- 24 Nisan 2013
- 1.641
- 1.788
- 133
Sevgili annişler ve hamişler nasılsınız?
Ben 30eylülde yavrumu kucağıma aldım alalı pek bakamıyorum, doğuran çok olmuş herkesin gözü aydın, bekleyenlerde inş rahat bi doğum ile sağlıklı bir sekilde bebişlerinize kavuşursunuz.
Malum bilen bilir benim hemoroid Yüzünden doğum tarihim Öne cekilmişti , güzel bir doğum oldu, epidural tercih ettik, ilk doğum spinaldi, uyuşukluk geçinceki Ağrı dayanılmazdı, bunda da çok ağrım oldu halen dikişlerim feci durumda ama hastanedeyken Ağrı olunca düğmeyi bastığının 10 dk sonrası Acının yavaşlaması feci rahatlatıcı birseymiş, hele o düğmeden sonraki yarım saat sonrası Başlayan uyku hali ve sızma muazzam birseydi, herkese epidural tavsiye ediyorum
Sütüm 2. Gün geldi, eşimle kan uyuşmazlığımız olduğundan bebişte sarılık değerleri artabilir dendi ve takibe alındı, normalde 5. Gün bir kontrol yazmışlardı ama çıkış günüm Değeri biraz yüksek gibi gelince ertesi gün hemen gelin dendi. 3. Gün yine Dr daydık, sınırlardaymış değer, bol emzirme, bol istirahat ve bol su içilecek dendi. 1 haftalıkken tekrar gelin dendi. Malesef yerimde oturmadım , dinlenmedim, yatmayı hiç sevmiyorum ve bilemiyorum az mı emzirdim ne, dün 6. Gününde kontrole getirdiğimde acil kan alındı ve 18,5 derece çıkınca hemen yoğun bakıma alındı dün aksama doğru . Feci üzüldüm anlatamam, emzirmedimde ondan mı Yükseldi diye kendimi paraladım ama tabiki emziriyordum, eşim çok kızdı, kardeşimin oğluşuda 1 gece yatmıştı, oda kızdı epey, Karaciğerin salgıladığı hormon, emzirme tabiki olumlu bir etken ama bu vücut demekki asırı salgılamış, yapacak Birsey yok, sütün kesilir deyince biraz rahatladım . Onun görümcesinin hiç sütü gelmeyince düzenli mama verilip çocuk çok sık Yediği halde yine küveze konmuş, yani bazen emzirme ilede atılamıyormuş sarılık.
Neyse mavi Işık veriliyormuş, yapılan Tıbbi bir müdahale yok, Işık sarılığı azaltıyormuş. Gece 11, sabah, 1, 4 ve saat 7 emzirme saatleriydi. Zıbıdık göğsümü almadı hiç sağıp bıraktım, küstü MÜ yoksa hazır mamayı mı sevdi bilemiyorum ama sütüm üzüntüden gitti resmen. Çok Kıymetli bir hazineye sahibiz, bi üzüntümüzle gidiyor nimet, Allah ne büyük, sadece bebişe değil kendimizede çok iyi bakmamız gerekiyor.
Gece 1 deki ilk kontrolde değer 15 e düşmüştü, şimdide 9 olmuş, saat 10 gibi taburcu olur dendi,
cok mutluyuz, eşimi eve kıyafetleri almaya gönderdim, birazda hazır fırsat varken size bakayım kendi hikayemi yazayım dedim.
Not: 10 olmuyor, bebiş külçe gibi hareketsiz, emmiyor yorgun bir halde. Dr emmezse taburcu edemeyiz dedi, süt sağıp vereceğim. Dün Değeri 18,7 iken yatırdık, 20 olunca beyin fonksiyonları duruyormuş, evde kötü olurdu dendi, Şansa götürmüşüz şükür.
Sağlıklı mutlu günler sizlere, ogluşumada dua edin çabuk toparlasın
Kizlarr suyum patladiii nolur ayetel kursilerinizi bekliormmm hayirlisiyla gelio yagizim ins
Kızlar yarın sabah doguma girebilirim ntsde sık cikti sancilar sabah tekrar ntsye baglanicam duruma göre dr karar vericek hayirlisi insallah
Gecmis olsun canim.Allah sifa versin.NaZar ettim kendi kendime evet evet kesin nazar! Çok iyiyim hiç ağrım yok derken ani gelen kasık ağrısından sonra soluğu doktorumda aldım.hemen ultrasona aldılar vücudum sezeryan sonrası pıhtıları atamamış karnım doluymuş ve ağrı sevebi oymuş. Vajinafan bi ilaç verdi hemen 6saat sonra bitane dil altına koyucaksın bundan boşalırsa boşalır boşalmazsa tekrar ameliyata alıp temizlicez dedi. Zaten bu hastane/mama konusundan yeterince gergindim başladım hıçkıra hıçkıra ağlamaya zor sakinleştirdi hemşireler eşim.. Dua edin kızlar yeniden ameliyat demek bebeğimden nerdeyse 3 gün ayrı kalmak demek ki ben uykusunda özlüyorum sizler gibiilacı içeli 5saat oldu daha tık yok halbuki lavabodan cıkamamam gerekiyodu of yaaa://
Kızlar glb suyum geldi duş almadan önce birden bişe boşaldı ne olduğunu bilmiyorum inş oğlum iyidr ayetel kursi okur musunuz benm için dua edin ne olr
NaZar ettim kendi kendime evet evet kesin nazar! Çok iyiyim hiç ağrım yok derken ani gelen kasık ağrısından sonra soluğu doktorumda aldım.hemen ultrasona aldılar vücudum sezeryan sonrası pıhtıları atamamış karnım doluymuş ve ağrı sevebi oymuş. Vajinafan bi ilaç verdi hemen 6saat sonra bitane dil altına koyucaksın bundan boşalırsa boşalır boşalmazsa tekrar ameliyata alıp temizlicez dedi. Zaten bu hastane/mama konusundan yeterince gergindim başladım hıçkıra hıçkıra ağlamaya zor sakinleştirdi hemşireler eşim.. Dua edin kızlar yeniden ameliyat demek bebeğimden nerdeyse 3 gün ayrı kalmak demek ki ben uykusunda özlüyorum sizler gibiilacı içeli 5saat oldu daha tık yok halbuki lavabodan cıkamamam gerekiyodu of yaaa://
Ben 30eylülde yavrumu kucağıma aldım alalı pek bakamıyorum, doğuran çok olmuş herkesin gözü aydın, bekleyenlerde inş rahat bi doğum ile sağlıklı bir sekilde bebişlerinize kavuşursunuz.
Malum bilen bilir benim hemoroid Yüzünden doğum tarihim Öne cekilmişti , güzel bir doğum oldu, epidural tercih ettik, ilk doğum spinaldi, uyuşukluk geçinceki Ağrı dayanılmazdı, bunda da çok ağrım oldu halen dikişlerim feci durumda ama hastanedeyken Ağrı olunca düğmeyi bastığının 10 dk sonrası Acının yavaşlaması feci rahatlatıcı birseymiş, hele o düğmeden sonraki yarım saat sonrası Başlayan uyku hali ve sızma muazzam birseydi, herkese epidural tavsiye ediyorum
Sütüm 2. Gün geldi, eşimle kan uyuşmazlığımız olduğundan bebişte sarılık değerleri artabilir dendi ve takibe alındı, normalde 5. Gün bir kontrol yazmışlardı ama çıkış günüm Değeri biraz yüksek gibi gelince ertesi gün hemen gelin dendi. 3. Gün yine Dr daydık, sınırlardaymış değer, bol emzirme, bol istirahat ve bol su içilecek dendi. 1 haftalıkken tekrar gelin dendi. Malesef yerimde oturmadım , dinlenmedim, yatmayı hiç sevmiyorum ve bilemiyorum az mı emzirdim ne, dün 6. Gününde kontrole getirdiğimde acil kan alındı ve 18,5 derece çıkınca hemen yoğun bakıma alındı dün aksama doğru . Feci üzüldüm anlatamam, emzirmedimde ondan mı Yükseldi diye kendimi paraladım ama tabiki emziriyordum, eşim çok kızdı, kardeşimin oğluşuda 1 gece yatmıştı, oda kızdı epey, Karaciğerin salgıladığı hormon, emzirme tabiki olumlu bir etken ama bu vücut demekki asırı salgılamış, yapacak Birsey yok, sütün kesilir deyince biraz rahatladım . Onun görümcesinin hiç sütü gelmeyince düzenli mama verilip çocuk çok sık Yediği halde yine küveze konmuş, yani bazen emzirme ilede atılamıyormuş sarılık.
Neyse mavi Işık veriliyormuş, yapılan Tıbbi bir müdahale yok, Işık sarılığı azaltıyormuş. Gece 11, sabah, 1, 4 ve saat 7 emzirme saatleriydi. Zıbıdık göğsümü almadı hiç sağıp bıraktım, küstü MÜ yoksa hazır mamayı mı sevdi bilemiyorum ama sütüm üzüntüden gitti resmen. Çok Kıymetli bir hazineye sahibiz, bi üzüntümüzle gidiyor nimet, Allah ne büyük, sadece bebişe değil kendimizede çok iyi bakmamız gerekiyor.
Gece 1 deki ilk kontrolde değer 15 e düşmüştü, şimdide 9 olmuş, saat 10 gibi taburcu olur dendi,
cok mutluyuz, eşimi eve kıyafetleri almaya gönderdim, birazda hazır fırsat varken size bakayım kendi hikayemi yazayım dedim.
Not: 10 olmuyor, bebiş külçe gibi hareketsiz, emmiyor yorgun bir halde. Dr emmezse taburcu edemeyiz dedi, süt sağıp vereceğim. Dün Değeri 18,7 iken yatırdık, 20 olunca beyin fonksiyonları duruyormuş, evde kötü olurdu dendi, Şansa götürmüşüz şükür.
Canim cok fena salladi ya allah beterinden saklasinKizlar bana uyku yok bu gece sanirimm..tarih belli olunca korkmaya basladim sezeryan olucam kacis yoktam daliyodum bi de ustune deprem oldu antalyada hortladim resmen sifir uyku su an poff
@Esma22367 cnm sana da rahat ve guzel ve dogum dilerim saglicakla insallah..
Canim allah yardimciniz olsun. Dualarimiz seninle.Kızlar glb suyum geldi duş almadan önce birden bişe boşaldı ne olduğunu bilmiyorum inş oğlum iyidr ayetel kursi okur musunuz benm için dua edin ne olr
aynen bizde öleyiz cnm sürekli aranıyor biz daha emmeye yeni başladıkEla bizi geceleri hiç uyutmuyor kızlar. Doymuyor mu ne anlamadık annem devamlı doymuyor bu çocuk diyip duruyor sinirlerim gerildi durdu. Bir göğsümü emiyor, diğerini veriyorum 45 dakka geçti üstünden annem mama veriyor şimdi çay kaşığıyla. Doktorda bugün doymuyor diye bişiy yok onların mideleri ceviz büyüklüğünde zaten şuan dedi normalde bebeklerin 600 gr'a kadar kilo vermesini bekleriz 10 gün içinde sizinki 3 günde 50 gr almış dedi. Çok iştahlı. Kaşığın nerden geleceğini biliyor kafayı o yöne döndürüyor, emziği düşüyor kafayı çevirip emziğini ağzıyla almaya çalışıyor. Fena kızım benim. Doğum yapan anneler siz gece kaç saatte bir emziriyorsunuz? Mama veriyor musunuz?
Kızlar devlet bir cocuğa 300 tl veriyor ya bunun için sgk ya başvuru feln mı yapılıyor yoksa sistemden otomatik olarak mı işleniyor bilgisi olan varmı
Canım benim de takvimim bitti. Bugün 40 haftamız dolduğu için son kontrolümüz var. Kasık sancıları,bel ağrıları vs gibi şeyler hariç başka bir emare yok. Doktorun ne yapmayı düşünüyor? Bekleyecek mi günün geçse de?
Canim cok gecmis olsun ins. Ilacla hallolmustur nasil oldun simdiNaZar ettim kendi kendime evet evet kesin nazar! Çok iyiyim hiç ağrım yok derken ani gelen kasık ağrısından sonra soluğu doktorumda aldım.hemen ultrasona aldılar vücudum sezeryan sonrası pıhtıları atamamış karnım doluymuş ve ağrı sevebi oymuş. Vajinafan bi ilaç verdi hemen 6saat sonra bitane dil altına koyucaksın bundan boşalırsa boşalır boşalmazsa tekrar ameliyata alıp temizlicez dedi. Zaten bu hastane/mama konusundan yeterince gergindim başladım hıçkıra hıçkıra ağlamaya zor sakinleştirdi hemşireler eşim.. Dua edin kızlar yeniden ameliyat demek bebeğimden nerdeyse 3 gün ayrı kalmak demek ki ben uykusunda özlüyorum sizler gibiilacı içeli 5saat oldu daha tık yok halbuki lavabodan cıkamamam gerekiyodu of yaaa://
Saol cnmBaşvurular Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlükleri, Sosyal Hizmet Merkezleri ve yurtdışında yaşayanlar için Büyükelçilikler ve Konsolosluklar aracılığıyla yapılacaktır. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan kişilerin başvuruları ise çalıştıkları kurumlara yapılacaktır.
Nette böyle yazıyo canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?