- 24 Temmuz 2015
- 3.802
- 4.918
- 133
- 37
Canim kilo alimi iyiydi ama asi gunu gelince son durumu ogrenirim bugun tam 3 haftalik haftaya asi var kilo alimi azsa mamaya baslarim sanirim tam bilemiyorm doyuyomu agliyo emiyo ama bilemedim maasallah canim doyuyorsa uyuyodur belki de doymuyo benim bebisCanım mama vermezsem hayatta uyumuyor benim bebeğim. Kilo alımı nasıl doyduğunu ancak öyle anlayabilirsin. Şimdi karnı doyuyor öyle güzel uyuyor ki maşallah.
Canım 2 gündür veriyoruz. Daha bir şey anlamadım. Şimdilik öyle fark edilir bir durum yok maalesefA
Allah kolaylık versin inşallah....benim bebeklerimde 34 günlük gazı kabızlığı için bişey bulamadım muskat aldım ama cesaret edip deneyemedim fayda etti mi acaba
Canım, şu anda bende de gözle görülür yara yok ama aciyor aralarda ve emzirirken de.. Tekrar yara olacak diye çok korkuyorum.. Dayanilmayacak gibi değil ama, seninki o kadar mı fena yaa..? Benim kabuk bağlayan yaram bile emzirmezken öyle çok çok acimazdi. Başka bir şey olmasın.. Sagmayi denedin mi? Sagarken de aciyor gerçi ama o kadar acımaz belki.. Tahin yağını sürdükten sonra strecle kapatıyor muydun? Aynı şekilde bir de zeytinyağı dene bakalım, denemiş miydin onu? Çok geçmiş olsun canımGöğüslerimin acısı aldı başını gidiyor
Ne okuduysam ne duyduysam denedim ama yok geçmiyorGözle görünen yara ya da çatlak yok. Tahin yağı, lansinoh krem, garmastan pomad, kendi sütüm çözüm olmadı bana. Bebeğim emmeye başladıktan 5 dakika sonra acı geçiyor ya da uyuşuyor hissetmiyorum. Ama emzirme sonrası bir sonraki emzirmeye kadar mahvoluyorum. Gündüz evde göğüslerim açık geziyorum. Yeterince hava da alıyorlar. Neden böyleler ki? Yara mı olacaklar? 22 gündür aynı acı Bebeğim uyanmaya başlayınca strese giriyorum, terler akıyor sırtımdan. Nereye kadar gidecek bu
Canim 6 bez kesin kirletyordur kiloyu da tam bilemiyorum insallah almistir 1 aylik olunca asi var ya haftaya ogrenirim merak ettimSutunun yetip yetmedigini kiloya ve degistirdigin bez sayisina bakarak anlayabilursin canim ben de mama vermiyorum basta 10 gun kadar verdimgunde 6 bez haftada 250 gr bebegin doydugu anlamina gelirmis
Canim uyumuyo baslayinca da agliyo susmuyo anlamiyormda gazini cikarmaya ugrasiyorm daha cok alttan cikaryo kipkirmizi kesiliyo Allah hepimize kolaylik versin smdu izin ama is baslayinca nolcak kara kara düşünüyorum insallah duzene grer hepimizin tatlimcanım benimki uykuyu unuttu uyusa da 5dkd bi uyanıyo sallayıp duruyom sabaha kadar
Gaz isi cdden sikinti ama ustten pek cikarmiyo gazi zorlaniyo obur turlu de benim ki ayni saatleri adet edindi insallah hepimizin duzelir canimBu yazdıklarının saatlere kadar aynısını 2 gecedir yaşıyorum. Gazdan bence altını açınca pit pit geliyor kapatınca agliyor
Canım her yolu deniyorum gogsum taş gibi bebegim ağzına almıyor sebebi sert olması mi sizce
Canım neden bu kadar çok acımaya başladı bilemiyorum. Esnerken falan hani tüyler ürperir böyle bi titreme falan gelir ya, o zaman bile göğüs uçlarım sızlıyorCanım 2 gündür veriyoruz. Daha bir şey anlamadım. Şimdilik öyle fark edilir bir durum yok maalesefHaber ederim burdan işe yararsa. Keşke yarasa.. Hemen veririm müjdeyi. Sab simplex aldık bir de,
ilaç. Tecrübelerimi yazarım mutlaka geçti geçmedi.. İnşallah geçti diye yazarımYavrum çok rahatsız çook.. Koca insan kadar gazı var yaa
Canım, şu anda bende de gözle görülür yara yok ama aciyor aralarda ve emzirirken de.. Tekrar yara olacak diye çok korkuyorum.. Dayanilmayacak gibi değil ama, seninki o kadar mı fena yaa..? Benim kabuk bağlayan yaram bile emzirmezken öyle çok çok acimazdi. Başka bir şey olmasın.. Sagmayi denedin mi? Sagarken de aciyor gerçi ama o kadar acımaz belki.. Tahin yağını sürdükten sonra strecle kapatıyor muydun? Aynı şekilde bir de zeytinyağı dene bakalım, denemiş miydin onu? Çok geçmiş olsun canım
Ben ne yaptıysam o tamamı ağzı a firmiyor ne yapıp edip sadece ucunu çekiyor 5 dk olmadan da içi hava doluyor deli gibi hava yutuyor. Arada göğüs ucu takıyorum onu takınca fazla hava yutmuyor. Biberonla veriyorum sağop geceleri hava yutup huysuzlanmasın diye. Kolik kızımla çok zorum var
Canım bizim doktorumuz sütünden üşütme bebeğe geçmez demişti bana. Annem doktora şikayet etmişti beni incecik giyiniyor diye.Kızlar, bebişimin kakasi hafif yeşil sanki. Ben pek anlamıyorum da, annem diyor. Usutmusuz sanırım. Aslında o değil de işte ben usutmusum de sütten ona da geçermiş. Gaz olurmuş usutunce falan.. Ama ben yangın yeriyim aslında.. Göğüslerimden ateş çıkıyor.. Geceleri nasıl su içinde kalıyorum anlatamam.. Giyinemiyorum öyle kalın kalın haliyle napiyim ama.. Gündüz de usuyor olsam da mesela üstüme bir şey giysem hemen terliyorum. Ben mi usutuyorum gerçekten acaba..? Ama kalın giyinmem imkansız yaa
Nasıl geçer bebişimin bu yesilimsi kakası?
Canım ben 1.5-2 saatte 1 sağdım bugün ortalama. Toplam 10 dakika sağdım. 90-100 cc arası çıktı. Geçen hafta 4 saatte 1 sağdım iki kere. Onlarda da 180 cc civarı çıkmıştı.Süt sağanlar bir seferde kaç cc çıkarıyorsunuz? Kaçar dakika sağıyorsunuz göğüslerinizi?
Cnm ben1 saatte 1 sağıyorum ssğdan 150 cc sol göğüs biraz problmli ondan da 50-80 değişiyorSüt sağanlar bir seferde kaç cc çıkarıyorsunuz? Kaçar dakika sağıyorsunuz göğüslerinizi?
Göğsümün doluluğuna göre değişiyor. Genelde 120 ml çıkıyor tek göğüsten 15 dakikada ama makinaöda bir problem var bazen hiç çekmiyor öyle zamanlarda 90 çıkıyor. Eğer bebiş güzel emerse tek göğüsten 60 çıkıyor üstünü diğer göğsümle tamamlıyorum.Süt sağanlar bir seferde kaç cc çıkarıyorsunuz? Kaçar dakika sağıyorsunuz göğüslerinizi?
Canım benim kızım 4250 doğdu hastaneden çıkarken 4000 gr indi. Göğüslerim okadar yara oldu ki 3 gün içinde ağlaya ağlaya kanaya kanay emzirmeye çalıştım ama etrafımdaki herkes sen sezeryanlisin sütün yok bebek aç diye diye düştük hastane yollarına. acildeki ilgisiz doktor da bu bebek iri mama takviyesi yap deyince mecbur tüm bu baskilarla mama verdim. Ama her gün emzirmek için elimden geleni de yaptım. 1 haftalikken sağlık ocağına gittim, hemsiremiz, bebeğin sadece kan icse bile emzireceksin o emdikce sütün gelecek dedi. Dedim memeyi ağzına alıyor geveliyor emmiyor. Biberon yüzünden dedi. Bebek 3 günde öğrenir 3 ay unutmaz dedi. Sen uğraşlara devam et unutacak biberonu dedi. Ve Allaha Şükür kızım şimdi çok güzel emiyor, sütüm de arttı. Gaz sancısı ve ikinmaktan göğüslerimi yine yara ediyor ama inşallah bunu da atlatacagiz. Benim mama veren annelere tavsiyem lütfen biberon kullanmayin başka yolla verin mamayı ve sürekli emzirmeye çalışın ne kadar acı çekerseniz çekin. Bu arada düzenli olarak milk tea içiyorum, tahin helvası yiyorum ve günde en az 3lt su tüketiyorum.
Çok ince ve yumuşak bir hortum var. Şırıngaya mamayı çekiosun ucuna hortum bağlanıyo bulursam resmini yolliim. Memeyi tutunca agzının yanındanda hortumu sokuyosun çok ince rahat giriyo zaten. Emerken azar azar şırıngadan veriosun ağzı dolduğu için daha çok emmeye çalışıyo en fazla 20-30 cc mamaya çok alışmasın diye böyle böyle emmeye alışıyor biz bir iki kere yaptık bi daha gerek kalmadı
Bebek emince iki göğüsü 10dk sağıyorum 80cc falan anca çıkıyor cnm dr emzir öyle sağ dediSüt sağanlar bir seferde kaç cc çıkarıyorsunuz? Kaçar dakika sağıyorsunuz göğüslerinizi?
Diyet ve spor yapmayın yazıyor her yerde emzirenler için. Yürüyüş ya da yüzme öneriyorlar. 6. Aydan sonra ek gıdayla başlanabilir. O zamana kadar bu şekilde gezmek istemiyorum. Çikolata abur cubur kesmeye çalışcam belki görürüm faydasını6 aylik olunca spora baslicam. Spor sutun tadini degistiyormus laktik goguslerde biriktigi icin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?