2015 de dogum yapacak tüp bebek hamişleri , gelin beraber gün sayalım

Hanimlar simdi saglik ocagindan geldim. Enggiiinn bilgilerinize ihtiyacim var
rutin tahlillerde
demir (serum) normalden baya yuksek cikmis ama tam tersi
demir baglama kapasitesi normalden cok cok dusuk cikmis. Bu tezat hakkinda bilginiz var midir?
dr. Randevum yarin oglen. Dayanamadim sabredemedim. Merakettim

Merhaba, kanda serbest demirin yüksek ancak demir tutulumun düşük, demir bağlayan yani depolayan bölgelerin doygun değil, demir ilacı kullanıyorsun değilmi, birde ferritine bakmak lazım, depo miktarını gösterir, aldığın demir ancak kendine ve bebeğine yetiyor demekki, kulanım artarsa yada sen gerekenden az demir alırsan yokluğa girersin. Demir ağırlıklı beslenmeyi bırakmamak lazım :) Umarım merakını giderebilmişimdir :)

nasil oldun? Var mi agrin.ben yarina yine urolojiden de randevu aldim
Allah razı olsun canım benım iyiyim sukur başladım ise şimdilik bi sıkıntı yok gibi sanırım üşüttüm ve hep bu tarihlerde mutlaka kramplar arılar oluyor.sana da cok geçmiş olsun .hayırlı haberlerle gel

cok tesekkur ederim.
ferritini normal gordugum icin yazmamistim. O normal ancak demir ilaci kullanmiyorum. Simdiye kadar 3 4 ilac degistirdik hep cok ciddi kusturdu. Dr. Da tahlilin guzel birak madem dedi neredeyse 2 aya yakin kullanmiyorum.
ilacsiz dogal yollarla birsey yapma imkanim var mi ki

Canım benim üzülme. Şimdi bebeğin olunca babanesini çok sevecek biliyor musun :) Daha o günler gelecek. Sen sinir olacaksın o sen git babanem gelsin falan diyecek Yakın olmanız hem iyi hem de kötü olmuş.

Canım ne güzel hareketliler ya. Çok sevimli. Maşallah!
Benim de kasıklarım hamileliğimin başından beri ağrıyor. Sanki damarlardan kan geçerken zorlanıyor gibi, basınç oluyor. Daha önce hiç olmazdı. Hamilelikle doğrudan alakalı olduğunu düşünüyorum. Şimdiye kadar da kötü bir şey çıkmadı. Normal sanırım.

iyi olmana sevindim. Ise devam ediyor olmana uzuldum
kolay gelsin. Yalniz bobrek agrisini ara ara hissediyorsan dr.a git mutlaka olur mu. Felaket tellalligi yapmak istemem ama benim de 26 da farkwdildi ustelik hic agrim sizim yokken

Arkadaşlar ben biraz giremedim bu akıntı konusnu kaçırmışım. Ben de crinone jel'den kaynaklanan su gibi akıntı var. Günde bir kaç kere üstümü değiştirmem gerekiyor çok fena. Yarın jelin son günü. Ben onu bırakınca geçecek zannediyordum. Geçmiyor mu?

Tabiki var, zaten normali doğal yolla almamız, bendede feci kabızlık yaptığı için kullanamıyorum, benimde ferritin düşük ama bağlama ve serbest demir yüksek, bildiğim kadarıyla bıldırcın yumurtası, hindi eti, kırmızı et, çeşitli baklagiller, internette daha çok araştırabilirsin. Sadece en önemli dikkat etmen gereken şey demir içerikli besinlerle kalsiyum içerikli besinleri birlikte tüketme. Kalsiyum demiri bağlayarak emilimine engel oluyo bu nedenle demir ilaçlarıyla süt ürünleri önerilmez. Ben ıspanağı bile yoğurtsuz yiyorum :) En çok bağlayanda c vitamini eti bile portakal suyu ve bol yeşil salatayla yiyorum asla yoğurt ve ayran tüketmiyorum beraber. Yine internetten bakabilirsin. İnşallah faydalı olabilmişimdir, bebeğine ve sana sağlıklı kavuşmalar diliyorum :)

Geçmiyor canım daha da artıyor

Reactions: 9ay
Allah razı olsun hamileliğin ilk iki ayında hatta 3.aya kadar kasık ağrıları,sertlik durumları vs takip eden başka şüpheli bulgu yoksa(kanama,normal dışı renkte,dokuda akıntı vs) normal sayılıyo.çoğunlukla yerleşme ağrısı denir bunlara,aslında içinde bulunduğu yeni duruma ve minik misafirinize vücudunuzun yaptığı hazırlıktır bunlar.rahim uzayıp şekil almaya başlarken ilerki dönemlerde dahada büyüyecek olan rahminizi ve bebeğinizi taşıyabilmek,destekleyebilmek adına bel kasları,karın duvarı,karın içi bağlar vs esneme ve gevşeme yapıyor.bu ağrılarda o ağrılar oluyor.iyiye işaret yani,tatlı meyvelerimizin acı evreleri bunlar

tesekkur ederim. Zaten o kalsiyum olayi yuzunden hep unutuyorum pekmezi. Normalde keciboynuzu pekmezini bir kasik aliyorum uzerine de bir iki damla limon sikarak. Ama iste yok ayran ictim demin peynir yedim derken kaliyor genelde. Cok tesekkur ederim tekrar

Cokkk sinir oldum valla Seytan diyor ki boylelerine gosterme torunlarini hasret kalsinlar yuzune... Ben cocugumun bi tirnagina kurban ederim herkesi.. Bosver tatlim sen esin annen baban gerisi de fasa fiso senin kaynanan da tam uyuz yani ama sen tahriklerine gelme sende onu sinir et annem sunu aldi bunu aldi diye sen alma zten kullanmam de valla haketmis...

Yeşil mercimek.kara ciğer,dut pekmezi,kara üzüm pekmezi bildiğim demir kaynakları

Bende 13 une gidicem benimde var akintim su gibi degil yogun ama kokuluda degil bi soyliyim bakim ne dicek
benimde akıntım var kızlar ya hemde kokulu geçen gittiğimde doktora sordum ama ne dedi duymadım bile bebeğin kilosuna endekslendiğim için bu gittiğimde tekrar sorayım unutmadan... soran var mı acaba druna bu durumu ???

ben bırakınca geçti şimdi akıntım az oluyo günde bir kez çamaşır değişiyorum.seninki de geçer inş.

Reactions: 9ay
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…