- 24 Nisan 2013
- 1.641
- 1.788
- 133
Canım valla bi kaç saattir belim ağrıyor ama sürekli ağrıdığı için doğum belirtisi mi bilmiyorum. Şimdi de midem bulunmaya başladı, üşüttüm mü ne yaptım bilmiyorum
Bende aslinda tetiklesin istiorum ama bi yandanda korkuorum kendi kendine nisanim gelseydi daha ii olurdu gibime gelio snrada amaan hayirlisi nasilsa ole olsun diorum cnm bugun bussuru bebis dogdu etrafimdaki odalarda bende yasamak istiorum bu duyguyu artik.Cnm benimki ikinci tün başladı 2 gün sürdü. Tetikleme yok keşke trtikleseydi
Canim saglikla almissin ya kucagina agrilarin da azalir tamamen gecer insallah Allah kolaylik versin koklarsin yavrunu annesi iyisiniz ya sukurkızlar ben de bebeğimi kucağıma aldım çok şükür. sancıya dayanamadım bebeğin nabzı düşünce sezeryana aldılar. Allah doğum yapacak olanlara kolaylık versin. benim için çok zor bi doğum oldu. hala yatıyorum karnımj ağrıyo. bebişimi doya doya koklayamadım bile daha
Canim zorluk yasamissindir elbette ama o kadar guzel anlatmisssin ki sagolasin ayrica aciklayici da olmus Allah hepimize kolaylik versim darisi basimiza ☺☺Ay kizlar ben dogum hikayemi yazicam diyorum kac gundur unutuyorum hazir bebegim uyumusken yazayim dedim
Esim grip olmustu bayram haftasi ise felan gidemedi o derece hastaydi. İzin aldi. 21 eylulden 23 une kadar zaten24 u de bayramdi. Bana bulasmasin die ayri yattik. Arefe gunu sabah inanilmaz sekilde hasta oldum. O gecrerken yattim saga don sola don uyuyamadim. Surekli uyaniyordum wc ye gidiyodum ama sanki saat gecmiyodu. Saat04:30 da wc ye kalktim sonra yattim uykumdan bi uyandim boyle alttan bisiler akio gibi hissetim ayaga bi kalktim saaar die su bosaldi esimi kaldirdim suyum geldi die ama o da panik oldj cnku daha bebegin dogmasina 25 gun vardi. 36+3 dum daha. Esimi dr ara dedim yanlislikla baskasini aramis felan oda baya panik oldu.. Yolda giderken dr aradim. Hemen yatisini yaptir dedi. Hastaneye gittik normal muayene odasinda nst ye bagladilar bebek iyi,sanci da var acilmada 2 cm. Odama aldilar beni. Sacilar hep 30 da gidiyodu acilmada ayni 2 cm. Saat 9 da dr um geldi. Muayane etti acilmayi tetikliycem dedi oyle de oldu sanirim acilma 3 cm oldu sancilar da 60 a cikmaya basladi, ama dayanilcak gibi deildi.. Bayilicak duruma geldim. Acikcasi ben 36 haftada oldugum icin ve su geldigi icin hemen sezeryana alirlar die dusunmustum ama oyle olmuyormus. :) Sezeryan istedim yapmadilar, epidural takalim sancin kesilsin dediler belki epidural takilirsa sezeryana donerim die kabul ettim. 12:30 da epidural takildi ayyyne rahatladim. Sancilar 70 ama ben hissetmiyorum. Acilmam da 5 cm oldu. Hemsire buyuk tuvaletin gelmis gibi hissettign an soyle dedi oyle hissetmisim ama anlayamamisim saat 14:00 gibi hemsire geldi acilmama bakti sakin ikinma doguma aliyoruz dedi bi anda sok oldum bu kadar erken beklemiyodum acikcasi. Dogumhaneye aldilar beni, esim de girmek istedi beni hazirladiktan sonra onu da aldilar. Sanci hissetmedigim icin iki kere bosa ikindim, normal yapcak arkadaslar icin soyluyorum ikinirken kesinlikle nefes almamaniz gerek nefes almadan ikinmalisiniz. 2 kere bosa ikindim 3. De doktorum nefes derin al bi kere de hic tekrar almadan ikin dedi. Vee 30 saniye ikinma ile 14:35 de bebegim dunyaya geldi. Ben htrlamiyorum ama 15 dk da dogurmusum oglusumu. Sonrasi esinin cikmasi dikis felan oldu. Dis da dikisim de yok
4 dikis sadece icerde var. Dogum zor sanci zor ama hani derler ya bebegini kucagina aldiginda unutuyosun gercekten de oyle. Sancilardan dolayi bayilicaktm dogum yaprken karnimdan bastirdiklari icin nefes alamadim bi ara ama bebegimi kucagima verdiler ya hepsini unuttum bi anda... Sonrasi malum
Odaya aliyolar bebegi getiriyolar emziriyosun vs vs.
Allah herkese saglikla bebegini kucagina almayi nasip etsin . Olmayanlara da nasip etsin annelik cok guzel bisey
Canim.dogum hikayen cok guzeldi zevkle okudum tamamini darisi basimiza insallah benim suyum da kendilignden gelir beklemedeyim Allah hayirlisini versin..Allah anali babali buyutsun kavustun yavruna ne guzel..Eveeet gelelim doğum hikayemize:)
Cumartesi gecesi, başimda bekleyen anne ve babalara dedim "ben dişariya çikiyorum. Son günlerim bunlar, bi daha kim bilir ne zaman çikarim.."
Gece 12 gibi babamizin çaldiği bara gittim. 3 buçuğa kadar takildik oralarda. Sanki son günümmüş gibi ne kadar tanidik varsa oradaydi ve bütün Bornova artik doğur diyordu. Onlar göbeğimi son kez mincikladiklarinin, ben de son kez mincikladiğimi bilmiyordum elbet:)
Bar dönüşü ölümcül bir yemek yedikten sonra nihayet uyudum. Uyurken çilgin mide bulantilari ve artan çati ağrilarim oldu. Sabah 7 gibi uyandim. Yataktan kalkarken fırt diye bir şey aktı. Yürütmeyen çatimla tuvalete koştum. Akmalar lıp lıp devam etti. Sanırım suyum sızıyordu:) Kendimi biraz daha dikkatli dinleyince, bel ve kasik ağrimin olduğunu da farkettim, regl başlamışçasina..
Hemen annemi uyandirdim. Sonra bütün ev halki ayaklandi. Duşa girdim, temizlendim, makyajimi yaptim, ojelerimi sürdüm^^
8 buçuk gibi hastanedeydik. 3cm açilma vardi. Sancilar 6dk'da bir olmaya başladi. Dayanilabilirdi. Bol bol gezdim hastanede. Ama sancilarin şiddeti tüylerimi diken diken etmeye başlamişti. Sonra sirttan epidural yolunu açtilar. En iğrenci buydu sanirim.. Bi ara bayilicam sanarken, geceki bulantimi kustum ve rahatladim:)
Hastanede gezmeye devam ettim ama sancilar gözümü yaşarticak dereceye gelmişti. 11-11bucuk gibi epidurali verdiler. Sancilarda öyle belirgin bir azalma olmadi.
Doğumhaneye alindim. Bebişimin sirti yan duruyormuş, onun dönmesini bekledik. Yaşli ve tatli bir başebe, en geç 1 buçukta bu iş biter dedi. Bana suni sanci vermişler, her şey bitince haberim oldu:) Bu arada babamizin rengi döndü ve kaçti:)
Saat 12'de genç ve tatli doktorum doğumu başlatti. Başebe zorla babamizi getirtti. Bu ani kaçirmana asla müsade etmem, o göbek kordonunu sen keseceksin dedi:)) Müthiş eğlenceli bir ekip, beni müthiş rahatlatarak 12:47'de minnoş kizimi kucağima aldirdi..
Göğsümde tertemiz, mis kokulu minik bir insan.. İnşallah isteyen herkese nasip olsun bu duygu..
Evet göğsümde kizim, elimde telefon, babamiz göbek kordonunu keserken ölümsüzleştirdim:)
Elbette zorluklari vardi, ama hiç korktuğum kadar olmadi. Gerçekten bambaşka bir olay bu doğum anı. Yani mucizenin tam tanimi bu olmali sanirim..
Benim kendisi kısa, anlatmasi uzun doğum hikayem de böyle.. Umarim hepiniz benim kadar kolay ve sorunsuzca pıt diye kavuşursunuz beybilerinize:))
Not: Sonuna kadar doğurmadan okuma sabrini gosterenlere tesekkurler:))
Sağlıkla büyütün inşallah :)Eveeet gelelim doğum hikayemize:)
Cumartesi gecesi, başimda bekleyen anne ve babalara dedim "ben dişariya çikiyorum. Son günlerim bunlar, bi daha kim bilir ne zaman çikarim.."
Gece 12 gibi babamizin çaldiği bara gittim. 3 buçuğa kadar takildik oralarda. Sanki son günümmüş gibi ne kadar tanidik varsa oradaydi ve bütün Bornova artik doğur diyordu. Onlar göbeğimi son kez mincikladiklarinin, ben de son kez mincikladiğimi bilmiyordum elbet:)
Bar dönüşü ölümcül bir yemek yedikten sonra nihayet uyudum. Uyurken çilgin mide bulantilari ve artan çati ağrilarim oldu. Sabah 7 gibi uyandim. Yataktan kalkarken fırt diye bir şey aktı. Yürütmeyen çatimla tuvalete koştum. Akmalar lıp lıp devam etti. Sanırım suyum sızıyordu:) Kendimi biraz daha dikkatli dinleyince, bel ve kasik ağrimin olduğunu da farkettim, regl başlamışçasina..
Hemen annemi uyandirdim. Sonra bütün ev halki ayaklandi. Duşa girdim, temizlendim, makyajimi yaptim, ojelerimi sürdüm^^
8 buçuk gibi hastanedeydik. 3cm açilma vardi. Sancilar 6dk'da bir olmaya başladi. Dayanilabilirdi. Bol bol gezdim hastanede. Ama sancilarin şiddeti tüylerimi diken diken etmeye başlamişti. Sonra sirttan epidural yolunu açtilar. En iğrenci buydu sanirim.. Bi ara bayilicam sanarken, geceki bulantimi kustum ve rahatladim:)
Hastanede gezmeye devam ettim ama sancilar gözümü yaşarticak dereceye gelmişti. 11-11bucuk gibi epidurali verdiler. Sancilarda öyle belirgin bir azalma olmadi.
Doğumhaneye alindim. Bebişimin sirti yan duruyormuş, onun dönmesini bekledik. Yaşli ve tatli bir başebe, en geç 1 buçukta bu iş biter dedi. Bana suni sanci vermişler, her şey bitince haberim oldu:) Bu arada babamizin rengi döndü ve kaçti:)
Saat 12'de genç ve tatli doktorum doğumu başlatti. Başebe zorla babamizi getirtti. Bu ani kaçirmana asla müsade etmem, o göbek kordonunu sen keseceksin dedi:)) Müthiş eğlenceli bir ekip, beni müthiş rahatlatarak 12:47'de minnoş kizimi kucağima aldirdi..
Göğsümde tertemiz, mis kokulu minik bir insan.. İnşallah isteyen herkese nasip olsun bu duygu..
Evet göğsümde kizim, elimde telefon, babamiz göbek kordonunu keserken ölümsüzleştirdim:)
Elbette zorluklari vardi, ama hiç korktuğum kadar olmadi. Gerçekten bambaşka bir olay bu doğum anı. Yani mucizenin tam tanimi bu olmali sanirim..
Benim kendisi kısa, anlatmasi uzun doğum hikayem de böyle.. Umarim hepiniz benim kadar kolay ve sorunsuzca pıt diye kavuşursunuz beybilerinize:))
Canim.dogum hikayen cok guzeldi zevkle okudum tamamini darisi basimiza insallah benim suyum da kendilignden gelir beklemedeyim Allah hayirlisini versin..Allah anali babali buyutsun kavustun yavruna ne guzel..
Sağlıkla büyütün inşallah :)
Ya bugun nst de sanci kisminda 30 yaziyordu sancimmi wardi acaba doktor sezeryandaydi soramadim da baska doktor normal herseyi gitsin demis..
Benim de belim agrıyor da o yuzden sordumkendimi dinlemekten agri uyduruyorum sanirim
Ayy canım hadi hayırlısı ile dogur bakalım :) dualarim seninleKizlarr suyum patladiii nolur ayetel kursilerinizi bekliormmm hayirlisiyla gelio yagizim ins
Kizlarr suyum patladiii nolur ayetel kursilerinizi bekliormmm hayirlisiyla gelio yagizim ins
Ne güzel ya maşallah Rabbim bizlerede nasip etsin böyle yazmayı. Sağlıkla huzurla büyüt bebeğini. Gözünüz aydin olsunEveeet gelelim doğum hikayemize:)
Canım ben ağrılar girip çıkıyor mu anlayamıyorum, kayınvalidem anlaman zor olabilir demişti dakika tutarım dediğimde. Sabaha kadar bekleyeceğim, geçmez şiddetlenirse giderim hastaneye. İnşallah yalancı değildir biran önce olsun bitsin istiyorum.
Senin nasıl düzenli mi anlayabiliyor musun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?