2015 Ekim Anneleri

Canım mama vermezsem hayatta uyumuyor benim bebeğim. Kilo alımı nasıl doyduğunu ancak öyle anlayabilirsin. Şimdi karnı doyuyor öyle güzel uyuyor ki maşallah.
Canim kilo alimi iyiydi ama asi gunu gelince son durumu ogrenirim bugun tam 3 haftalik haftaya asi var kilo alimi azsa mamaya baslarim sanirim tam bilemiyorm doyuyomu agliyo emiyo ama bilemedim maasallah canim doyuyorsa uyuyodur belki de doymuyo benim bebis

A
Allah kolaylık versin inşallah....benim bebeklerimde 34 günlük gazı kabızlığı için bişey bulamadım muskat aldım ama cesaret edip deneyemedim fayda etti mi acaba
Canım 2 gündür veriyoruz. Daha bir şey anlamadım. Şimdilik öyle fark edilir bir durum yok maalesef Haber ederim burdan işe yararsa. Keşke yarasa.. Hemen veririm müjdeyi. Sab simplex aldık bir de,
ilaç. Tecrübelerimi yazarım mutlaka geçti geçmedi.. İnşallah geçti diye yazarım Yavrum çok rahatsız çook.. Koca insan kadar gazı var yaa

Canım, şu anda bende de gözle görülür yara yok ama aciyor aralarda ve emzirirken de.. Tekrar yara olacak diye çok korkuyorum.. Dayanilmayacak gibi değil ama, seninki o kadar mı fena yaa..? Benim kabuk bağlayan yaram bile emzirmezken öyle çok çok acimazdi. Başka bir şey olmasın.. Sagmayi denedin mi? Sagarken de aciyor gerçi ama o kadar acımaz belki.. Tahin yağını sürdükten sonra strecle kapatıyor muydun? Aynı şekilde bir de zeytinyağı dene bakalım, denemiş miydin onu? Çok geçmiş olsun canım

Sutunun yetip yetmedigini kiloya ve degistirdigin bez sayisina bakarak anlayabilursin canim ben de mama vermiyorum basta 10 gun kadar verdimgunde 6 bez haftada 250 gr bebegin doydugu anlamina gelirmis
Canim 6 bez kesin kirletyordur kiloyu da tam bilemiyorum insallah almistir 1 aylik olunca asi var ya haftaya ogrenirim merak ettim

canım benimki uykuyu unuttu uyusa da 5dkd bi uyanıyo sallayıp duruyom sabaha kadar
Canim uyumuyo baslayinca da agliyo susmuyo anlamiyormda gazini cikarmaya ugrasiyorm daha cok alttan cikaryo kipkirmizi kesiliyo Allah hepimize kolaylik versin smdu izin ama is baslayinca nolcak kara kara düşünüyorum insallah duzene grer hepimizin tatlim

Bu yazdıklarının saatlere kadar aynısını 2 gecedir yaşıyorum. Gazdan bence altını açınca pit pit geliyor kapatınca agliyor
Gaz isi cdden sikinti ama ustten pek cikarmiyo gazi zorlaniyo obur turlu de benim ki ayni saatleri adet edindi insallah hepimizin duzelir canim

Kızlar, bebişimin kakasi hafif yeşil sanki. Ben pek anlamıyorum da, annem diyor. Usutmusuz sanırım. Aslında o değil de işte ben usutmusum de sütten ona da geçermiş. Gaz olurmuş usutunce falan.. Ama ben yangın yeriyim aslında.. Göğüslerimden ateş çıkıyor.. Geceleri nasıl su içinde kalıyorum anlatamam.. Giyinemiyorum öyle kalın kalın haliyle napiyim ama.. Gündüz de usuyor olsam da mesela üstüme bir şey giysem hemen terliyorum. Ben mi usutuyorum gerçekten acaba..? Ama kalın giyinmem imkansız yaa
Nasıl geçer bebişimin bu yesilimsi kakası?

Canım neden bu kadar çok acımaya başladı bilemiyorum. Esnerken falan hani tüyler ürperir böyle bi titreme falan gelir ya, o zaman bile göğüs uçlarım sızlıyor
Dışarı çıktığımda soğuktan sızlıyorlar. Streçle sarmadım ama hep kalkan kullandım. Çünkü kıyafetime değince bile acıyor.
Bugün devamlı sağıp biberonla verdim 90 cc kadar her öğününde. Ama devamlı arandı. Yetmesi lazım değil mi? Mecbur tekrar 15-20 dakika memeye tuttum. Dinlendiremedim hiç. Bir de 1.5 saatte 1 uyanıp aranıyor. Öyle ki krem bile etkisini gösteremeden tekrar tekrar sağıyorum belki de. Sağmak da acıtıyor.

Son düzenleme:

Gercekten allah yardimcin olsun canim. Ama sabirli ol. Elbet atlatacaksin bu zor gunleri.

Canım bizim doktorumuz sütünden üşütme bebeğe geçmez demişti bana. Annem doktora şikayet etmişti beni incecik giyiniyor diye.
Kakası da senin yediklerinden yeşil olabilir demişti bir de doktor. Ama annem ısrarla senden değilse bebek üşüttü dedi. Ayaklarına çorabın üzerine patik giydirdi. Sonra düzeldi ama bence tesadüf.
Üşütme olsa kötü koku da olur diye biliyorum. Takip edin canım.
Ben de çok terliyorum. Yastık yorgan su içinde kalkıyorum hep. Bazen gece atletle emziriyorum o derece. Devamlı kıyafet değiştirmekten ayrı yoruldum, saat başı terlemekten duşa girmekten ayrı.

Süt sağanlar bir seferde kaç cc çıkarıyorsunuz? Kaçar dakika sağıyorsunuz göğüslerinizi?
Canım ben 1.5-2 saatte 1 sağdım bugün ortalama. Toplam 10 dakika sağdım. 90-100 cc arası çıktı. Geçen hafta 4 saatte 1 sağdım iki kere. Onlarda da 180 cc civarı çıkmıştı.
Ek olarak: Mesela bugün sağdıklarımdan sonra bir de bebek emdi. Dudak kenarlarından baya süt görüyorum. Hatta sızıyor bile. Ama pompaya gelmedi onlar.

Gece mesaisinden herkese iyi geceler hanımlar,
Şu silikon göğüs ucunu akıl edip üretenden allah razı olsun.
Yoksa ben sol göğsü tutturacağım diye ufak çaplı bir kriz yaşayacaktık.

Süt sağanlar bir seferde kaç cc çıkarıyorsunuz? Kaçar dakika sağıyorsunuz göğüslerinizi?
Göğsümün doluluğuna göre değişiyor. Genelde 120 ml çıkıyor tek göğüsten 15 dakikada ama makinaöda bir problem var bazen hiç çekmiyor öyle zamanlarda 90 çıkıyor. Eğer bebiş güzel emerse tek göğüsten 60 çıkıyor üstünü diğer göğsümle tamamlıyorum.

Canım neler yaptın ? Memeye slıştırmak için ??

Benim kızım şu an 90 cc ye yakın mama yiyiyor öncesinde meme versek ona da hayır demez bizde işe yarar mı ki

6 aylik olunca spora baslicam. Spor sutun tadini degistiyormus laktik goguslerde biriktigi icin
Diyet ve spor yapmayın yazıyor her yerde emzirenler için. Yürüyüş ya da yüzme öneriyorlar. 6. Aydan sonra ek gıdayla başlanabilir. O zamana kadar bu şekilde gezmek istemiyorum. Çikolata abur cubur kesmeye çalışcam belki görürüm faydasını

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…