikliklerini hissedecegim diye dusunup huzunleniyorum
Benden kan alındı canım fb-hcg yüksek çıktı ense kalınlığı kombine iyi cikti üçlü test iyi cikti ama amniyosentez dediler ben de yaptirmadim. Sağol teşekkür ederiz teyzesicanım sen kan verdin mi peki? Benden kan alınmayacak. Sadece ense kalınlığı.
Bu arada geçmiş olsun. Çok sevindim normal çıkmasına.
ense kalinligi burun kemigi ve diger dis uzuvlarina bakiliyor. Ve bu olculer kesin olmasa da bir miktar ipucu veriyor engeli olup olmadigina dair. Kesin mi elbette hayir. Kan alinarak ayrintili ultrasonun desteklendigi ikili test bile tek bebekte kesin degil ki %70 lerde bir orandan bahsediliyor. %95 oraninda dogru sonuc veren 2500 liralik harmony testleri var. Istersen bunu yaptirabilirsin ben net bilgi sahibi olmak istiyorum diyorsan. Ben soyle dusundum. Allah korusun eger bir sorun varsa iyilestirmek icin karnimda mudahale edilemeyecek zaten ( down send. Ve trizomi 13) ee ben bununla niye 6 ay yasayip kendimi harap edicem. Bilerek bu hamileligi de sonlandirmam. O zaman gerek yok diye dusunerek 12. Ve 20. Haftalardaki ayrintili ultrason disinda hicbirsey yaptirmadim. Evlatlarim benim icin surpriz :))Kızlar şimdi ikili üçlü test diyince aklıma geldi. Bu ikinci bebiş ikili testte alınacak kan örneğinde hatalı sonuç çıkmasına sebep olabilirmiş. Onun yerinde 11. haftada beni riskli gebelik uzmanına yönlendirip detaylı ultrason yaptırmamı istedi doktor. Ense kalınlığına bakılacakmış. Bu yeterli mi?
canim benim odam kucuk sayilmaz ama eger kucuk olsaydi da en azindan 6 ay 1 yil yine de yanimdakalirdi. Benim hayalimdi su anne yani besikler ama ikiz oldugu icin yapamadim. Tek bebekli annelere kesinlikle tavsiye ederim. Cok guzel ve insan dogasina en uygun besik onlar en azindan ilk 6 ay.Ya ben de erken ama bunu düşünüyorum. Bizim yatak odası bebek odası yapmayı düşündüğümüz odadan daha küçük. Ayrıca ebeveyn banyosu olduğu için oda çabuk nemleniyor. 3 kişinin aynı odada nefes alıp vermesi bana sağlıklı gelmedi. Biz iki kişi bile havasız kalıyoruz bazen. Bebeği o odaya alamam diye düşündüm. Sizin odanız büyük mü?
Onun yerine ben bebek odası yapıp bir de şu "daybed" denilen yataklardan alıp orada yatmayı düşünüyorum. Tabi eşimden ayrılmış olacağım ama bebeğin bana ihtiyacı olacak babasına değil. Hem o da çalışıyor olacak. Rahat uyusun. Siz hiç bunu düşündünüz mü?
ilk bir iki yil cocuk odasi yapacagin yeri giyinme odasi gibi yapip yatak odasindaki esyayi o tarafa gecirip yatak odasinda sadece yatak besik ve bebek icin bir sifonyer birakabilirsin. Sonra cocuga oda yapacagin zaman yatak odasinin parcalarini geri alip onun odasini oraya yapabilirsin. Havalandirma icin de bu buhar makinalari disinda hava temizleyici cihazlar var. Imkanin varsa onlardan alabilirsin.Ya ben de erken ama bunu düşünüyorum. Bizim yatak odası bebek odası yapmayı düşündüğümüz odadan daha küçük. Ayrıca ebeveyn banyosu olduğu için oda çabuk nemleniyor. 3 kişinin aynı odada nefes alıp vermesi bana sağlıklı gelmedi. Biz iki kişi bile havasız kalıyoruz bazen. Bebeği o odaya alamam diye düşündüm. Sizin odanız büyük mü?
Onun yerine ben bebek odası yapıp bir de şu "daybed" denilen yataklardan alıp orada yatmayı düşünüyorum. Tabi eşimden ayrılmış olacağım ama bebeğin bana ihtiyacı olacak babasına değil. Hem o da çalışıyor olacak. Rahat uyusun. Siz hiç bunu düşündünüz mü?
amin canim cok tesekkur ederim. Hepimiz yasayalim en guzel duygularin sonuna ve doruklarina kadar insaAllah.Öyle gerçekte,çok iyi anlayabiliyorum.ama sınav günü gelip çattığında birden dökülüverir içinden gelenler.içgüdülerin seni navigasyon gibi yönlendirir doğruya doğru.dediğim gibi,doğumu,lohusalığı,stresi bi yana o içindeki tarifsiz boşluk,boşalmışlık insanı çok hüzünlendiriyo.doğmuş ve yanında olmuş olması bi yana,elinden şekerin alınmış gibi kalıyosun sanki.çünkü Rabbim öyle bir bağ kuruyorki o bağ fiziken koptuğunda duygular bambaşka oluyor.hepsi çok özel duygular esasında.ayrı ayrı yaşamanı dilerim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?