Tesekkur ederiz caniim. Uyku seti o amerikadayim ben babies'rus tan aldim. Turkiyede baby registry sectionu olan toysrus ta vardr saniyorum.Maşallah canım bir de yorganınız çok güzel markası var mı ya da nerden aldınız canım?
Canim o zaman ilacla saglicaklar acilmayi insallah hepimiz icin kolay olur tabii zorlugu olcak Allah guc versin bizlere doktor 40 dolunca beklemicekmis çarşamba son..saglikla gelsinler insallah hepimizin yavrusu
40+0 olduğum gün tamda sezeryan günü almak zorunda kaldığım gün, doktorumun rahim ağzı tamamiyle kapalı dediği günün akşamı ela gelmek için yola çıktı kızlar biliyorsunuz hiç belli olmaz.Canim o zaman ilacla saglicaklar acilmayi insallah hepimiz icin kolay olur tabii zorlugu olcak Allah guc versin bizlere doktor 40 dolunca beklemicekmis çarşamba son..saglikla gelsinler insallah hepimizin yavrusu
Canim senim 40 bitti mi insallah hayirlisiyla gelir bebis ilk diye gec gelmek istyolar galiba benim daha var ama doktor niye drek carsamba son dedi bilemedim nasip
Canım şimdi dinlediğim tecrübeleri seninle paylaşayım. Bebeklerin aklını hiç hafife alma. Kuralları sen koy. İster istemez uyacaktır kızın. Yatağında uyuması gerekiyor. Arkadaşım 3 aylıkken odayı ayırmış. Bebek 45 dakika ağlamış fakat sonra susmuş ve alışmış. Çok akıllılar... Gündüz olduğunda odayı aydınlık bırakmak gece olduğunda karanlık tutmak bebeğin gece ve gündüzü algılamasını sağlıyormuş. Böylelikle bebek geceyi gündüzü ayırt edebiliyormuş. Patlayacak noktaya gelene kadar sabır göstermenin sinir sistemine ne büyük zararı olduğunu yazmama bile gerek yok. Zamanında verilen tepki en güzel tepkidir. Kırıcı olmaz fakat patlama noktasında verilen tepkinin yaratacağı etki pek iyi olmaz. Al ikisinide karşına bir daha bu cümleyi duymak istemiyorum. Lohusa sendromuna sayenizde girdim bana destek olmak yerine köstek oluyorsunuz. Yeter bıktım demelisin. Hatta biraz deliye de yatabilirsin tırssınlar. Bu dönemi atlatacaksın canım fakat sözünü esirgeme VE BEBEK İÇİN DE BİRAZ SABIR.Canım iki çocuk doktoruda emzik verin dedi bana ama damaklı olsun dedi ikiside. Aventin 0-6 ay damaklı emziğini kullanıyoruz şuan. Sakinleştiriyor. Uykuya dalmasını kolaylaştırıyor çünkü bizdede durum aynı şuan memede çok uzun kalıyor uyurken bile emiyor iyice dalınca ağzından çıkartıyor göğsümü emzik niyetine kullanıyor. Yatağına yatırıncaya kadar uyanıyor göğsümde uyumak istiyor sabah bazen 5'te uyuyor bazen 8'de ben kafayı tırlatma noktasına geliyorum. Bugün eşimle aynı şeyi konuştum ben işe nasıl gidicem dedim ama oturacak diyor herkes gece gündüzü ayıracak diyorlar. Mama vermek istemiyorum ama ne kayınvalidem ne annem anlamıyor ağızlarında devamlı doymuyor doymuyor, bugün kayınvalidem acaba sütün mü doyurucu değil dedi ses çıkarmıyorum ama patlarsam fena olucak.
Canım şimdi her kafadam bir ses çokacak ama benim çocuk doktorum bir anda kesme sabah öğlen akşam istersen takviye amaçlı ver ama sonra tamamiyle kes dedi. Arada 30 cc en azından gece daha uzun uyuması için verebilirsin bence önemli olan önce emmesi sonra mama.ağlamıyo uyuyo hemşire aç olduğu için uyuyo demişti o yüzden takıldı kafam ama o zaman sütüm yoktu emziremiyodum uyandırıp mama vermeye çalıştık olmadı gece yarısı uyandı bi emzireyim dedim baya emdi sütüm geldi o zaman.
Canim her sey yolunda dedi ama beklemiyor belki 40 i gecince gelecek Allah bilir ama carsamba gel yatis olcak hazirlikli gel dedineden beklemiyormuş ki? bebişin durumu nasıl? benim doktorum 41 i bekliycez dedi de o yüzden soruyorum. doktordan doktora fark ediyor mu ki?
Tatlim.en azindan bekliyor doktorun benim 40+0 carsamba adam drek suniyi denicek ben bekliyorm insallah kendi sancimz acilmamiz olurcnm benim 40 bitti. Hatta şu saat itibariyle 40+2 olduk. Gelmiyor bebiş. eğer gelmemeye devam ederse benim de aynı olacak. 41+0 da suni sancı verecekmiş.
Canim inan aklimda hep senin guzel ornegin var bende bunun icin dua ediyorm.insallah bizlerin de o sekilde olur kendiliginden gelişir umarim hayirlisi artik bekleyip gorcez..elamiz vaktini bildi maasallah40+0 olduğum gün tamda sezeryan günü almak zorunda kaldığım gün, doktorumun rahim ağzı tamamiyle kapalı dediği günün akşamı ela gelmek için yola çıktı kızlar biliyorsunuz hiç belli olmaz.
Ay ne guzel bizde deneriz sagol canim Allah hepimizim yardimcisi olsun insallahBenim kuzenimin de günü gelmişti açılması yoktu adaçayı içmiş son zamanlarında bunu da izmirde gittiği gebe eğitiminde not almış ve gerçekten işe yaramış, normal doğumla bebeğine kavuştu şükür S Sevdalinka00pink_princes
Biraz araştırdım de toysrus Türkiye deki bütün mağazalarını kapatmış neyse iyi günlerde kullanın canım :))Tesekkur ederiz caniim. Uyku seti o amerikadayim ben babies'rus tan aldim. Turkiyede baby registry sectionu olan toysrus ta vardr saniyorum.
Canim benim ilk dogumumda 7. Gun cok iyiydim ama bunda 10-12 gun surdu hatta bir dikisim hala daha duruyor dusmedi ama genel olarak 8-10 gun icinde normal hayatina donersin diye dusunuyorum..bana baticon da verdiler hastaneden krem verdi 3 taneyi birbirine karistirip surdum bakimimi hic ihmal etmedim o yuzden rahatladim ama cidden acayip agri aci oluyor cok normal hele ki poponun ustune oturdugunda daha cok canin yanar yan oturmaya calis bide bel agrin olabilir egilip bebegin altini degistirdigimde kitlenip kaliyordum bir kac gece aglayarak uyudugumu biliyorum agridan ama geciyor canim biz 15 gunluk olduk cok sukur simdiden gazlar basladi bakti annem iyi oturmasin daha cok ayakta kalsin :)))Canım kremde vermedi doktorum baticon falan da yok tek verdiği dolarex ağrı kesici ve benim bayağı ağrım var oturamıyorum. Herkeste mi var bu ağrı? Kaç günde düşüyor dikişler, bu ağrı ne zaman geçecek günlük yaşantıma dönücem onu merak ediyorum.
Tesekkur ederim canim:)) aynen ben usuttum muhtemelen 4. Gunden sonea beni yanliz biraktilar ve hicbir sekilde dogum yaptigimdan beri dinlenemiyorum surekli ayaktayim ve biseyler yapiyorum bir tane daha cocugum var 3 yasinda kendimi cok yoruyorum havalarda kotu gidiyor gercekten o yuzden sanirim usuttum ona da gecti 2 gundur uykusuzluk da beni bayagi yipratti umarim duzelir bu durum : (ben bişi duydum ama ne kadar etkili bilmiyorum. önceden bebişler kundağa sarılırdı ya. o da etkiliymiş. biraz da araştırdım. bide karnına sırtına zeytinyağı ile masaj yapmak, lavantayı kaynatıp banyo yaptığı suya biraz katıp sıcak suyla banyo yaptırmak da gazını alıyormuş. havalar bir kaç gündür serin gidiyor ya sen yada bebiş azcık üşümüş de olabilir. azıcık sıcak tutun kendinizi oda durumu düzeltebilir.
Bu konuda gercekten bisey bilmiyorum sadece gunde 6 bardak rezene icmem gerektigini biliyorum onuda icmiyordum ama simdi icicem..benim oglum cok sakin bebekti bu kiz dunyayi yikiyorCanım her emzirmeden sonra omzuna al gazını çıkart. Ağızdan çıkaramadıklarını alttan çıkarmaları gerekiyor o da daha zormuş.
cnm benim 40 bitti. Hatta şu saat itibariyle 40+2 olduk. Gelmiyor bebiş. eğer gelmemeye devam ederse benim de aynı olacak. 41+0 da suni sancı verecekmiş.
cnm benim doktorum da pazartesi son dedi hic acilma olmazsa suni sanci vermem dedi acilman olursa suni sanci ile deneriz. hic acilma yoksa suni sanciyla baslarsak cok uzun surer ve bebek cok fazla yipranabilir dedi hem sanci cekersin hem de sezeryana almak zorunda kalacagiz dedi. yarin kontrolum var bir daha pazarlik etmeye calisacagim bakalim.Canim senim 40 bitti mi insallah hayirlisiyla gelir bebis ilk diye gec gelmek istyolar galiba benim daha var ama doktor niye drek carsamba son dedi bilemedim nasip
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?