Oyle iyi anliyorum ki seni. Merak etme oncesinde saglikli beslendigin icin saglikli depolarin vardir. Minigin de oradan aliyor. Ben normalde evde kizartma yapmayan illa kizartma yapacaksamda boyle yari haslama yari kavurma gibi yapan bir insandim. Hele ki bol yagda patates kizartmasi . Iii ihhh asla sadece kahvaltiya misafirim gelirse. Ama tum hamileligim patates kizarmasiyla gecti. Ne zaman midem bulansa canim patates kizartmasi istedi. Gecen ay bir yazi okudum. Ogrendim ki patatesin icindeki bir minarel mide bulantisinda birseye etkiliymis. Benim canim donem donem birseyler istedi. Bir donem kofte bir donem sadece sebze bir donem cok ciddi meyve bir donem hic meyve yiyemedim filan ama anladim ki vucutta ne eksikse insanin cani onu istiyor. Kefir super bisey devam ettirebilirsen harika olur. Simdi icemesende 6.ayindan sonra ic derim. Bana dr.um kendisi demisti 3 4 ay sorun degil kusmamak icin kuru seyler yiyebilirsin pilav makarna tost gibi demisti. Peynir yiyemiyorum tost yiyiyorum mesela. Sebze yiyemiyordum. Hasladigim sebzenin suyuyla makarna yapiyordum filan. Bazen sirf yemek icin yiyiyordum.Kızlar ya iş yerimizde doktorlar da çalışıyor. Bugün öğlen aynı masada yemek yedik ve iyi beslenmiyorum diye moralimi çok bozdular
Ben hep evden getirirdim hamile kalmadan önce. Etleri sebzeleri organik alırdım. Ekmek, makarna, simit, poğaça, kek gibi karbonhidrat yemezdim. Her gün 1 litre kefir içerdim. Onu da kendim yapardım. Hamile kalabilmek için yapardım bunları.
Ama hamile kaldığımdan beri yorgunluktan yemek yapamıyorum. Ayrıca et ve tavuk midemi bulandırıyor. Balık düşünmek bile istemiyorum. Canım abur cubur, belki 10 sene önce yediğim jelibonlardan, dokuzkat, rulokat cips vs istiyor ve yiyorum. Börek, çörek, makarna, mantı, hamburger ve patates kızatması. Sürekli bunları yiyorum çünkü beni mutlu ediyor ve midemi bulandırmıyor.
Doktorum ne yediğin önemli değil kilo alma yeter demişti. Gerçekten de ilk 3 ay ne yediğim önemli değil mi? Bebeğime zarar veriyor olabilir miyim?
Canım alttan mı muayene oldun? Bebeği görmüşsün. Haftaya gittiğinde kalp atışın ıda görürsün. Biz 7+2'de görmüştük. Daha erken yapmıyorlar bile.
Benim oyle enteresan huylarim vardir her isimi kendim yapicam illa sonrada cek boyle ama korktum gece gercekten neyse iyim simdikiz kayinvalide geliyormus ne guzel niye yordun kendini :) hatta yapilacak baska isleri de cikarsaydin gelince el atardi gelininin olmasa da torununun hatrina.
Teşekkür ederim bende dün farkettim benden geçmiş artık :) hakikaten feciydi dün gece şimdi iyim amaay canım ya niye hırpaladın ki kendini. o gelip yapsaydı artık senin bir şey yapacak halin mi var sanki? kıyamam geçmiş olsun dikkat et kendine...
Sağol canım aminGecmis olsun cnm cabucak atlatirsin insallah bebise de maşallah saglikla bebegini kucagina al cnm sira bizede geliyor yavas yavas cok guzel yaa allahimmmm
canm bnde ayni.yarrli seyleri hc yiyesim gelmiyo midm bulaniyo.yogrt yumurta et tawk. balik cewz fln hc yiyemiyrm.kizartmadr cips hep bole seler istiyo.nolck bilmiyorum uzuluuyorumda.Kızlar ya iş yerimizde doktorlar da çalışıyor. Bugün öğlen aynı masada yemek yedik ve iyi beslenmiyorum diye moralimi çok bozdular
Ben hep evden getirirdim hamile kalmadan önce. Etleri sebzeleri organik alırdım. Ekmek, makarna, simit, poğaça, kek gibi karbonhidrat yemezdim. Her gün 1 litre kefir içerdim. Onu da kendim yapardım. Hamile kalabilmek için yapardım bunları.
Ama hamile kaldığımdan beri yorgunluktan yemek yapamıyorum. Ayrıca et ve tavuk midemi bulandırıyor. Balık düşünmek bile istemiyorum. Canım abur cubur, belki 10 sene önce yediğim jelibonlardan, dokuzkat, rulokat cips vs istiyor ve yiyorum. Börek, çörek, makarna, mantı, hamburger ve patates kızatması. Sürekli bunları yiyorum çünkü beni mutlu ediyor ve midemi bulandırmıyor.
Doktorum ne yediğin önemli değil kilo alma yeter demişti. Gerçekten de ilk 3 ay ne yediğim önemli değil mi? Bebeğime zarar veriyor olabilir miyim?
Canım alttan mı muayene oldun? Bebeği görmüşsün. Haftaya gittiğinde kalp atışın ıda görürsün. Biz 7+2'de görmüştük. Daha erken yapmıyorlar bile.
Oyle iyi anliyorum ki seni. Merak etme oncesinde saglikli beslendigin icin saglikli depolarin vardir. Minigin de oradan aliyor. Ben normalde evde kizartma yapmayan illa kizartma yapacaksamda boyle yari haslama yari kavurma gibi yapan bir insandim. Hele ki bol yagda patates kizartmasi . Iii ihhh asla sadece kahvaltiya misafirim gelirse. Ama tum hamileligim patates kizarmasiyla gecti. Ne zaman midem bulansa canim patates kizartmasi istedi. Gecen ay bir yazi okudum. Ogrendim ki patatesin icindeki bir minarel mide bulantisinda birseye etkiliymis. Benim canim donem donem birseyler istedi. Bir donem kofte bir donem sadece sebze bir donem cok ciddi meyve bir donem hic meyve yiyemedim filan ama anladim ki vucutta ne eksikse insanin cani onu istiyor. Kefir super bisey devam ettirebilirsen harika olur. Simdi icemesende 6.ayindan sonra ic derim. Bana dr.um kendisi demisti 3 4 ay sorun degil kusmamak icin kuru seyler yiyebilirsin pilav makarna tost gibi demisti. Peynir yiyemiyorum tost yiyiyorum mesela. Sebze yiyemiyordum. Hasladigim sebzenin suyuyla makarna yapiyordum filan. Bazen sirf yemek icin yiyiyordum.
bence bu katkili koruyucu vs iceren abur cubur disinda digerlerinin cok onemi olqcagini dusunmuyorum.
Bir de sen ise gidip gelirken yol gidiyorsun ya ozellikle trafigin yogun oldugu yerlerde camini acma derim. Disaridaki sanayi bolgelerinin ve egzos duamlarinin zarari inan yedigimiz abur cuburda daha fazla zararli
canm bnde ayni.yarrli seyleri hc yiyesim gelmiyo midm bulaniyo.yogrt yumurta et tawk. balik cewz fln hc yiyemiyrm.kizartmadr cips hep bole seler istiyo.nolck bilmiyorum uzuluuyorumda.
of çok geçmiş olsun canım ya. Allah sağlıklı ömür versin...zaten öylede nasıl bir acı olduğunu anlamak istiyorum belkide ben 100 e yakın iğne yemiş ölümden dönmüş bi ınsanım bebek yolunda cok sükür hamdolsun bugünüme.ama ister istemez insan garip oluoyr işte
hayırlısı artıkNasıl bir acı olduğunu anlamaya çalışma,anlayamazsın.gözleri görmeyen birine kırmızıyı tarif etmek gibi bişey olur bu.yaşamadan bilinmeyecek bi duygu,acı,hüzün ve sevinç silsilesi.ben ilk oğlumda defalarca her tür doğum videosunu izlemiş,sözde gerçekle yüzleşmeye çalışmıştım.neyle karşılaşacağımla ilgili tüm varyasyonları hafızama kazıdım.ne elde ettim?korku ve panik.benim yaşadığımla izlediklerim bambaşka şeylerdi.uyarı amaçlı sadece şunu söyleyeyim,eğer hamilelik öncesi gerek baş ağrısı-migren,gerekse regl dönemlerindeki sancılarınız için çok fazla ağrı kesici kullanım alışkanlığınız var idiyse,anestezinin etkisinden çok çabuk çıkıp,o tüm taze acıları en derinden çekiyorsunuz.antiflematuar ve anelsezik ilaçlar vücutta anesteziye karşı direnç oluşturuyor.bu durumda yeni ayılmış olsanız bile hemen ağrı kesicilerle müdahale edilmesi gerekiyor.yoksa dayanması çok zor
iyi yapıyorsunuz oh sefanız olsun canım :)Aynen oyle yapiyorum cnim. Evde zaman gecmiyo. Esimin is yeri cook ykin eve Allahtan. Ama iste internet kafe isletiyo. Musteriler genelde erkek kovuyo bazen. sabahlari sakin oluyo oyle gidiyorum. Hem kahvalti yapmadan cikiyo evden. O dukkanda bn evde ayri ayri ugrasmiyoruz. Beraber yapiyoruz kahvaltiyi
amin canım cümlemize Allahım hayırlı kaderler nasip etsinof çok geçmiş olsun canım ya. Allah sağlıklı ömür versin...
canim o cips paketlerinin onunden nasil gectigimi bir ben bilirim. Cips istediginde rendenin duz yeri var ya sebze dilimlemek icin pstatesi oradan kes. Istersen nane karabiber azicik yag damlstip karistir. fan kismini acarak at firina. Guzel oluyor. Abur cubur canim istediginde misir patkattim mesela ben. Hem agzin bos kalmiyor hem mideyi tutuyor hem de kabizlifa iyi geliyor yanina ayran. Aliskanliklarimizi degistirmek cok zir ama soyle dusundum. Bu cocuklar eve gelince biz ne yersek onu isteyecekler sonucta. Once bakis acimi degistirmeliyim mi aliskanliklarimi da degistireyim. Evde cocuk varmis gibi yaklastim abur cibura yada alisveriste yanimdaymis gibi. E ins. simdiden ogrenmeye baslamislardir :))Canım çok teşekkür ederim cevabın için. Papatesi canımın çekmesinin bir sebebi bu olabilir gerçekten çok mantıklı. Vücut muhtemelen ihtiyaçlarını biliyor ve canımız onu istiyor.
Tamam abur cubur konusunda hatalıyım. Sanırım şımardım birazJelibon falan yemeyeceğim.
Kefire de başlayayım haklısın. Onu üşengeçlikten yapmıyorum. Halbuki meyveli ballı o kadar güzel oluyor ki. Milkshake gibi.
Yalnız olmadığımı bilmek güzel :) Yavaş yavaş düzeltsek mi? En azından cipsi kessek. Ben daha dün yedim
o adımı attıktan sonra hayatım boyunca ne yaparsam yapayım inandıramayacağım bu adamı ve daha az önemseyecek artık nasılsa beni bırakamıyor diye düşünüp her seferinde daha çok üstüme gelecek ama dediğim doğru iyi bi eş olamadı ama iyi bi baba olur mu dersin ??nutkum durdu ne tatiliymis ayol. Belki o seni de annesinin yaninda ohh keyfi yeri de diye dusunuyorDur. Ondan nispet mi yapmaya calisiyo acaba. ben bitek seyi iyi biLiyorum. Bunu kendi yasadiklarimdan cikardim.. ben esimle kotu oldugumda kimse uzulmuyo cevremde. Hani bazen kocalarla biz inatlasiyoruz cocuklasiyoruz ama cevredeki insanlarin umru duymuyo. Bi araya girelim el atalim duruma diyen olmuyo. Ben bunca yillik evliligimde kii 17 yasindan beri ne kadar olgun olabilirim sen dusun Hep bizzat kendim cabaladim kurtarmak icin evliligimi. Kac kez annemlere gittim bosancam diye. Oturuyoruz yiyoruz iciyoruz. Sonra gece olunca annemle babam geciyo odalarina himir himir konusuyorlar filan bi de kendime bakiyorum bekarken kullandigim odada tek basima ranzada kocam evimizde diyorum kimsenin umrunda deilsin. Haa kocalardan adim beklemek de cok buyuk gaflet. Aynen baharin dedigi gibi adam diyo ki simdi bi mobilya yuzunden beni cignedi olayin baska boyutuna kafa basmiyo cunku.biz bi cok seyi icimizde biriktiriyoruz biriktiriyoruz ses etmiyoruz ondan sonr deil mobilya ufacik kurdan copu bile bahane olabiliyo iplerin kopmasina. Sen oncesinde nelere kirildin nelere uzuldun bilmiyolar cunku. Anlayamazlarda. Ben yine de esinle bi konusmandan yanayim. Benim hep taktigimdir baktim olmuyo adam bana hanasmiyo. Ben ararim son care. Guzelcene alttan alarak canim musaitsen bi adam akilli konusalim diyerekten dalarim konuya. Bi arkadasim bana kendini ezdiriyosun boyle yaparak demisti. Ama ben ezilmek olarak dusunmuyorum bunu. Sonucta ben bu adama yillarimi verdim. Bu yuvayi kolay kurmadim cocuk sahibi olmak da dahil. Oyle kolay kolay da birakamam.. bu benim dusuncem tabiki. Insallah siz de biranonce topaelarsiniz durumu. Hakikaten burda kimin ne derdi ne mutlulugu olsa sanki yanibasimda yasaniyomus gibi benim hep aklimda oluyo. Mutluluklara seviniyorum. Boyle durumlarada uzuluyorum :/ bana kalirsa oglusun icin at bi adim. Olmazsa adam hoduk hoduk konusursa o zaman yapacak bise kalmaz artik hem icin rahatlar ben elimden geleni yaptim yavrum icin dersin.
Kimse kadının ne çektiğini,nelere sustuğunu bilmez,içine neleri atıp,kafasının içinde günlerce kendiyle ne konuştuğunu bilmez.herkes son hamleyi yapana,gözünü karartana keser faturayı.sen %100 haklı olarak dahi evden ayrılmış olsan evden ayrılan sen olduğun için üstelikte karnında bebeğinle,hiç düşünmeyen,acımasız olan,eyvallahı olmayan sen olursun.kabahatlerin faturası sana kesilir cümleten.heleki doğu kültürü diyosun,daha fena.kadına söz hakkının çok fazla verilmediği bi yörede sen bağımsızca ve hür iradenle kadın olarak cesaret göstermişsin evi terkederek.Allah korusun,yarın boşanacak olsanız mahkeme de bile aleyhinde kullanır bunu,arada darp yok,şiddet yok,basit bi konudan evi terkettiye döner mevzu.oğluna karşıda yıllar içersinde kullanırlar bunu,hiç bişeycikler yokken ansn karnı burnunda terketti babanı,babadız kodu seni,derler.erkek milleti böyle durumlarda tahmin edemeyeceğin kadar çamurlaşır,eteğinde ne varsa dökerler haklı çıkmak için.dolayısıyla benim sana önerim,eğer gerçekten kesinkes devam etmeyeceğinede inanıyorsan bile adım at,hamle yap,siyaset yap biraz.gerekirse eve dön,bu mevzu üzerine biraz zaman geçsin,hem sen evdeki durumları değerlendir,hem hala aynı fikirdeysen inceden hazırlığını yaparsın çaktırmadan,bu sırada da ona son noktayı koyan taraf olduracak sebepler yaratmış olursun belki.nolursa olsun,biteceksede kanun önünde bitiren,davayı açan ya da çekip giden erkek olmalı.dediklerimi yabana atma,gerçekten daha sonra her yerde karşına çıkabilir şu anki durumun.
Kızlar ya iş yerimizde doktorlar da çalışıyor. Bugün öğlen aynı masada yemek yedik ve iyi beslenmiyorum diye moralimi çok bozdular
Üniversite hayatım,çalışma ortamlarım,ailemizden farklı yörelerle yapılan evlilikler,komşuluk ilişkileri vs derken öyle yakından tanıyorum ki artık bu profildeki insanları.her ailede olabiliyor,benimde ailemde evlenen,boşanan,ölen,kalanlar oldu.hepsi bir tecrübe ve feraset kazandırdı bana.gerçekten yanımda olsan sana daha neler dökmek isterdim gözünün önüne...o adımı attıktan sonra hayatım boyunca ne yaparsam yapayım inandıramayacağım bu adamı ve daha az önemseyecek artık nasılsa beni bırakamıyor diye düşünüp her seferinde daha çok üstüme gelecek ama dediğim doğru iyi bi eş olamadı ama iyi bi baba olur mu dersin ??
çok haklısın şuan herkesin gözünde tek suçlu ve kabahatli benim kocamı çiğneyip evi terk ettim bu büyük bişey onlar için kimsenin cesaret edip yapamadığını yaptım aynı zamanda da çirkef ve dik kafalı oldum. biliyo musun sanki hepsini tanıyormuşsun gibi konuştun o kadar güzel özetlemissin ki yaşayacaklarımı...
Ohooooo,imkansızAksama gel aksam yapacakmis arkadas :)) 5 cayina
ne guzel olurdu valla boyle enerjik arkadaslara hep ihtiyacimiz var. Saka bir yana samimiyetini gercekten hissettim sagol.
korkma daha cok erken kalp atisi icin. Soyle dusun Rabbim onlara ruhunu 40. Gunde veriyormus. Yani 4p gunluk olmasi demek en az 6 haftanin bitmesi demek ki sen daha yeni 5 i bitirmissin. Bir de vajinal ultrasonla karindan yapilan ultrason cok farkediyor
Eee,canım çekti ben de az önce yedim.nolmuş yaniCanım çok teşekkür ederim cevabın için. Papatesi canımın çekmesinin bir sebebi bu olabilir gerçekten çok mantıklı. Vücut muhtemelen ihtiyaçlarını biliyor ve canımız onu istiyor.
Tamam abur cubur konusunda hatalıyım. Sanırım şımardım birazJelibon falan yemeyeceğim.
Kefire de başlayayım haklısın. Onu üşengeçlikten yapmıyorum. Halbuki meyveli ballı o kadar güzel oluyor ki. Milkshake gibi.
Yalnız olmadığımı bilmek güzel :) Yavaş yavaş düzeltsek mi? En azından cipsi kessek. Ben daha dün yedim
Sekerim 5 olmaz da 6 olur. Oglani da al gel sen.Ohooooo,imkansızoğlum okuldan geliyor o saatte.bensiz yiyin bari siz
Canım çok teşekkür ederim cevabın için. Papatesi canımın çekmesinin bir sebebi bu olabilir gerçekten çok mantıklı. Vücut muhtemelen ihtiyaçlarını biliyor ve canımız onu istiyor.
ben yawas yawas kesCanım çok teşekkür ederim cevabın için. Papatesi canımın çekmesinin bir sebebi bu olabilir gerçekten çok mantıklı. Vücut muhtemelen ihtiyaçlarını biliyor ve canımız onu istiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?