Tamam cnm dediğin gbi soluma uzandm yumuşadı karnım.. Yha ben hastayım yha acaba ondan mı etkileniyor oğlum sürekli öksürük hapşuruk benide oğlumuda mahfetti =( rabbim sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin yavrularımızıvücudumuz hazırlık yapıyor canım benim minik maşallah 2 gündür uslu ama o akşam 10 dk bir wc deydim vardı bi derdi ama anlamadımgeçmezse yine de dr.unu bilgilendir.
Ayyy çok gecmiş olsun, ben 1 günde perişan oldum, herkese sağlıklı bebişler versin Rabbim, çocukla imtihan en zoru, ben ilkinde 11 ay hastane köşelerindeydim, ameliyatı vardı Kontrolü ayrı, bunada yatış deyince basit Birsey olsada öyle düşünmüyor insan.Geçmiş olsunn ayaklarını hafif cimzir uyansin emzir mutlakaa.benim başıma çok kötü şeyler geldii 12 gün kuvezde kaldii Çağan solunum sıkıntısı yaşamış doğarken. Burnu na oksijen bağladılar çok korktum.ama çok şükür 13. gün sabahi eve geldik.simdii gayretttt iyii emiyoo uyuyoo.allah kimsenin evladını hastanede birakmasin
kızlar biz evimize geldik bebişimle. Allah herkese kolay doğumlar nasip etsin. doğuran arkadaşlarımı tebrik ediyorum. doğuran arkadaşlar dikişler kaç güne iyileşiyo. iyileşmesi için yürümem mi gerekiyor. ben oturup bebeğimi emzirmeye çalışıorum. yatınca kalkamıyom o yüzden yatmayı sevmiyom. lütfen tecrübelerinizi paylaşır mısınız
Ben de normal doğum taraftarıyım tabi ki. Doktorum ilk bebeğin dönmüş dediğinde nasıl mutlu olmuştum, ama hep istediğim hangi doğum şeklinde olursa olsun sağlıkla kucağıma almaktı bebeğimi. Ters dönünce de sezaryen gündeme geldi. Yine mutlu oldum tarihi konuşurken çünkü kavuşacağım miniğime. Bir de duyduğum bir şey ki beni şok etti: sezaryen doğum yapan anne yarım annedir gibi. Kanım dondu cidden. İnsanlar ne zaman bu kadar ruhsuzlaşıp canileşti amlayamadım.üfff ne saçma muhabbetler...Allah sağlıklı bebek nasip etti mi hayırlısıyla doğdu mu benım tek kriterim bu.hepimizin bu olmalı.
ben normal doğum istiyorum ama gerek mecburiyetten gerek kendi isteğiyle sezeryan isteyenlere saygı duyuyorum.kolay bir şey sankı,yaşamayan saçma sapan konuşuyor işte
herkesın kendi tercihi kendi düşüncesi.
boşver canım, sona yaklaştık kulaklarımızı tıkayıp moralımızın en yuksek sevıyede olması gereken demler
Allah hepsine akıl fikir versin, kötü bir dileğim yok yine de kimse için. Kulakları tıkamak lazım.Al benden de o kadar. . Çok iyi anlıyoruz eminim canım seni. İlk aylarda "ay hic hamile gibi değilsin valla ufacık bebek" muhabbeti, sonrasında "ay sen bi değişmişsin,bi tuhaf olmuşsun" ,son aylarda "ikiz mi yahu bebek baya kilo almissin tombişim", simdi de "ne zaman doğacak bu bebek yahu,daha doğmadı mi,normal mi sezeryan mi,normal yap rahat et vs..." inan ki bunlar ilk aklıma gelenler. İnsanlar çok densiz...
Doğumdan sonrada gelip ay bu bebek aç kalıyor, ay bakamıyorsun diyecek tipler işte bunlar canım. Akıl fikir versin Allah. Bizlere de sabır dediğin gibi.ayy tuhaf insanlar yaa.. hep mi etrafta bunlar, her zaman mı karşılaşıcaz bunlarla, aynı havayı solumak zorunda mıyız.. arkadaşım sen kendi dünyanda takılsana, cıkma dışarı soru sorma, moral bozma.. ayy evine gidip evdekileri nelerle bunaltıyorlardır bunlar acaba... amaaannn o insanlara akıl, onlarla karşılaşana sabır versin Allah... takma canım yaa, ne takıyosun.. hepsi ayrı bi çeşit..
Doğumdan sonrada gelip ay bu bebek aç kalıyor, ay bakamıyorsun diyecek tipler işte bunlar canım. Akıl fikir versin Allah. Bizlere de sabır dediğin gibi.
Yok canım üzülmüyorum, sinirleniyorum sadece.Densizden bol ne var ki malesef. Boşver sen canım hiç kafana takıp kendini üzme sen
Müsait değiliz, henüz bebek ufak diyip kabul etmemek gerek en iyisi mi...ay evet, sütün var mı, bu cocuk cok gazlı,ayağını mı üsüttün sen.. daha bi ton bıdı bıdı...
Yok canım üzülmüyorum, sinirleniyorum sadece.
Bebek doğup eve geldiğimizde de en iyisi ziyarete gelmek istediklerinde de kapıyı açmamak ya da müsait değiliz demek. Çünkü o zaman da gelip bebek aç kalıyor, sütün mü yok muhabbetini yapacaklar.
Allah anali babali büyütsün inşallah canım. Biz de 10.gunumuzdeyiz. çok şükür bir sıkıntı yok. Geceleri 2 saatte bir gündüzleri daha sık emziriyrm. Sıksık emzirmeni tavsiye ederim. Doktorum max 2 saatte bir emzir dedi ve 3 lt su içmem gerektgni söyledi. Çok şükür işe yarıyor.kızlar biz evimize geldik bebişimle. Allah herkese kolay doğumlar nasip etsin. doğuran arkadaşlarımı tebrik ediyorum. doğuran arkadaşlar dikişler kaç güne iyileşiyo. iyileşmesi için yürümem mi gerekiyor. ben oturup bebeğimi emzirmeye çalışıorum. yatınca kalkamıyom o yüzden yatmayı sevmiyom. lütfen tecrübelerinizi paylaşır mısınız
Ne sacma konuşuyorlar onlarin haddine mi anneligi sorgulamak ne demek yarim.anne 9 ay hepimiz tasiyip her seye katlaniyoruz normal sezaryen ne fark eder hayirlisini istemek gerek sag salim kavusalim da yavrularimza dogum seklinin onemi yok..sen bebeğine kavusacagin ani dusun millet konussun annelik her haliyle kutsal ve yurek isi normal sezaryenden ziyade evladina kendini adamak muhimi ve her anne zorluk yasar evladi icin iki dogumunda zorlugu kolayligi vardir sabir versin Rabbim kolaylik versin hepimizeBen de normal doğum taraftarıyım tabi ki. Doktorum ilk bebeğin dönmüş dediğinde nasıl mutlu olmuştum, ama hep istediğim hangi doğum şeklinde olursa olsun sağlıkla kucağıma almaktı bebeğimi. Ters dönünce de sezaryen gündeme geldi. Yine mutlu oldum tarihi konuşurken çünkü kavuşacağım miniğime. Bir de duyduğum bir şey ki beni şok etti: sezaryen doğum yapan anne yarım annedir gibi. Kanım dondu cidden. İnsanlar ne zaman bu kadar ruhsuzlaşıp canileşti amlayamadım.
Müsait değiliz, henüz bebek ufak diyip kabul etmemek gerek en iyisi mi...
Haklısın cevaplarını vermek lazım ama pek beceremiyorum. Belki bebişimle birlikte ben de öğrenip yapıştırırım lafları.Ben bunların hepsini ilkinde çok yaşadım benin oğlumda cok kilolu tombik tombik bi çocuk degildi birde geniz eti vardı doğuştan 10 aylikken ameliyat oldu dolayısıyla gelisimi normal seviyedeydi dr.a ve bana göre ama elalemin ağzı torba değil malesef. Önceleri cevap vermiyordum sonra çat çat cevap verince konuşmadı kimse. O yüzden cevabını ver senin icinde kalacağına onların içinde kalsın
Ne sacma konuşuyorlar onlarin haddine mi anneligi sorgulamak ne demek yarim.anne 9 ay hepimiz tasiyip her seye katlaniyoruz normal sezaryen ne fark eder hayirlisini istemek gerek sag salim kavusalim da yavrularimza dogum seklinin onemi yok..sen bebeğine kavusacagin ani dusun millet konussun annelik her haliyle kutsal ve yurek isi normal sezaryenden ziyade evladina kendini adamak muhimi ve her anne zorluk yasar evladi icin iki dogumunda zorlugu kolayligi vardir sabir versin Rabbim kolaylik versin hepimize
Tabi cnm, 9 ay taşıyoruz kolay sanıyorlar galiba. Her hamileliğin ve doğumun kişiye özgü zorluklarında var.Ne sacma konuşuyorlar onlarin haddine mi anneligi sorgulamak ne demek yarim.anne 9 ay hepimiz tasiyip her seye katlaniyoruz normal sezaryen ne fark eder hayirlisini istemek gerek sag salim kavusalim da yavrularimza dogum seklinin onemi yok..sen bebeğine kavusacagin ani dusun millet konussun annelik her haliyle kutsal ve yurek isi normal sezaryenden ziyade evladina kendini adamak muhimi ve her anne zorluk yasar evladi icin iki dogumunda zorlugu kolayligi vardir sabir versin Rabbim kolaylik versin hepimize
Hastanede ziyarete gidip öpen insanlar var minicik bebekleri. Ben 1 metre öteden bakarım. Değil yüzünü öpmek elimi bile dokundurmam. Mevlüte de çok çevrem yok çağırmak için zaten. Gelecek olanlar da rahatsızlık vermez diye düşünüyorum ama bakalım.görmemişin oğlu olmuş diycekler..
ben bi sefer böyle mevlüt vardı kvdenin evinde, orda komsu ablayla konusup gülüsüyorduk. ben dedim ki "böyle kalabalıklara sokmam, uyuturum o zaman" dedim. gelen yengelerden bu lafı duyup sok olup suratıma değişik değişik bakan oldune var, herkesin kucagında muah muah heba oluyor cocuklar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?