- 20 Ağustos 2013
- 784
- 451
- 123
Ya benim 2. Cocugum oldugu halde bana da diyorlar sanki bilmiyorum elbet zorluklari olacak.. ama guzellikleri cok daha fazla ne gereksiz konusuyorlar ya..birde ağızlarında daha bu senın ıyı gunlerın karnındayken bişey yok doğunca görcen anlıcan diyorlar sinir oluyorum ya yaşayarak görcez ıste sımdıden nıye ınsanın hevesını kırıyorlar anlamıyorum
kızlar kafama bişi takıldı. karnımda kasılma varda ben mi hissetmiyorum diye düşünürkene bugün bişi farkettim. karnım sağ tarafa toplandı tümsek biçiminde kaldı bi süre. ve semsert. bebek poposunu dayıyor diye düşünüyordum ama içerden o kasılmış gibi olan yere tekme atıyor. kasılma anını yaşayan arkadaşlar buda gerçek bir kasılmamıdır? yoksa ben beynimi fazla mı kasıyorum artık malum 40 ı geçtik
Onu dinlersem normal isterim canim ama cesaret edemiyorum cok korku kapliyo icimicanım senın durumunda bir arkadaşım vardı çatısı biiraz dardı ve bebeğin kafası azcık büyükmüş 3400 kg doğurdu.
biraz zorlandı ama
kalbının sesını dınle canım
Bu saatten sonra da nasil degistiririm bilmiyorum ki canimBaşka bi doktora daha gitsen canım daha iyi olur
Evet onlar kasilma oluyormus canim bende de cok sik oluyo ki bugun nst de 3 kez 80 i gordum aynen bahsettigin sekildeyken
Kizlar 2 gundur gazlandi kizim inanilmaz agliyo dun gece 4-5 gibi uyudum ne yaptiysam olmuyor ayaklarina biot koydum rezene icirdim bende ictim ama sanirim ben yatmiyorum hep ayaktayim usutuyorum sutleri..oglumda hic boyle olmamisti cok nadiren gazlanirdi sayilidir ama bu kiz cok gazlaniyor varmi onerisi olan ???
Cuma gününün yüzü suyu hurmetine Omerimiz için tüm dualarimiz Allahım şifa versin insaallah...Arkadaslar yarin ameliyatimiz 10 da baslayacak. Yaklasik 5 saat surmesi planlaniyor . Suan kan bankasinda kan oldugu bilgisi paylasildi ancak acil bir durum gerceklesirse sizden de destek alacagim. Yarin gunlerden cuma dilerim rabbim bu guzel gununde omerim icin yapilan dualari geri cevirmeZ. Yarin ameliyat vaktimizde sizlerden okuyabilecek olanlardan yasin vakti olmayip okuyamayacak olanlardan ayatel kursi lohusa olan arkadaslarimizdan ise 'ya safi ya kafi' zikrini omerim icin cekmelerini isteyecegim. Yarin 10.00 itibari ile dualarinizi bizden eksik etmeyin. Dualarda bulusmak dilegiyle...
Canım sakın kafaya takma benimde normal doğum olmasına rağmen hemen gelmedi. Cts doğum yaptım salı günü gelmeye başladı. Hergün duşa girdim masaj yaptım. Salı günü çocuk doktorunda randevumuz vardı emzirmeyle ilgili yardım istedim ebeye yönlendirdi o gün sütüm bile yoktu ebe sıktı iki göğsümüde o kadar canım acıdı ki ucundan çıktı, zaten ben makinayla 20 dakika birini 20 dakika birini gelmesede uğraşıyordum. Weenin meme ucunu almıştım elayı tahriş etti ve ela sevmedi onu. O gün eşim aventin kelebek göğüs ucunu aldı doktordan çıktıktan sonra çünkü doktorum emzirdikçe gelecek dedi, doğum yaptığım hastanedeki çocuk doktoruda aynı şeyi söylemişti. Önce uğraşın olmuyorsa mama demişti ama ben ağrılarımdan dolayı da uğraşmadım. Neyse salı günü doktordan sonra işte o aventin göğüs ucunu aldı eşim ela onu aldı çektikçe geldi sütüm şimdi çok şükür mamayı kestim devamlı emziriyorum. Ela birini emerken diğer göğsümden süt akıyor. Mutlaka aventin göğüs pompasıyla önce 5 dakika göğüs kanallarını çalıştır sonra 5'er dakka düşük çekim modu, orta mod ve yüksekte toplamda 20 dakka 2 saatte bir en azından çalıştır. Hippi bende çocuk doktorundan sonra günde 3 defa takviye amaçlı veriyorum 30 cc ama benim canavar kızım devamlı aç ağzı açık ellerini emmeye çalışıyor. Bol bol emziriyorum. Emzirdikçe sütün artacak canım emzir kremle kremle emzir. Bu arada ağrı kesici olarak ne kullanıyorsun bana doktorum 50 mg dolarex verdi bana mısın demedi minosette içiyorum.Canm dikisler fena benimde oturamiorum bana agri kesici,batikon ve antibiyotik krem verdi hepsini kullaniorum dikisler hassas bi yerde bakimini guzel yap dedi.. bu arada goguslrimm cok fenaaaaa mahvoldm kalkan malkan fayda verecek gibi degil tam olarak sutumde gelmedi mecburen hipp verioruz, sut icinde yapmadigim sey kalmadi laktamil.bitki cayi,incir.kayisi.kizilcik hosafi ne varsa iciorum sicak banyooo ama yok 3.gnden sonra gelir dedi cocuk hemsiremiz bakalim beklemedeyiz bizde durum bu...
Hayirli geceler kizlar belim agriyor bugun yattigim yerden anlamadim epey yurudum aksam belki iyi gelir diye..bde bise soracagim acilma hic yoksa suni sanci verilir mi sezaryen mi onerilir sizce ben bilmiyorm acilma var mi hic yoksa bosa sanci vermezler insallah carsambaya kadar gelmezse carsamba yatiyorm hastaneye nasip olursa cok degisik hisler icindeyim korku heyecan..
Canım iki çocuk doktoruda emzik verin dedi bana ama damaklı olsun dedi ikiside. Aventin 0-6 ay damaklı emziğini kullanıyoruz şuan. Sakinleştiriyor. Uykuya dalmasını kolaylaştırıyor çünkü bizdede durum aynı şuan memede çok uzun kalıyor uyurken bile emiyor iyice dalınca ağzından çıkartıyor göğsümü emzik niyetine kullanıyor. Yatağına yatırıncaya kadar uyanıyor göğsümde uyumak istiyor sabah bazen 5'te uyuyor bazen 8'de ben kafayı tırlatma noktasına geliyorum. Bugün eşimle aynı şeyi konuştum ben işe nasıl gidicem dedim ama oturacak diyor herkes gece gündüzü ayıracak diyorlar. Mama vermek istemiyorum ama ne kayınvalidem ne annem anlamıyor ağızlarında devamlı doymuyor doymuyor, bugün kayınvalidem acaba sütün mü doyurucu değil dedi ses çıkarmıyorum ama patlarsam fena olucak.Canım benim kızım da geceleri uyumuyor. Gündüzleri gece sanıyor. Emziriyorum sürekli geceleri ve tam uyudu diyorum yatağına bırakır bırakmaz uyanıyor ağlıyor. Sanırım bizi emzik olarak kullanıyorlar. Emzik vermek hiç istemiyorum dayanabildiğim kadar dayanicam ama işe başladığımda bu uykusuzlukla baş edemem sanırım
Geceleri nerdeyse saat başı emziriyorum ve çok uzun sürüyor göğsümde uyuduğu için. Sezeryanla 36. Haftasinda almislardi kizimi ve ilk günler sütüm yeterince gelmediginden ve kizim da güclü bi sekilde kavrayip ememediginden hastanede aptamilin özel şişedeki mamalarından verdiler. Hazır mama sadece benmarı usulü ılıtıp verilenlerden ki piyasada bulunmuyor pek. Hastane veriyordu. 2 gün sonra eve ciktigimizda kullanmak icin aptamilin toz mamasini aldik ama sarılık çıktı ben emzirmeye geyret ettim ve mamayı dogru düzgün kullanmadik.
Maşallah canım bir de yorganınız çok güzel markası var mı ya da nerden aldınız canım?Esim ve ben yine gece nobetindeyiz. Saat 4.36..aseli uyutma calismalari tam gaz devam ediyor denenmedik yontem kalmayacak sanirim. Bu da biri:) babamiz arkadan sarilinca susuyoruz bi sure
Canım her emzirmeden sonra omzuna al gazını çıkart. Ağızdan çıkaramadıklarını alttan çıkarmaları gerekiyor o da daha zormuş.Kizlar 2 gundur gazlandi kizim inanilmaz agliyo dun gece 4-5 gibi uyudum ne yaptiysam olmuyor ayaklarina biot koydum rezene icirdim bende ictim ama sanirim ben yatmiyorum hep ayaktayim usutuyorum sutleri..oglumda hic boyle olmamisti cok nadiren gazlanirdi sayilidir ama bu kiz cok gazlaniyor varmi onerisi olan ???
Canim o zaman ilacla saglicaklar acilmayi insallah hepimiz icin kolay olur tabii zorlugu olcak Allah guc versin bizlere doktor 40 dolunca beklemicekmis çarşamba son..saglikla gelsinler insallah hepimizin yavrusuhayırlı geceler arkadaşım. bugün bende bu soruyu sordum doğum yapan arklara. açılma yoksa alttan açılmayı sağlayan ilaç gibi bişi + suni sancıyı veriyorlarmış.
Canim senim 40 bitti mi insallah hayirlisiyla gelir bebis ilk diye gec gelmek istyolar galiba benim daha var ama doktor niye drek carsamba son dedi bilemedim nasiphayırlı geceler arkadaşım. bugün bende bu soruyu sordum doğum yapan arklara. açılma yoksa alttan açılmayı sağlayan ilaç gibi bişi + suni sancıyı veriyorlarmış.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?