2015 Ekim Anneleri

Ya benim 2. Cocugum oldugu halde bana da diyorlar sanki bilmiyorum elbet zorluklari olacak.. ama guzellikleri cok daha fazla ne gereksiz konusuyorlar ya..

Evet onlar kasilma oluyormus canim bende de cok sik oluyo ki bugun nst de 3 kez 80 i gordum aynen bahsettigin sekildeyken

canım senın durumunda bir arkadaşım vardı çatısı biiraz dardı ve bebeğin kafası azcık büyükmüş 3400 kg doğurdu.
biraz zorlandı ama
kalbının sesını dınle canım
Onu dinlersem normal isterim canim ama cesaret edemiyorum cok korku kapliyo icimi

Kizlar 2 gundur gazlandi kizim inanilmaz agliyo dun gece 4-5 gibi uyudum ne yaptiysam olmuyor ayaklarina biot koydum rezene icirdim bende ictim ama sanirim ben yatmiyorum hep ayaktayim usutuyorum sutleri..oglumda hic boyle olmamisti cok nadiren gazlanirdi sayilidir ama bu kiz cok gazlaniyor varmi onerisi olan ???

Evet onlar kasilma oluyormus canim bende de cok sik oluyo ki bugun nst de 3 kez 80 i gordum aynen bahsettigin sekildeyken

sağol arkadaşım en azından düzenli olan bir belirti varmış çok sevindim ilk gebeliğim olduğu için neyin ne olduğunu anlayamıyorum. bu arada acı eşiğim düşük derdim ama sanırım yüksek. bu varsa muhtemelen sancılarım da var ama sırt ağrılarım gebeliğin son 3 ayı hiç geçmediğinden hissedemiyorum onu da.

ben bişi duydum ama ne kadar etkili bilmiyorum. önceden bebişler kundağa sarılırdı ya. o da etkiliymiş. biraz da araştırdım. bide karnına sırtına zeytinyağı ile masaj yapmak, lavantayı kaynatıp banyo yaptığı suya biraz katıp sıcak suyla banyo yaptırmak da gazını alıyormuş. havalar bir kaç gündür serin gidiyor ya sen yada bebiş azcık üşümüş de olabilir. azıcık sıcak tutun kendinizi oda durumu düzeltebilir.

Cuma gününün yüzü suyu hurmetine Omerimiz için tüm dualarimiz Allahım şifa versin insaallah...

Canım sakın kafaya takma benimde normal doğum olmasına rağmen hemen gelmedi. Cts doğum yaptım salı günü gelmeye başladı. Hergün duşa girdim masaj yaptım. Salı günü çocuk doktorunda randevumuz vardı emzirmeyle ilgili yardım istedim ebeye yönlendirdi o gün sütüm bile yoktu ebe sıktı iki göğsümüde o kadar canım acıdı ki ucundan çıktı, zaten ben makinayla 20 dakika birini 20 dakika birini gelmesede uğraşıyordum. Weenin meme ucunu almıştım elayı tahriş etti ve ela sevmedi onu. O gün eşim aventin kelebek göğüs ucunu aldı doktordan çıktıktan sonra çünkü doktorum emzirdikçe gelecek dedi, doğum yaptığım hastanedeki çocuk doktoruda aynı şeyi söylemişti. Önce uğraşın olmuyorsa mama demişti ama ben ağrılarımdan dolayı da uğraşmadım. Neyse salı günü doktordan sonra işte o aventin göğüs ucunu aldı eşim ela onu aldı çektikçe geldi sütüm şimdi çok şükür mamayı kestim devamlı emziriyorum. Ela birini emerken diğer göğsümden süt akıyor. Mutlaka aventin göğüs pompasıyla önce 5 dakika göğüs kanallarını çalıştır sonra 5'er dakka düşük çekim modu, orta mod ve yüksekte toplamda 20 dakka 2 saatte bir en azından çalıştır. Hippi bende çocuk doktorundan sonra günde 3 defa takviye amaçlı veriyorum 30 cc ama benim canavar kızım devamlı aç ağzı açık ellerini emmeye çalışıyor. Bol bol emziriyorum. Emzirdikçe sütün artacak canım emzir kremle kremle emzir. Bu arada ağrı kesici olarak ne kullanıyorsun bana doktorum 50 mg dolarex verdi bana mısın demedi minosette içiyorum.

Hayirli geceler kizlar belim agriyor bugun yattigim yerden anlamadim epey yurudum aksam belki iyi gelir diye..bde bise soracagim acilma hic yoksa suni sanci verilir mi sezaryen mi onerilir sizce ben bilmiyorm acilma var mi hic yoksa bosa sanci vermezler insallah carsambaya kadar gelmezse carsamba yatiyorm hastaneye nasip olursa cok degisik hisler icindeyim korku heyecan..

hayırlı geceler arkadaşım. bugün bende bu soruyu sordum doğum yapan arklara. açılma yoksa alttan açılmayı sağlayan ilaç gibi bişi + suni sancıyı veriyorlarmış.

Canım iki çocuk doktoruda emzik verin dedi bana ama damaklı olsun dedi ikiside. Aventin 0-6 ay damaklı emziğini kullanıyoruz şuan. Sakinleştiriyor. Uykuya dalmasını kolaylaştırıyor çünkü bizdede durum aynı şuan memede çok uzun kalıyor uyurken bile emiyor iyice dalınca ağzından çıkartıyor göğsümü emzik niyetine kullanıyor. Yatağına yatırıncaya kadar uyanıyor göğsümde uyumak istiyor sabah bazen 5'te uyuyor bazen 8'de ben kafayı tırlatma noktasına geliyorum. Bugün eşimle aynı şeyi konuştum ben işe nasıl gidicem dedim ama oturacak diyor herkes gece gündüzü ayıracak diyorlar. Mama vermek istemiyorum ama ne kayınvalidem ne annem anlamıyor ağızlarında devamlı doymuyor doymuyor, bugün kayınvalidem acaba sütün mü doyurucu değil dedi ses çıkarmıyorum ama patlarsam fena olucak.

Esim ve ben yine gece nobetindeyiz. Saat 4.36..aseli uyutma calismalari tam gaz devam ediyor denenmedik yontem kalmayacak sanirim. Bu da biri:) babamiz arkadan sarilinca susuyoruz bi sure
Maşallah canım bir de yorganınız çok güzel markası var mı ya da nerden aldınız canım?

Canım her emzirmeden sonra omzuna al gazını çıkart. Ağızdan çıkaramadıklarını alttan çıkarmaları gerekiyor o da daha zormuş.

hayırlı geceler arkadaşım. bugün bende bu soruyu sordum doğum yapan arklara. açılma yoksa alttan açılmayı sağlayan ilaç gibi bişi + suni sancıyı veriyorlarmış.
Canim o zaman ilacla saglicaklar acilmayi insallah hepimiz icin kolay olur tabii zorlugu olcak Allah guc versin bizlere doktor 40 dolunca beklemicekmis çarşamba son..saglikla gelsinler insallah hepimizin yavrusu

Canim senim 40 bitti mi insallah hayirlisiyla gelir bebis ilk diye gec gelmek istyolar galiba benim daha var ama doktor niye drek carsamba son dedi bilemedim nasip

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…