- 31 Ocak 2015
- 350
- 274
- 43
- 37
Cok gecmis olsun canim.Teyzeleri benim miniğimde kasık fıtığı varmış çok üzgünüm 5 kiloyu bulunca ameliyat olucak yavrum
Canım öyle olmaz ki son günler de bebegin suyuna bakılıyor en önemlisi ultrason zaten ne demek p tesi gel günün dolmuş zaten bu dr hiç düşünmüyo mu bebegin kakasini yapar diye seni suan da gün aşırı kontrol etmeleri gerek hani cuma gel dese anlarım p tesi ye kadar bence sen tekrar görün riske atma derim ozeller biraz menfaatci ama devlet de çok acımasız ya biz nasıl geliyoruz son günlere neler çekiyoruz ağızlarından cikcak tek cümleye bakıyoruz onlar in rahatlığı insanı öldürür sen ihmal etme ben ce. benim çevremde devletle ilgili acı tecrübeleri olan bi kaç arkadaşım var anlatmak istemiyorum ama tedbir kuldan sifa allahtan
çook geçmiş olsun canım kardeşimin bebeğindede kasık fıtığı wardı 40 çıkınca ameliyet oldu çünkü 5 çivarı doğdu üzülme çok çabuk atlatıyorlar ameliyat izi fealnda kalmıyor küçük bi kesik atıyorlar inş bi an önce kurtulurTeyzeleri benim miniğimde kasık fıtığı varmış çok üzgünüm 5 kiloyu bulunca ameliyat olucak yavrum
Bizde en son 40+0 da gittik sadece ultrasonda suyuna baktı bir daha da çağırmadı yarın direk hastaneye yatışımız var gelmezse sezeryan demişti ki gelmiyor bebiş:)Bende 40+2 oldum. Bugün doktor kontrolundeydim. Doktor sadece nst ye bağladı sanci yok dedi.ultrasonla bakmayacakmisiniz dedim gerek yok dedi.nasıl gerek yok dedim bu kadar ileri gebelikte. Haftaya pazartesi gel büyük ihtimal yatışini yaparım dedi. Bide büyük ihtimalmis kesinde değil yani. Bu devlet hastanesinin gözü kör olsun.
Kizlar tek tek alintilayamadim. canim benzer durumlarimiz var evet. Kotulukten yapmiyolar aslinda ama düsüncesizlik yapiyolar ya. Tamam kizimi cok seviyolar o yuzden surekli kucaklayip sevmek istiyolar ama biraz dusunmeleri lazim ya yazik valla yavruma. Uyandiginda bi emzik vereyim uyusun yok. Hooop kucak hemen kacnkisinin elinde valla... Bana k.v hic iş yaptirmaz o bakimdan cok rahatim ama azicik düsünseler iyi olacak ya bu cocuk daha cok kucuk kucaklanip durmaz diye dusunmeleri lazim azicik buyusun sevsinler kucaklasinlar ama heryeri aciyacak kuzumun. Insan biseyde diyemiyo yazik esimde gece bi seveyim bana sira gelmiyo ozledim diyo:)ayni durumu yasadim bi on gun kadar kv bendeydi sevmeyi biliolar sanki sadece gozume batmaya basladi benmde cok ustelik senn dedigin gibi emzirmemede karisio kv dem ya sutum yok sagiorum 20 cc bile cikmio kadin mama verme dio cocuk sarilik oldu onn yuzunden oturdu bu sefer ben sebep oldm die agladi gulermisin aglarmisin biraz lafim gecmio herkes bildigini okuo yine kirmak istemiorum ama evimin duzeni on gunde alt ust oldu kac gunluk lohusaydim temizlige kalkistim millet gelip gidio benm diil onn dusunmesi gerek ama nerde utandida aldi supurdu ortaligi valla bidaha kalma isi olsun istemiorum saolsun ilk gunlerimde yardimi oldu inkar edemem ama valla hic cekilmio benimde 40 mevludu kaynanamda olucak ama simdiden stresi sardi ins kotu olmadan bunuda atlatirim diorum cnm ayni sana benzio durumum
İnan öyle düşünse direk söylerdi ben kaç dr a sordum 4 ü geçince tabiki sezeryan diyorlar hiç ihtimal vermiyorlar benim dr um lafını bile etmedi sadece daha fazla beklemiyor artık 41. Haftam bitiyor benim yarın ve hiç belirti yok o yüzden sezeryan geçen cuma bebeğim 4350 gr dı ona rağmen 1 hafta daha bekledi yaniYok önceliğimiz normal dogum diyip duruyo ben kendimce öyle Düşündüm cati muaynesi yapmadığı için ve bebek kilolu olduğundan heralde sezeryana cevircek diye düşünmeye başladım ondan. Bekleyip gorcez demekki hayırlısı olsun da ne diyelim..
cnm paranla rezil olmak bole bisey malesef bizde dogumu ozelde yaptik ama sutum gelio dediler meger sutum yokmus az bisey memeden sivi geldi die bebek hemsiresi sik sik emzir dedi eve geldik icim gidio cocuk cekio ama bisey geldigi yok bi gece onlar yuzunden bebegim ac kaldi ve sarilik oldu bukadar bilgisiz insanlari calistiriolar o gunden sonrada gtmedim neyse cnm bu benm tecrubem oldu artik umarim sende bende bole bisey yasamayiz...Evet canm ozele gittik hep ustelik en iyi hastaneleri secip goturduk digerlerine guvenmeyip
Ay kiyamam ya bizimkiler kucaga alsada sarsmio hatta korkuolar temizligede dikkat ediolar sukur ama bende tedirginim elden ele gezmesini hiccc istemiorum ama iste esimin ailesi malesef bi laf etsem alinirlar gucenirler dahada gelip gtmezler bize katkilarida oluo saolsunlar cekicez mecbur cnm boyle bi sure dahaKizlar tek tek alintilayamadim. canim benzer durumlarimiz var evet. Kotulukten yapmiyolar aslinda ama düsüncesizlik yapiyolar ya. Tamam kizimi cok seviyolar o yuzden surekli kucaklayip sevmek istiyolar ama biraz dusunmeleri lazim ya yazik valla yavruma. Uyandiginda bi emzik vereyim uyusun yok. Hooop kucak hemen kacnkisinin elinde valla... Bana k.v hic iş yaptirmaz o bakimdan cok rahatim ama azicik düsünseler iyi olacak ya bu cocuk daha cok kucuk kucaklanip durmaz diye dusunmeleri lazim azicik buyusun sevsinler kucaklasinlar ama heryeri aciyacak kuzumun. Insan biseyde diyemiyo yazik esimde gece bi seveyim bana sira gelmiyo ozledim diyo:)
Canim her dogum farklı sonucta hem sen ikinci kez anne oluyorsun hic okuma okusan da bil ki senim dogumun sana ozel senin yapin agri esigi farkli dilerim Rabbim kolay bir dogum nasip etsin yardimcin olsun guzel haberlerini alalim buradan insallahEvet malesef ben de etkileniyorum. Okumayayım diyorum zaten yarısını okumuş bulunuyorum. İlk sezeryanımda rahat toparlanmama rağmen şu an çok endişeliyim.
Canim cok gecmis olsun tez vakitte duser insallah..Allahin izniyle hemen geccer annesiKizlar biz hastaneye yattik sariliktan.bugun bebegimin 19. Gunu ve 3 kez doktora gidip test yapilmisti hicbiri sarilik demedi hersey gayet ii deyip yolladilar ama bugun her tarafi sariydi hastaneye geldik ve yatirdilar. Degeri 16.8 mis. benim anlamadigim bu gune kadar nasil cikmadi da simdi cikti.
:) tabi öyle de olabilir bnm ilk doğumum agrıyı hissetmememe bağlamıştımCanim ben iki dogum u mu da epidural almadan normal yaptim ikisinde de kalktim kendim yurudum epidural le ilgisi yoktur o senin vucudunla alakali dir
Canım ilk doğumdan sonra bende vajinama baktığmda şok olmuştum genişliğinden dolayıhep öyle kalacak zannetmiştim ama zamanla toparladı normale döndü
Kizlar tek tek alintilayamadim. canim benzer durumlarimiz var evet. Kotulukten yapmiyolar aslinda ama düsüncesizlik yapiyolar ya. Tamam kizimi cok seviyolar o yuzden surekli kucaklayip sevmek istiyolar ama biraz dusunmeleri lazim ya yazik valla yavruma. Uyandiginda bi emzik vereyim uyusun yok. Hooop kucak hemen kacnkisinin elinde valla... Bana k.v hic iş yaptirmaz o bakimdan cok rahatim ama azicik düsünseler iyi olacak ya bu cocuk daha cok kucuk kucaklanip durmaz diye dusunmeleri lazim azicik buyusun sevsinler kucaklasinlar ama heryeri aciyacak kuzumun. Insan biseyde diyemiyo yazik esimde gece bi seveyim bana sira gelmiyo ozledim diyo:)
Canım aventin göğüs ucu var bende. Dediğin gibi yanlara gelecek şekilde taktım. Biraz emdi. Dudağının kenarında da sütü gördüm. Ama 5 dakikadan sonra midesi bulanıyormuş gibi yapmaya başladı. Zamanla alışacaktır heralde. Bir de alttan ve yandan sızma yaptı, belki de küçük geldi bana bu kelebek. Devam ettikçe iyice öğreneceğiz inşallah.Canım onu öyle göremezsin ağzından bırakır bazen o zaman ucun içi süt dolmuş olarak gözükür. Çektiği için süt görmemen normal. Çektikçe sütün artacak zaten sonra uca falan bakmayacaksın ağzından göğsünden belinden akacak sütler. Uçla emzirmeye devam et derim uç sayesinde ben emzirmeye başladım, çektikçe sütüm arttı. Süt pompaları onların çeneleri kadar güçlü değilmiş en güzel sütü arttıran bebekmiş. Mümkün mertebe kendi göğüs ucunu alamıyorsa devamlı uçla emzir. Kelebek mi taktın birde? Öyleyse yatay olarak tak iki parmağınla tut öyle ver ağzına kaymasın ben göğüslerime lanolin sürdüğüm için her emzirmeden sonra kayma olmuyor hiç.
Bir de dediğin gibi deneyim bakalım.canım çok dolu olduğu için alamıyor olabilir benimde başlarda öyleydi biraz boşaltıp sonra emziriyordum zaten sonradan gelen süt daha yağlı oluyormuş birde öyle dene bakalım inşallah işe yarar benimde sağdan fışkırarak geliyor soldan damla damla gibiniye böyle oldu anlamadım
Canım belki kayma yapmıştır ondan sızmıştır bende de oluyor ama bakıyorum küçük boyu tam geliyor göğüs ucum çekince içini tam dolduruyor.Canım aventin göğüs ucu var bende. Dediğin gibi yanlara gelecek şekilde taktım. Biraz emdi. Dudağının kenarında da sütü gördüm. Ama 5 dakikadan sonra midesi bulanıyormuş gibi yapmaya başladı. Zamanla alışacaktır heralde. Bir de alttan ve yandan sızma yaptı, belki de küçük geldi bana bu kelebek. Devam ettikçe iyice öğreneceğiz inşallah.
Canim doktoruna tam manada güveniyorsan normal dogumu dene ama sezaryen olcagi son ana kadar belli olmaz ki benim de cati muayenem hic yapilmadi dogum icin gttigm gun bakildi zaten uygun degilse soylenir sana tatlim kiloya da cok takma benimde 3850 idi normal oldu epidural de yapilmadi talep ettim ama cerrahpasa da oldu dogum ozel degil ya kabul ettremedim sen icini ferah tut hayirlisiyla olur hem bebise kavusta farketmez digum seklinKızlar kafam çok karışık bu cuma kontrolüm var geçen cuma 3 bucuktu kızımın kilosu bu cuma 4 u görmüştür haftada yarım kilo aliyor çünkü bu cuma da doktorum ayin sonunda yine gel dicek 4 bucuga yakin olcak cati muayenesi de yapmıyo bu seferde bebek kilo lu diye sezeryan a alcak beni giden herkes sezeryan yanlısı diyo doktor icin. Bana hep normal denicez diyo ama pek inandırıcı gelmiyo bana çünkü iki hafta dir çatı muayenesi yapmıyo doğum anında bakarız diyo. Belki çatı m çok dar ben zaten çok minyon bi kızım karnim ufacık kilolu bebek diyip sezeryan a alcak kesin sizce ben napmaliyim kızlar cuma kontrolüm var
Canim maasallah cok guzel bir dofum hikayesi Allah dogumu bekleyen arkadaslarimiza da kolay dogumlar nasip etsin insallah☺Merhaba arkadaşlar:) en son 11 ekimde hastaneye yatışım yapıldı diye yazmıştım...doğum hilayemi paylaşmk istedim sizinle sona yaklaşan arkadaşlar için özellikle :) 12 ekimde epidural normal doğum ile aldım bebeğimi kucagıma :) oğlum 2670 kilo ve 49 cm olarak doğdu...çok gzl bi doğum oldu cok sükür:) geve hastaneye yattığımda sancım yoktu ama sonradan kendi sancım geldi ve sbh doktorum geldiğinde acıklığı kontrol etti 4 cm olmuştu. ve sonrasında hızlandırmak için suni sancı verildi tabiki sancı cekmk cok kolay değil her nimetin bi külfeti olur misali...neyse bn epidural istedim ve bundan sonrası çok kolaydı elhamdülillah sancısız doğum yaptım hiç bise hissetmedim dikişleri de hissetmedim:) ve sonrasında da sıkıntı yaşamdm bas agrısı vs. İkinci gün oturabildim...yani bnm için kolay bir doüum hikayesi oldu :) en gzl anı oğlum doğduğunda bnm göbeğimin üzerine koydular orda buluştuk yavrumla sarıldı bna :) kordon kanının tamamen bebeğime geçmesini sağladılar ve göbek bağı kesildi :) sonrasında da yürüyecek durumdaydım ama bni sandalye ile odama götürdüler tüm bunları epidural etkisine bağlıyorum ve tavsiye ediyorum düşünenler için
Güzel dileklerin için sağol Tuğbacım. Ben de biliyorum ama son günlerin psikolojisi midir nedir yine de insan acaba demekten kendini alamıyor.Canim her dogum farklı sonucta hem sen ikinci kez anne oluyorsun hic okuma okusan da bil ki senim dogumun sana ozel senin yapin agri esigi farkli dilerim Rabbim kolay bir dogum nasip etsin yardimcin olsun guzel haberlerini alalim buradan insallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?