2015 Ekim Anneleri

Bende OLE canım 2 yi buldu yatmam sabahta erkenden uyanıyorum uykum varken uyuyamıyorum çalışan biri misin cnm yoksa ev hanımı mı?
Sürekli uyku halim var, akşamları erken uyuyorum amaaaa Bende sık sık uyanıyorum. Ya tuvalete gitmek için yada su içmek için. Sabah ta sersem sersem uyanıyorum.

Bu arada herkese günaydınnn... Güzel bir gün olsun inşallah...

Evet bende sık uyanırım uyuyamadığım halde ama neyse bi müddet sabredicez artık sonunda bi mucize var dimi ☺

çalışan anneler kaçta paydos ediyorsunuz?
ben 08:00 - 17:00 çalısıorm ama henüz 5te cıktıgım görülmedi :) cogu zaman 17:30 bazen 18'de olabilior :) c.tesi pazar farkı yok hafta boyu aynı şekilde çalısıyorum yarım günüm yok yani tek izin günüm p.tesi :)

Ben aşermiyorum, göğüslerim de acımıyo, midem de bulanmıyo.. sanki hamile değilim gibi.. bi tek uykum geliyo öğlenleri onun dışında aynıyım var bu işte bi iş ama bakalım..
canım kötü düşünme :) bende senin gibiyim sadece uyku problemim var ilk basta olan gögüs hassasiyeti flnda kalmadı ama saolsun burdaki arkadaslar içimi rahatlattı :) yinede insan tedirgin oluor bnde pazartesi gününü bekliorm güzel düşünelim güzel olsun bebişlerimiz bizimle olsun

iyi aksamlar guzel anneler :)
biz bugun kalp atisimizi gorduk sukur. gec dollenme olmus o yuzden 6 haftalik gorunuyor. zaten vajinal ultrasonla gorebildik. karindan gorunmedi. kusmalarim baslaadi benim de. metpamit verdi dr.
canım gözün aydın :) Rabbim kucagına almayı nasip etsin inşAllah

merhaba güzel anneler bende ekim annesi olcam inşallah yeni gördüm bu bölümü Allah hepimizi sağ salim sağlıcakla bebeklerimizi kucağımıza almamızı nasip etsin
canım hayırlı olsun hoşgeldinn Rabbim kucagına almayı nasip etsin inşAllah

Herkese Merhaba bende allah izin verirse ekim annesi olacağım .
canım hayırlı olsun hoşgeldinn Rabbim kucagına almayı nasip etsin inşAllah

En insaflı benim çalışma saatlerim galiba. Öğlen 12 ile 17:00 arası. Henüz izindeyim, daha başlayamadım hamileyken.

Günaydın kızlar ben günde toplasanız bir bardak suyu bu hafta zor içiyorum midem kabul etmiyor kesinlikle o yüzden geceleri ağzım, dudaklarım kupkuru oluyor. Bu gece korktum bu kadar susuzluk belirtisi veriyor vücudum ya bebeğime bişiy olursa diye bugün içmeye çalışacağım bakalım gece bir farklılık olucak mı...

Hayırlı cumalar kızlar..
Gittikçe kötüye giden kusmalarım ve en sonundada her yediğimi çıkaracak hale geldikten sonra doktorum zofran diye bi ilaç önerdi. ilaçı içer içmez bulantım kesildi haftalar üstüne yemek yiyebildim. Şikayeti olanlara tavsiye ederim.

Kızlaar doktordan geldim yine
Melegim tam 9 haftalık 8 mm olan boyu 2,5 cm olmus kalbini daha uzun dinletti doktor daha uzun kaldık ultrasonda kafasına bacaklarına bakıyorum dedi doktor büyüdükce daha cok yerine bakıyoruz dedi cok mutlu oldum Test sonuclarımıda gösterdim idrarda iltihap dısında hersey güzel iltihap icinde geçen hafta yoktu temizdi idrar testin muhtemelen dısarıdan bulastı öyle tahmin ediyorum dedi idrar kültürü istedi eğer iceride mikrop cıkarsa antibytk yazıcam cıkmazsa bol su ile gecer dedi bende bi kac gün bol su icip testi öyle yaptıracagım bakalım

Kızlar suyu ihmal etmeyin aman bide camasırınızı sık sık değiştirin gebelikte cok sık iltihap sorunu oluyormus aman diyim

canım o bendede oluyor sürekli agzım kuruyor ve cok fazla su tüketiyorum günde 1.5 litre rahat içiorm daha fazlada olabilir ama en az 1.5 litre gidior ona ragmen gece su içmeye kalkıorm sabah dudaklarım kupkuru oluor

canım o bendede oluyor sürekli agzım kuruyor ve cok fazla su tüketiyorum günde 1.5 litre rahat içiorm daha fazlada olabilir ama en az 1.5 litre gidior ona ragmen gece su içmeye kalkıorm sabah dudaklarım kupkuru oluor
1. 5 litre bende bir ara içmeye özen gösteriyordum ama şu haftalar bulantılarımın tavanda gezdiği haftalar olduğu için ne mümkün ağzıma bişiy koymak. Ağzımda sürekli bir ekşi acı çirkin bir tat var. Ne yersem yiyeyim o tat geçmiyor.

bnm bulantım olmadıgı için içebiliorum ama bnmde iştahım yok bişey yiesim yok bi aksam düzgün ymk yiebiliorm onun dısında hep su birde o agızda kalan fena tat bndede var özellkle sabahları kahvaltıda ypsam gecmior sanki sekere vuruorm kndimi bi müddet değişsin die

Bende kahvaltı yaptım ağzım zehir gibi gene. Sanki hasta oluruzda ağzımızda kötü bir tat olur ya aynen öyle acaba bulantılarla birlikte bu da geçer mi yoksa doğuma kadar bunu yaşıcak mıyız?

Ağzımdaki bu kötü tat da ne?
Anne adaylarının çoğu hamilelik sırasında mide bulantısı ve yorgunluk gibi şikâyetleri yaşayacaklarını tahmin ederler, ancak pek çoğunun tat bozukluğu ya da “kötü tat sorunu” hakkında herhangi bir fikirleri yoktur.

Büyük olasılıkla hamilelik hormonlarından kaynaklanan bu sorun aslında oldukça sık görülür ve tat alamamaya ya da farklı tat hissine neden olur. Sorunu yaşayanların çoğu ağzında metalik veya acı bir tat olduğu duygusunu yaşar.

NE YAPMALISINIZ?

Hamilelik sırasında oluşan tat bozukluğu büyük olasılıkla hamileliğin ikinci üç aylık döneminde hafifleyecek veya kaybolacaktır. O zamana kadar yapabileceklerinizden bazıları ise şunlar:

Ekşi sosları deneyin

Ekşi tatlar tat bezlerini ve tükürük salgısını harekete geçirdiğinden etleri sirke, soya sosu ya da limon suyuna yatırın. Suya birkaç damla limon damlatın, limonata için ya da limon emin! Metal çatal-kaşık yerine plastik çatal kaşık kullanmak da yardımcı olabilir.

Tuzluları tercih edin

Tatlılara karşı hassasiyetiniz varsa reçel ve benzeri gıdalara bir fiske tuz ilave etmeyi deneyin. Ayrıca peynir, kraker, zeytin, simit gibi tuzlu atıştırmalıkları tercih edin.

Kullandığınız vitamini değiştirin

Tolere edilmesi daha kolay olabildiğinden doktorunuzdan çiğnenebilir bir prenatal vitamin tavsiye etmesini isteyin.

Sık sık dişlerinizi fırçalayın

Dilinizi ve dişlerinizi sık sık fırçalayın ve ağzınızı karbonat solüsyonu (1 bardak suya yaklaşık dörtte bir çay kaşığı karbonat) ile çalkalayın. Bu uygulama ağzınızdaki pH düzeylerini nötralize ederek tat duyunuzu iyileştirebilir.

Ne yiyebiliyorsanız onu yiyin

Bu sorununuzdan dolayı bazı sağlıklı yiyecekleri yiyemediğiniz için suçluluk duymayın. Bunları sorununuzun büyük olasılıkla hafifleyeceği ya da kaybolacağı ikinci üç aylık dönemde yeniden yemeye başlayabilirsiniz. Ancak tat duyusundaki değişiklikler nedeniyle yetersiz beslendiğinizi düşünüyorsanız, durumu mutlaka doktorunuzla görüşün.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…