Hakikaten insan sevdiklerinden güç alıyor Can'ım benim bu arada ne kadar açık sözlü ve netsin hoşuma gitti çokYoğun bir gündü ve vakit bulur bulmaz foruma bakınayım dedim. 3 saat belki fazla kayınvalide ile başka dilde muhabbet ettikten sonrakayın validemin ' hava çok güzel, yürüyüş iyi gelir' demesi üzerine dışarı çıkma gafletinde bulundum. Kadın o kadar hızlı yürüyor ki beni unutuyor ve sonra aklına gelince dönüp beni bekliyor şeklinde evin etrafında büyük bir daire çizdik. Bu arada destek te olmadığı için zorlandım ve eve yakınlaştığımızda ' bu seninle ilk ve son yürüyüşümdü' dedim. Çok yorulduğumu ve eşimle yürümek gibi olmadığını açıkladım. Beni bana bırak, tek başına çık nasıl istiyorsan öyle yürü dedim:)) Yetti beeee. Eve girdik yatağa uzandım, uyuyakalmışım. Yarın bir arkadaşım ailesiyle Fas' ın başka şehrinden Tanca' ya bizleri görmeye gelecekmiş ve hafta sonu ortak arkadaşımızda kalacaklarmış. Yanında çalışan Fas' lı çok mülaim bir kız vardı. O da tanca' ya ailesinin evine gelecek mi diye sorduğumda kızın babasının çok kötü bir insan olduğunu, kızın bütün parasına el koyduğu yetmezmiş gibi dövdüğünü ve bu nedenle kızın gelmek istemediğini söyledi. Hamileliğimin yatalak dönemlerinde bu kız benim evime de yardıma gelmişti ve çok severim. Bize gelsin, kalsın çok mutlu oluruz dedim. Yaşasın yuppi kız bize gelecek ve bizde kalacak. Kızla part time çalışacağız artık. Yarım gün o kayın validemi dinler, yarım gün ben :)) Hem ev kalabalık olursa belki şu doğum korkusu da biraz hafifler. Yeni gün itibariyle satın dolmasına 2 gün kaldı. Sanki evde sevdiğim insanlar olunca onlardan alacağım destek ile daha kolay doğum yapacakmışım gibi geliyor. Pek bir mutluyum kızın geleceğine. Biz de haberler bunlar kızlar. Umarım sağlığınız keyfiniz iyidir. Herşey yolundadır. Bir müddet forumdayım. Belki doğuma gidenler olur. Merakla bekliyorum
Canim son gunun insallah sancin gelir acilman olur..suni sanciyi cekip sezaryen daha zor yoksa acilma suniyi vermezler insallah..hala dogurmadin mi diyenler de bi tuhaf napalim gelmeyince bizde kurtulmak kavusmak isteriz ama olmuyor..3 4 gune olsa keske bende de tik yok..seninde acilman olur canimm insallahcanım akşam bir akrabamla konuştuk hadi doğurmadın mı dıyor bana sanki bilmiyor doğurmadım işte son 1 günümüz ama ne yapayım gelmiyor neyse onun açılması yokmuştu muayene etmış doktoru suni sancı vermişler yınede günü gelince hiç olmamış öyle sezeryana almışlar
Kizlar bebegimi aglayarak emziriyorum. Dayanilmaz bir agri var meme ucumda. Dun o kadar ciglik attim ki komsular geldi.emzirmsem kiyamam kuzuma. Emzirsem dayanamiyorum. Ne duyduysam denedim kac tane krem denedim yok gecmedi
Doktorunu ara canım
sordum kızlarCanim sor doktoruna belki sancin vardir hssetmiyorsundur..
bu doktorlarında bu konuda adı çıkmışKızlar hepinize hayırlı cumalar bekleyenlere hayırlı doğumlar bebişini kucağına alanlara gazsız sancısız ağrısız güzel bir gün olsun inşallah. Bugün annem için hastaneye gittik pek gündüz çıkmıyordum Dışarı bugün anladım ki son ay çıkılmazmış da.. Tanımadığım insanların ilk sorusu doğum yakın mı ikincisi doğum şekli.. Diyorum Bebek dönmedi fıtığım var yok doktor yalancıdır yok paracıdır yok inşallah hemen normal doğurursun inandıramadım vallahi en iyisi hiç diyoloğa gitmemek zaten son Zaman'larımız..
Allah yardımcın olsun canım , risk alma bence de...Hayırlısıyla kucagına al inşallahKislar nstmiz skntli cikti yarin bir daha doktora gidecegiz. Ya yarin yada pazartesi sezeryana girevegiz. Doktor suni sanci vermem dedi. Benek 2,5 kilo civarinda cnku. Ancak kendi acilman 3 santin oluraa veririrm. 10 saat fazla sancinkaldiramayabilir bebek beynine zarar verebilir dedi. Bu sefer saatlerxe sanci cekersin en son bebek strese girdi diye yine mecburen sezeryana almak zorunda kaliriz dedi. Sorumlugu aliyorsaniz suni sanci veriyim dedi ama ben riske giremem kendim. Ilk dogum cnku yoksa sezeryan istedigim bir sey degil dedi. Bir de suyu bol degil dedi az da degil bol da degil ondan da kaldiramayabilir dedi.
Bendr de yumusama ve 1 santim acilma var ama doktor yeterli degil dedi cok uzun surer dedi 10-15 saat ancak bebek strese girerBen de kontrolden geldim şimdi. Bende yumuşama ve 2 parmak kadar açılma var ama doktor gerekli şartlar oluşmadan suni sancı taraftarı değil. Daha hangi şartlar olmalı bende bilmiyorum. Salı tekrar gidicez doğmazsa haftaya cuma artık karar vericez dedi. Sezeryan ihtimali doğuyor. Kendiliğinden gelse keşke pazar günü de doluyo
Amin canm sagol. Evet bence de. Ben basta cok uzulmusthn pazartesi gunu cnku hep normal dogum diye ilerledik rahmim fln da cok musait catim ama iste bebek onemli sonucta. Onu strese sokma hakkm yok. Zaten zor buldum asilama bebek.Allah yardımcın olsun canım , risk alma bence de...Hayırlısıyla kucagına al inşallah
Col biliyor onlar zaten herkes doktor olup cikti ya neden riske atalim ki bebek ters ve fitigin varmis bu durumda zorlamanin manasi ne sezaryen icin gecerli sebeplerin var insanlara laf anlatmak ne zor ...cdden dedgin gbi konusmamak en iyisi bazi insanlarla..bir annenin düşündüğü tek sey sag salim yavrusuna kavusabilmek bunun hangi yontemle oldgu cok da önemli degilKızlar hepinize hayırlı cumalar bekleyenlere hayırlı doğumlar bebişini kucağına alanlara gazsız sancısız ağrısız güzel bir gün olsun inşallah. Bugün annem için hastaneye gittik pek gündüz çıkmıyordum Dışarı bugün anladım ki son ay çıkılmazmış da.. Tanımadığım insanların ilk sorusu doğum yakın mı ikincisi doğum şekli.. Diyorum Bebek dönmedi fıtığım var yok doktor yalancıdır yok paracıdır yok inşallah hemen normal doğurursun inandıramadım vallahi en iyisi hiç diyoloğa gitmemek zaten son Zaman'larımız..
Canım hakkında hayırlısı ama ben diretme taraftarı değilim doktora güvenmek zorundayız ne şekil olursa olsun sağlıkla gelsin meleklerimiz inşallah. Şu sezeryana yarım anne gözüyle bakanlara hele inanamıyorum. Bebek için gayet konforlu anne için doğum sonrası çok sıkıntılı bence sanki hiç bir acı ağrı olmuyor zahmet çekilmiyormuş gibiKislar nstmiz skntli cikti yarin bir daha doktora gidecegiz. Ya yarin yada pazartesi sezeryana girevegiz. Doktor suni sanci vermem dedi. Benek 2,5 kilo civarinda cnku. Ancak kendi acilman 3 santin oluraa veririrm. 10 saat fazla sancinkaldiramayabilir bebek beynine zarar verebilir dedi. Bu sefer saatlerxe sanci cekersin en son bebek strese girdi diye yine mecburen sezeryana almak zorunda kaliriz dedi. Sorumlugu aliyorsaniz suni sanci veriyim dedi ama ben riske giremem kendim. Ilk dogum cnku yoksa sezeryan istedigim bir sey degil dedi. Bir de suyu bol degil dedi az da degil bol da degil ondan da kaldiramayabilir dedi.
Canimm paylastigin cok iyi olmus bunu biliyorm ben sınavlarda hep okurdum Rabbim.hepimizin dogumunu kolaylastrsin insallahkızlar , doğuma gidecekler şu kısacık duayı ezberleyebılırsınız kolay doğum için,sancı anında doğum anında okuycam ben
Dua:
“Rabbi yessir velâ tuassir Rabbi temmim bi’l-hayr”
Anlamı:
“Rabbim! kolaylaştır zorlaştırma, Rabbim hayırla sonuçlandır”
Ben de oyle dusunuyorum. Doktora guvenmek zorundayiz baska cagremiz yok. Yoksa neden 9 ay ona gittik ki. Hayirlisi olsun bebisimi sag salin kucagima aliyim en onemlisi o. Ben acikcasi sezeryandan daha cok korkuyorum normalden hic korkmuyordum. Ama hersey kader kismet. Bebisim iyi olsun.Canım hakkında hayırlısı ama ben diretme taraftarı değilim doktora güvenmek zorundayız ne şekil olursa olsun sağlıkla gelsin meleklerimiz inşallah. Şu sezeryana yarım anne gözüyle bakanlara hele inanamıyorum. Bebek için gayet konforlu anne için doğum sonrası çok sıkıntılı bence sanki hiç bir acı ağrı olmuyor zahmet çekilmiyormuş gibi
Canim doktorunu dinle elbette sizin icin hayirlisini versin Rabbim saglikla kavus yavruna da gerisi bos..acilman olursa tabii ki denersin ama cok uzamasi da sikinti Allah kolaylik versin insallah gönlüne gore olur her seyKislar nstmiz skntli cikti yarin bir daha doktora gidecegiz. Ya yarin yada pazartesi sezeryana girevegiz. Doktor suni sanci vermem dedi. Benek 2,5 kilo civarinda cnku. Ancak kendi acilman 3 santin oluraa veririrm. 10 saat fazla sancinkaldiramayabilir bebek beynine zarar verebilir dedi. Bu sefer saatlerxe sanci cekersin en son bebek strese girdi diye yine mecburen sezeryana almak zorunda kaliriz dedi. Sorumlugu aliyorsaniz suni sanci veriyim dedi ama ben riske giremem kendim. Ilk dogum cnku yoksa sezeryan istedigim bir sey degil dedi. Bir de suyu bol degil dedi az da degil bol da degil ondan da kaldiramayabilir dedi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?