- 24 Nisan 2013
- 1.641
- 1.788
- 133
Kızlar bende hiç belirti yok, bi tane sancım çıktı nst de. Cumaya kadar beklicez sonra karar vercez dedi doktor, inşallah cumaya kadar kendiliğinden gelir miniğim
Kızlar bizim rahim ağzı tamamiyle kapalı, bebeğimin kilosu 3.500 olmuş. Pazartesiye kadar normal yolla gelmez ise pazartesi 7:30 hastanede olacağız sezeryana alacak doktorum.
Ela saat 07.00'de harika diye tabir edilecek normal doğumla dünyaya geldi kızlar 2 ıkınmada. Allahım herkese nasip etsin. Dünya güzeli bana benzeyen bir kız geldi dünyaya. Dualarını eksik etmeyen herkese ama herkese çok teşekkür ederim. İnşallah sizde sağlıkla alırsınız kucağınıza. Hepinizi öpüyorum sonra doğum detaylarını ayrıntılı yazıcam.
Kızlar ufak anlatayım. Bir kaç merakınızı gidereyim. Akşam Kara Ekmek adlı diziyi izledik bitti. Lavobaya gittim geldim gene idrarım geldi. Bir daha gittim. Külodumda tek bir damla dedim ki akıntım geliyor herhalde o ıslattı. Peçeteyle bir sildim ki açık kırmızı bayrak kırmızısı bir renkte kan. Eşime seslendim Ela geliyor dedim. Eli ayağı birbirine dolandı kanı görünce. Sakin ol dedim annemleri aradım. Sonra tekrar idrarım geldi sandım lavobaya gittim ki bacaklarımdan su sızdı. Doktorumu aradım hastaneye yönlendirdi, duş alabilir miyim dedim tabi ki dedi. Duşumu aldım, saçımı kuruttum, makyajımı yaptım, fönümü de çektim, evi bile topladım. Hastaneye geldiğimde ağrısız 3 cm açılmam vardı. Doğumhanede biraz nst çekildi sancılarım geldikçe nefes alıp verdim. Eşim hep yanımda elimi tuttu. Sonra çıktık odaya yatışım yapıldı. Tabi ben yatmadım hep dolandım, kahkahalar atıyordum çok rahattım, eşimin halası ve kuzeni de gelmişti muhabbet iyiydi. Odaya lavman yapmaya geldiler dolanmaya devam dediler. Yarım saat wc'de elimde telefon size yazarak okuyarak zaman geçirdim hemde büyük tuvaletimi yaptım. Sonra tekrar doğumhaneye aldılar bana dayanamadığın yerde epidurali takarız dediler. Çıktığımda sancılar hissediliyordu ama dayanıyordum. Açıklık 5-6 cm olmuştu. Epidurali yaptırdım. Sıfır sancı hissediyordum, eşimde ben rahatlayınca rahatladı. Sonra ışıkları kıstılar ve biraz uyu ıkınmak için güç topla dediler ama uyuyamadım gözlerimi dinlendirdim. 5:30 gibi ebe geldi açıklığa baktı sanırım. 7-8 falandı ama söylemedi güldü ne yapacaksın dedi. Bende ısrar etmedim. Ebe de nöbet değişiminden önce seni ben doğurtup gideceğim dedi ve doğumhanenin dışında bekleyen annemlere 7:00-7:30 gibi doğacağını söylemiş. Doktorum 6:40 geldi ve bir kaç ıkınma denemesi yaptırdı açılmam tamdı ve ufaktan basınç hissediyordum. Doktorum açıklığın tam olduğunu bebeğin saçlarını gördüklerini, bu saatten sonra geriye dönüş olmayacağını, güzel ıkınamazsam Ela'yı vakumla çekeceğini söyledi. Ben çok tedirgin oldum. Çünkü ebeler benim ağrı eşiğimin yüksek olduğunu ve kolay doğum yapabileceğimi söylemişlerdi. 5 kere falan baskı hissi geldiğinde deneme yaptık. Baskılar güçlendiğinde ve ben ıkınmayı öğrendikten sonra 2. ıkınmamda Ela kollarını açmış doktorum ve ebemin kucağına kayıp geldi. Ben gözlerimi açtığımda Ela kucağımda ten tene teması yaşadık 3-5 dakika boyunca. İlk Ela'nın minik kukusunu gördüm gözümü açınca. Kızlar ıkınmak hiç zor değil diyemem güçlü ıkınmanız gerekiyor ve bunu size öğretiyorlar hiç korkmayın tek nefes alıp 1-2 dakika boyunca aldığınız o nefeste sonuna kadar dışarı nefes vermeden ıkınmalısınız sadece. Benim doktorum tam açılmada epidural verdirmedi çünkü epiduralle baskıyı hissedip doğru ıkınamazsın ıkınamazsan vakumla çekmek zorunda kalırım bu da hiç istediğimiz bişiy değil dedi. O yüzden o ağrıları ve baskıyı yaşadım ama dediğim gibi çok kısa sürdü. 20 dakika içinde dünyalar güzeli kızım kucağımdaydı ve o an çok çok başka tarif edemem. İlk kelimem "hoşgeldin annecim" oldu. Ebeler ve doktorum harika ve kolay bir doğum olduğunu söylediler ve tebrik ettiler. 3 dikişim var. 20-25 dakika onlar sürdü. Bu süre içerisinde Ela benim yanımdaydı. Dışarı çıkarmadılar. Benim dikişler bitmeye yakın Ela'yı giydirmek için götürdüler. O ağladıkça ben ağladım çok duygusaldı. Kucağımdan indiremiyorum misler gibi. Allahım hepinize böyle doğum etsin. Normal doğumun tek beni zorlayan yanı dikişler oldu. Sabahtan beri kataterimden ağrı kesici veriyorlar. Karnım dümdüz, idrarımı çok rahat yapıyorum, ayağa kalkıyorum. Kanamam azaldı. Darısı isteyen herkesin başına. Bu deneyimi mutlaka yaşayın asla pişman olmazsınız.
Kizlar dun yani bdt 1ekimde normal dogumla kızımız zumra beren dogdu sezeryan sonrasi normal doğum nasip oldu inanılmaz bi duygu normal dogum sancilar tarif edilemez ama sonu muhteşem. Ebeler hiç müdahale etmediler birsey olur diye kendi cabamla 5 saat sanciyla dogurdum alttan 4 dikisim var. Sutum o sanciyla geldi tabi.kizim da gazini kendi kendine çıkarıyor cok sukur Karnım ufacık kaldı korsemi taktim. Basi zor ama sonu çok güzel. Ilk anlarında kokunuzu alip emmeye baslayan bi melek ve aninda gelen süt. Gerçekten inanılmaz bir duygu
Miniklerim
Kizlar mesajlarinizi okuyamadim . biz dogduk cok sukur allahima. Bos yere uzulmusum oglum 3100 gr 51 cm dogdu. Hemen emdi. Sutum de geldi. Simdilik cok iyiyz. Tek skintimiz sayiklar gibi bir inleme var begimde. Odada oksijen veriyorlar. Sonra tekrar yaxcam.hepinize dua ettim bol bol. Foto da atcam biraz toparlanalim.
Hayirli geceler kizlar ben melegimi aldim kucagima Rabbim sizlerede nasip etsin :)
Canim ben bir daha spinal olmam. Cahilligime denk geldi. Normale çok odaklandm sezeryan ameliyati araştrmadm. Bilsem epidural olurdmm. Ablam epidural oldu benim gibi baş ağrisi yoktu.Canım cokmu agridi basin belin bende spinal istedim ama ilk dogumumdada spinaldi hic birsey olmamisti epiduralemi cevirsemki acaba
Bakalim cnm bnmki pazartesi saat 4.30 da sezaryen valla heyecandan yatamiyorum cnm yaaa yarin dogum yapmazsan galiba bn once dogum yapacam hepimize hayirli dogumlar in sagsalim saglikli bi sekilde kucagimiza alirz bebisleri dualarimizi eksik etmeyelim birbirimizden:))))))))
Kizlarr yarin saat 16.30 da doguma giriyorum hepinizden birer ayetel kursi bekliyorum simdiden allah razi olsun sizleride asla unutmicam ins daha yazmam heralde hepinizi cooook optum
Ela 3 kilo 48 cm doğdu kızlar biz hiç bişiy anlamadık aynı gün doktor randevusunda 52 cm 3.500'dü kilosu.
Merhaba kızlar kaç kişi kaldık doğurmayan :)
Can'ım bizim kişide aynıhtys canım senin fikrinle bende çikolatalarımı bu şekilde yaptım, çok içime sindi teşekkür ederim Eki Görüntüle 1647654
aynen bzimde gaz prblemimiz var
Yediklerime okadar dikkat ediyrm rezene içiyorm ama yok
Bn nurse harwey ve bıogail kullanıyrm gaz için sen ne yapıyrsn cnm bide kendi yemeklerime bol kimyon koyuyorm bebişede kimyonlu su kaynatıyrm günde 3-4 sefer veriyrm doktorm demişti sende dene istersen birde ayaklarının altına sıcak su torbası tabi bunlara rağmen yine gazımız var
Canim senin bebisde bizimki gibi olmus sozde benim minigimde 3200 52 cm olmustu. Ama 2750 47 cm minicik dogdu kuzum bizde o kadar cok sasirdik ki hatta kafasi 2 hafta onden gidiyor diyordu dr surati kaşık kadar minicik
Amin canım inşallah kafamı meşgul etmeye çalışıyorum bende bi anda olsun dogsun kuzum diyeBende 40+3 nstdeyim sancım falan yok sağlıcakla kavuşalım canım inşallah bebişlerimize
Her doktor yapmaz dedi benim doktorum ben de çatıya bakmıyorum rahimi kontrol ediyorum dedi.. Daha çok yukarda inmemiş haftaya bi dahaBenimde yarin kontrol hala yapilmadi cati muayenesi yapmicak sanirim kolayca gecer ins muayenen canim son durumlar ne acaba kanala grmistr belki de hayirlisu☺☺
Mrb kızlar. Burayı çok özlüyorum bebeğimle ilgili konuşmayı, heyecanlı ultrason günlerini beklerken sizinle paylaşmayı :) Benekle fırsat buldukça giriyorum ama hepinizi çok özlüyorum. Sizinle kuzenin hediyesini paylaşmak istedim. Eve geldiklerinde kız istemeye geldiler sandım ellerinde bohça ile :) sepetin içinde 5 takım kıyafet emzik ayakkabı çorap elbise zıbın çok güzel şeyler koymuştu. Ben ilk defa böyle birşey gördüm sizinle paylaşmak istedim.
Kızlar bebişim oldu darısı bekleyen herkezin başına erken doğum oldu ama çok şükür sağlıklı perşembe akşam suyum gelmeye başladı gece yatırdılar cuma sabahıda kovuştuk paşamla sezeryan oldu kistimide aldı cumartesi sabah çıktık 2 800 gr biraz minik ama olsun sağlıkla kavuştumya ne isterim başka
Aynen ya baya çok kişi var ama yine de çoğu kisi eylül de anne oldu :)o kadar cok "ben kaldım" diyen olmus kii...ben de biz baya az kişi kaldık sanıyordum ben de sona kalanlardanım en son olma payesi kimin olacak bakalım
Kizlar once suyum sonra nisanim geldi. Kendi hastanemein yenidogan yogunbakimonda yer olmadigi icin mirin kirin yapiyorlar. Alamayiz sizi doguma vs diyorlar cikmazdayiz ne yapacagimizi bile bilmiyoruz. Bize dua edin lutfen. Dustuk istanbul yollarina
Kizlar yatis yaptik sansli omerim benim. Sabah yogun bakimdan 3 kisi cikiyormus. Serumlar takildi nst ye baglandim suan hersey yolunda gjbi duruyor. Dualarinizi eksik etmeyin
Kizlar ciktik biz dogumdan. Genel anestezi oldum. Iyiyum sukur. Omerim yogunnbakimda birazdan haber alicaz insallah.
Dünyanın en güzel duygusu anneliği tatmakmış allahım herkese nasip etsin.
Canim uzulme 14 gune gelir bebegin zaten vaktin gelmis senin de..insallah iner bebisin asagi gelir vaktine kadar baska hastaneye gtmek zorunda kalmicaksin insallah..doktoruda olcak dogumun insallahHer doktor yapmaz dedi benim doktorum ben de çatıya bakmıyorum rahimi kontrol ediyorum dedi.. Daha çok yukarda inmemiş haftaya bi dahaama canım çok sıkıldı doktorum hastaneden ayrılıyormuş son anda olcak işmi napıcam bilmiyorum sinirlerim çok bozudu 14 üne kadar hastanedeymiş ozamana kadar doğmazsa napıcam bu saatten sonra hangi doktora hastaneye gideyim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?