Diyeceksin emin ol :)Yaaaa umarım ben de böyle düşünürüm çünkü benimki yakın ve gecenin bi vakti gel desem gelir
Cnm doktorunu dinle kilo.kaybi sariligin agir gecmesine sebep olur bqna mqma ver yoksq isin tedaviai gorur dediler cunki uc gun sutum cok gelmedi hemen kizim sapsari olduAnnişlerrr selammmmm
Şaşkın anneden herkese merhabaaa
Bebekle ilgili bir soru sorabileceğime inanamıyoorummm okadar bekleyince :)
İki gün önce doğum yaptım biliyorsunuz aklıma takılan sütüm var emiyor ama doğal olarak ilk doğduğu kilosundan 200 gr vererek taburcu olduk. Olurkende ilk muayeneyi yapan doktor çok vermiş hemen mamaya başla 5. Günde değil 3. Günde gel kontrole dedi sarılık olcak muhtemelen dediçok abartı değilmi sizce?
Ece masallab bu melege ayni sanq benziyor cok guzelBenim fındık kızımda bugün 17 günlük oldu. Maşallahınızı alırız.
Bn oldum cnm ve cok memnun kaldim :)Merak ettim kızlar şu forumda kendi istegiyle sezeryan olan kaç kişi var acaba.
Bn bebek arabasinin pusetiylr goturuyorum altina alt acma ile dewtek veriyorum cnmKızlar bebeklerinizi hastaneye kontrole götürürken nasıl götürüyorsunuz? Ben hastaneden çıkarken kucağımda çıkardım. Bazı arkadaşlarım oto koltuğuna koyup elinde taşıyarak götür dediler ama ortası çok çukur. Destek falan koyup öyle mi yatırsam?
Ben de kucak düşündüm ama benim de kontrolüm var ve çocuk doktoru ile kontrol saatinde biraz ara var. Kucakta rahat edebilir mi bilemedim, 4 saat kadar hastanede olacağız heralde. Olmadı ben de çukur yerine destek koyar oto koltugu ile götürürüm.Hastaneden çıkarken oto koltuğuyla çıktı ilk çocuk doktoruna giderkende destek koyduk biz öyle yatırdık hafif eğimli yattı içinde gömülmedi yani ama oto koltuğu cidden ağır ben tek başıma taşıyamıyorum onu o nedenle geçen gün sağlık ocağına giderken kucakta götürdüm.
Şu olayı bir çözemedim. Ana kucağı, puset falan. Hepsi aynı gibi geliyor bana. Farkları ne ki? Anakucağı ile oto koltugu aynı değil mi?Ana kucağım var benim.cok rahat uyuyarak gidiyor.3.aydan sonrada pusete koyuyorum.6.ay sonrada bebek arabasina
Bende deneyim akşam elimdekileri, bakalım hangisi iyi olacakCnm doktorunu dinle kilo.kaybi sariligin agir gecmesine sebep olur bqna mqma ver yoksq isin tedaviai gorur dediler cunki uc gun sutum cok gelmedi hemen kizim sapsari oldu
Ece masallab bu melege ayni sanq benziyor cok guzel
Bn oldum cnm ve cok memnun kaldim :)
Bn bebek arabasinin pusetiylr goturuyorum altina alt acma ile dewtek veriyorum cnm
Bi sen bide kısmen ben sayilirim galiba başka isteyerek sezeryan olan yok. Ama sezeryan olanların sayısı çok fazla.Cnm doktorunu dinle kilo.kaybi sariligin agir gecmesine sebep olur bqna mqma ver yoksq isin tedaviai gorur dediler cunki uc gun sutum cok gelmedi hemen kizim sapsari oldu
Bn bebek arabasinin pusetiylr goturuyorum altina alt acma ile dewtek veriyorum cnm
Biz alırken satıcıda aynı şeyi söylemişti çoğu hastanede oto koltuğu olmadan bebeği teslim etmiyorlar diye banada çok çukur kalıyor gibi geliyordu oturur gibi geliyordu ama satıcı bebeklere uygun üretildiğini asıl içine destek koyarsak yapısını bozacağımızı söylemiştiAnneler carseatlerinizi kullanmamissiniz ama nacizane tavsiyem arabadayken mutlaka onda olsun. Allah esirgesin herhangi bi durumda en guvenli o. Biz hastaneden cikmadan bi saat once oto koltugumuzu ve bebegi alip test ettiler. Maxi cosi ve benzeri koltuklar newborn bebeklere uygun. Ki hemsire arabaya kadar gelip oto koltugunu takip aseli icine oturdugumuza emin olup kagit imzaladiktan sonra teslim etti. Su anda kural olarak oto koltuksuz oldgu an bebegi aileden aliyolar. Bu kadar ski tutulmasi bebegjn guvenligi icin. Siz De koltugu doktorunuza gosterdikten snra uygunmu degilmi aracta ondan baska biseyde bulundurmayin derim
Yok cnm aslında dıkkat edersen ıcıne oturdugunda sesını cıkarMıyo bebişlerin geneli gayet rahatlar yani. Guvenlıklerı için o sekılde oturmaları ve aracta arkaya dogru bakar sekılde yerlestırılmelerı gerekıyo ilk 1 yıl için.Biz alırken satıcıda aynı şeyi söylemişti çoğu hastanede oto koltuğu olmadan bebeği teslim etmiyorlar diye banada çok çukur kalıyor gibi geliyordu oturur gibi geliyordu ama satıcı bebeklere uygun üretildiğini asıl içine destek koyarsak yapısını bozacağımızı söylemişti
İnş doğsa deneyeceğim rahat mı diye:)) güvenlik açısından kesinlikle onunla taşımak lazım zatenYok cnm aslında dıkkat edersen ıcıne oturdugunda sesını cıkarMıyo bebişlerin geneli gayet rahatlar yani. Guvenlıklerı için o sekılde oturmaları ve aracta arkaya dogru bakar sekılde yerlestırılmelerı gerekıyo ilk 1 yıl için.
Hazalcım çok teşekkürler canım.Cnm doktorunu dinle kilo.kaybi sariligin agir gecmesine sebep olur bqna mqma ver yoksq isin tedaviai gorur dediler cunki uc gun sutum cok gelmedi hemen kizim sapsari oldu
Canim bende biberona alisiverirse diye korktugumdan sagip vermiyorum on bes dk ancak emiyo benimki de hatta on dk. Valla bu konuyu kafama cok takar oldum yaCanım besliyorsundur öyle düşünme. Bizimki de uyuyakalıyor merak etme ve ne yapsam uyanmıyor bazen de uyumuyor dengesiz işte :) Genelde 2 veya 3 saatte bir ama ben bazen sütümü sağıp veriyorum en azından ne kadar doyup doymadığını görüyorum özellikle gece uyandığında sağdığım sütten veriyorum ki karnı tok olsun onu içerken uyuyakalmıyor. Biberon bitince birazda emziriyorum uyuyakalsın diye zaten doyduysa memeyi almıyor.
Cnm dedi dmz mi ama bnde pihtilasma vardi aslinda normal doguma engel degildi ama riske girmedik biz oda ondan sezeryan olmami istedi ma bndpihtilasma olmasada sezeryan olurdum ya ztn normmal dusunenlerindr cogu artik sezeryan oluyir istenmeyen durumlar gelistiginde herkese hayirli sekilde kucagina almayi nasipnetsin rabbim bn pisman olmadim ama rahatti sonrasiBi sen bide kısmen ben sayilirim galiba başka isteyerek sezeryan olan yok. Ama sezeryan olanların sayısı çok fazla.
Canım senin kayinvaliden ebeydi degilmi o demedimi kızım normal yap diye....
Maasallah suphanallah darısı hepimize ınsaallah. bende aldım o ottan doğum sancısı başlayınca kaynatıp iç dedi aktarci..ama bitki açılınca rahimin açılma kısmını sende duydum doğumhaneye mi goturdun otu?
Çook sevinirim canım sorup bana da bilgi verirsen. Çok üzülüyorum o tek gözünü açamadıkça.
Bugün hastanemizden bizi ziyarete hemşire ablamız geldi. Ona sordum, sütünden damlat gözüne dedi. Şifalıdır anne sütü dedi. Biraz büyüyünce kulağına, nefes alamayınca burnuna bile damlatabilirsiniz dedi ama bilemedim. İnternette de araştırdım hemen hemen bir çok kişi sütünüzden damlatın demiş.
Çook sevinirim canım sorup bana da bilgi verirsen. Çok üzülüyorum o tek gözünü açamadıkça.
Bugün hastanemizden bizi ziyarete hemşire ablamız geldi. Ona sordum, sütünden damlat gözüne dedi. Şifalıdır anne sütü dedi. Biraz büyüyünce kulağına, nefes alamayınca burnuna bile damlatabilirsiniz dedi ama bilemedim. İnternette de araştırdım hemen hemen bir çok kişi sütünüzden damlatın demiş.
AmiiiinnnnnPirt diye dogururuz inşallah :)
Ana kucağı dümdüz oluyo .çanta gibi tasiniyo.pusetle oto koltuğuna benziyo. Amaa oto koltuğu çok daha konforlu ve guvenliŞu olayı bir çözemedim. Ana kucağı, puset falan. Hepsi aynı gibi geliyor bana. Farkları ne ki? Anakucağı ile oto koltugu aynı değil mi?
Canim benim tecrubem yok ama hic acilma olmadan suni sanci verilip normal doguran cok duydum.kanala indiyse acilir.sen bu aksam 2 saat yuruyus yapsana faydasi olur.yarin aksam yatisin yapilacaksa yarin sabahta iki saat yuru birde merdiven in cik.o fitili koyduktan sonra yurutmuyorlar burda bu arkadas oyle diyorduKızlarr benim durumumu yaşayan var mı ? Bugün 40 haftamz doldu ağrım sancım yok. Bebeğimin başı kanalda ama rahimde incelme yok. Yrn gece hastaneye yatışım yapılacak ve doktorum fitille açılma olmasını denicek suni sancıyla fln normali deniycez . Hiç açılma ve sancım olmadan normal yapabilirmiyim acaba ??bu şekildee normal d yapan var mı . Nişan su flnda yok
41+0 olucam en fazla bir hafta bekliyorlar insallah sali ya kalmam dogururum.Sali gunu ne kadarlik olacan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?