2015 Ekim Anneleri

Doğacak bebek doğumdan bir gün önce Allah ile görüşür:
''Allah'ım gidecegim ve orada ne yapacağım bilmiyorum.''
*Ben senin için bir melek yarattım ve o seninle ilgilenecek
''Allah'ım onların dilini bilmiyorum.Onlarla nasıl anlasacagım, nasıl iletisim kuracagım?''
*Senin için yarattıgım melek, sana onların dilini ögretecektır.
''Allah'ım duydugum kadarıyla dünyada çok kötülükler varmış. Onlarla nasıl basa
çıkacagımı bılmıyorum.''
*Senin için yarattıgım melek, seni canı pahasına kötülüklerden koruyacaktır. Merak etme.
''Allah'ım sana tekrar nasıl donecegım?''
*Senin için yarattıgım melek, bana nasıl donecegını sana anlatacaktır.
Derken melekler gelir ve dunyaya gıtme zamanının geldıgını soylerler ve çocugu
Allah'ın huzurundan gotururlerken bebek tekrar sorar;
''Allah'ım benım için yarattıgın melegın adı ne?''
*Adının onemi yok;
ama, sen ona
ANNE DİYECEKSİN!!!

Eklentiler

• IMG-20151016-WA0002.webp
    27,1 KB · Görüntüleme: 151
Can'ım dolu olan göğsümü sağdım 40 cc den biraz. Fazla çıktı 50 cc yok diğer göğsüm den daha az çıkıyo normalde kaç olması lazım 16 günlüğüz bugün
Cnm daha ne olsun maşallah . Sen yeni annesin, daha yeni yeni süt kanalların dolacaktır. Bak senin için bi makale kopyalıyorum, belki seni rahatlatır:
Beslenme aralıkları bebeğe göre ayarlanmalıdır. İlk ayda bebek ağladıkça denilen aralıklar uygundur. Bu süre 30 dakika ile en fazla 3 saat olmalıdır. İdeal olarak ilk ayda 1-2 saatlik aralıklar tercih edilmelidir. İkinci aydan itibaren bu aralıklar önceleri 2 sonra 3 saate çıkmalıdır. Beslenme aralıklarının arttırılması yavaş yavaş yapılmalıdır. Mide hacmi yeni doğan bebeklerde 20-30 ml. İken 8-10 günde 60-100 ml. ye, 3. ayda 150ml.ye, 6.ayda 200 ml.ye çıkar. Bir yaşına geldiğinde 300 ml. hacme ulaşır. Artan mide kapasitesine paralel olarak annenin de süt miktarı artar. Bazı özel durumlarda beslenme saatle düzenlenebilir.

Cok rahat etmiyorsan ve bebişin kilo almıyorsa eğer mama Verde, eğer Dr kilosu normal diyorsa emziğe başla, hem o hem sen rahatlarsın. Sana daha öncede yazmıştım sanırım, emzik bu bebek tiplerinde cok işe yarıyor benim ilk oğlumda öyleydi bu sebeple tecrübemi paylaşmak istedim. Emzik almıyor deme, birkaç çeşit emzik al ayrı ayrı, birer gün deneyebilirsin

Kızlar 39+2 yim tık yok ya suniye gerek kalmadan kendi sancımla doğurmak istiyorum ,yürüyüş yaptıktan sonra biraz sancı oluo ama o kadar yani

Kızlar 39+2 yim tık yok ya suniye gerek kalmadan kendi sancımla doğurmak istiyorum ,yürüyüş yaptıktan sonra biraz sancı oluo ama o kadar yani
Ben de 39+4 üm bizimki de gayet memnun yerinden. Yürüyüş yaptım yolda belime çok kasıldı eve gelip uzun uzun banyo yaptım bakalım neler olacak

Hayırlı cumalar kızlar

Uğrayamıyorum ne zamandır.. O kadar çok olmuş ki sayfalar okumam mümkün değil

Doğum yapalara hayırlı olsun , yapacak olanlara da rabbim kolaylıklar versin inşallah

Bugün 11 günlüğüz Rabbim isteyen herkese nasip etsin inşallahhh Sezeryan olmasaydık yarın takvimimizin son günü olacaktı..

Kızlar saatli mi emziriyorsunuz ??? Özellikle geceleri ne yapıyorsunuz ???

Kizlar bebisim bugn tam 10 gunluk oldu kayinvalidemde gitti bosluga dusmus gibi oldum annem dibimde oturuo ama guvende hissedemiorum sanki bebisime bakamicakmism gibi aglama krizi geldi bi an bebegime yetemicek gibi hissediyorum lohusa depresyonunu dipte yasiorum sanirim bebisimde arada agliyo meme almio kuzucum ne yapicami bilemiorum sutumde tam yetmio geceleri nobetteyiz esimde tam destek modunda sen harika bi anne olucaksin diip duruo valla kizlar hamilelik ve doguma oyle cok odaklanmisim ki dogum sonrasi bakim beslenme kolay sandim ama zorluo beni baya Allah hepimizin yardimcisi olsun onlari ve bizi korusun insaAllah...

0
nurseHarves çok iyi bi gaz çıkarıcı haberin olsun.benimde annem buaksam gidiyo 2 bebekle neyapcam bakalim
Benim annem kalıyordu yanımdaiki gün önce aniden yüzü gözü şişti babam geldi aldı onu evşne döndü ama doğumdan beri yanımdaydı. Sün bugün kv kaldı yanımda ablam 5 gün izin almış İstanbuldan geliyor bu akşam 9 gün ablam kalacak yeğen aşkı bir başka :) sonra annem döner zaten kayınvalide de az önce evine gitti eşim gelince. Dediğin ilacı deneyeceğim ama açıkçası korkuyorum içtiğini geri çıkartıyor ne zaman ilacı versem. normalde günde 3 kez 10 damla yazıyor ilk gün verdim bağırmaktan uyumadı aonra 3 gün vermedim düzeldi sadece gazdan ağladı. günde 3 damla veriyorum iki gündür yine kusmaya başladı.

Allah yardımcımız olsun canım hiç depresyona girme yetmediği yerde mama takviyesi yaparsın doktorlar kendileri veriyor artık mama yetmediğinde. Eşlerimiz olmasa zaten ne olurdu halimiz bizimki de bebek ıh dese fırlıyor. Emzirirken o da başımda duruyor. Hele ki alt alma maceramız var ki sorma alt açma krem bez ıslak mendil yıka bunları hazır edip öyle alt alabiliyoruz:)

Ay valla bizi anlattin cnm resmen ztn mama takviyemizde var, alt acma iside ayni islak mendili yika getir,gotur esime ait saolsunlar iyiki varlar cnm cok sansliyiz...

Doguma giden ve dogum yapan arkadaslarrr hepinizi tebrik ediorummmmmm.... kuvakvakvak canmmmm gozun aydin masaAllah bebisinede Allah anali babali buyutsun...

Cnm biz sarilik oldugumuz icin 2 saatte bir emzirip mama takviyesi yapioruz geceleri saat kuruoruz yada kendisi kalkarsa beslioruz bu sekilde devam edioruzz

Ben de 39+4 üm bizimki de gayet memnun yerinden. Yürüyüş yaptım yolda belime çok kasıldı eve gelip uzun uzun banyo yaptım bakalım neler olacak
bende yürüyüşten geldim şimdi baya sancı gibi oldu ama bşy yok o kadar hep sıcak duş alıyorum zaten ama artık Bi sabah Bi akşam yurucem bakalım

Bi
biz 2 kulaktan da geçemedik canım. Sırf bundan dolayı sütü kesilenler varmış düşünmemeye çalışıyorum. İnşallah biz de geçeriz teyzesi sağol

Canim bebegim ne zamn isterse o zamn emziriyorum o da en fazla 2 saate istiyor zaten. Geceleri cok yorucu oluyor.1-2 saate uyanip meme ariyor. Ben de merak ediyorum senin gbi. Diger arkadaslarin emzirme duzenini.

Canim bulguru bi deneyeyim bakalim lactamil aldim anneler icin yaziyo bi arkadasim onermisti deneyecegim bakalim tisortumu falan islatirdi simdi sikinca zor geliyo canim ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…